Kako ti znaš da su Hrvati koji navijaju za BiH manjina. Ja ti garantiram da nisu. Samo što im vi Bošnjaci sve donedavno svojim ponašanjem na utakmicama niste dali da navijaju za BiH. Evo ti banalni primjer. Ja sam tolerantan čovjek i ne obazirem se na ekstreme, ali nemaju svi Hrvati jednak prag tolerancije. I tako prije godinu-dvije zaputimo se nas petorica BiH Hrvata iz Zagreba na prijateljsku utakmicu Slovenija - BiH. Blizu, šteta propustiti... I sad počinje utakmice kreće "volim te Bosno", atmosfera nabrijana, odlično se osjećamo, kad nakon par minuta ide zelena zastava sa poulmjesecom preko naše glave. Odjednom počinje se tekbirati, hvala Bogu raja nije nasjela na ovo. E sad ja znam da je taj koji je donio tu zastavu i koji je mislio tekbirati nije Bosanac, čak štoviše jednak je neprijatelj svojoj zemlji kao i oni što pjevaju "bem te Bosno". Ali kako ja da objasnim svojim prijateljima koje sam doveo na tekmu... Koji vjerovatno neće više nikad ni otići na tekmu, rađe će navijati iz fotelje sa žujom u ruci. To ti je jednostavno. I ja znam da je većina Bošnjaka onu večer navijala za Hrvatsku. Ali gledajući turske maršove po gradovima i ono slavlje ne bi se reklo. Ne treba dopustiti da manjina manipulira većinom. Što se tiče paljenja hrvatske zastave, znam da te boli, jer jednako bi i mene bolilo paljenje Bosanske zastave na Maksimiru. Što se tiče dresova, gledaj pogrešnu sam usporedbu dao. Ti da prošetaš kroz Široki u BiH dresu, neki će to gledati sa simpatijama, netko će ti možda nešto ružno dobaciti, otprilike njih 5 % će uzeti kamen ili flašu u ruke. Opet ti kažem, manjina manipulira većinom, nadam se da kužiš šta ti govorim. Ja niti u jednom od svojih riječi nisam imao namjeru uvrijediti Bošnjake, čak naprotiv, volim taj narod, sevdah, smisao za humor, gastronomsku ponudu i cijenim vašu kulturnu i religijsku baštinu. Ja nisam u porodici nikog izgubio u ratu, netko kome je otac poginuo u Vakufu ili Mostaru sigurno neće gajiti simpatije. No to je stvar individue... Što se tiče lutanja, nisi me shvatio. Bošnjaci lutaju u samo jednoj stvari. Da li se opredjeliti za BiH državu za tri konstutivna jednakopravna naroda i počistiti malo ispod svog praga pa gledati u tuđi ili odlučiti se svoje bedastoće gurati pod tepih, a tuđe isticati. Evo ti primjer, tu večer kad je zapaljena hrvatska zastava na Grbavici, prebacio sam na Hayat da gledam Hadžifejzovića jer mi se on činio kao korektan i realan. I sad ide prilog iz sporta, spominje se prva utakmica pod reflektorima, odlični navijači i atmosfera a niti slova o spaljenoj zastavi. Nisam mogao vjerovati, taman da je samo šapnuo nešto o tome, ali ne. Kao da se ništa nije dogodilo. Nemaš pojma koliko to boli, to omalovažavanje... A prvi je u redu kad treba kritizirati HTV ili NovaTv priloge i krenuti monolog o toleranciji, multietničkom gradu, katedralama, džamijama. Na taj način se stječe dojam da netko nekome želi dokazati tko je Baja u ovoj državi. E onda se ne treba čuditi kad tebi netko u Zapadnom Mostaru ili Banjaluci želi pokazati tko tu dere jarca.123456 je napisao/la:Prosinecki sa velikim djelom tvog posta se slazem.Najvise ovo na kraju oko Zrinjskog.kazes da bi navijo za BiH i kad bi igrala protiv Hrvatske?Znam da ima BiH Hrvata koi tako razmisljaju ali nazalost manjina su medjutim recicu jos jednom nesmeta meni sto BiH Hrvati navijaju za Hrvatsku samo nek nediraju BiH.Oko skolskog programa nebi da raspravljam jer djeca u BiH uce kako su oni u Hrvatskoj i kako su oni njeni gradjani.Imam djecu koja idu u osnovnu skolu i vjeruj nigdje do sade nevidju u njihovim udzbenicima nesto tako kao sto je u djelu gdje su BiH Hrvati u vecini.
Sto se tice paljenja zastave Hrvatske na Grbavici vjeruj da je i mene to zaboljelo kao i Hrvate.Zasto?Jer je Grbavica moja.Volim je i smatram hramom fudbala i nezelim da se na njoj desavaju stvari koje neprilice civiliziranom svijetu.Ali kako nas narod kaze budala nikad nestati nece.
Oko obiljezja drzave.Nije isto doci u kockastom dresu u Sarajevo i u dresu BiH (ne ljiljani jer oni nisu vise obiljezje drzave BiH) u Siroki.Nadam se da razumijes sta govorim.Mada sam vidjao dresova Hrvatske po Sarajevu i danas ih vidjam i nikom nista.
Dali mi lutamo kao narod?Ja nebi rekao jer ja sam ono isto sto sam bio kad sam se i rodio.Kvaka je u tome sto mi nisu tad dozvolili da se izjasnjavam kako ja hocu.Znaci ta prica nepije vodu i po meni je samo zlonamjerna radi daljeg ponizavanja Bosnjaka.Da je to tako pronadji negdje kako se moj narod izjasnjavao do 2.svjetskog rata.
Jajce mi je prelijep grad ali nazalost nikad nisam bio u njemu i sebi sam stavio u prioritet da taj grad obidjem prvom prilikom.
antipolitika2 jesi to i ti fasovo bio ban pa se ponovo registrovo.Jer jedan je bio ovdje samo bez te dvice.
Što se tiče Jajca, poslije rata je malo zapušten bio, pun smeća, no polako sve dolazi na svoje. Svi ljudi dobre volje su dobrodošli...