La Liga

Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers

JohnLennon
Kontakt:

Re: Primera Division (Liga BBVA)

Post Postao/la JohnLennon » 01 jan 2013, 19:32

Ajde neka pod novim nickom bude prvi post ovdje. Ne, nisam baniran da se ovi culesi ne bi opet nasladjivali...
juznjak> je napisao/la: Pridruzujem se zeljama. Hajde da ove godine ovaj podforum bude najkvalitetniji ,jer zaista ima dosta dobrih i kvalitetnih momaka koji mogu dosta doprinijeti kvaliteti BBVA topica . Uredu je malo pod'ebavati,sam volim to nekada raditi ,ali za sve postoji mjera . :D
Ono medjusobno podjebavanje izmedju nas i culesa je nemoguce iskorijeniti, to je tako, uvijek ce i biti cim prvom prilikom ovi napisu "najbolji svih vremena", cim se desi prvi kiks jednom ili drugom timu i slicno :D Jedino sto mozemo uraditi je smanjiti to trolanje i pisati malo ozbiljnije.

Inace, utakmice Primere pocinju ponovo u subotu, zazelio sam ih se...
"Izabrao sam Real Madrid ispred Barcelone zato sto sam ja pobjednik, a ne gubitnik" - Alfredo Di Stefano.

M4kaveli
Kontakt:

Post Postao/la M4kaveli » 01 jan 2013, 19:36

I ja sam se zazelio malo spanskog fudbala.
Smorise oni englezi .. :mrgreen:
Sir Alex Ferguson: ''Guardiolina Barcelona je najbolji tim koji sam ikad gledao''.

mandraX
Kontakt:

Post Postao/la mandraX » 01 jan 2013, 19:44

Sretna vam nova. 8-)

Isco and Michu, the surprise packages of 2012

slika

If last season saw Isco hit Spanish football’s big time, then this season has seen him confirmed as an exceptionally talented footballer with a great future ahead of him in Spanish football.

Named as the European under-21 player of the year two weeks ago (Golden Boy Award), the Malaga player easily won the poll to choose the revelation player of the year. With 52.5% of the votes, Isco put distance between himself and the rest of the chasing pack. Betis’ Beñat came in second place with 14.8% of the votes and the top three was rounded off by Barcelona’s Tello, who took 10.1% of the votes.

If everything goes to plan, Michu is set to be called up to Del Bosque’s squad for Spain’s game against Uruguay on 6th February in Qatar. That decision looks to have full backing based on an online poll. The Swansea striker received 33.8% of the votes for the best overseas-based Spanish player. David Silva followed in second place and Juan Mata was third, sealing a Premier League top three.

For MARCA.com readers, Ibrahimovic is the best overseas-based player. The Swede took 22.5% of the votes, followed by Pirlo with 16.8% and Van Persie with 14.7%.

Adi_Zepce
Kontakt:

Post Postao/la Adi_Zepce » 02 jan 2013, 01:53

Sretno Nova svima i od mene.Nadam se da ce biti zanimljiva na ovom podforumu,ali i uspjesna za klubove iz Primere na euro sceni.Eto nova godina nam je donijela jos jednog reprezentativca u Primeri i biti ce zaista gust pratiti sada Sevillu :D
De pequeño yo te empecé a seguir! Poco a poco me enamoré de ti! Cuando juegues siempre estaré a tu lado! No me falles Valencia! Yo nunca te he fallado!!!

www.valencia-balkan.net

juznjak>
Kontakt:

Post Postao/la juznjak> » 02 jan 2013, 23:26

Galicijski velikani Celta i Depor doveli prva dobra pojacanja . Naime,Celta je dovela stopera Demidova iz Eintrachta. Vrlo dobar igrac. Znam ga iz Sociedada gdje je igrao vrlo dobro , no tamo se bio zakacio sa trenerom Montanierom posto je otvoreno kritikivao taktiku odosno njegove eksperimente koje je pravio u odbranni . Tako da je na kraju morao otici Bundes Ligu. A evidentno je bolji igrac od Mikela Gonzáleza. Spominje se i povratak Oreallane koji ne igra nesto kvalitetno u Granadi,dok je prosle sezone u Segundi uz Aspasa bio najbolji igrac tima iz Viga .

Depor je dobio odlicno pojacanje u vidu Silvia kojeg im je posudio Atletico . Silvio je u Bragi uz Domingosa bio kljucni igrac Pacience. Evo sada su opet zajedno ali ovaj put u Deportivu . Silvio ce vjerovatno na poziciji desnog beka zamjeniti legendarog Manuela Pabla koji vise nije u stanju trcati visokim ritmom u dva pravca napad-odbrana. Silvio je svestran i moze igrati na obje bekovske pozicije, posjeduje odlican centarsut i vjerujem da ce biti veliko pojacanje . Inace,spominje se i Brazilac Lima iz Benfice :o to ce vec biti malo kompliciranije da se ostvari posto je on standardni prvotimac ,no nikad se ne zna. Ako dovedu nekog stopera i Limu mislim da bi imali realne sanse za opstanak . 8-)
El Glorioso vuelve a ser un grande ! Rap sucks. Rap = Retards Attempting Poetry.
Ser del Madrid tiene precio,ser del barsa tiene precio,ser del atleti no tiene precio para todo lo demás ROJIBLANCO FORZA ATLETI!!!♡♥♡ Bosna Prkosna Od Sna !♥♡

meho-medo
Kontakt:

Post Postao/la meho-medo » 03 jan 2013, 08:32

Isco: "Najveći klub na svijetu je Milan, pa Real Madrid, pa tek onda Barcelona!
Ima li ikakve naznake gdje bi karijeru mogao nastaviti Isco ,i dokada mu traje ugovor sa Malagom ,procitao sam nesto da mu je sadasnja otkupna klauzula u ugovoru oko 18 miliona eura ,a da u Malagi rade na novom ugovoru prema kojem bi mu otkupna klauzula bila 40 miliona eura :roll:
"Želio sam da se strpim i sustegnem od tebe ali, izdala me je ljubav u srcu koja za tebe od davnina traje. İ znaj da sam se u tebe zaljubio, i sada kad to znaš čini što hoćeš."
(İbn Qajjim)

azTer
Kontakt:

Post Postao/la azTer » 03 jan 2013, 17:36

čitao sam da je real madrid opasno zagrijan za isca. ako su stvarno zagrizli, onda bi vrlo lako mogao put madrida.

LBJ MVP
Kontakt:

Post Postao/la LBJ MVP » 03 jan 2013, 17:49

Ako Isco dođe u Madrid to znači da Jozo neće ostati poslije 6. mjeseca.Meni odgovara :D
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.

Sveti
Kontakt:

Post Postao/la Sveti » 04 jan 2013, 10:39

LBJ MVP je napisao/la:Ako Isco dođe u Madrid to znači da Jozo neće ostati poslije 6. mjeseca.Meni odgovara :D
odakle ti to?
naprijed rejal

LBJ MVP
Kontakt:

Post Postao/la LBJ MVP » 04 jan 2013, 16:30

Sveti je napisao/la:
LBJ MVP je napisao/la:Ako Isco dođe u Madrid to znači da Jozo neće ostati poslije 6. mjeseca.Meni odgovara :D
odakle ti to?
Jozun je poznati mrzitelj Španaca :) Dovoljno govori da je stopirao transfer Silve u Real da bi doveo igrača jedno 15 puta lošijeg od njega Di Mariu.Tako da su šanse da Jozo želi Isca nikakve,a ako Isco dođe moraće i igrati što kod firgoša ne bi bilo moguće.
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.

LenBias
Kontakt:

Post Postao/la LenBias » 04 jan 2013, 16:32

LBJ MVP je napisao/la:
Sveti je napisao/la:
odakle ti to?
Jozun je poznati mrzitelj Španaca :) Dovoljno govori da je stopirao transfer Silve u Real da bi doveo igrača jedno 15 puta lošijeg od njega Di Mariu.Tako da su šanse da Jozo želi Isca nikakve,a ako Isco dođe moraće i igrati što kod firgoša ne bi bilo moguće.
slika
Closed mouths don't get fed on this boulevard.

juznjak>
Kontakt:

Post Postao/la juznjak> » 05 jan 2013, 13:52

Sílvio: "Este club es muy grande, pero no pasa un buen momento"
slika
8-) Sretno majstore . Vjerujem da ce biti ogromno pojacanje za Depor .

Nisam ni znao da su sinoc igrali Betis i Zaragoza . Vidim slavio Betis s 2-1 ,golove zabili Castro i Molina . Castro definitivno zaluzuje da ga Bosque pozove u nekoj od narednih utakmica . Mislim da je trenutno najbolji spanski napadac u Primeri . Betis se s ovom pobjedom izjednacio sa cetvrtoplasiranom.Malagom .
El Glorioso vuelve a ser un grande ! Rap sucks. Rap = Retards Attempting Poetry.
Ser del Madrid tiene precio,ser del barsa tiene precio,ser del atleti no tiene precio para todo lo demás ROJIBLANCO FORZA ATLETI!!!♡♥♡ Bosna Prkosna Od Sna !♥♡

LBJ MVP
Kontakt:

Post Postao/la LBJ MVP » 06 jan 2013, 14:40

Iago Aspas je igračina.Draga mi je ova ekipa Celte :)

golden
Kontakt:

Post Postao/la golden » 06 jan 2013, 14:43

LBJ MVP je napisao/la:Iago Aspas je igračina.Draga mi je ova ekipa Celte :)
Takođe :D Nekad su bili sjajna ekipa.Moguće je da će prodat Aspasa :(
☆ JUVENTUS ☆ 32 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ☆

☀ PHOENIX SUNS ☀

LBJ MVP
Kontakt:

Post Postao/la LBJ MVP » 06 jan 2013, 14:49

golden je napisao/la:
LBJ MVP je napisao/la:Iago Aspas je igračina.Draga mi je ova ekipa Celte :)
Takođe :D Nekad su bili sjajna ekipa.Moguće je da će prodat Aspasa :(
Šteta :roll: Bilo bi dobro da ostane u primeri ako ništa :)

L_blancos
Kontakt:

Post Postao/la L_blancos » 06 jan 2013, 16:07

Imaju uz Aspasa jos par solidnih igraca, ali tesko ce ostati u La Ligi. Mora neko i ispasti.
Prvo pisanje nakon nepravednog bana :D

LBJ MVP
Kontakt:

Post Postao/la LBJ MVP » 06 jan 2013, 16:10

L_blancos je napisao/la:Imaju uz Aspasa jos par solidnih igraca, ali tesko ce ostati u La Ligi. Mora neko i ispasti.
Prvo pisanje nakon nepravednog bana :D
Mislio sam na Aspasa da bi bilo dobro da ostane u Primeri da ne ide put Engleske kao drugi :mrgreen:
Možda i ostane Celta.Osasuna i Granada bi trebale ispast i još jedna :?

L_blancos
Kontakt:

Post Postao/la L_blancos » 06 jan 2013, 16:14

Mallorca i Osasuna su moje zelje za Segunde. Granada igra fin fudbal i imaju dobre i igracke kvalitete koje ne bih volio po Segundi gledat, a samo da im je onaj crncuga - Ighalo ili Flores bar malo efikasniji bili bi na puno boljoj poziciji.

golden
Kontakt:

Post Postao/la golden » 06 jan 2013, 21:17

Igraju fino kući ali u gostima su katastrofa a mišljenja sam da će ipak ostati u primeri.
☆ JUVENTUS ☆ 32 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ☆

☀ PHOENIX SUNS ☀

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 07 jan 2013, 09:58

Tim i Igrač kola :)

slika
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Odgovori

Natrag na “Primera Division”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.