LA Lakers

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,kad_kako,Pasha

Mitar
Kontakt:

Re: LA Lakers

Post Postao/la Mitar » 27 dec 2012, 13:21

Ti si lave ocigledno promasio poentu i uzrok nevolja. Pogledaj Kobeovu statistiku i procente pa ces vidjeti da nema ovdje nikakvog dostizanja Jordana ili tako nesto. Jamison je odlican napadac ali nama to ne treba, postizemo sasvim dovoljno koseva ali ne igramo odbranu, a tu nas Antawn moze samo unazaditi. Jednostavno nije do igraca, svi osim Nasha su dobri odbrambeni igraci, neki cak i odlicni, medjutim nema odbrambenog sistema i na treninzima se cini se malo radi po tom pitanju.
SI AMO CONte!!!

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 27 dec 2012, 13:37

Kobe Bryant has played over 40 minutes in 10 straight games. He played 7 such games, including playoffs, in the 2010-11 season under Phil.

:lol: :lol: :lol:

Ne treba ici dalje...i onda kaze D Antoni da mu nije jasno zasto su Lakersi bili za korak sporiji nego proslu noc protiv Knicksa :lol: :lol:

sundancekid
Kontakt:

Post Postao/la sundancekid » 27 dec 2012, 13:51

Ma nije problem u tome ko je veci strijelac, problem je odbrana, primili smo 126 koseva!!! U NBA ligi se zna, primit 30 koseva u jednoj cetvrtini tokom utakmice je katastrofam, a primat sve 4 cetvrtine po 30 koseva...to je sramotno...

Dzaba onda gledat Jamisona i napad, kad napad radi dobro, Kobe, Gasol, Nash, Howard, Hill, sve odlicni procenti suta, cijela ekipa cak skoro na 50% suta, uprkos losoj suterskoj veceri Meeksa i MWPa. Jamison ne bi donijeo prevagu u odbrani, problem je iskljucenje Dwighta. Uz MWPa Dwight je nevjerovatan u odbrani. Ne znam koliko to ljudi prate i gledaju, ali strasan je na rotacijama, preuzimanju i pomaganju. Problem je sto nize igrace probija ko hoce i kad god hoce, pa Dwight mora izlazit na tudje igrace da to kompenzira, i onda njegov igrac ostaje sam. Na tome se mora raditi, jer previse lako brzi igraci probijaju bekove, i ulaze ka kosu, a onda je sve gotovo. Bek koji prodje, moze zavrsit napad, moze dodat visokom igracu u reketu (ako Dwight pomogne), moze vratit loptu suterima vani... Ok, problem je sto su igraci spori, ali to se treba rjesavati sa vise pomaganja, rotacija, itd...

Ko je gledo ovu Bozicnu tekmu, Boston protiv Netsa, mogo je vidjet kako to strasno djeluje u odredjenim momentima kod Celticsa. Garnet je dominantan u reketu, strasno pomaze svima, preuzima, krece se, a vanjska linija je stizala cak i da udvaja igrace i opet da se izrotira i ne ostavi nikog na otvorenom sutu. Ali svi ucestvuju, svi rade, svi spremni da pomognu. Ako te neko probije, pomogne ti suigrac, ali to ne znaci da si ti zavrsio, ti preuzimas narednog slobodnog igraca, to je sistem. Lakersi defanzivu imaju samo onako, 1 na 1, al neku kolektivnu svijest i osjecaj za odbranu jos uvijek nemaju, sve se svodi na to da Dwight izdominira, pa da dobiju nesto u odbrani na taj nacin. Ja se nadam da ce i to nadoci uskoro, popravit se sigurno mora..

BernardBarnjak
Kontakt:

Post Postao/la BernardBarnjak » 27 dec 2012, 14:09

Mitar je napisao/la:Ti si lave ocigledno promasio poentu i uzrok nevolja. Pogledaj Kobeovu statistiku i procente pa ces vidjeti da nema ovdje nikakvog dostizanja Jordana ili tako nesto. Jamison je odlican napadac ali nama to ne treba, postizemo sasvim dovoljno koseva ali ne igramo odbranu, a tu nas Antawn moze samo unazaditi. Jednostavno nije do igraca, svi osim Nasha su dobri odbrambeni igraci, neki cak i odlicni, medjutim nema odbrambenog sistema i na treninzima se cini se malo radi po tom pitanju.

Ne znam jesi li na mene mislio ovim postom ali molim te reci mi da se salis! Kobe ne ganja Jordana :shock: nego koga ganja?! Abdul-Jabbara mozda?
Mozda bi Lakersi trebali probati sa trecim, cetvrtim trenerom?!
Bernard Barnjak, igrac Sarajeva koji je presao u Hajduk kasnih 80-tih, a u FK Sarajevu bio pravo popularan, ljubimac navijaca.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 27 dec 2012, 14:42

Definitivno smo se ubili za Guinness-ovu knjigu rekorda...Ne mogu se sjetiti ni jedne ekipa koja je izgubila ovoliki broj utakmica sa preko 100 postignutih poena.

D`Antoni mora poceti raditi na odbrani, jer inace ce njegov mandat u Lakersima biti kratkog daha...

PS: Tek sada vidim da smo nakon Howard-ovog iskljucenja primili 50 poena. :o :o :o :o
"My Favorite Ring is Always the Next One"

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 27 dec 2012, 17:00

na pitanje > koliko ste izgubili iskljucenjem Dwighta? D': Not whole lot :mrgreen:

Kobe: it was a right call

Hack a dwight u Lakersima?

Kobe Bryant
Kontakt:

Post Postao/la Kobe Bryant » 27 dec 2012, 17:23

amerosm je napisao/la:Definitivno smo se ubili za Guinness-ovu knjigu rekorda...Ne mogu se sjetiti ni jedne ekipa koja je izgubila ovoliki broj utakmica sa preko 100 postignutih poena.

D`Antoni mora poceti raditi na odbrani, jer inace ce njegov mandat u Lakersima biti kratkog daha...

PS: Tek sada vidim da smo nakon Howard-ovog iskljucenja primili 50 poena. :o :o :o :o
Pa to su godinama radile ekipe Golden State pod Nelsonom ili Sacramento zadnjih god. ili Phoenix i Dallas , mada su ove 2 ekipe imale izuzetno efikasan napad pa im je to bio i sistem.

Fakat nekontam , ako sam ja kao ipak laik govorio da 2 zadnje godine nam fali atletike i da bez toga nemozemo nista , pa pod perfektnim sistemom Philla smo imali igrace Ariza , Brown , Farmar , jos je Kobe bio mladji i Odom u kakvoh takvoj formi pa smo imali trke i misica .
Sad jednostavno nemoze sve spasti na Howard-a , koji + nije ni blizu stare forme ni fizicke spreme , Artest jest ozbiljniji i jest jak ko beton ali nema on vise to u nogamo dovoljnju brzinu , moze on jos tu na iskustvo i na old school odbranu tjelom da prodje ali malo brzi cross over i on ispada kao i Kobe djba Bryantu extra rad nogu kada se previse trosi i u napadu , za Pau-a netreba trositi rjeci on je mislio da je dovoljno sto je povuko 2009-10 kada se vidjelo da je bio bolji od Garnetta od tada ili nece ili nemoze , kako je bilo smjesno kada ga je Phill saketao u seriji protiv Dallasa. Nash i star i povrjedjen a nikad nije znao igrat odbranu , mislim prostojan je ali daleko je to , i onda sad treba krivicu djeliti Meeksu , Jamisonu , Ebanksu ili Morrisu e pa nije fer to su igraci koji su neki tek dosli a neki nisu bili vazne uloge i ako nema ko daih trenira onda nije do njih . Uprava mora dovesti def koordinatora extra klase i tradeti ove viskove playeva za atletiku.
D'Antoni je poznat sto ima slabu rotaciju i sto ne trenira odbranu , jer recimo Hill zeli da igra i hoce ali jednostavno u ekipi nema dovoljno komunikacije jer se slabo trenira nezna se ko zatvara sta , smjeno ispada kada su u elkipi recimo Howard-Hill-Artest i polaze se na nas kos kao na autoputu nema nikog :roll: , ipak mislim da nije sve do igraca nego do komunikacije i NEUIGRANOSTI :twisted:

Cooper
Kontakt:

Post Postao/la Cooper » 27 dec 2012, 19:27

Imaju Nuggetsi recept za Lakerse i stalno su mečevi jako zanimljivi. Izgleda da će bit' pravilo da se svaki play razigra protiv Nasha mada je Lawson sinoć promašivao nešto što malo bolji od njega neće. Kako prolazi vrijeme sve mi se čini da je Dwight poranio sa povratkom na teren, vidi se da fizički nije kako treba, a to dovodi i do svakakvih problema u glavi pa je krajnji rezultat onako anemična igra. Možda je Hill trebao da dobije malo više minuta jer je sličan po karakteristikama ovim letačima iz Denvera.

Lakersi moraju da uđu u PO!

Najviše tu ima da ispaštaju timovi kao što su; slikaslikaslika

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 27 dec 2012, 19:37

amerosm je napisao/la:Definitivno smo se ubili za Guinness-ovu knjigu rekorda...Ne mogu se sjetiti ni jedne ekipa koja je izgubila ovoliki broj utakmica sa preko 100 postignutih poena.

ma i mi gubimo samo kad primimo 100+ poena ebiga
SA VJEROM BOGA, FUKARE SLOBODA DO GROBA!
I opet Tušanj, tribina i sindrom ludila
jedan klub, jedan grad i navijačka skupina
OD PROŠLE, NE MOŽE BITI NAM TEŽA GODINA
I DALJE OSTAJEMO SLOŽNI KO' BRAĆA I RODBINA !
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

Melo15
Kontakt:

Post Postao/la Melo15 » 27 dec 2012, 21:46

Cooper je napisao/la:Imaju Nuggetsi recept za Lakerse i stalno su mečevi jako zanimljivi. Izgleda da će bit' pravilo da se svaki play razigra protiv Nasha mada je Lawson sinoć promašivao nešto što malo bolji od njega neće. Kako prolazi vrijeme sve mi se čini da je Dwight poranio sa povratkom na teren, vidi se da fizički nije kako treba, a to dovodi i do svakakvih problema u glavi pa je krajnji rezultat onako anemična igra. Možda je Hill trebao da dobije malo više minuta jer je sličan po karakteristikama ovim letačima iz Denvera.

Lakersi moraju da uđu u PO!

Najviše tu ima da ispaštaju timovi kao što su; slikaslikaslika
hoces li se ljutiti ako postavim odakle si prepisao(kopirao) citava dva posta i sastavio u svoj jedan?? :D :D :D
>>>the first 40 games of my career I sat on the bench, they thought I was a zero. Instead of being bitter I just practiced and practiced, it wasn't even 'bout basketball anymore it was by proving them wrong. Impossible is nothing

Cooper
Kontakt:

Post Postao/la Cooper » 27 dec 2012, 21:51

I ja sam također reg. na NBA-Serbia, i gornji dio posta i jeste moje vlasništvo. ;)

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 27 dec 2012, 23:12

D'Antoni said about Dwight: "I don't think he had a good game." D'Antoni on what Dwight's ejection meant to the Lakers: "Not a whole lot."

While Dwight was frustrated with Lakers' defense again. Howard: "Pick-and-roll defense wasn't there tonight. The help wasn't there. The help-the-helper wasn't there. [Our defense] just has to be better overall."

I njegova izjava nakon utakmice za TWC...

Dwight: "You just can't talk about defense and talk about where to go. You actually got to show guys where to go."
Ukoliko se ne bude nekog pomaka do pocetka Februara, ocekujem da ce Howard zatraziti da ga trade-uju ili da se promjeni trener.

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 27 dec 2012, 23:35

amerosm je napisao/la:
D'Antoni said about Dwight: "I don't think he had a good game." D'Antoni on what Dwight's ejection meant to the Lakers: "Not a whole lot."

While Dwight was frustrated with Lakers' defense again. Howard: "Pick-and-roll defense wasn't there tonight. The help wasn't there. The help-the-helper wasn't there. [Our defense] just has to be better overall."

Dwight: "You just can't talk about defense and talk about where to go. You actually got to show guys where to go."
Ukoliko se ne bude nekog pomaka do pocetka Februara, ocekujem da ce Howard zatraziti da ga trade-uju ili da se promjeni trener.
Pa nedavno si postavio clanak da Howard planira ostati nakon Bryantove ere :? . Ne znam kakvi su ti to izvori, jer nenormalno je da tako ljudi u Lakersima i oko Lakersa mijenjaju misljenje :roll: . Danas jedno, sutra drugo, stvarno cirkusanje.
CAVS BASKETBALL NEVER STOPS!!! BELIEVELAND

Mes Que Un Club!

Mi smo Horde Zla sa Sjevera...

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 27 dec 2012, 23:44

adriano_leite je napisao/la:
amerosm je napisao/la:

Pa nedavno si postavio clanak da Howard planira ostati nakon Bryantove ere :? . Ne znam kakvi su ti to izvori, jer nenormalno je da tako ljudi u Lakersima i oko Lakersa mijenjaju misljenje :roll: . Danas jedno, sutra drugo, stvarno cirkusanje.
Naravno da sam postavio clanak, ali upitan da komentarise izjavu D`Antoni-ja Howard je dao sljedece dvije izjave...Izvor je Kevin Ding i njegov interviju ta Time Warner Cable koji su od ove sezone Lakers-ova televizija. Uostalom ovo se sve moze procitati takodjer i na forumima Lakersa...

Ovdje su obojca pogrijesila i trebali su presutjeti i jedan i drugi...dakle D`Antoni je poslao poruku da Howard nije ne vrijedi puno za ekipu svojom izjavom i ovaj to jedva docekao da kritikuje njegovu odbranu.

Melo15
Kontakt:

Post Postao/la Melo15 » 27 dec 2012, 23:58

nista se vi ne sikirajte,mozda sad budete koju minutu vise radili odbranu na treningu...mozda cak i jedan citav trening tome posvetite :lol: :lol:
>>>the first 40 games of my career I sat on the bench, they thought I was a zero. Instead of being bitter I just practiced and practiced, it wasn't even 'bout basketball anymore it was by proving them wrong. Impossible is nothing

sundancekid
Kontakt:

Post Postao/la sundancekid » 28 dec 2012, 01:00

Kako ljudi ovdje podcjenjuju cinjenicu da ova ekipa fakticki nije ni prosla trening kamp u predsezoni...cijeli cirkus oko promjene trenera, dovodjenja novih igraca i povreda...pa naravno da stvari ne klikaju kako treba, i naravno da ce to biti posebno naglaseno u odbrani...

Odbrambena hemija se stice igranjem, prilagodjavanjem, a nije stvar koja se pokaze i ajmo sad svi igrat cemo tako. Treba vremena, nadoci ce to. Ne znam cemu ti komentari o smjenama trenera, tenzijama, i glupostima ostalim, Boze me sacuvaj...

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 28 dec 2012, 01:06

Nea se tu sta razumiti niti podcjenivati trening neki kamp, imas 4 superstara

sundancekid
Kontakt:

Post Postao/la sundancekid » 28 dec 2012, 01:24

alemsa je napisao/la:Nea se tu sta razumiti niti podcjenivati trening neki kamp, imas 4 superstara
Pa ih bacis u ekipu s neba, i to sve treba da funkcionise glatko?? I mijenjas trenera dok ne proradi??

:?:

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 28 dec 2012, 01:41

In his post-game presser with the media, Ireland asked D'Antoni what he thought where the keys to the loss to Denver. D'Antoni replied "I don't know, you have to go ask the players."
:oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:

Eh sada zamislimo kolika bi uzbuna bila kada bi predsjednik upravnog odobora VW-a Garcia-Sanz na pitanje novinara sto je VW u protekloj godini poslovao negativno odgovorio...ne znam, to morate pitati radnike na traci.

Bolje je nakd sutiti nego izjavljivati ovakve gluposti.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 29 dec 2012, 01:38

Bice veselo narednih dana u Lakersima...

http://www.opposingviews.com/i/sports/n ... sive-focus

Naravno odgovor D`Antoni-ja preko zvanicnog novinara Lakersa je stigao odmah...
Mike Trudell ‏@LakersReporter

Mike D'Antoni said the LAL D is just fine when the players play hard & show energy. When not (like at Denver), there is finger pointing.
Obojca bi trebala na raport kod Buss-a i obojcu bi trebalo opaliti po dzepu...Neke stvari se ne iznose u medije i rijesavaju se iza zatvorenih vrata.

Odgovori

Natrag na “LA Lakers”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.