Bundesliga

Moderatori/ce: _dreamer_,Monolog,ribery,geronimo,hammers

Koji klubovi neće izboriti opstanak

1) HSV
8
12%
2) Borussia (M)
0
Nema glasova.
3) Heidenheim
23
34%
4) St.Pauli
15
22%
5) Mainz
9
13%
6) Augsburg
9
13%
7) Union Berlin
3
4%

Ukupno glasova: 67

Benz
Kontakt:

Re: VfB Stuttgart

Post Postao/la Benz » 04 jan 2013, 15:30

Stuttgart zainteresovan za Salihovića?

Stuttgart u kojem igra naš reprezentativac Vedad Ibišević, zainteresovan je za našeg reprezentativca Sejada Salihovića. Salihović i Ibišević su već igrali zajedno u klubu u kojem trenutno igra Salihović.

Jutros je stigla ponuda za Salihovića na adresu u Stuttgartu, koja suma novca nije poznata. Sejad Salihović u Hoffenheimu igra od 2006. godine, a upisao je 175 nastupa i postigao 44 gola. Salihović je također za reprezentaciju Bosne i Hercegovine upisao 32 nastupa i postigao 4 gola.

Hoće li se ponovo reprezentativci Bosne i Hercegovine sastati u klubu, ili će ostati samo u istoj ligi, vidjet ćemo.

EDIT:Popravio statistiku...
Zadnja izmjena: Benz, dana/u 04 jan 2013, 16:02, ukupno mijenjano 1 put.
NEVER FORGET SREBRENICA!!!

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 04 jan 2013, 15:48

Kakva je to smijesna statistika? :shock: Sejo je odigrao 200 meceva za Hoffu, a zabio je sigurno 30-ak golova, ako ne i vise u proteklih 5-6 godina. I za repku je igrao sigurno vise od 12 puta. :roll:

Na ovu spkeulaciju ne naletih u svapskim medijima, mada bih bio presretan da se Zamjevi ponovo udruze.

PS: Sanchez - fan Svaba?

slika

:lol:
Der Mann für die entscheidenden Tore.

Benz
Kontakt:

Post Postao/la Benz » 04 jan 2013, 16:00

**** zajebo sam se nisam dobro procito-hvala :)
NEVER FORGET SREBRENICA!!!

KSIVLE
Kontakt:

Re: Bundesliga

Post Postao/la KSIVLE » 05 jan 2013, 11:18

amerosm je napisao/la: iskreno se nadam da ce uskoro dovesti i Kacara i nadam se da ce obojca ostati zdravi jer i jedan i drugi nisu miljenici srece kada su povrede u pitanju.
Mislim da je Kačarov transfer propao.
"Zanimanje tako velikih klubova godi, ali ja neću napustiti Dortmund. Ovdje nogomet nikada nije bio sporedna stvar; oduvijek je bio glavna!"

Rodrigo
Kontakt:

Post Postao/la Rodrigo » 05 jan 2013, 14:45

Došo Đuro :D
Samo Hajduk zivi vjecno!

proFCB
Kontakt:

Post Postao/la proFCB » 05 jan 2013, 15:01

Ljudi kako je moguce da je jos jedan mladi njemac napustio bundesligu i krenuo u englesku premier ligu? Mislim to mi je toliko retardirano i glupo,pa kakav crni Tottenham,sta mu oni mogu pruziti sto klubovi u Njemackoj ne mogu?
Shvatam,ako se nije mogao dogovriti sa Schalkeom,ako je su.pak od covjeka,ali eto ima BvB,Wolfsburg, ekipe koje imajju i ambiciju i zelju za takvim igracima!!!

Ovo me opasno pocinje nervirati,recimo kako smo dopustili da nam Ozil i Khedira pogbjegnu,uz Podolskog i ovaj momak,pa tome nema kraja...
Nije ovo dobro,al nikako!!!
Stern des Südens

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 05 jan 2013, 15:08

Sportingintelligence, najgledanije profesionalne lige u 2012. godini (prema broju gledatelja na stadionima):

1. NFL (američki nogomet / SAD) 67.591 gledatelj
2. Bundesliga (nogomet / Njemačka) 45.116
3. Premierliga (nogomet / Engleska) 34.602
4. AFL (nogomet / Australija) 32.748
5. MLB (bejzbol / SAD) 30.895
6. Primera (nogomet / Španjolska) 28.462
7. CFL (nogomet / Kanada) 27.882
8. NPB (bejzbol / Japan) 24.965
9. Serie A (nogomet / Italija) 22.493

http://gol.dnevnik.hr/clanak/ostali_spo ... 69195.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 05 jan 2013, 15:18

proFCB je napisao/la:Ljudi kako je moguce da je jos jedan mladi njemac napustio bundesligu i krenuo u englesku premier ligu? Mislim to mi je toliko retardirano i glupo,pa kakav crni Tottenham,sta mu oni mogu pruziti sto klubovi u Njemackoj ne mogu?
Shvatam,ako se nije mogao dogovriti sa Schalkeom,ako je su.pak od covjeka,ali eto ima BvB,Wolfsburg, ekipe koje imajju i ambiciju i zelju za takvim igracima!!!

Ovo me opasno pocinje nervirati,recimo kako smo dopustili da nam Ozil i Khedira pogbjegnu,uz Podolskog i ovaj momak,pa tome nema kraja...
Nije ovo dobro,al nikako!!!
Zato sto mu ni jedan Njemacki klub nece platiti godisnje 4,3 miliona € neto...
Zato su Nijemci tu gdje jesu, a ostali se nalaze u velikim dugovima. I mi sa foruma bi bez problema mogli napraviti ekipu koja bi se borila za naslove da smo u mogucnosti da se zaduzimo preko 200 miliona €.

@ semir

preduhitrio si me sa ovom tabelom. Ovo je jos jedan dokaz koliko je Bundesliga popularna...
"My Favorite Ring is Always the Next One"

proFCB
Kontakt:

Post Postao/la proFCB » 05 jan 2013, 15:33

@amerosm

A jel mislis da ce mu engleski klubovi dati toliku platu???
Stern des Südens

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 05 jan 2013, 15:56

proFCB je napisao/la:@amerosm

Ako je vjerovati BILD-a, Transfermarkt-u i ostalim Njemackim medijima on ce u narednih pet godina zaradjivati tu platu u Spursima.

Ako oni lazu, onda lazem i ja tebe.

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 05 jan 2013, 17:04

amerosm je napisao/la:

Ako je vjerovati BILD-a, Transfermarkt-u i ostalim Njemackim medijima on ce u narednih pet godina zaradjivati tu platu u Spursima.

Naravno da lažeš, to je brutto plaća ;)
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:
"Da nas klubovi iz Londona, Manchestera, ili Pariza mogu razumjeti!!!"

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 05 jan 2013, 17:52

anton 1983 je napisao/la:
amerosm je napisao/la:

Naravno da lažeš, to je brutto plaća ;)
Od Schalke je trazio 6 miliona € godisnje (naravno bruto) tako da ne vjerujem da je pristao da igra za manje u Spursima. ;) ;)
Na forumu Schalke-a kazu da ce zaradjivati samo 200.000 manje od Bale-a koji je najplaceniji igrac Spursa.

No ovo je toliko vazno i dalje sam siguran da mu niko u Njemackoj ovu placu ne bi ponudio.

proFCB
Kontakt:

Post Postao/la proFCB » 05 jan 2013, 17:57

Nemoj me pogresno shvatitii,ali bukvalno klinac obicni dolazi u ekipu u kojoj mozda nece ni igrati i da dobije skoro istu platu kao i najplaceniji igrac???
Pa to mi je u najmanju ruku cudno...
Stern des Südens

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 05 jan 2013, 18:21

Pa dat će mu Spursi sigurno tolike pare, ne štede Židovi u ovakvim situacijama (koliko god to bilo kontradiktorno :mrgreen: )

Jednostavno niko u Bundesligi mu ne bi dao toliko jak ugovor, a uz to mali odmalena slini za Premier ligom i to mu je životna želja. Kad će preći ako ne sada... A bitno je još nadodati da Holtby ne vrijedi ovih para sigurno.

Mali nije 100% nijemac, stari mu je englez pa je i razumljiv ovakv tok njegove karijere.

Ali ne brinite, ima još jedan Holtby, njegov mlađi brat koji igra u juniorima Gladbacha ;)
Agieren statt reagieren

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 05 jan 2013, 19:34

Nema potrebe raspravljat , niti tugovat za Holtbyjem, to što mu je otac Englez je presudilo jednim dijelom u njegovoj odluci, donekle vjerovatno i to što je dobio nešto više para. Schalke se odlučio zadržat Huntelaara i Howedesa, a Holtbyja su htjeli zadržat pod nekim normalnim uslovima. Dovoljno su se pružili kroz prozor. A za te pare što će uštedit, oni mogu naći zamjenu. Želim napomenut da je Schalke jedna od ekipa koja dosta svojih nosilaca igre i zadrži kod sebe, ne treba ni Farfana zaboraviti. Osim Neuera i sada Hotbyja, nisu oni baš neke velike igrače puštali iz svojih redova.

I još nešto želim napomenut, ovog ljeta je Leverkusen ispao mangupski klub i klub koji je u stanju zadržat igrače jer je odbio ponude za Schurllea i Bendera. A ponuda bilo dovoljno, a za Schurllea se moglo uzet preko 30 miliona eura. S jedne strane je super, što sve više bundesligaša i od onih najvećih klubova sačuva igrače, ali ako gledamo drugu stranu medalje, onda meni ne bi baš Lever ispao gubitnik da je pustio Schurllea npr za 30 miliona eura. Naime teško je tu izvagat, više su i oni htjeli pokazat princip. Ali Schurlleova neka realna je cijena negdje oko dvadesetak milki, maksimalno 25. E zato sad ne treba pizdit za igračima nekim koji napuste BuLi pod nekim ludim okolnostima. Takvih će slučajeva uvijek biti, pa makar BuLi u budućnosti i skroz razarala po kvartu..... ;)
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

gruezi
Kontakt:

Post Postao/la gruezi » 06 jan 2013, 08:52

Effe neslazem se s tobom u vezi schurlea... Ako jedan uhljup poput pastorea moze kostat 43 miliona ili neki polovnjaci iz brazilske lige po 40tak tipa moura,neymar itd onbda bi logicno bilo da jedan schurle kosta 50... Nezaboravi da on Ima samo 21-22 godine a ovo mu je 4ta sezona kao profesionalac...4vabe moraju da budu brezobrezni poput portugalaca ida masno naplacuju svoje igrace I uvijek ama bas uvijek da ciljaju na 5togodisnje ugocore sa novopotpisanim talentima

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 06 jan 2013, 11:00

amerosm je napisao/la:
Od Schalke je trazio 6 miliona € godisnje (naravno bruto) tako da ne vjerujem da je pristao da igra za manje u Spursima. ;) ;)
Na forumu Schalke-a kazu da ce zaradjivati samo 200.000 manje od Bale-a koji je najplaceniji igrac Spursa.

No ovo je toliko vazno i dalje sam siguran da mu niko u Njemackoj ovu placu ne bi ponudio.
Pisalo je da je tražio 6 ;) To nemora biti istina. Ajd nemoj bit toliko lud i mislit da on ima veću plaču od Riberya ;) Ta plaća koja se spominje je brutto, jer i to je više od onog što mu je Schalke davo, s tim da moraš imati na umu da je ovo EPL, liga u koju je on želio ići ;)

6 Milja netto čak i u EPL nema tak jako puno igrača, a kamoli jedan Holtby, pa nije on takva prilika niti kvaliteta od igrača. Pa prije bi si onda uzeli Sneijdera.
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 06 jan 2013, 11:02

effe_sa je napisao/la:
I još nešto želim napomenut, ovog ljeta je Leverkusen ispao mangupski klub i klub koji je u stanju zadržat igrače jer je odbio ponude za Schurllea i Bendera. A ponuda bilo dovoljno, a za Schurllea se moglo uzet preko 30 miliona eura. S jedne strane je super, što sve više bundesligaša i od onih najvećih klubova sačuva igrače, ali ako gledamo drugu stranu medalje, onda meni ne bi baš Lever ispao gubitnik da je pustio Schurllea npr za 30 miliona eura. Naime teško je tu izvagat, više su i oni htjeli pokazat princip. Ali Schurlleova neka realna je cijena negdje oko dvadesetak milki, maksimalno 25. E zato sad ne treba pizdit za igračima nekim koji napuste BuLi pod nekim ludim okolnostima. Takvih će slučajeva uvijek biti, pa makar BuLi u budućnosti i skroz razarala po kvartu..... ;)
kao je Uli jenput rekao, klub nije banka. S tih 30 milja bi si Leverkusen mogao obrisati guzicu. iz njihove perspektive, što se tiće kvalitete kadra njima se nije isplatilo prodat Schurrlea. i ja sam se tome čudio što nisu, no ako se kvalificiraju za LP, onda će Kusen ne samo moči zadržati Schurrlea, več uz njega dovesti pojačanje, pa će samim time biti još jači. Bit će morti sjebano ako se nekvalificriaju za Lp, ali tako Njemci nerazmišljaju...

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 06 jan 2013, 12:09

gruezi je napisao/la:Effe neslazem se s tobom u vezi schurlea... Ako jedan uhljup poput pastorea moze kostat 43 miliona ili neki polovnjaci iz brazilske lige po 40tak tipa moura,neymar itd onbda bi logicno bilo da jedan schurle kosta 50...
Slažem se ja sad s tobom po pitanju ovog. Naravno da južnjaci dižu i polovnjacima cijene u nebo, ali ja sam spomenuo samo da kod ove cifre Chelsea svako razuman malo razmišlja. Tržište je doduše takvo, da bi i za te pare Leverkusen teško našao pravu zamjenu, jer cijene luduju. Oni i jesu pokazali princip, što ja poštujem. Međutim, više sam ja govorio o tome, koliko za mene Schurlle realno vrijedi. A naravno da su ove cijene i iznosi koji su plaćeni za Pastorea i slične isto nenormalne i van svake pameti.
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

amerosm
Kontakt:

BL kviz

Post Postao/la amerosm » 07 jan 2013, 21:26

Nakon sto mi je @gero dao odobrenje da otvorim ovu temu, pokusacemo kroz kviz saznati neke stvari o Bundesligi...
Forumas koji tacno odgovori na pitanje ima priliku postaviti sljedece pitanje itd itd.

Evo prvog pitanja:

Koja utakmica drzi rekord po posjeti kada je Bundesliga u pitanju ?

Odgovori

Natrag na “Bundesliga”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []