Juventus FC - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: Monolog,ribery,geronimo,hammers,rio_Ferdy88,Puma

Koga mislite da ćemo dobiti u 1/4 finalu?

Anketa je završila: 15 mar 2019, 07:26.

Barcelona
3
12%
Tottenham
2
8%
Porto
7
28%
Ajax
4
16%
United
5
20%
City
0
Nema glasova.
Liverpool
4
16%

Ukupno glasova: 25

Contentissimo
Kontakt:

Re: Juventus F.C.

Post Postao/la Contentissimo » 30 dec 2012, 21:59

Tuttosport - Juve, è fatta per Peluso

"Federico Peluso è a tutti gli effetti un giocatore della Juventus. ...

zavrsena stvar, ni kriv ni duzan uzet ce scudetto :D

Benvenuto Federico
36 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★★★
Alla Juventus vincere non è importante è l'unica cosa che conta

«It is much easier to paint another Mona Lisa then it is to create another Del Piero» - Iker Casillas

AvantiSignora
Kontakt:

Post Postao/la AvantiSignora » 30 dec 2012, 22:10

Ija bas procita to, sad cemo dati 1 milj e pa onda na ljeto 4 milj e.

Kako god..

Benvenuto Peluso!!
32 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Fino Alla Fine Forza Juventus ooooooo oooooo

farukzidane
Kontakt:

Post Postao/la farukzidane » 30 dec 2012, 22:18

ma samo da napadac stigne,,,,, hajde paratici i marota dovedite tog dzokera vise,,,,

Yucca
Kontakt:

Post Postao/la Yucca » 30 dec 2012, 22:23

Nisam apsolutno bio za dovodenje polovnjaka Pelusa :evil: :evil: ja se samo nadam da nece puno igrati tj da ce presjediti na klupi :evil: :evil: :evil:
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Sarajevo1946
Kontakt:

Post Postao/la Sarajevo1946 » 30 dec 2012, 22:55

Vidim otprilike naši navijači u Italiji i nisu nezadovoljni dolaskom Pelusa, podržavaju ga.

On je prelazno rješenje, dok nema Asamoaha, a sigurno da to može dobro odraditi aBd. Može i na stopera po potrebi i u duhu Juventusa, poželimo mu dobrodošlicu i što bolje igre. ;)
37 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
ALESSANDRO DEL PIERO #10

Vivo Per Lei - Juventus
AHHHHHHHH come gioca DEL PIERO!!!

Marchisio
Kontakt:

Post Postao/la Marchisio » 30 dec 2012, 23:02

Po meni je on dobro pojačanje , pa mogu se usuditi reći da bolje i nije moglo.
Za januar i prolazno riješenje mislim da je odličan , ne može gore od de ceglie-a nema šanse....
Dobrodošao Federico...FORZA JUVE !!!!!
37 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★★★

“Be my Juventus, I’ll be your Del Piero.”

Amauri > Mandžukić

farukzidane
Kontakt:

Post Postao/la farukzidane » 30 dec 2012, 23:33

treba vratiti ovog boakeya sa posudbe,,, bolji je od matrija

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 31 dec 2012, 00:52

auu pocelo je, "Padoin" ovog prelaznog roka je stigao ( daj boze da bude k'o Padoin :roll: ), ceka se jos "Borijelo"...al hajd za skudeto je i to dosta, steta sto nemamo ambicija za iskorak u evropi , a ovo je odlicna prilika . Tim je potpuno zreo , rastrecen i u ligi, za godinu-dvije ce biti drugacije, valja mijenjati Barzagljija, Pirla, Bufon ulazi u godine, pa Vucinica itd.

smatram da je ova ekipa ove i naredne sezone na vrhuncu kad moze uradit nesto vise u evropi, onda ce uslijedit godina-dvije pada zbog remonta kljucnih igraca tako da je ovo prilika kad se mora malo rizikovat i pokusat iskoristit puni potencijal..ili da sumiramo - pravi napadac. Po imenima ja ne pamtim losiji napad Juventusa.
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

Padovan
Kontakt:

Post Postao/la Padovan » 31 dec 2012, 01:31

Peluso mi je bio zadnji izbor, ali Conte ga želi i ako je tako ja mu mogu samo zaželiti dobrodošlicu, a o njemu ću suditi nakon što odigra nekoliko utakmica, mnogi smo sumnjali u Đaksa i Padoina, a momci sasvim korektno odrađuju svoje poslove.
"Atalanta je željela dovesti na pozajmicu Lucu Marronea ali je Conte blokirao njegov odlazak."
Kad bi mu bar dao šansu i u sredini terena.

LateraleSinistro
Kontakt:

Post Postao/la LateraleSinistro » 31 dec 2012, 09:02

Ma hajd, sta ces, u ovo vrijeme kad prosjecni flopovi vrijede po 15 miliona backup igraca kupit za 4 miliona i to mozes otplatit u dvije-tri kup utakmice od ulaznica i nije sad neki problem o kojem se treba brinut ili cudit.
★ 30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

Pogba

Post Postao/la Pogba » 31 dec 2012, 09:09

Repubblica - Preso Diakite'

Tuttosport - Llorente: tra un mese ufficiale

Nisu najpouzdaniji izvori, ali eto, obojica na kraju sezone. ;)
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░

#MaxOUT

ramiral
Kontakt:

Post Postao/la ramiral » 31 dec 2012, 09:43

Benvenuti Peluso :)

Neka bude borben, požrtvovan i dosljedan.

Zna Conte vjerovatno zašto je tražio

FORZA JUVE!
29 ... a do maja 2012 - 30 ...

AvantiSignora
Kontakt:

Post Postao/la AvantiSignora » 31 dec 2012, 09:44

Ma znaju se on i Conte od ranije pa valjda zna o kakvom se igracu radi. Vjerovatno ce biti ala padoin u potrebi,, I drago mi je sto je Marrone osto, dobit ce on vise sansi aBd..

ramiral
Kontakt:

Post Postao/la ramiral » 31 dec 2012, 09:51

Ovaj @Avanti Signora mi nešto pehne :) :D

Neuništiv kao i Stara Dama :mrgreen:

Moja želja je bio i Drogbusina, na ovu polusezonu, tamam kad nema Bendtnera, bio bi ekstra jako pojačanje

AvantiSignora
Kontakt:

Post Postao/la AvantiSignora » 31 dec 2012, 09:58

Tigre..

To ti je Conte Mentalitet :mrgreen:

Ma i ovaj Drogba vise glumi, izgleda da ce prije u Milan nego kod nas.. Ma ja bi volio da mi dovedemo nazad recimo Boakye i dadnemo sansu,,, Ko zna mozda se pogodi stim...

ramiral
Kontakt:

Post Postao/la ramiral » 31 dec 2012, 10:00

BoaĆi, Vučko, Gio, Quags i Misterimamzvonitrebu-matri

Nije loše... kao što Mourinho kaže ''Tu vam svi mogu dati gol'' :)

AvantiSignora
Kontakt:

Post Postao/la AvantiSignora » 31 dec 2012, 10:01

ramiral je napisao/la:BoaĆi, Vučko, Gio, Quags i Misterimamzvonitrebu-matri

Nije loše... kao što Mourinho kaže ''Tu vam svi mogu dati gol'' :)

Zna Mou sta prica ;) .. Bas nas je pohvalio , tako i treba opet smo strah svima 8-)

Samo da nebude ko prosle god na kraju dovedemo Boriella ...

ramiral
Kontakt:

Post Postao/la ramiral » 31 dec 2012, 10:09

Možemo odbraniti Scudetto, prikačiti 31-u zvijezdicu sa ovim igračkim kadrom.

Za nešto više u Ligi pvaka, ako se prođu Kelti, trebae i dosta sreće.

Nećemo biti lahak zalogaj nikome

FINO ALLA FINE FORZA JUVE!

Andrej
Kontakt:

Post Postao/la Andrej » 31 dec 2012, 11:05

U Tuttosportu bio intervju sa Lippiem, Sacchiem, Donadoniem, Zoffom, Prandelliem. Postavili su im istih 13 pitanja. Ovo su pitanja:

Pitanja su:

1.Ko ce biti talijanski fudbaler 2013. i zasto?
2. Juventus ili Milan dal ce stici do finala lige Prvaka?
3.Kako će se pozicionirati Italija na kupu konfederacija?
4.Balo - El Shaarawy formiraju par za budućnost Italije ili ce se jos neko dodati?
5. Ko ce biti anti Juve?
6.Dal će Berlusconi dovoditi mlade igrace ili velike sampione?
7.Najbolji top igracza Juve?
8.Koliko jos moze trajati Pirlo? Definisite sa pridjevom
9.Sta je Antonio Conte donio novo Calciu?
10.Sta trebaju pojacati Inter, napoli, fiorentina i Lazio da postali tako dobri kao Juve?
11.Koja je drzava model za sve druge u ovom trenutku?
12.Ko ce biti mladi igrac koji ce eksplodirati u 2013?
13. Za kojom utakmicom zalite?

Lippi:

1. El Sharawy je zapoceo sezonu na izniman nacin. Nisam siguran dal on moze zabijati ovako svake sedmice al on ce biti protagonista Milana u 2013.
2. Oni mogu to napraviti. Pogotovo Juve koji je pobjedio Chelsea a kasnije protiv Shakhtara i tako narastao u punom smislu svijesti. Naravno da mnogo zavisi od toga ko ce im biti protivnik na tom putu.
3. Paradoksalno bilo bi pozeljno da to bude lose. Jer ko osvoji kup konfederacija prodje lose na SPu.
4. Na papiru Baloteli i Pharaon mogu ciniti veliki par. Ali i decki kao sto su Destro i Gabbiadini mogu se ukljuciti.
5. u Juventusu ne smiju pretpostaviti da je prednost koju imaju dovoljna za pobjedu. Ali ne, oni su psihicki opremljeni kako bi izbjegli ovu opasnost.
6. Cini se da Milan zeli zaraditi na Patu i Robinhu i uloziti u vec formirana igrace.
7. Vodstvo Juventusa je pokazalo veliku vjestinu i znaju koje igrace treba dovesti ako to i pozele.
8. Pirlo je dobio veliku motivaciju tako sto je usao u igru Juventusa. Ovo me tjera da mislim da ce to izgledati dobro do SP2014 a poslije ne znam. Pridjev: Izvanredan.
9. Antonio je u fudbal donio juventinita. Pojam koji se cesto ne razumije vani. Odnosi se na radnu kulturu i svirepost u potrazi za rezultatima sto je bio dio Juventusovog DNA a koji je bio pomalo izgubljen.
10.Ja bih na listu dodao i Romu. Bio sam iznenadjen Fiorentinom. Mijenjali su dosta i obicno vam je potrebno dosta vremena da dodju rezultati. U Fiorentini se promijenili dosta igraca i vodstvo ali su rezultati dosli brzo.
11. Divim se onome sta rade u Njemackoj i u radu saveza.
12. Insigne i verratti. Ne kao da su oni talenti koje se mora otkriti, vec da oni moraju napraviti taj posljednji skok na profesionalnom nivou.
13. Ona protiv Slovacke na posljednjem SPu.

Donadoni:

1. Giovinco. U Juventusu igra sa kontinuitetom i vidim veliki rast.
2. Trenutni Milan bi mogao imati vise poteskoca. A Juve bi mogao doci do finala. LP ce biti veliki test za Bianconere kako bi narasli na internacionalnom nivou.
3. Kup Konfederacija ce biti koristan da se provjeri rast Italije.
4. Svi napadaci u krugu azzurra, mislim na Destra kao i na Osvalda, Matria i Quagliarellu moze se ubaciti izmedju Balotellia i El Sharawya.
5. Sigurno ce biti tesko pristupiti Juventusu.
6. Mislim da treba vjerovati onome sto je rekao predsjednik posljednih nekoliko mjeseci. Drogba? On je sigurno protiv politike kluba.
7. Glavni igraci su razliciti ali mislim da je za Juve Cavani taj. Najveci po karakteristikama i filozofiji igre.
8. Fizicki mislim da je dobar, godina vise ili manje zavisi od motivacije. Sada mislim da moze jos mnogo. Pridjev: Izvanredan
9. Svidja mi se mentalitet koji je pronasao kod svojih igraca koji ce uvijek izraziti najbolje od svoje kvalitete.
10. Igraci viseg nivoa mogu pomoci. Potjera se mora fokusirati na kontinuitetu rezultata i nadi da mozete doci do neke divne prilike.
11.U smislu rezultata, Spanija se u posljednjim godinama pokazala kao superiorna.
12.Moji Sansone i Belfodil.
13. Nema takve. zadovoljan sam sa svim. ne zalim ni za cim, jer ne cini m ise ispravnim da sve sumiran u jednu utakmicu.

Zoff:

1.Lamela, zato sto ima kvalitet, klasu, svjezinu i smisao za gol.
2.Barcelona i Real imaju nesto vise ali u LP se moze desiti svasta. Juve sigurno ima vise sanse od Milana.
3.Kvalitet dogadjaja je relativan ali Prandelli bi mogao doci do korisnih informacija. U Brazilu onaj ko je favorit za Kup konfederacija onda je favorit i za SP.
4.za sada njih dvojica ali Balo mora rijesiti neke probleme. Jos je mlad.
5.Conte ce se nadati da tim ne izgubi ritam i agresivnost u narednih par mjeseci. Protivnici su dobro opremljeni ali Bianconeri imaju nesto vise.
6. Mislim da ce Milan insistirati na politici sa mladim igracima koju su zapoceli ljetos. u odbrani im je potreban kvalitet.
7.Juventus ima ravnotezu, igra dobro i postize sa svima. Ne bih radio lude stvari i razmislio bih dva puta prije nego bih ih napao. Svidjaju mi se ovakvi.
8.Barem par godina. Moedl profesionalca i njegova igra je izvanredna. Pridjev: nezamjenjiv
9.Osim karaktera, zelio bih naglasiti aspekt igre koji je ugradjen. U bazi postoje vazne ideje i odlicna organizacija.
10.Roma, Lazio, Napoli se cine kompletnim a Fiorentina pokazuje lijep fudbal. Mislim da i sa pojacanjima inter ne moze dosta podignuti kvalitetu. Pratitelji Juventusa se mogu nadati na njegovo posrtanje nekakvo ispraznjene, kao npr u LP.
11.Spanija, Njemacka, Italija i Holandija.
12.Florenzi. Izludjuje me zbog snage i dinamicnosti. U Romi i u mladoj reprezentaciji je jedna od onih koji vuce ostale.
13.Nema takve, zato sto je EP 2000 vec bilo osvojeno. Sudbina je sudbina.

Prandelli:

1.Kada govorite o buducnosti odmah pomislite na mlade. Ja cu biti suprotnost i reci cu da ce biti glavni u 2013. Pirlo. Andrea jos nije prestao iznenadjivati, vidjete cete.
2.Da sigurno. Oba tima mogu ici do kraja cak iako izvlacenje nije mazilo Milan jer su dobili Barcelonu.
3.Zavisi od uslova u koji udjemo u ovo. Mogu reci da sam dosta samouvjeren.
4.Hijerarhija nije dobro definirana jer imamo i druge napadace. Destro i Insigne pokazuju da je nas fudbal zdrav.
5.Sigurno da ce Bianconeri morati paziti na one koji ih prate plus cinjenica da ce se morati i boriti protiv sebe. U ovom trenutku Bianconeri su kora ispred svih i nece biti lako stici ih.
6.Vjerujem da se milan odlucio na mlade igrace.
7.U ove dvije godine, top igrac u Juventusu je bio prikazan kroz kvalitete igre koja je pokazana. Ne govorim o pojacanjima jer to nije moja uloga.
8.Zavisi od mnogo stvari, ali kao sto sam rekao Andrea nije zavrsio sa iznenadjivanjem. Ako moram to svesti sve u jednu rijec onda bih rekao izvanredan.
9.Fudbal zivi od trenutaka. Conte je u Juventus uveo radne metode koje je preko svog osoblja prenosio na tim. S obzirom na rezultate to ce sigurno biti trend.
10.Razlika izmedju Juventusa i ostalih je ogromna. Kako bi smanjili ovu razliku svi moraju raditi na kontinuitetu.
11.S obzirom na rezultate reklo bi se Spanija. Ali ja volim gledati Njemacku, volim hrabrost koja je pokazana u promjeni smjera.
12.Destro i Insigne.
13. Znam da cete reci da je ocigledno ali volio bih ponovo odigrati finale protiv Spanije sa mozda koji danom vise odmora u nogama.

Sacchi:

1.El Sharawy nije vise iznenadjenje, rekao bih Isnigne.
2.Izmedju ova dva, Juventus je vise opremljen. U Europi pobjedjujete napadanjem.
3. Kup Konfederacija ce biti jos jedan dobar test.Tu ce biti timovo koji pokusavaju da igra fudbal i imaju svoj stil.
4.El Sharawy je u proslosti imao problema, borio se da se dokaze i da se konektuje sa timom, ali sada igra cijelo vrijeme i leti po terenu. Balotelli moze napraviti sve a i nista. Medjutim alternativa ne manjka: Destro, Borini, Insigne i Gabbiadini
5 Mora Juventus misliti na sebe i Ligu Prvaka koja bi mogla uzeti gostujuce bodove. Po idividualnom nivou je sigurno slabiji nego u proslim godinama. Skoro uvijek ima 11 igraca na aktivnim pozicijama. Nije slucajnost da Pirlo izgleda ljepse nego u Milanu da Vucinic ima vise kontinuiteta a i da je Marchisio postao jedan od najboljih.
6. Nadam se da ce nastaviti sa mladim projektom. Moj Milan je imao mnogo igraca koji su dosli iz Primavere.
7.Nije lako pronaci pravog igraca. Tehnicki, osobno i profesionalno potrosio da dovedem Cavania. Alternativa bi mogla biti Lewandovski.
8. Jos par godina. On je talnetovan, ozbiljan i igra na citavom terenu. U mom Milanu bi bio dobar. Htio sam ga dovesti u Real Madrid ali su me zaustavili i rekli su da nije za Ballon d'Or..pridjev? Genijalan.
9.Vise od noviteta. On je osigurao ideje bazirane na ogranizaciji,sinergiji, dupliranju. Aspekti koji povecavaju rizik, sigurnost i koji isticu kvalitet individualca. Antonio je veliki dirigent.
10.igra se ne moze kupiti, vec se kreira sa dobrim idejama.Pokusati smanjiti razliku kupujuci nije pravi nacin da se rijesi veci kompleksniji problome.
11.Engleska, Njemacka i Holandija. A i Svedska je ispred nas na mnogo nacina.
12.De Sciglio ima sve.
13.EP 96'.Elinimisani smo u grupi a bili smo bolji od Njemacke i Ceske, koji su bili finalisti.
"Si può far tutto ma la famiglia non si può lasciare. E la Juve fa parte della mia famiglia" - Giovanni Agnelli

Andrej
Kontakt:

Post Postao/la Andrej » 31 dec 2012, 12:44

slika
"Si può far tutto ma la famiglia non si può lasciare. E la Juve fa parte della mia famiglia" - Giovanni Agnelli

Zaključano

Natrag na “Juventus FC”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []