FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

maho_sa
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la maho_sa » 28 dec 2012, 00:21

DzoleZeljo je napisao/la:@maho_sa - Kada se vec pravis pametan onda izvuci nesto pametno iz konteksta napisanog dijela kojeg si citirao, a ne odmah tuci kao Martin po diziviji... Niko od nas dvojice nije spomenuo koliko bi moguci generalni sponzor izvajao za FK Zeljeznicar, prema tome, ne vidim razlog za bilo kakvo pametovalje da li bi UniCredit banka izvodija 50 mil KM ili ne. Mi smo samo iznjeli sto smo culi, a ako ti svatas podatak iz mahalske price kao validan i na osnovu istog donosis zakljucke, to je tvoj problem onda... ;)
Ono za 50 mil. je bilo ironija, a očigledno da ti to nisi shvatio. Meni je neshvatljivo i neprihvatljivo da se obnašaju dvije ozbiljne funkcije na ovaj način, jer su ne spojive jedna sa drugom. Gredić nije generalni direktor UniCredit banke (to je Berislav Kutle) i on je drugi nivo mendažmenta tamo. Željo neće nikakve koristi imati od Gredića, jer on nije u stanju da donese novac. To sam već jednom ovdje pisao.

AnelZ
Kontakt:

Post Postao/la AnelZ » 28 dec 2012, 00:24

Iskreno, najvise razocaran prihodima od ulaznica. Znam kakva je bila situacija ove godine sa domacim utakmica jer nijednu nisam propustio, kakav je stav nekih ljudi da dolaze na utakmice nase lige ali smatram da ovaj prihod moramo barem uduplati, ako ne i utrostruciti ako zelimo da krenemo barem nekim malo vecim koracima naprijed. Naravno, iskorak u Evropi bi to odmah obezbjedio, ali zasto u "Evropi" da imamo posjetu od 12-15000 (ovdje mislim na kvalifikacije), a na ostalim utakmicama nase lige da ordiniramo oko mizernog prosjeka koji iznosi 4500-5500... Marketing namjerno nisam naveo jer imam neki osjecaj da bi ova naredna godina mogla biti prekretnica sto se tice tog segmenta i nadam se da ne grijesim :)

adilovic
Kontakt:

Post Postao/la adilovic » 28 dec 2012, 00:24

kvesa obecao da ostaje i da cemo uzet duplu :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
19TM87 ZAVIDOVICI

inacefindecko
Kontakt:

Post Postao/la inacefindecko » 28 dec 2012, 00:31

imal kakvih slutnji o pojačanjima, ja bih volio vidjet Vladavića opet na Grbavici, znam da se o njemu svašta priča, pričalo se, ali je on meni veoma drag momak ostao, a svakako kvalitet posjeduje. još kad bi prošao trenažni proces bio bi baš sila.

ps:saznah da je potpisao za velež?

DzoleZeljo
Kontakt:

Post Postao/la DzoleZeljo » 28 dec 2012, 00:42

maho_sa je napisao/la:
DzoleZeljo je napisao/la:@maho_sa - Kada se vec pravis pametan onda izvuci nesto pametno iz konteksta napisanog dijela kojeg si citirao, a ne odmah tuci kao Martin po diziviji... Niko od nas dvojice nije spomenuo koliko bi moguci generalni sponzor izvajao za FK Zeljeznicar, prema tome, ne vidim razlog za bilo kakvo pametovalje da li bi UniCredit banka izvodija 50 mil KM ili ne. Mi smo samo iznjeli sto smo culi, a ako ti svatas podatak iz mahalske price kao validan i na osnovu istog donosis zakljucke, to je tvoj problem onda... ;)
Ono za 50 mil. je bilo ironija, a očigledno da ti to nisi shvatio. Meni je neshvatljivo i neprihvatljivo da se obnašaju dvije ozbiljne funkcije na ovaj način, jer su ne spojive jedna sa drugom. Gredić nije generalni direktor UniCredit banke (to je Berislav Kutle) i on je drugi nivo mendažmenta tamo. Željo neće nikakve koristi imati od Gredića, jer on nije u stanju da donese novac. To sam već jednom ovdje pisao.
E jbg, onda je dosle do greske u razumijevanju... Za drugo, svako ima svoje videnje i to treba respektovati. ;) :)

ellaxaz
Kontakt:

Post Postao/la ellaxaz » 28 dec 2012, 00:57

slika

slika
"Ona raja na jugu, to je ono što ja nosim, nosim tu, duboko. Oni i ne znaju to."

F.K. Željezničar prvak Bosne i Hercegovine 1946. godine.

ellaxaz
Kontakt:

Post Postao/la ellaxaz » 28 dec 2012, 01:35

slika

slika
"Ona raja na jugu, to je ono što ja nosim, nosim tu, duboko. Oni i ne znaju to."

F.K. Željezničar prvak Bosne i Hercegovine 1946. godine.

savatihotece
Kontakt:

Post Postao/la savatihotece » 28 dec 2012, 08:08

Čestitam Gredi na izboru. U ovom trenutku on je najbolja varijanta za očuvanje jedinstva unutar struktura kluba. Slažem se sa onima koji misle i očekuju da bi u narednoj godini trebao da se desi značajan pomak u prilivu sredstava iz marketinga. Za UniCredit nisam siguran, oni gro svoje love daju HNK i HKK Široki. Mislim da su neki od čelnika ove banke i u upravama ovih klubova. postoji niz drugih mogućnosti da se zaradi lova, ali o tome treba imati dugoročan plan, a ne prositi iz godine u godinu.
Što se tiče stadiona, moramo nastaviti vršiti pritisak. Sramotno je kako naš stadion izgleda. Očekujem i u tom smislu konstruktivne prijedloge od novog menadžmenta kluba.
BRČKO BRČACIMA
ŽELJO MANIJACIMA

champions1921

Post Postao/la champions1921 » 28 dec 2012, 09:10

BUDI ŽELJO !!!

savatihotece
Kontakt:

Post Postao/la savatihotece » 28 dec 2012, 11:06

Zaboravio sam napisati i par riječi što se tiče posjete. Ne može se očekivati više navijača dok je stadion neuslovan. Neće se povećati broj navijača na utakmicama dok se makar istok ne uredi. To sam već pisao i ranije, a žao mi je što su neki već navikli, ali ne možemo očelivati da se poveća broj prodatih ulaznica, ako takvom gledaocu za plaćenu ulaznicu omogućavamo da sa sjevera 90 minuta gleda u leđa i guzice igrača. Zato je osnovni preduslov za povećanu gledanost stavljanje u funkciju istoka.
BRČKO BRČACIMA
ŽELJO MANIJACIMA

Žvaka
Kontakt:

Post Postao/la Žvaka » 28 dec 2012, 11:13

savatihotece je napisao/la:Zaboravio sam napisati i par riječi što se tiče posjete. Ne može se očekivati više navijača dok je stadion neuslovan. Neće se povećati broj navijača na utakmicama dok se makar istok ne uredi. To sam već pisao i ranije, a žao mi je što su neki već navikli, ali ne možemo očelivati da se poveća broj prodatih ulaznica, ako takvom gledaocu za plaćenu ulaznicu omogućavamo da sa sjevera 90 minuta gleda u leđa i guzice igrača. Zato je osnovni preduslov za povećanu gledanost stavljanje u funkciju istoka.
Bravo, kao prvo perspektiva gledanja a onda kao drugo neutralna tribina na koju bi raja mogla i sa djecom s mirom doći. Nerijetko i na sjeveru rokne topovski među raju a baklje da ne spominjem i svak 3x razmisli prije nego povede klince na sjever.

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 28 dec 2012, 11:17

Pored svih upozorenja ja kao da gledam da ce se opet paliti baklje, uvijek se nađe neki pojedinac da pokvari stvar.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 28 dec 2012, 11:20

http://sportsport.ba/bh_fudbal/nastavlj ... -bih/94961

Samo je novinar ovog teksta zaboravio napomenuti jednu vaznu cinjenicu u ovom clanku, a ta je:

Da je Amar Osim rekao Zebi da vise ne racuna na njega i da bi bilo najbolje da potrazi novu sredinu.

Jednostavno ovdje je novinar pomijesao kruske i jabuke...
"My Favorite Ring is Always the Next One"

champions1921

Post Postao/la champions1921 » 28 dec 2012, 11:36

Žvaka je napisao/la:
savatihotece je napisao/la:Zaboravio sam napisati i par riječi što se tiče posjete. Ne može se očekivati više navijača dok je stadion neuslovan. Neće se povećati broj navijača na utakmicama dok se makar istok ne uredi. To sam već pisao i ranije, a žao mi je što su neki već navikli, ali ne možemo očelivati da se poveća broj prodatih ulaznica, ako takvom gledaocu za plaćenu ulaznicu omogućavamo da sa sjevera 90 minuta gleda u leđa i guzice igrača. Zato je osnovni preduslov za povećanu gledanost stavljanje u funkciju istoka.
Bravo, kao prvo perspektiva gledanja a onda kao drugo neutralna tribina na koju bi raja mogla i sa djecom s mirom doći. Nerijetko i na sjeveru rokne topovski među raju a baklje da ne spominjem i svak 3x razmisli prije nego povede klince na sjever.
Zujo je svojevremeno govorio kako istok sam moze izgraditi sto bi kostalo oko 2 mil KM te da je zapad problem.. Ja licno bi volio kada bi nam Greda ili Kozaric mogli srediti kakav povoljan kredit za istok i za kakve kucice na zapadu u kojoj bi bile smjestene potrebne prostorije za licencu.. To mi se nekako cini realnijim od nekih arena.. Na nekih desetak godina bi poslovni prostori na istoku mogli vratiti vecinu tog kredita jer prema izvjestaju za ustupanje prostora na sjeveru smo dobili fine pare..
BUDI ŽELJO !!!

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 28 dec 2012, 11:48

Kad smo vec kod stadiona, ako dođe do gradnje da li ce se to odvijati tokom sezone i kako ce nasi moci igrati dok traju radovi. Ili ce za to vrijeme recimo preci na otoku ? (jos ako se bude radio novi travnjak) ?
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

Žvaka
Kontakt:

Post Postao/la Žvaka » 28 dec 2012, 12:42

champions1921 je napisao/la: Zujo je svojevremeno govorio kako istok sam moze izgraditi sto bi kostalo oko 2 mil KM te da je zapad problem.. Ja licno bi volio kada bi nam Greda ili Kozaric mogli srediti kakav povoljan kredit za istok i za kakve kucice na zapadu u kojoj bi bile smjestene potrebne prostorije za licencu.. To mi se nekako cini realnijim od nekih arena.. Na nekih desetak godina bi poslovni prostori na istoku mogli vratiti vecinu tog kredita jer prema izvjestaju za ustupanje prostora na sjeveru smo dobili fine pare..
Poslovni prostori plus poboljšanje posjete i čak i za manje od 10 godina bi se to moglo isplatiti. Kontam da bi se posjeta morala popraviti pa bar za 2000 gledatelja u prosjeku, računaj samo da bi na derbi moglo i preko 15 000 doći, takve 2-3 tekme bi automatski pojačale prosjek a valjda bi i se i na obične ligaške tekme više dolazilo.
Da ne govorimo o profitu ukoliko bi se uspio ispiniti minimum uslova za europske tekme, mlada repka...

Opet kad čovjek realno razmisli ne znam šta je veća utopija, stadion ili bolja posjeta...

Pričekajmo mi prvo da se formira kompletna uprava, da postave a nadam se i ispune ciljeve za 2013. i niko sretniji od nas.

champions1921

Post Postao/la champions1921 » 28 dec 2012, 12:57

Žvaka je napisao/la:
champions1921 je napisao/la: Zujo je svojevremeno govorio kako istok sam moze izgraditi sto bi kostalo oko 2 mil KM te da je zapad problem.. Ja licno bi volio kada bi nam Greda ili Kozaric mogli srediti kakav povoljan kredit za istok i za kakve kucice na zapadu u kojoj bi bile smjestene potrebne prostorije za licencu.. To mi se nekako cini realnijim od nekih arena.. Na nekih desetak godina bi poslovni prostori na istoku mogli vratiti vecinu tog kredita jer prema izvjestaju za ustupanje prostora na sjeveru smo dobili fine pare..
Poslovni prostori plus poboljšanje posjete i čak i za manje od 10 godina bi se to moglo isplatiti. Kontam da bi se posjeta morala popraviti pa bar za 2000 gledatelja u prosjeku, računaj samo da bi na derbi moglo i preko 15 000 doći, takve 2-3 tekme bi automatski pojačale prosjek a valjda bi i se i na obične ligaške tekme više dolazilo.
Da ne govorimo o profitu ukoliko bi se uspio ispiniti minimum uslova za europske tekme, mlada repka...

Opet kad čovjek realno razmisli ne znam šta je veća utopija, stadion ili bolja posjeta...

Pričekajmo mi prvo da se formira kompletna uprava, da postave a nadam se i ispune ciljeve za 2013. i niko sretniji od nas.
Vidjecemo kada se formira.. Stadion bi u svakom slucaju morao biti prioritet br. 1.. Postoji mnogo nacina za finansiranje.. Samo treba malo volje i hrabrosti.. Niko nam nece nista pokloniti.. Valjda smo do sada postali svjesni te cinjenice..

@Elegant
Tribina se moze napraviti bez da negdje drugo moramo igrati a promjena terena se moze tempirati u vrijeme pauze izmedju sezona..
BUDI ŽELJO !!!

savatihotece
Kontakt:

Post Postao/la savatihotece » 28 dec 2012, 13:45

Žvaka je napisao/la:

Mislim da bi nova uprava trebala predstaviti projekat i finansijsku konstrukciju izgradnje istoka, a ne da se lupaju cifre. Plan finansiranja bi trebao obuhvatiti i dobrovoljno uplate.
Kao i svaki manijak ne bježim da u okvirima svojih mogućnosti uplatim i dobrovoljni novčani prilog, kao što sam uplatio i za stolicu. Želja mi je, kao i svakog navijača Želje da se ovo pitanje pokrene sa mrtve tačke i da ono ne bude samo predmet predizbornih obećanja.
BRČKO BRČACIMA
ŽELJO MANIJACIMA

SarajlijaTM

Post Postao/la SarajlijaTM » 28 dec 2012, 14:05

ja nakon dosadasnjih ubleha i supljih obecanja od stadiona,arena,evrope i ostaloga,ocekujem jedino da uzmemo neki pehar ove godine,po mogucnosti oba.

taktikom,sto se manje nadam,manje cu se razocarati,a s druge strane ako me ubjede u suprotno,vise cu se radovati

Gredi sve najbolje,znam ga kad je tek dosao u sa,pa nas balavce poslje lopte u mahali pokupi u bengu i provoza,a mi tek iz rata izasli pa citav svjet nas poslje jbt. uglavnom uvjek je bio covjek i ostao do dana danasnjeg,mnoge promjene pare i uspjeh,ali koliko sam vidio ne i njega. Jest da sam prizeljkivao ivicu,ali i ovo ulijeva neku nadu za bolje sutra.nek mu je sa srecom

reks
Kontakt:

Post Postao/la reks » 28 dec 2012, 14:09

Izuzetno mi je drago da je novi predsjednik izabran jednoglasno.Bar se na taj način šalje poruka o koheziji struke i administracije,drugim riječima bar sada nema bar pojavno nekakvih strujanja i bar deklarativno cijela lokomotiva ide u jednom pravcu.
KAMP za trening je po meni a vidim i da je Greda to posebno naglasio prioritet prioriteta.
ISTOK tj tribina za raju sa djecom,za parove itd je na drugom mjestu i način kako doći do onih 4 %.Jednostavno se mora raditi na komforu.
Samo Željini dušmani dolaze na stadion i liječe frustracije paljenjem baklji,zastava,lomljenjem stolica itd.
i na kraju osim rezultata na sportskom polju nadam se da će Željo uspjeti pobjeći iz ralja političkih prepucavanja vodećih stranaka i ostati svoj koliko god je to moguće.KK Bosna ,RK Bosna,FK slpboda itd primjera je more šta loša politika može da napravi
Otvoriti komunikaciju sa svim dobronamjernim i naći mjesto gdje će svi takvi moći predlagati način i poteze kojima bi se marketing i zarada digli na viši nivo.Bar na ovom forumu je bilo toliko zanimljivih prijedloga

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: b00t, bvsic, Dofu, Ferroviere1987, Google Adsense [Bot], Levin i 80 gostiju.