New York Knicks

Where amazing happens.

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,kad_kako,Pasha

Jericho
Kontakt:

Re: New York Knicks

Post Postao/la Jericho » 02 jan 2013, 16:33

evo i ja napokon kući došo :mrgreen: pa da pozdravim sve Knicks fanove i zaželim im sve najbolje u Novoj godini...

sinoć poraz, i D'Antoni bi se postidio onakve obrane... J.R. odličan (igra sezonu života), kao i Melo (šteta za zadnju tricu).... Amare LOŠ... svaka njemu čast, ali u obrani je također odigrao ispod svake razine (očekivano?), dok je u 2.pol u napadu nešto i pogodio.. bit će zar bolji... Novak nastavlja crnu seriju (neznam šta se snjim dešava)... Brewer još u prvoj petorci :? omfg... postaje mi najmrži igrač Knicksa ikad!

na našoj prvoj petorci protivnici uvijek napočetku steknu prednost i onda se kasnije našima i ruka stegne, sve fulamo, dok protivnicima sve ulazi... Kidd također sinoć nula...
nekontam samo dokad će se Brewer gurati u prvoj postavi, baš kao i Thomas?
Woody mi sve više počinje guliti živce :twisted:
#Ausilio OUT

Carlo
Kontakt:

Post Postao/la Carlo » 02 jan 2013, 18:09

Nema potrebe da se stvara neka panika. Da smo znali pred početak da ćemo imati rekord 21-10 udarali bi se nogama u guzicu. Mislim, loše igramo u odnosu na novembar, ali šta je, tu je. Da je završiti drugi na eastu super bi bilo.
STAT se tek vratio, nije igrao utakmicu ima skoro pola godine tako da ga treba shvatiti. Tek je odradio dva treninga s ekipom tako da ne poznaje defanzivne rotacije.
"Almost shed a tear walking out on the court," Stoudemire said after making his season debut with an understandably rusty six points in 17 minutes in a 105-100 loss to the Portland Trail Blazers. "It was a phenomenal feeling. I haven't quite felt like that before in my career. It was great to see the fans were patient for me and waited for me to return."
http://www.cbssports.com/nba/story/2148 ... meone-else" onclick="window.open(this.href);return false;

Amare je igračina, samo je pitanje vremena kada će se prilagoditi. Kada sam vidio sinoć pick and roll Melo i Amarea srce mi je bilo ko mjesec :D
Marc Berman @NYPost_Berman
Stoudemire said feels great this morning. Still amazed at ovation he got. "Just how loud the ovation was surprised me a lot,'' Amar'e said.
Alan Hahn @alanhahn
Wow: “@TBone8: Amare on Woody: "It's been great ... I've never been taught defense before." #nyk #knicks”
Za šta je kriv naravno, Mike D'antoni.
Liverpool's number 9! LONG LIVE THE KING KENNY!

Carlo
Kontakt:

Post Postao/la Carlo » 03 jan 2013, 16:14

Melo ne igra odbranu, Melo karna :D
Henry Abbott @TrueHoop
Synergy sports gives Carmelo Anthony's post defense an "excellent" rating. Has given up just 34 points on 57 plays this season.
Henry Abbott @TrueHoop
In other Knick news from Synergy: Steve Novak gets very high defensive ratings.
Henry Abbott @TrueHoop
Novak's high D rating on Synergy has video of every play. Not a made up #. Doesn't make him DPOY, but something is happening.
Popravio se Novak u odbrani :mrgreen:

Usput, genijalni Alan Hahn:
Gregg Popovich, when considering rest for his veteran team, presents a point Knicks fans should also consider:

“It’s not about rest,” Popovich said of his decisions to sit guys at odd times during the regular season. “It’s about being as healthy as possible at the end of the year. What we did [in Miami] is about health and safety of players, so that they’re there, and we have a shot at the end of the year. There’s a difference.”

Fans want to win every game during an 82-game season and that's understandable. But sometimes a team, one that has championship aspirations, has to balance the importance of winning in the regular season with being healthy and strong for the postseason.

So if it means having Carmelo Anthony sit out an extra game (and risk being accused of ducking Jeremy Lin) so be it. If it means Rasheed Wallace sitting out longer than he wants to ensure his foot injury doesn't become a bigger problem, so be it. If it means playing a weaker lineup against a weaker team and losing at the buzzer, so be it. If it means not practicing or holding a walk-through over an extensive on-court session between games, so be it.

As I said on MSG on Tuesday, you don't win championships in January. But you can lose one. Health and longevity are more important than getting Charles Barkley to admit the Knicks are a good team.

Jericho
Kontakt:

Post Postao/la Jericho » 03 jan 2013, 16:31

včrs Anthony preko 30, Smith preko 20 i kečina na nas sigura :D

moram biti optimist :mrgreen: u zadnje vrijeme nam je obrana ka.ina tako da včrs očekujem napokon neke pomake u njoj... također vrijeme je i da šut očepi (ovo se pogotovo odnosi na Novaka) ;)

Let's go KNICKS!
#Ausilio OUT

Carlo
Kontakt:

Post Postao/la Carlo » 03 jan 2013, 18:15

Večeras igramo protiv najbolje ekipe u ligi, sumnjam da pobjediti. Gledam baš jučer, mi izgubimo od Portlanda, a Toronto ih dobio 20 razlike :lol:
Večeras Kidd mora odigrati ekstra utakmicu ukoliko želimo pobjedu. Dvije-tri utakmice nije na nivou, ni šuterski, ni playmakerski, puno turnovera pravi što je netipično za njega.
Al Iannazzone @Al_Iannazzone
Sounds like Camby would be starting for Kurt if Woodson makes a change.
To je ono o čemu sam pričao, odličan potez Woodyja.

Usput, Amarejeva žena trudna, možda nas večeras iznenadi sa 20+ utakmicom :D

Raul_64
Kontakt:

Post Postao/la Raul_64 » 03 jan 2013, 18:26

Valda me alarm nece zajebat , vidim da je ova tema aktuelna tokom utakmica pa bumo se culi..

FIno to cuti najbolja ekipa lige al ipak malo stara nakon back to backa , a dobili ste nas u San Antoniu bez Anthonia
eto , kako sam ovo napravio bilo sve sem pobjede hendikepom NYK bio bi los rezultat :mrgreen:
Never trust anything that bleeds for seven days and doesn't die.

Carlo
Kontakt:

Post Postao/la Carlo » 03 jan 2013, 18:28

Camby će biti starter, čuvajte se :mrgreen:

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 03 jan 2013, 18:34

Raul_64 je napisao/la:Valda me alarm nece zajebat , vidim da je ova tema aktuelna tokom utakmica pa bumo se culi..

FIno to cuti najbolja ekipa lige al ipak malo stara nakon back to backa , a dobili ste nas u San Antoniu bez Anthonia
eto , kako sam ovo napravio bilo sve sem pobjede hendikepom NYK bio bi los rezultat :mrgreen:
Otkud tebi da Anthony nije igrao protiv nas tada,kad jeste!? :?

Raul_64
Kontakt:

Post Postao/la Raul_64 » 03 jan 2013, 18:38

Carlo je napisao/la:Camby će biti starter, čuvajte se :mrgreen:
a svasta
Camby i Kurt protiv Duncana 13,14 godina kasnije ponovo

[youtube][/youtube]
NEZALAGANJE je napisao/la:Otkud tebi da Anthony nije igrao protiv nas tada,kad jeste!?
Ma jok , nisam mislio da bukvalno nije igrao
al je bio limitiran na svoju najlosiju partiju sezone
veceras ocekujem vecu produkciju od onih 8,9 poena iz prvog meca
Never trust anything that bleeds for seven days and doesn't die.

Carlo
Kontakt:

Post Postao/la Carlo » 03 jan 2013, 18:47

Da, da... Čini mi se da je dao samo 9 poena :D Falit će nam Sheed, ali nema veze. Izgurat ćemo i bez njega, njegovih trica i odbrane.

Carlo
Kontakt:

Post Postao/la Carlo » 04 jan 2013, 01:00

Woodson on Spurs. "They're the best team in basketball right now."
Woody čita moje postove :mrgreen:

Prije desetak dana sam govorio da treba staviti Cambyja i Chandlera da igraju zajedno i sada za ovaj citat :mrgreen:
Steve Popper @StevePopper
Popovich on Woodson's assertion that Spurs are best team in the NBA: "Mike’s so full of sh@t.
He learned that kind of crap from Larry (Brown). You know he did." #Knicks
:mrgreen:
Marcus Camby will make his first start as a Knick since April 7, 2002 at Indiana.
Tina Cervasio @TinaCervasio
#Knicks starting lineup tonight a bit different. Looking for defense from the tip, Woodson goes w Chandler, Camby, Anthony, Brewer & Kidd.
Još samo da White počinje tekme umjesto Brewera i bilo bi sve uredu.

http://livefootball.ws/10703-nba-new-yo ... tonio.html" onclick="window.open(this.href);return false;

sopcast linkovi :D

Paraglajder
Kontakt:

Post Postao/la Paraglajder » 04 jan 2013, 02:07

Knicksi će se pravo zajebati ako ne trejduju ovog egoistu Amarea, frajer se 2 puta zabija u trojicu pod koš iako ima dvojicu samu na trici, naravno jednom fula, drugi put izblokiran. Bože sačuvaj...
YNWA

Jericho
Kontakt:

Post Postao/la Jericho » 04 jan 2013, 02:09

odlična obrana prvu četvrtinu, napokon :D

u napadu smo na samo 37%, slobodna 4/8 :?
#Ausilio OUT

miki_92
Kontakt:

Post Postao/la miki_92 » 04 jan 2013, 02:10

koliko samo Amare forsira :roll: , znam da je zelja za dokazivanjem tu al brate previse je
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."

Carlo
Kontakt:

Post Postao/la Carlo » 04 jan 2013, 02:11

Paraglajder je napisao/la:Knicksi će se pravo zajebati ako ne trejduju ovog egoistu Amarea, frajer se 2 puta zabija u trojicu pod koš iako ima dvojicu samu na trici, naravno jednom fula, drugi put izblokiran. Bože sačuvaj...
Forsira previše, ebiga... Valjda i on skonta tokom utakmice da ne može na silu.

22-19 vodimo. Dobili smo prvu četvrtinu prvi put nakon 6 utakmica, napokon :)

Amare odličan u odbrani moram reći, odličan. Također, odlična timska odbrana. Duncan je bio skroz zaustavljen što je dobro vidjeti. Loše šutamo, posebno slobodna bacanja to moramo popraviti. JR igra kao da ima mozak od Ajštajna :)

Carlo
Kontakt:

Post Postao/la Carlo » 04 jan 2013, 02:39

+2, odlično, ali nismo dobro završili četvrtinu. Par ofanzivnih skokova smo dopustili i Spursi su nas kaznili. Super igramo, Melo bi mogao paziti s turnoverima i to je to.

Jericho
Kontakt:

Post Postao/la Jericho » 04 jan 2013, 02:40

10TO za poluvrijeme ccc... Kidd ponovno loš.. mnogo mi je bolji bio Prigioni, koji je radio puno bolji posao iako ga šut nije slušao... Melo samo 4/12 :(Copeland vrlo dobar u obrani zasad, Novak napokon pogodio koju tricu...

nadam se će se Melo probuditi u 2 pol. i da uzimamo ovo...

ps. raduje da napokon igramo dobru obranu, a napad će zar već doć na svoje ;)
#Ausilio OUT

Carlo
Kontakt:

Post Postao/la Carlo » 04 jan 2013, 02:42

Jericho je napisao/la:10TO za poluvrijeme ccc... Kidd ponovno loš.. mnogo mi je bolji bio Prigioni, koji je radio puno bolji posao iako ga šut nije slušao... Melo samo 4/12 :(Copeland vrlo dobar u obrani zasad, Novak napokon pogodio koju tricu...

nadam se će se Melo probuditi u 2 pol. i da uzimamo ovo...
Leonard igra dobru odbranu nad Melom, ali i Melo pravi dosta turnovera. Istina, treba se malo probuditi :)
Cope odličan, Camby odličan.

Usput, Jackson se povrijedio kada je stao konobarici na nogu koja je služila piće gradonačelniku Bloombergu :?
Frank Isola @FisolaNYDN
Big sporting year for Mayor Bloomberg. He canceled both the NYC Marathon and Stephen Jackson.
:mrgreen:

Carlo
Kontakt:

Post Postao/la Carlo » 04 jan 2013, 03:11

JR igra preporođeno ove sezone, stvarno je fantastičan.

Maloprije prikazaše podatak na MSGu da smo s zdravim Sheedom 16-4, a bez njega 5-6 :o

Carlo
Kontakt:

Post Postao/la Carlo » 04 jan 2013, 03:23

Vodimo šest razlike, moglo je biti i više, ali ja mislim da je Woody zadovoljan i s ovim. Melo je igračina prava, kako samo nesebično "hrani" STATa loptama. Treba biti strpljiv s njim, tek se vratio, nije igrao 5-6 mjeseci. Dvije lopte su mu iscurile iz koša, čovječe :) Odličan je u odbrani, to se mora priznati. Prigioni je magioničar.

Odgovori

Natrag na “NBA”

Trenutno korisnika/ca: jasmin10 i 3 gosta.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []