Rekonstrukcija stadiona u BiH

Chuckie
Kontakt:

Re: Rekonstrukcija stadiona u BiH

Post Postao/la Chuckie » 22 dec 2012, 14:49

Jel ovo Koševo na ovom sajtu gore desno u zaglavlju?

http://www.grassform.co.uk/services/spo ... l-pitches/" onclick="window.open(this.href);return false;

:mrgreen:

DzoleZeljo
Kontakt:

Post Postao/la DzoleZeljo » 22 dec 2012, 15:04

Chuckie je napisao/la:Jel ovo Koševo na ovom sajtu gore desno u zaglavlju?

http://www.grassform.co.uk/services/spo ... l-pitches/" onclick="window.open(this.href);return false;

:mrgreen:
Jeste, ovo je Kosevo....

Chuckie
Kontakt:

Post Postao/la Chuckie » 22 dec 2012, 15:06

Jesu našli stadion za demonstraciju kvaliteta terena. :lol:

Bosanski zmaj
Kontakt:

Post Postao/la Bosanski zmaj » 24 dec 2012, 14:07

RADOVI NA BANJA ILIDZI U PUNOM JEKU!
http://www.nkzvijezda.ba/index.php/aktu ... punom-jeku" onclick="window.open(this.href);return false;

Zodiac
Kontakt:

Post Postao/la Zodiac » 24 dec 2012, 15:21

Bosanski zmaj je napisao/la:RADOVI NA BANJA ILIDZI U PUNOM JEKU!
http://www.nkzvijezda.ba/index.php/aktu ... punom-jeku" onclick="window.open(this.href);return false;
Odlično,samo nek se radi,ko je investitor ovih radova sama opština ili :?:

Bosanski zmaj
Kontakt:

Post Postao/la Bosanski zmaj » 24 dec 2012, 15:32

Investitor radova na stadionu Banja Ilidza je NK Zvijezda, odnosno ljudi koji su Upravnom odboru kluba, a to je do sada 98% svih radova na stadionu.
Opstina Gradacac i Vlada FBiH su zajedno za sada finansirali parking ispred stadiona u vrijednosti 180.000 KM.

DzoleZeljo
Kontakt:

Post Postao/la DzoleZeljo » 24 dec 2012, 15:38

Sta imate sve u planu za stadion Banja Ilidza? Moze li malo detaljnije objasnjenje...

Bosanski zmaj
Kontakt:

Post Postao/la Bosanski zmaj » 24 dec 2012, 15:50

Banja Ilidza kada se izgradi (planirano je 2014.) biti ce sigurno najmoderniji fudbalski stadion u BiH.Ove godine je planirano zavrsetak unutrasnjih radova ispod nove tribine (saune,teretana,restoran,press centar,stanovi za igrace) i postavljanje krova na novoj tribini koji bi trebao biti u obliku skoljke kao na Poljudu (najvjerovatnije da ce se nadkriti samo jedan dio jer za sada nema para za citavu tribinu).Na sredini tribine je predvidjena VIP loza, a lijevo od loze kabine za RTV komentatore.
Nakon sto se izgradi nova tribina, rusit ce se stara koja je preko puta nove i napraviti identicna tribina kao sto je ova samo bez toliko unutrasnjeg sadrazaja.
Prema nezvanicnim informacijama UEFA bi trebala sufinasirati ili isfinasirati u potpunosti posatvljanje reflektora.
Kada se sve uredi Banja Ilidza bi trebala postati dom svim mladjim reprezentativnim slekcijama, a i A reprezentacija bi mogla igrati neke od utakmica na ovom stadionu.
Nakon sto se uredi stadion NK Zvijezda ima namjeru napraviti respektabilnu ekipu u BiH okvirima koja bi se borila za sami vrh tabele i izlazak na evropsku scenu.

DzoleZeljo
Kontakt:

Post Postao/la DzoleZeljo » 24 dec 2012, 15:56

Bosanski zmaj je napisao/la:Banja Ilidza kada se izgradi (planirano je 2014.) biti ce sigurno najmoderniji fudbalski stadion u BiH.Ove godine je planirano zavrsetak unutrasnjih radova ispod nove tribine (saune,teretana,restoran,press centar,stanovi za igrace) i postavljanje krova na novoj tribini koji bi trebao biti u obliku skoljke kao na Poljudu (najvjerovatnije da ce se nadkriti samo jedan dio jer za sada nema para za citavu tribinu).Na sredini tribine je predvidjena VIP loza, a lijevo od loze kabine za RTV komentatore.
Nakon sto se izgradi nova tribina, rusit ce se stara koja je preko puta nove i napraviti identicna tribina kao sto je ova samo bez toliko unutrasnjeg sadrazaja.
Prema nezvanicnim informacijama UEFA bi trebala sufinasirati ili isfinasirati u potpunosti posatvljanje reflektora.
Kada se sve uredi Banja Ilidza bi trebala postati dom svim mladjim reprezentativnim slekcijama, a i A reprezentacija bi mogla igrati neke od utakmica na ovom stadionu.
Nakon sto se uredi stadion NK Zvijezda ima namjeru napraviti respektabilnu ekipu u BiH okvirima koja bi se borila za sami vrh tabele i izlazak na evropsku scenu.
Fino ovo zvuci, hvala u svakom slucaju na detaljnom objasnjenju...

Nego koliko vidim, ovdje nije spomenuta adaptacija terena ili je cak vec uradena? (Mislim na ono sve sto se radilo u Zenici po pitanju terena)

astra1922
Kontakt:

Post Postao/la astra1922 » 24 dec 2012, 17:31

DzoleZeljo je napisao/la:
Bosanski zmaj je napisao/la:Banja Ilidza kada se izgradi (planirano je 2014.) biti ce sigurno najmoderniji fudbalski stadion u BiH.Ove godine je planirano zavrsetak unutrasnjih radova ispod nove tribine (saune,teretana,restoran,press centar,stanovi za igrace) i postavljanje krova na novoj tribini koji bi trebao biti u obliku skoljke kao na Poljudu (najvjerovatnije da ce se nadkriti samo jedan dio jer za sada nema para za citavu tribinu).Na sredini tribine je predvidjena VIP loza, a lijevo od loze kabine za RTV komentatore.
Fino ovo zvuci, hvala u svakom slucaju na detaljnom objasnjenju...

Nego koliko vidim, ovdje nije spomenuta adaptacija terena ili je cak vec uradena? (Mislim na ono sve sto se radilo u Zenici po pitanju terena)
nas teren je prije 3 godine uraden.znaci nova drenaza prskalice koje izlaze iz trave automatski kao i novi busjen.zvijezda i slovi kao klub koji ima jedan od najboljih terena u premijer ligi. jedino nam fale grijaci :D
per aspera ad astra ..Zvijezda Gradacac

Nova sezona nova nafaka

AnelZ
Kontakt:

Post Postao/la AnelZ » 24 dec 2012, 18:57

Ma dobro, bitno je da se ima dobra drenaza i sistem navodnjavanja, za nase uslove su grijaci velika investicija :)

Elquerido
Kontakt:

Post Postao/la Elquerido » 25 dec 2012, 13:12

Pozdrav, pratim vasu temu duze vremena, do sad nisam pisao komentare nego sam samo posjecivao,.. pozdravljam dobre ljude iz Gradacca i nadam se da ce ovaj projekat ubrzo zazivjeti,.. kakvo je stanje na kosevu sa stolicama, jesul zavrsili to ?
BiH kao normalna država

AnelZ
Kontakt:

Post Postao/la AnelZ » 25 dec 2012, 20:38

Elquerido je napisao/la:Pozdrav, pratim vasu temu duze vremena, do sad nisam pisao komentare nego sam samo posjecivao,.. pozdravljam dobre ljude iz Gradacca i nadam se da ce ovaj projekat ubrzo zazivjeti,.. kakvo je stanje na kosevu sa stolicama, jesul zavrsili to ?
zavresno je ono sto je bilo planirano, tj. 12000 stolica je zamjenjeno na zapadu. Koliko sam ja upucen, ostalo je jos nekoliko hiljada stolica bez naslonjaca za koje se ceka bolja vremena (citaj novac).

Chuckie
Kontakt:

Post Postao/la Chuckie » 25 dec 2012, 21:13

Znaci opet ce montirati frljave stolice bez naslonjaca na kojima narod nece moci sjediti? Nevjerovatno.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Elquerido
Kontakt:

Post Postao/la Elquerido » 25 dec 2012, 21:36

a ne vjerujem da ce montirat, mozda im je jedino ostalo ovih stolica jos da nisu zamjenili na zapadu,. najbolje bi bilo kad bi imali jednu svjezu slikicu :)
BiH kao normalna država

AnelZ
Kontakt:

Post Postao/la AnelZ » 26 dec 2012, 00:42

Pogresno ste me shvatili. 12000 stolica BEZ naslonjaca je skinuto i zamjenjeno sa stolicama SA naslonjacem (za onaj novac sto je bio obezbjedjen). Ono sto sam ja rekao jeste da ako sam dobro upucen, da je jos uvijek ostalo nekoliko hiljada (oko 4-6000) stolica BEZ naslonjaca da se zamjene sa stolicama SA naslonjacem, no za to treba dodatni novac za nabavku sjedalica SA naslonjacem i montazu. Nadam se da sam razjasnio situaciju :)

delko
Kontakt:

Post Postao/la delko » 26 dec 2012, 19:27

AnelZ je napisao/la:Pogresno ste me shvatili. 12000 stolica BEZ naslonjaca je skinuto i zamjenjeno sa stolicama SA naslonjacem (za onaj novac sto je bio obezbjedjen). Ono sto sam ja rekao jeste da ako sam dobro upucen, da je jos uvijek ostalo nekoliko hiljada (oko 4-6000) stolica BEZ naslonjaca da se zamjene sa stolicama SA naslonjacem, no za to treba dodatni novac za nabavku sjedalica SA naslonjacem i montazu. Nadam se da sam razjasnio situaciju :)
pa care koliki ce biti onda kapacitet tog stadiona ? :O kod nas gradski kad se izgradi jos jug imat ce 12 hiljada :) a vas da se dograde sjever i jug ? 20k ? :D

AnelZ
Kontakt:

Post Postao/la AnelZ » 26 dec 2012, 20:19

delko je napisao/la:
AnelZ je napisao/la:Pogresno ste me shvatili. 12000 stolica BEZ naslonjaca je skinuto i zamjenjeno sa stolicama SA naslonjacem (za onaj novac sto je bio obezbjedjen). Ono sto sam ja rekao jeste da ako sam dobro upucen, da je jos uvijek ostalo nekoliko hiljada (oko 4-6000) stolica BEZ naslonjaca da se zamjene sa stolicama SA naslonjacem, no za to treba dodatni novac za nabavku sjedalica SA naslonjacem i montazu. Nadam se da sam razjasnio situaciju :)
pa care koliki ce biti onda kapacitet tog stadiona ? :O kod nas gradski kad se izgradi jos jug imat ce 12 hiljada :) a vas da se dograde sjever i jug ? 20k ? :D
Ovo je prica oko Koseva :D inace zapadna tribina Koševa je pola kapaciteta ukupnog stadiona, znaci oko 17000 mjesta.

delko
Kontakt:

Post Postao/la delko » 26 dec 2012, 20:33

AnelZ je napisao/la:
delko je napisao/la:
Ovo je prica oko Koseva :D inace zapadna tribina Koševa je pola kapaciteta ukupnog stadiona, znaci oko 17000 mjesta.
aaaaaam :D ja nesto umislio da se prica o banji ilidzi :D so sorry :D

voltron30
Kontakt:

Post Postao/la voltron30 » 26 dec 2012, 20:53

Nisam gledao lavor, tako da nisam upućen. Ali ono koliko znam da je i planirano stavljanje 12 000 novih stolica na zapadnu tribinu, jer su stolice stavljane po UEFA kriterijumu, da mora između svake stolice biti određeni razmak. Tako da ne vjerujem da će se još postavljati, osim zamjenskih na ostale tri tribine, gdje fale stolice.

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.