Zadnjih mjeseci pa i godinu se pitam nešto. Često prijmetim da su štrumfete dosta bolje upoznate sa situacijom u našem klubu nego mi u njihovom. Prvo sam mislio da je to do mene, mislio sam, to što ja nepratim njihovu situaciju i neznam nabrojati 3 igrača Želje iz prve postave, to je do mene. Međutim u razgovorima sa prijateljima, komšijama, kolegama na poslu primjetim da svi koji navijaju za Sarajevo nisu , da kažem, napaćeni Željom. Nema rasprave o Želji i igračima Želje, pa čak ni u zajebanciji. Danas na poslu, dvojica kolega (košpe) "satraše" se raspravom o Saidu. Da ih čovjek sluša sa strane, rekao bi Pitari i to teški

. Dobacim im i ja koju, dolijem malo ulja na vatru, klasika

. Razmišljam nešto, zaista su paćenici kad mogu da razmišljaju i raspravljuje se o igraču Sarajeva. Kad vratim malo film unazad, fakat, dosta često čujem kako se košpe raspravljaju o Sarajevu, i to znaju igrače , njihove pozicije, pa i brojeve koje nose. Ja sam danas, slušajući kolege, pokušavao da se dosjetim bar jednog broja nekog Željinog igrača, ali nije išlo, morao sam pitati Google-a. Vjerovali, ili ne, čak neznam ni koji je broj nosio Zeba

. Sad uzmem pregledam zadnjih desetak strana teme štrumfova, vidim nigdje nikog sa strane sve "domaći", neka njihova rasprava.
E sad za ove napaćene pitanje, Šta je to što štrumfove tjera da pričaju o Sarajevu, o igračima Sarajeva, da posjećuju forume ili teme Sarajeva, i raspravljaju se, u sred zimske pauze, o njima ????
Zar ste stvarno toliko napaćeni Sarajevom?
P.S. Nemam nikoga namjeru da uvrijedim!
U novi boj...