Muzika - Arhiva postova

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderator/ica: insider

Sarajevo1946
Kontakt:

Re: Muzika

Post Postao/la Sarajevo1946 » 27 dec 2012, 19:09

[youtube][/youtube]

[youtube][/youtube]

Malo akšamluka i edukacije za ove mlađe. :mrgreen:
37 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
ALESSANDRO DEL PIERO #10

Vivo Per Lei - Juventus
AHHHHHHHH come gioca DEL PIERO!!!

Zodiac
Kontakt:

Post Postao/la Zodiac » 27 dec 2012, 19:18

[youtube][/youtube] 8-)

Rockefeller
Kontakt:

Post Postao/la Rockefeller » 27 dec 2012, 19:26

Zodiac je napisao/la:[youtube][/youtube] 8-)
8-)

Najbolji bend današnjice!

Moja najdraža sa zadnjeg albuma:
[youtube][/youtube]

Zodiac
Kontakt:

Post Postao/la Zodiac » 27 dec 2012, 19:31

Definitivno, mada su jedno vrijeme nešto s.eruckali s pričom da Chester i Shinoda treba da nastave solo karijere i da bi se mogli raspasti,sreća pa nisu,i i dalje snimaju prejake stvari. 8-)

AjsKjub
Kontakt:

Post Postao/la AjsKjub » 27 dec 2012, 20:27

Najveca provala of all time.
Unico amore sei!
❤️🖤

Rockefeller
Kontakt:

Post Postao/la Rockefeller » 27 dec 2012, 20:29

Tvoja pojava je bila najveća provala of all time.

Brojevi govore. 8-)

AjsKjub
Kontakt:

Post Postao/la AjsKjub » 27 dec 2012, 21:55

Rockefeller je napisao/la:Tvoja pojava je bila najveća provala of all time.

Brojevi govore. 8-)
LP je dobar za djecu do 10 godina i osobe koje pojma nemaju o muzici. Po tvom je i Bieber dobar, mislim ono brojevi govore. -.-'
Unico amore sei!
❤️🖤

mike10
Kontakt:

Post Postao/la mike10 » 27 dec 2012, 22:04

[youtube][/youtube]

d-will
Kontakt:

Post Postao/la d-will » 27 dec 2012, 22:11

Obavezno poslusat!!! Edo Maajka i Losa su k***c za njega k***c kontas :D

http://www.youtube.com/watch?v=tX9zHmGmuVA

FA7
Kontakt:

Post Postao/la FA7 » 27 dec 2012, 22:19

[youtube][/youtube]
Crveno-Crna i Blaugrana!
"You can change your wife, your politics, your religion, but never, never can you change your favourite football club!"

miki_92
Kontakt:

Post Postao/la miki_92 » 27 dec 2012, 22:25

AjsKjub je napisao/la:
Najveca provala of all time.
aj ne rise majke ti, najveca provala, LP je vise nego dobar bend za vrijeme u kojem zivimo, ljudi svaki album inoviraju ubacuju neke nove stvari i prave odlicnu muziku a Chester ima glas boli glava, po ovom postu da se zakljuciti da si sigurno neki pubertetlija izgubljen u vremenu i prostoru :!:
btw. Corey fucking Taylor
[youtube][/youtube]
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."

nedim1993
Kontakt:

Post Postao/la nedim1993 » 27 dec 2012, 22:40

[youtube][/youtube]
:)
Vođa zna.

AjsKjub
Kontakt:

Post Postao/la AjsKjub » 27 dec 2012, 22:51

aj ne rise majke ti
Nisam ni ocekivao neki raspravu niti argumente vec gomilu djecijih fora, a to sam i dobio.
Unico amore sei!
❤️🖤

miki_92
Kontakt:

Post Postao/la miki_92 » 27 dec 2012, 22:57

AjsKjub je napisao/la:
aj ne rise majke ti
Nisam ni ocekivao neki raspravu niti argumente vec gomilu djecijih fora, a to sam i dobio.
ajde majke ti samo mi ti argumentuj to da je LP djecicji bend i sve udure brate, djeciji bendovi su ti boy bendovi tipa gay direction itd., a LP itekako pravi ozb. muziku, uostalom da si ih slusao znao bi o cemu pricam
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."

nedim1993
Kontakt:

Post Postao/la nedim1993 » 27 dec 2012, 23:00

ljudi nekom je justin najbolji na svijetu, možete vi do prekosutra objašnjavat da on nema veze sa muzikom, al to je stvar ukusa. ne možeš ti nekog natjerat da promijeni ukus, i totalno glupa rasprava
Vođa zna.

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 27 dec 2012, 23:55

[youtube][/youtube]
Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !

Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.

Rockefeller
Kontakt:

Post Postao/la Rockefeller » 27 dec 2012, 23:57

Uh, uh djecu od deset godina.

Jedna pjesma napravljene za Transformerse i odmah su dječiji bend. :lol: Ljudi su napravili oko 5-6 albuma, a svaki se bavi različitom tematikom, izmedju ostalog i socijalnom. Ja im znam 95% pjesama napamet, pa i dosta onih neobjavljenih, a ti što si čuo samo prve na MTV-u, nije moj problem.

Kad kažem brojevi govore, mislim ozbiljno. Nećeš naći grupu koja ima više pjesama koje su eto makar 50.000.000 viewsa na youtubeu prekoračili. Na nekoj ljestvici, a ovo nemoj uzimati posve ozbiljno, je njihova pjesma uvrštena u top 10 svih vremena ili čak top 5. Kažem neka niko ne uzima za ozbiljno, jer sam to davno gled'o i ne mogu se sjetiti koliko je ta nagrada bila ozbiljna. Provjeriću. O "Crawlingu" se radi.

HT:
Hybrid Theory was a massive commercial success; it sold more than 4.8 million copies during its debut year, earning it the status of best-selling album of 2001, while singles such as "Crawling" and "One Step Closer" established themselves as staples among alternative rock radio play lists during the year.
Meteora:
Meteora sold more than 800,000 copies during its first week, and it ranked as the best selling album on the Billboard charts at the time.
MTM:
Minutes to Midnight sold over 625,000 copies in its first week, making it one of the most successful debut week albums in recent years. The album also took the top spot on the Billboard Charts.

The album's first single, "What I've Done", was released on April 2, and premiered on MTV and Fuse within the same week. The single was acclaimed by listeners, becoming the top-ranked song on the Billboard's Modern Rock Tracks and Mainstream Rock Tracks charts (zbog What I've done ga nazivaš dječijim).
The band was nominated for six Billboard Awards in 2011 for Top Duo or Group, Best Rock Album for A Thousand Suns, Top Rock Artist, Top Alternative Artist, Top Alternative Song for "Waiting for the End" and Top Alternative Album for A Thousand Suns, but did not win any award
Nagrade za album koji je izašao ove godine ne mogu da nadjem, vjerovatno moramo sačekati 2013.

Dječije pjesme najdalje dobace do ljubavi. Njihove pjesme znaju govoriti i o ratu i o još ponekim tako teškim temama.
Mike Shinoda stated that they chose the title Living Things because the album is more about people, personal interactions, and it's far more personal than their previous albums
I kad pogledamo, sve sami uspjesi. Nisu relevantni? Jbg, ne mogu ja bolje znati od miliona ljudi i svih tih žirija. Bitlsa, Stonsa i mnogih drugih više nema.

Ima i jedan podatak, a prije toga da napomenem kako sve pjesme sami sebi pišu, a podatak govori ovako: Pjesmu Breaking the Habit je pisana punih šest godina. Za ostale pjesme ne znam, al' ova činjenica je dovoljna da pobije tvrdnje kako se radi o proizvodjačima muzike.

Evo ti i lista svih trofeja koje je LP osvojio, imaju ih kao Leo Messi u nogometu: http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_aw ... inkin_Park" onclick="window.open(this.href);return false;

Btw. znam da ćeš mi na ovo sve napisati u smislu džaba sam ti pis'o ili potpuno ignorirati sve napisano i obazrijeti se na neki djelić, gdje ćeš tjerati svoje. Unaprijed ti priznam taj djelić, tako da se ne moraš patiti. Nažalost ljude jako dobro znam, slične stvari moram raditi svaki dan i iz iskustva, što sa foruma, što iz života, znam da ljudi neće poslušati argumente, nego će ustrajno braniti svoje.

Ja nemam ništa protiv da ti ostaneš pri svom mišljenju kako je LP dječiji bend, ali argumente osim da dokažeš kako su laž mi ne možeš oduzeti.

Za kraj:
[youtube][/youtube]
Ja mislim da ova pjesma nije nikad objavljena. :?

nedim1993
Kontakt:

Post Postao/la nedim1993 » 28 dec 2012, 00:16

arnele ba, a tamo furaš lepu brenu :P :mrgreen:
Vođa zna.

Tritolone
Kontakt:

Post Postao/la Tritolone » 28 dec 2012, 00:17

View count na jubitu ne znaci apsolutno nista.

Jedna Metallica ima tek dvi-tri pjesme preko 50 milja, Maideni nemaju niti jednu,kao ni AC/DC, Judas Priest vjerojatno nema preko 10 milja dok je i kod Sabbatha vjerojatno ista situacija.

I da sry da ga ebes siguran sam da Linkin Park nema pjesmu koja je proglasena među 5 najboljih ikada, u to sam 100% siguran, volia bi vidit tu listu di si ti vidia.

Inace LP uopce nije los band, meni osobne se sviđaju samo prva 2 albuma i ostalo mi je za smece, ali eto to je moje misljenje,
Io non rubo il campionato ed in Serie B non sono mai stato!

Urlando contro il cielo

Tu regina di milano
Io son pazzo di te

Go into a room too fast kid, the room eats you.

Rockefeller
Kontakt:

Post Postao/la Rockefeller » 28 dec 2012, 00:36

Potražiću kažem. Al' eto, čak i da lažem, nije belaj. Ostaje sve drugo što sam naveo.

Inače, youtube viewsi bi trebali biti relevantan agrument, ali ne i jedini, koji isključuje sve druge. Zašto? Pa i ljubitelji Black Sabatha (ja ih volim recimo) imaju kompjutere i internet.
The song has seen a success in many countries. In the UK, the song debuted and peaked at #16, remaining in the chart for 8 weeks. It reached the top ten in Canada and Austria. It reached the top thirty and top forty in many countries, it was more successful than "One Step Closer". However, it peaked only at #79 in the US, becoming their lowest charting single since they released "Given Up", which peaked at #99, although it manage to peak at #4 on the Modern Rock Track Chart and #3 on the Mainstream Rock Track Chart. Despite the low peak, the song has remained for 20 weeks at the bottom of the chart.
Da, u pravu si, očito je neka neozbiljna lista, priznam da sam se preš'o. Tu listu sam gled'o na netu pah...slagaću, 2009. ili možda čak 2008. Vjerovatno nekog neozbiljnog portala.

@Nedime: Brena je carica. :mrgreen: Malo sam sad u tom fazonu. Jbg. nikad tu vrstu muzike nisam naročit'o sluš'o, al' u društvu itekako prija, pa ostane u sjećanju/mozgu malo duže. :mrgreen:

Zaključano

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []