Ma brate biti celikma23 je napisao/la:Emire, posalji nam nekad razglednicu![]()
, nemoj nas forumase zaboravit...
Chat - ARHIVA POSTOVA
Moderator/ica: insider
- AgresivnoDjubre
- Kontakt:
Re: Chat
Cudno je kako je malo potrebno da budemo sretni, a jos cudnije kako nam cesto bas to malo nedostaje.
Daj ba,kakvo je to razmisljanje.?HZ_ilidzaa je napisao/la:Da vam nema dijasporaca imali bi 250km prosjecnu platu i 150% vecu inflaciju nego sto smo je imali.Ni ja ih ne volim , al' pare su pare.Neka ih
U srednjoj skoli imao sam kolegu cija mama je ide svak'o pola godine u Njemacku na 2-3 mjeseca.U opisu radnog posla joj je krpa i kanta.Dodje sa 5-6 milja u dzepu.Navedenom kolegi tj. njenom sinu je kupila Golfa 4 nije ni polozio kako treba
U startu grijesis,nije nama dijaspora izvor prihoda u to budi siguran.
1946
- HZ_ilidzaa
- Kontakt:
Slabo si upucen.Dijaspora nam pokriva minus izvoza odnosno uvoza tj. vise uvozimo nego sto izvozimo.Head je napisao/la:Daj ba,kakvo je to razmisljanje.?HZ_ilidzaa je napisao/la:Da vam nema dijasporaca imali bi 250km prosjecnu platu i 150% vecu inflaciju nego sto smo je imali.Ni ja ih ne volim , al' pare su pare.Neka ih
U srednjoj skoli imao sam kolegu cija mama je ide svak'o pola godine u Njemacku na 2-3 mjeseca.U opisu radnog posla joj je krpa i kanta.Dodje sa 5-6 milja u dzepu.Navedenom kolegi tj. njenom sinu je kupila Golfa 4 nije ni polozio kako treba
Zadnja izmjena: HZ_ilidzaa, dana/u 28 dec 2012, 17:34, ukupno mijenjano 1 put.
Ima kod nas,a **** mu ti mater ima i u Sarajevu.Head je napisao/la:Golf terene?Devil je napisao/la:Cega duplo,ovde kada bi sisao golf terene dobio bi ne vise od 10 eura.![]()
Toga nema ovdje Devil,ne moze raja sisati nesto sto nema.![]()
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))
Ja sam dosta informisan sto se toga tice, stalno prikuplajm informacije i posvetio sam se tome, te ce to doci nakon fakulteta. To je jako naporan posao, kako fizicki tako psihicki, no nosi nevjerovatne beneficije. Prvenstveno tu su novcane beneficije, plata svake sedmice, nemas SKORO nikakvih troskova (hrana i boravak besplatni), imas popuste za posadu na ostali asortiman hrane i pica i slicno. Jest da se zna raditi i preko 12h na nekim poslovima, ali sve ima svoju cijenumiki_92 je napisao/la: nije ti ovo lose @neo , evo ja pricam skoro pa savrseno engleski (usput ga i studiram) a poznajem i nesto spanskog i ja sam imao negdje ovu opciju u planu, al vidicemo sta buducnost nosi, takodje imam i rodjaka u Australiji pa i to drzim kao jednu od opcija
Inace, posto nikada nisam bio vezan za neko mjesto toliko da ne mogu bez njega, mastam o tom danu kada cu izlazak sunca gledati svaki dan na drugom mjestu.
PS: za ove sto pisu da dijaspora nije izvor finansija ove zemlje grdno se varaju. Pogledajte malo financijske izvjestaje i zaprepastit cete se koliko se novca slije od njih. Samo cu reci da je u pitanju rijec milijarda (koliko tacno milijardi prepoustam vama da nadjete).
"It's one of premier league's oldest lessons .
NEVER WRITE MANCHESTER UNITED OFF"
- SarajlijaTM
Dijaspora ko i svi turisti,samo se vise kur.ce i misle da mogu dobiti vise za svoju baustelsku marku.
iznajme u mackanje ili gdje vec kakav nabrijani bmw,audi ili meckonju,da se vidi ovdje da su uspjeli,pa ih onda spahtlom skidaju sa obliznjeg zida.
il dodju sa nokiom 3310 i kontaju je prodati za stoju,pa pitaju od kud kod vas noviji telefoni.
al vrh pitanja je : "ZAR KOD VAS IMA OVO?"
e ako mi je to izvor prihoda,a ne nauka i dvije ruke,nikad ne imao prihoda
p.s.-hajd jarane objasni u kratkim crtama kako,kojim putevima se slijevaju te milijarde osim sto trose ko i svi drugi turisti kao sto sam vec naveo???
iznajme u mackanje ili gdje vec kakav nabrijani bmw,audi ili meckonju,da se vidi ovdje da su uspjeli,pa ih onda spahtlom skidaju sa obliznjeg zida.
il dodju sa nokiom 3310 i kontaju je prodati za stoju,pa pitaju od kud kod vas noviji telefoni.
p.s.-hajd jarane objasni u kratkim crtama kako,kojim putevima se slijevaju te milijarde osim sto trose ko i svi drugi turisti kao sto sam vec naveo???
Hvala.AgresivnoDjubre je napisao/la:Ma brate biti celikma23 je napisao/la:Emire, posalji nam nekad razglednicu![]()
, nemoj nas forumase zaboravit...
Tebi prvom saljem.
Roger Federer the best!!!
Damir Dzumhur!!!!
Damir Dzumhur!!!!
Googlaj, nauci nesto i sam. Jedina smo drzava koja zivi od para dijaspore.SarajlijaTM je napisao/la: p.s.-hajd jarane objasni u kratkim crtama kako,kojim putevima se slijevaju te milijarde osim sto trose ko i svi drugi turisti kao sto sam vec naveo???
Sviđa mi se ovo dakakoInace, posto nikada nisam bio vezan za neko mjesto toliko da ne mogu bez njega, mastam o tom danu kada cu izlazak sunca gledati svaki dan na drugom mjestu.
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.
nista drug ako budem trebao vise inf. znam kome se obratitineo je napisao/la:
Ja sam dosta informisan sto se toga tice, stalno prikuplajm informacije i posvetio sam se tome, te ce to doci nakon fakulteta. To je jako naporan posao, kako fizicki tako psihicki, no nosi nevjerovatne beneficije. Prvenstveno tu su novcane beneficije, plata svake sedmice, nemas SKORO nikakvih troskova (hrana i boravak besplatni), imas popuste za posadu na ostali asortiman hrane i pica i slicno. Jest da se zna raditi i preko 12h na nekim poslovima, ali sve ima svoju cijenu
Inace, posto nikada nisam bio vezan za neko mjesto toliko da ne mogu bez njega, mastam o tom danu kada cu izlazak sunca gledati svaki dan na drugom mjestu.
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."
Dobro sam upucen vjeruj mi.HZ_ilidzaa je napisao/la:Slabo si upucen.Dijaspora nam pokriva minus izvoza odnosno uvoza tj. vise uvozimo nego sto izvozimo.Head je napisao/la:Daj ba,kakvo je to razmisljanje.?HZ_ilidzaa je napisao/la:Da vam nema dijasporaca imali bi 250km prosjecnu platu i 150% vecu inflaciju nego sto smo je imali.Ni ja ih ne volim , al' pare su pare.Neka ih
Nisi otkrio toplu vodu time sto si rek'o da vise uvozimo nego izvozimo.To zna i neko ko nema 4 razreda osnovne.
SAD je najveci uvoznik u svijetu pa je medju top3 ekonomije svijeta.
1946
- SarajlijaTM
prosvjetli me,sam si naveo cifru,ja dao kontraargument,e hajd sad,ako ti je najjace to izguglaj,onda se klepi nogom u guz i poskakujneo je napisao/la:Googlaj, nauci nesto i sam. Jedina smo drzava koja zivi od para dijaspore.SarajlijaTM je napisao/la: p.s.-hajd jarane objasni u kratkim crtama kako,kojim putevima se slijevaju te milijarde osim sto trose ko i svi drugi turisti kao sto sam vec naveo???
Ovim redosljedom: njemacki-francuski-talijanski pored engleskog da znas perfektno sto se kaze. Spanski dobro dodje radi komunikacije s ostalom posadom jer je dosta zastupljen na svim kruzerima (ima one nize posade koja radi za par eura dnenvo jer ne zna ni beknut engleski).LBJ MVP je napisao/la:Sviđa mi se ovo dakakoInace, posto nikada nisam bio vezan za neko mjesto toliko da ne mogu bez njega, mastam o tom danu kada cu izlazak sunca gledati svaki dan na drugom mjestu.Trebao bih početi učiti još nešto osim engleskog
Engleski vam donosi bolju poziciju na kruzeru. Sto bolje engleski znate, vise sanse imate za nekim kvalitetnijm poslom na istom. Napomenuo bih jos da nema bojazni od stele prilikom intervjua za agencije
@ miki_92
bujrum
Ako te zaista interesuje, a sam ne mozes naci javi se na private i objasnit cu ti. Sada vremena nemam pisati i iznositi konkretne dokaze, posebno na temi kao sto je ova.SarajlijaTM je napisao/la: prosvjetli me,sam si naveo cifru,ja dao kontraargument,e hajd sad,ako ti je najjace to izguglaj,onda se klepi nogom u guz i poskakuj
- SarajlijaTM
ocigledno smo se pogresno razumjeli. ti mislis na ljude iz bih koji idu vani raditi i ako je tako to je tacno sto kazes,a ja mislim na dijasporu,tj ekipu koja je vani vec godinama,zivi i radi tamo,dolazi ovdje i gleda gdje koju marku da prevrne.
a ako ides na kruzer,sretno drug,mogu se tu fine pare maznuti,vidis svjeta,provedes se,sve ti placeno,a kintu slazes na kamaru.samo treba paziti na dogovaranje uslova,tj gdje te iskrcava,povratna avionska karta i to
pozz
a ako ides na kruzer,sretno drug,mogu se tu fine pare maznuti,vidis svjeta,provedes se,sve ti placeno,a kintu slazes na kamaru.samo treba paziti na dogovaranje uslova,tj gdje te iskrcava,povratna avionska karta i to
pozz
- HZ_ilidzaa
- Kontakt:
Fino , dodje ti bosanac-svabo tj. zivi u njemackoj, ako ima platu 1500 eura i on je skont'o potrosit jednu svoju platu u Bosni.I to ti je automatski priliv od 1500 eura u nas budzet. Nek ih dodje milion , dodja dvije nule na milion i imas od njih toliki priliv. U mene amidza , otisao za vrijeme rata iz BiH u Austriju.Radio tamo kao staklar , ima finu platu.Tamo zivi kao podstanar , umjesto da je placao ratu bubam hypo banci za stan u Austriji on je skupljao pare za kucu u Bosni.Napravio sebi kucu od 100.000km zaposlio nase radnike , uzimao od nasih firmi materijal i to ti je automatski 100.000 KMcica priliva u budzet Bosne i Hercegovine.Mi da imamo iole svabskog razuma bili bi Kuvajt ,a ne Hajiti.SarajlijaTM je napisao/la:Dijaspora ko i svi turisti,samo se vise kur.ce i misle da mogu dobiti vise za svoju baustelsku marku.
pa nije budžet dobio 100 milja, već 17HZ_ilidzaa je napisao/la:Napravio sebi kucu od 100.000km zaposlio nase radnike , uzimao od nasih firmi materijal i to ti je automatski 100.000 KMcica priliva u budzet Bosne i Hercegovine.
Željezničar 1921! Arsenal FC 1886!
Kapiten Blue Traina
Kapiten Blue Traina
- SarajlijaTM
@hz- svaka cast tvome amidzi,ali rijetki su takvi.
ima ih sto idu dotle da donose smece odozgo da bi ovdje punili "second hand-ove" razne. prvo ne dodje ih milion,ni blizu,vecina ih zivi od socijalne pomoci jer mahom ne rade.
mojne ba,kakva dijaspora,to ti je priliv novca ko i od turista.
jbt kad bi tako bilo,ne bi nam trebao mmf i krediti i da nasi skacu ko ludi kad dobijemo transu od 80miliona,ako dijaspora donosi vise milijardi svake godine
svaka cast tvom amidzi,pruzi mu ruku za mene kad ga vidis,al je on jedan od mnogo rijetkih
ima ih sto idu dotle da donose smece odozgo da bi ovdje punili "second hand-ove" razne. prvo ne dodje ih milion,ni blizu,vecina ih zivi od socijalne pomoci jer mahom ne rade.
mojne ba,kakva dijaspora,to ti je priliv novca ko i od turista.
jbt kad bi tako bilo,ne bi nam trebao mmf i krediti i da nasi skacu ko ludi kad dobijemo transu od 80miliona,ako dijaspora donosi vise milijardi svake godine
svaka cast tvom amidzi,pruzi mu ruku za mene kad ga vidis,al je on jedan od mnogo rijetkih
- HZ_ilidzaa
- Kontakt:
A gdje su pare sto ce dobiti izvodjaci radova ? Sta ako oni te pare potrose u Bosni i jos na domace proizvode...Hipoteticki nekih najmanje 50 milja ide u budzet BiH od tih 100.000km.Moze ih otici najmanje 17 ,a najvise 100.anonimni je napisao/la:pa nije budžet dobio 100 milja, već 17HZ_ilidzaa je napisao/la:Napravio sebi kucu od 100.000km zaposlio nase radnike , uzimao od nasih firmi materijal i to ti je automatski 100.000 KMcica priliva u budzet Bosne i Hercegovine.
ako... problem je što oni moraju isplatiti firme koje prave taj materijal, a ne vjerujem da je i sav taj materijal domaći... i možda ode svih 100k od kuće tvog amidže u državni budžet, al' onda od nekog drugog sigurno ne ide ni fening...
Željezničar 1921! Arsenal FC 1886!
Kapiten Blue Traina
Kapiten Blue Traina
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 7 gostiju.