Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,Monolog,ribery,_dreamer_

Koji bosanskohercegovački tim će dogurati najdalje u evropskim takmičenjima?

Borac
25
7%
Sarajevo
226
59%
Zrinjski
36
9%
Željezničar
95
25%

Ukupno glasova: 382

Buu
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - opcenito

Post Postao/la Buu » 02 jan 2013, 18:57

50000 € za najboljeg igraca lige.

Miroslav Stevanović stigao je u Sevillu za 1,6 milijuna eura. Izgleda da Hrvati najbolje posluju
NO PYRO NO PARTY

Edol
Kontakt:

Post Postao/la Edol » 02 jan 2013, 20:27

Korijen tog problema leži u ugovorima koji se potpisuju na kratak vremenski rok.
Sarajevo treba biti sretni sa bilo kakvom odštetom, jer uz malo strpljenja na kraju sezone Husejinović je slobodan igrač.
S druge strane, Željo radi dobar posao sa ugovorima pa su uzeli dobre pare za npr. Šehića... Mogli su i sa Zebom, da su prošle godine prihvatili onu ponudu od Austrijanaca, koliko bješe, 500.000€? Tad su ga trebali prodati jer je već zalazio u godine i cijena mu je mogla samo padati, a i Željo je bio dovoljno jak da uzme ligu i bez njega... Sad još ta suspenzija od strane Osima, logično ga je bilo prodati pošto-poto.
Igrači koji potpišu godišnji i polugodišnji ugovor su čist trošak - plaćaš ga dok igra, a na kraju ne dobiješ ništa novca.

Buu
Kontakt:

Post Postao/la Buu » 02 jan 2013, 21:56

Edol je napisao/la:Korijen tog problema leži u ugovorima koji se potpisuju na kratak vremenski rok.
Sarajevo treba biti sretni sa bilo kakvom odštetom, jer uz malo strpljenja na kraju sezone Husejinović je slobodan igrač.
S druge strane, Željo radi dobar posao sa ugovorima pa su uzeli dobre pare za npr. Šehića... Mogli su i sa Zebom, da su prošle godine prihvatili onu ponudu od Austrijanaca, koliko bješe, 500.000€? Tad su ga trebali prodati jer je već zalazio u godine i cijena mu je mogla samo padati, a i Željo je bio dovoljno jak da uzme ligu i bez njega... Sad još ta suspenzija od strane Osima, logično ga je bilo prodati pošto-poto.
Igrači koji potpišu godišnji i polugodišnji ugovor su čist trošak - plaćaš ga dok igra, a na kraju ne dobiješ ništa novca.
U Želji najmanji ugovor je 2 godine. I igraci koji ne zele potpisati na 2 godine se i ne uzimaju.
NO PYRO NO PARTY

Edol
Kontakt:

Post Postao/la Edol » 02 jan 2013, 22:46

Znam, zato i jeste odskočili i igrama i novcem od transfera od ostalih premijerligaša. Nisu mi jasni ostali klubovi, ako već sami nisu dovoljno pametni da skontaju važnost dugih ugovora, makar da prepišu od vas politiku po tom pitanju kad već vide da donosi uspjeha. Đavola bi Husejinović otišao za siću da je imao ugovor do 2015.

ZZtop10
Kontakt:

Post Postao/la ZZtop10 » 02 jan 2013, 22:51

Ako predje Said u Dinamo , bas ce biti zanimljivo za koliko ce ga oni prodati. ;)
I onda kada više ne bude me ovdje
kad moja duša s ove zemlje negdje ode
zastavu tvoju tamo ponijet ću sa sobom
nigdje bez tebe Željo kunem ti se Bogom!

badblueboylivno
Kontakt:

Post Postao/la badblueboylivno » 02 jan 2013, 23:12

Prodat će ga za 0, vratit će se u naš Premijeršip do sljedeće Nove godine.

Nema mjesta u Dinamu pored Sammira, Kovačića, Halilovića i novopridošlog Pamića.
Hayley <3

HZ_ilidzaa
Kontakt:

Post Postao/la HZ_ilidzaa » 03 jan 2013, 01:00

Buu je napisao/la:50000 € za najboljeg igraca lige.

Miroslav Stevanović stigao je u Sevillu za 1,6 milijuna eura. Izgleda da Hrvati najbolje posluju
Znaci , Vojvodina je za 24 mjeseca preostalog Stevanovicevog ugovora dobila 1.6m,a Sarajevo za 1 mjesec Husejnovicevog 50k.U prevodu , da Husejnovic ima jos 2 godine ugovora sa Sarajevom obestecenje bi iznosilo 1,2m.

fanatic
Kontakt:

Post Postao/la fanatic » 03 jan 2013, 01:09

Edol je napisao/la:Znam, zato i jeste odskočili i igrama i novcem od transfera od ostalih premijerligaša. Nisu mi jasni ostali klubovi, ako već sami nisu dovoljno pametni da skontaju važnost dugih ugovora, makar da prepišu od vas politiku po tom pitanju kad već vide da donosi uspjeha. Đavola bi Husejinović otišao za siću da je imao ugovor do 2015.
Eh kad bi to bilo tako lako . Prvo skoro nijedan igrac nece da potpise dugorocni ugovor s premijerligasima jer svi igraju s presmijesnim oscilacijama - danas prvak, sutra 2.liga . Jedina 2 kluba koja drze konstantu su Zeljo i Siroki i shodno tome za njih ce vecina igraca i potpisat' na 2 godine bez vecih razmisljanja, prije nego 1 za sve ostale klubove..znaju da ce igrat' u Evropi 90% i da ce se puno lakse prodat' iz ta 2 kluba .

exbabilon
Kontakt:

Post Postao/la exbabilon » 03 jan 2013, 01:47

HZ_ilidzaa je napisao/la:

Znaci , Vojvodina je za 24 mjeseca preostalog Stevanovicevog ugovora dobila 1.6m,a Sarajevo za 1 mjesec Husejnovicevog 50k.U prevodu , da Husejnovic ima jos 2 godine ugovora sa Sarajevom obestecenje bi iznosilo 1,2m.
Reci da se salis s ovom "matematikom" molim te. Bolje da ja ispadnem bukvalista nego da ovo bude ozbiljno. :?
Navijati za druge klubove je stvar geografije, navijati za Želju je stvar filozofije.

Buu
Kontakt:

Post Postao/la Buu » 03 jan 2013, 11:46

HZ_ilidzaa je napisao/la:

U prevodu znaci da smo mi ki.te u odnosu na JSL ili HNL. Kad nasi klubovi budu mogli potpisati ugovore na vise od 3 godine ili prodati igraca za 1 mil € onda se moze reci da napredujemo.
Saida vratili iz mrtvih, primili ste ga sa 120 kg i opet niste bili u stanju potpisati s njim ugovor na vise godina.
I sigurno ce vam ostati jer CSKA se okrece drugim igracima, a Dinamu nije potreban i opet ce Sarajevo potpisati ugovor s njim do kraja sezone.
NO PYRO NO PARTY

ciza
Kontakt:

Post Postao/la ciza » 03 jan 2013, 12:16

Godišnja ugovorna primanje Dinamovih igrača prije i nakon odluke Izvršnog odbora, smanjene
2012
Prva platežna kategorija (⁈)

Ante Rukavina 670.000 = 502.500

Josip Šimunić 650.000 = 487.500

Sammir 600.000 = 450.000

Domagoj Vida 500.000 = 375.000

Tonel 500.000 = 375.000

Druga kategorija

Jerko Leko 250.000 = 200.000

Šime Vrsaljko 200.000 = 160.000

Fatos Beqiraj 200.000 = 160.000

Adrain Calello 200.000 = 160.000

Treća kategorija

Nikola Pokrivač 150.000 = 127.500

Ivan Kelava 150.000 = 127.500

Milan Badelj 150.000 = 127.500

Louis Ibanez 120.000 = 108.000

Četvrta kategorija

Mehmed Alispahić 100.000 = 90.000

Ivan Krstanović 100.000 = 90. 000

Peta kategorija

Filip Lončarić 80.000

Andrej Kramarić 80.000

Walid Atta 80.000

Jakub Sylvestr 80.000

Ivan Tomečak 50.000

Josip Pivarić 40.000

Ovoj kategoriji ugovori se neće smanjivati.

Šesta kategorija

Igor Bišćan

Kapetan ne želi primati novac dok je ozlijeđen.

evo pa poredite !

neroazzurni
Kontakt:

Post Postao/la neroazzurni » 03 jan 2013, 13:56

fanatic je napisao/la:
Edol je napisao/la:Znam, zato i jeste odskočili i igrama i novcem od transfera od ostalih premijerligaša. Nisu mi jasni ostali klubovi, ako već sami nisu dovoljno pametni da skontaju važnost dugih ugovora, makar da prepišu od vas politiku po tom pitanju kad već vide da donosi uspjeha. Đavola bi Husejinović otišao za siću da je imao ugovor do 2015.
Eh kad bi to bilo tako lako . Prvo skoro nijedan igrac nece da potpise dugorocni ugovor s premijerligasima jer svi igraju s presmijesnim oscilacijama - danas prvak, sutra 2.liga . Jedina 2 kluba koja drze konstantu su Zeljo i Siroki i shodno tome za njih ce vecina igraca i potpisat' na 2 godine bez vecih razmisljanja, prije nego 1 za sve ostale klubove..znaju da ce igrat' u Evropi 90% i da ce se puno lakse prodat' iz ta 2 kluba .
NE!
Upravo suprotno, jedini Zeljo i Siroki MOGU igraca isplacivati te dvije godine. Nije fazon u imenu kluba ili oscilacijama u igri nego u oscilacijama sa placanjem. Vi ne kontate, ako ti igrac potpise na recimo tri godine sa placom od recimo 3.000 KM koja klub sa porezima izadje na 5.000 mjesecno, to ti onda dodje 180.000 KM duga prema tom igracu, igr'o on ili ne, moze se povrijediti sutra, ako je u pitanje neki talenat mozda i ne izadje u igraca itd. itd.
To ti je sve rizik za jedan klub, a sa obzirom na stanje sa finansijama to je utopija za svaki nas klub. I ovo je sve za jednog igraca a gdje sklopiti cijelu ekipu ovako placenih igraca. E sad ima i klubova koji i ovo prihvataju tj. njihovi predsjednici, iako znaju da to klub ne moze ispostovat, i onda dobijes tuzbe od igraca a taj predsjednik vise nije u klubu i sve se tako vrti u krug...
Znam kad je Semjon Milosevic dosao u Čelik i mi ga ispitujemo ono kako ti je jel' ti fino u Zenici...kaze, sve je ovo fino ali ja ni iz jednog kluba u BiH nisam otisao bez tuzbe tako da se nemojte cuditi kad nekad saznate da sam tuzio vas klub jer sve su oni obecali ali znam iz iskustva da nece sve ispostovati...
Dakle da sumiramo, jedino Široki(dobri sponzori, nema repova od ranije, klub poceo on nule, malo i stranacki nastrojen) i Željo( stigao Amar s nesto svojih para plus poklopilo se sa Dzekinim parama plus sto Amaru nisu bitne pare nego neko dokazivanje i sebi i drugima, nije lako imati Ivicu Osima za oca) jos uvijek mogu koliko toliko potpisivati s igracima na duze, ostalo je truba teska....
"Kod nas je reprezentacija kao kad dođeš malo na odmor. Kolači, porodica, pokloni i onda idu utakmice i tu si mrtav. Tako je bilo kod nas"

ciza
Kontakt:

Post Postao/la ciza » 03 jan 2013, 14:14

Eh kad bi to bilo tako lako . Prvo skoro nijedan igrac nece da potpise dugorocni ugovor s premijerligasima jer svi igraju s presmijesnim oscilacijama - danas prvak, sutra 2.liga . Jedina 2 kluba koja drze konstantu su Zeljo i Siroki i shodno tome za njih ce vecina igraca i potpisat' na 2 godine bez vecih razmisljanja, prije nego 1 za sve ostale klubove..znaju da ce igrat' u Evropi 90% i da ce se puno lakse prodat' iz ta 2 kluba .[/quote]
NE!
Upravo suprotno, jedini Zeljo i Siroki MOGU igraca isplacivati te dvije godine. Nije fazon u imenu kluba ili oscilacijama u igri nego u oscilacijama sa placanjem. Vi ne kontate, ako ti igrac potpise na recimo tri godine sa placom od recimo 3.000 KM koja klub sa porezima izadje na 5.000 mjesecno, to ti onda dodje 180.000 KM duga prema tom igracu, igr'o on ili ne, moze se povrijediti sutra, ako je u pitanje neki talenat mozda i ne izadje u igraca itd. itd.
To ti je sve rizik za jedan klub, a sa obzirom na stanje sa finansijama to je utopija za svaki nas klub. I ovo je sve za jednog igraca a gdje sklopiti cijelu ekipu ovako placenih igraca. E sad ima i klubova koji i ovo prihvataju tj. njihovi predsjednici, iako znaju da to klub ne moze ispostovat, i onda dobijes tuzbe od igraca a taj predsjednik vise nije u klubu i sve se tako vrti u krug...
Znam kad je Semjon Milosevic dosao u Čelik i mi ga ispitujemo ono kako ti je jel' ti fino u Zenici...kaze, sve je ovo fino ali ja ni iz jednog kluba u BiH nisam otisao bez tuzbe tako da se nemojte cuditi kad nekad saznate da sam tuzio vas klub jer sve su oni obecali ali znam iz iskustva da nece sve ispostovati...
Dakle da sumiramo, jedino Široki(dobri sponzori, nema repova od ranije, klub poceo on nule, malo i stranacki nastrojen) i Željo( stigao Amar s nesto svojih para plus poklopilo se sa Dzekinim parama plus sto Amaru nisu bitne pare nego neko dokazivanje i sebi i drugima, nije lako imati Ivicu Osima za oca) jos uvijek mogu koliko toliko potpisivati s igracima na duze, ostalo je truba teska....[/quote]

ovo je sve tacno sto si napisao i slazem se ,ali ovo da je samo siroki stranacki nastrojen nije bas isitina jer u svakom klubu u bih u upravi i skupstini sjede ljudi koje postavlja politika,SVAKOG !

neroazzurni
Kontakt:

Post Postao/la neroazzurni » 03 jan 2013, 14:23

ma nisam tako mislio, naravno da u svim klubovima ima politicara i svi negdje naginju, ali sam mislio reci da je Siroki u prednosti jer se kao grad dosta obogatio poslije rata, pristigle su neke jako dobre i bogate firme u njega i naravno da ce oni finansirati klub plus malo su mjesto i puno je lakse kontrolisati razne lesinare oko kluba(sto je pravo yebeno u vecim gradovima)
"Kod nas je reprezentacija kao kad dođeš malo na odmor. Kolači, porodica, pokloni i onda idu utakmice i tu si mrtav. Tako je bilo kod nas"

storm_raider
Kontakt:

Post Postao/la storm_raider » 03 jan 2013, 14:29

S tim sto u Siroki ulaze vecina bogatih Hercegovaca i svaka im cast na tome. Da smo mi upola takvi, bilo bi i transfera kao Stevanovic za par godina.
Sport je lijek za tijelo i duh.

Mancini
Kontakt:

Post Postao/la Mancini » 03 jan 2013, 15:32

neroazzurni je napisao/la:ma nisam tako mislio, naravno da u svim klubovima ima politicara i svi negdje naginju, ali sam mislio reci da je Siroki u prednosti jer se kao grad dosta obogatio poslije rata, pristigle su neke jako dobre i bogate firme u njega i naravno da ce oni finansirati klub plus malo su mjesto i puno je lakse kontrolisati razne lesinare oko kluba(sto je pravo yebeno u vecim gradovima)
U Kantonu Sarajevu imaš više jakih firmi nego u Širokom Brijegu ali rijetko ko daje novac za sport.
FK OLIMPIC SARAJEVO POBJEDNIK KUPA BiH U SEZONI 2014./2015. LAHKO JE BITI NAVIJAČ BRAZILA. BUDI NAVIJAČ KIPRA.

ciza
Kontakt:

Post Postao/la ciza » 03 jan 2013, 20:58

koliko je sarajevo zaradilo na husjenovicu?kako se citalo ranije bio je preskup za pojedine klubove(odbili su 100 000 eura prosle sedmice) imal info?
tek ce se vidjeti koliko je nasa liga slaba i koliko je sarajevo mal klub,kad husejnovic zaigra u dinamu i ne bude ni blizu tako odskakao od ostalih kako je to bilo ovdje,pogotovo u evropi

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 03 jan 2013, 23:07

ciza je napisao/la:koliko je sarajevo zaradilo na husjenovicu?kako se citalo ranije bio je preskup za pojedine klubove(odbili su 100 000 eura prosle sedmice) imal info?
tek ce se vidjeti koliko je nasa liga slaba i koliko je sarajevo mal klub,kad husejnovic zaigra u dinamu i ne bude ni blizu tako odskakao od ostalih kako je to bilo ovdje,pogotovo u evropi
-Sarajevo i Zeljeznicar ne trebaju potpisivati ugovore ispod 3 godine ni sa jednim igracem pa makar i da Messi dodje,a kamoli igraci poput Husejinovica.
-Ukoliko nekom od standardnih igraca istice ugovor,a ne zeli ga potpisati,tog igraca treba premjetiti na klupu kao sto to radi Bilbao sa Llorenteom
-Najbolji igraci nase lige koji imaju dobre ugovore trebaju dobiti poziv u reprezentaciju,neke treba ubacivati i u vazne utakmice jer ce tako ti igraci napredovati ali i cijene ce im skociti pa ce se moci prodati u bolje lige i za vece pare,to je u interesu i klubova ali i Reprezentacije.
Eno,Hrvati ubacuju momka na vaznoj utakmici koji je odigrao svega 10 utakmica u karijeri.

Kvota
Kontakt:

Post Postao/la Kvota » 03 jan 2013, 23:38

ASD je napisao/la:
ciza je napisao/la:koliko je sarajevo zaradilo na husjenovicu?kako se citalo ranije bio je preskup za pojedine klubove(odbili su 100 000 eura prosle sedmice) imal info?
-Sarajevo i Zeljeznicar ne trebaju potpisivati ugovore ispod 3 godine ni sa jednim igracem pa makar i da Messi dodje,a kamoli igraci poput Husejinovica.
-Ukoliko nekom od standardnih igraca istice ugovor,a ne zeli ga potpisati,tog igraca treba premjetiti na klupu kao sto to radi Bilbao sa Llorenteom
-Najbolji igraci nase lige koji imaju dobre ugovore trebaju dobiti poziv u reprezentaciju,neke treba ubacivati i u vazne utakmice jer ce tako ti igraci napredovati ali i cijene ce im skociti pa ce se moci prodati u bolje lige i za vece pare,to je u interesu i klubova ali i Reprezentacije.
Eno,Hrvati ubacuju momka na vaznoj utakmici koji je odigrao svega 10 utakmica u karijeri.
Ti bi rizikovao reprezentaciju zbog nekog kluba :roll:

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 04 jan 2013, 09:08

Kvota je napisao/la:
ASD je napisao/la:
Ti bi rizikovao reprezentaciju zbog nekog kluba :roll:
Vjeruj mi da bi sa ovim planom reprezentacija najvise dobila. ;)

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.