LAL 104 : 99 LAC
LA Lakers
Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,kad_kako,Pasha
Re: LA Lakers
Joooj sto nije ranije ova tekma. Mislim da ce Kobe pokazati ono sto zna i on ce biti na nivou ali ako misle pobjedit trebamu se i ostatak ekipe prikljucit. To ocekujem od Howarda i Gasola, naravno mogu i Nash i Artest (mrsko mi njegovo novo ime pisat
) ali vise ocekujem od ove dvojice.
Roger Federer the best!!!
Damir Dzumhur!!!!
Damir Dzumhur!!!!
Da li je vrijeme da pruzimo jednu dobru partiju?
Nenad Markovic & Drazen Petrovic
Ostalo je samo ime.....
Ostalo je samo ime.....
neno#4 je napisao/la:Da li je vrijeme da pruzimo jednu dobru partiju?
vrijeme da,ali ne protiv clippersa
- majestic24
- Kontakt:
Malo je falilo da preokrenemo -16 u zadnjih 12 minuta
GLORY,GLORY MAN.UNITED : 1907–08, 1910–11, 1951–52, 1955–56, 1956–57, 1964–65, 1966–67, 1992–93, 1993–94, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2010–11 , 2012-13
..:::The Black Mamba Strikes Again::...
..:::The Black Mamba Strikes Again::...
- Kobe Bryant
- Kontakt:
Evo stvarno sad definitivno kazem da se mora pod hitno tradeti Gasol , svo vrijema sam ga branio , ali ako je i 80% zdrav ovo je kriminalno
Ovdje Kobe mora imati fenomenalnu noc da bi lakersi imali bilo kakve sanse , kad je na 50% gubimo , a veceras i pored fenomenalne partije jedostavno ne ide
Na -4 i 40 sec do kraja Kobe-a udvajau i to na pola terena tacno i on baca loptu Nashu i sad je situacije 4 na 3 i Nash ceka dribla i ponovo vraca Brayantu na isteku napada i ovaj mora da puca preko ruke
mislim Nash najbolje od svih prati Bryanta u napadu , ali me je ovom kjucnom odlukom razocarao
Dopustili smo previse ofanzivnih skokova to je nedopustivo za iole ozbiljnu ekipu , onda ovi igraci sa klupe osim Hill-a koji nam se nazalost i povrjedio nikakva korist Meeks kao nesta ali fula previse otvorenih suteva za 3
, MWP se trudi u odbrani stvarno ali baca cesto nerezonske suteve u napadu , Howard ponovo fula slobodna i pravi bezpotrebne faulove u napadu kada se lomi.
Lakersi na momente igraju vrhunsku kosarku pogotovo kada saradjuju Nash i Kobe a onda crne rupe u odbrani i primaju koseve u serijama i nedopustivo pored Howarda i Gasola koliko dopustamo ofanzivnih koseva , a odbrana suta za 3p ja mislim najslabija u ligi
Ovo bi bila tragedija da Kobe slobodno mogu reci da mu je ovo najbolja sezona u zadnje 3 godine , bolja i od one kada su osvojili titulu 2010 znaci na nivou igre iz 2008 i 2009 i da se protraci uz ovakovog slabog trenera za odbranu i bez prave podrske zalosno , mis smo jedino dobri na papiru , ali grehota da se ne iskoristi ovakav Kobe
Neznam sto se ne koristi Ebanks i Jamison makar da se vidi , jer ovaj Morris je isto bezkoristan , kao i veceras Gasol
Ovdje Kobe mora imati fenomenalnu noc da bi lakersi imali bilo kakve sanse , kad je na 50% gubimo , a veceras i pored fenomenalne partije jedostavno ne ide
Na -4 i 40 sec do kraja Kobe-a udvajau i to na pola terena tacno i on baca loptu Nashu i sad je situacije 4 na 3 i Nash ceka dribla i ponovo vraca Brayantu na isteku napada i ovaj mora da puca preko ruke
Dopustili smo previse ofanzivnih skokova to je nedopustivo za iole ozbiljnu ekipu , onda ovi igraci sa klupe osim Hill-a koji nam se nazalost i povrjedio nikakva korist Meeks kao nesta ali fula previse otvorenih suteva za 3
Lakersi na momente igraju vrhunsku kosarku pogotovo kada saradjuju Nash i Kobe a onda crne rupe u odbrani i primaju koseve u serijama i nedopustivo pored Howarda i Gasola koliko dopustamo ofanzivnih koseva , a odbrana suta za 3p ja mislim najslabija u ligi
Ovo bi bila tragedija da Kobe slobodno mogu reci da mu je ovo najbolja sezona u zadnje 3 godine , bolja i od one kada su osvojili titulu 2010 znaci na nivou igre iz 2008 i 2009 i da se protraci uz ovakovog slabog trenera za odbranu i bez prave podrske zalosno , mis smo jedino dobri na papiru , ali grehota da se ne iskoristi ovakav Kobe
Neznam sto se ne koristi Ebanks i Jamison makar da se vidi , jer ovaj Morris je isto bezkoristan , kao i veceras Gasol
- Monolog
- Moderator
- Kontakt:
Teško da je Gasol mogao odigrati slabiji meč.
Pa frajera bukvalno nigdje nije bilo. Eto meni je samo ono dodavanje za Howarda ostalo u sjećanju. Prije i poslije toga kao da nijepostojao.
Kobe je vukao Lakerse. Pogađao je sve živo, mislim da je Barnes plak'o kako ga je Kobaja fintirao i pogađao samo njemu svojstvene šuteve. I, u 4/4 kad je "uhvatio" Paula se moglo vidjeti koliko vatre i svega još ima u Bryantu. Paul je u posljednoj četvrtini pogodio šut preko Artesta, jednom preko Kobeja (uz zvuk sirene) i sve ostalo sa linije penala. Gubio je lopte, bacao u bunar, pogađao vrh table - sve zbog odlične Bryantove odbrane.
Mislim da ne bi utakmica bila ovako neizvjesna (mada, yebat neizvjesnost kada su Lakersi u 3/4 zaostajali i 19 poena) da su Clippersi bili sa Crawfordom. Ovako su i oni bili osuđeni isključivo na 2 igrača, s tim da su Odom, Bledsoe (frajer je uhvatio 2-3 ofanzivna skoka u ključnim momentima) i Green solidno odigrali svoje role. Kod Lakersa se osim Kobeya i Howarda ne može niko izdvojiti. Može Hill, al' i on je izašao na samom početku 4/4 zbog syebanog zgloba.
Gasol se mora tradeati. Ako ništa, mogu makar na njegovo ime dobit nekog ko će biti pravi upgrade za ekipu, jer ovaj Pau to nije. Može se ovdje govoriti o tome da ga D'Antoni ne koristi na najbolji mogući način, al' isto tako ni Gasol ne daje sve od sebe. Kako god da se okrene, on u ovom trenutku nije nikakva figura u Lakersima. Jedino da se ne proba sa četvorkom koja će (s obzirom na stil igre i nedovoljno spuštanja lopti na visoke igrače) živjeti od vanjskog šuta - dakle sa Ryanom Andersonom. Il' sa nekim "kretenom" koji će snagom razbijati protivničke četvorke i petice.
U svakom slučaju, potrebno je buđenje iz zimskog sna, a ne vjerujem da će se željeti tek tako "kutarisati" D'Antonija. Dakle, sve je ostalo na tradeu Gasola.
Kobe je vukao Lakerse. Pogađao je sve živo, mislim da je Barnes plak'o kako ga je Kobaja fintirao i pogađao samo njemu svojstvene šuteve. I, u 4/4 kad je "uhvatio" Paula se moglo vidjeti koliko vatre i svega još ima u Bryantu. Paul je u posljednoj četvrtini pogodio šut preko Artesta, jednom preko Kobeja (uz zvuk sirene) i sve ostalo sa linije penala. Gubio je lopte, bacao u bunar, pogađao vrh table - sve zbog odlične Bryantove odbrane.
Mislim da ne bi utakmica bila ovako neizvjesna (mada, yebat neizvjesnost kada su Lakersi u 3/4 zaostajali i 19 poena) da su Clippersi bili sa Crawfordom. Ovako su i oni bili osuđeni isključivo na 2 igrača, s tim da su Odom, Bledsoe (frajer je uhvatio 2-3 ofanzivna skoka u ključnim momentima) i Green solidno odigrali svoje role. Kod Lakersa se osim Kobeya i Howarda ne može niko izdvojiti. Može Hill, al' i on je izašao na samom početku 4/4 zbog syebanog zgloba.
Gasol se mora tradeati. Ako ništa, mogu makar na njegovo ime dobit nekog ko će biti pravi upgrade za ekipu, jer ovaj Pau to nije. Može se ovdje govoriti o tome da ga D'Antoni ne koristi na najbolji mogući način, al' isto tako ni Gasol ne daje sve od sebe. Kako god da se okrene, on u ovom trenutku nije nikakva figura u Lakersima. Jedino da se ne proba sa četvorkom koja će (s obzirom na stil igre i nedovoljno spuštanja lopti na visoke igrače) živjeti od vanjskog šuta - dakle sa Ryanom Andersonom. Il' sa nekim "kretenom" koji će snagom razbijati protivničke četvorke i petice.
U svakom slučaju, potrebno je buđenje iz zimskog sna, a ne vjerujem da će se željeti tek tako "kutarisati" D'Antonija. Dakle, sve je ostalo na tradeu Gasola.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”
u koliko zadnjih godina lakersi nisu imali ovako los omjer?
Closed mouths don't get fed on this boulevard.
mozda 2004-05 kada nisu u playoff usliLenBias je napisao/la:u koliko zadnjih godina lakersi nisu imali ovako los omjer?

"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."
Da Kobe nije poludio u 4/4 izgubili bi 20-ak razlike i to Clippersima nije igrao Crawford koji je strasno vazan igrac.
Gasol los ali sasvim ocekivano...ne znam koja bi cetvorka odigrala bolje na njegovom mjestu.
"We need to go through him a lot more," Bryant said. "He needs touches on the elbow, touches on the post."

Gasol los ali sasvim ocekivano...ne znam koja bi cetvorka odigrala bolje na njegovom mjestu.
"We need to go through him a lot more," Bryant said. "He needs touches on the elbow, touches on the post."
Razlika izmedju Lakersa i Clippersa je u tome sto Paul cini ostatak svoje ekipe boljim a Bryant ne. A i opcenito je Paul vjerovatno treci najbolji igrac lige, odmah poslije Jamesa i Duranta. 
ESPN Top 100 Rankings
3. LeBron James
12. Kobe Bryant
3. LeBron James
12. Kobe Bryant
pije to donekle vode, a oduzmi Kobija od ovih Lakersa i skoro svake noci gledacemo smrzavanje Lakersa na -20Greivis je napisao/la:Razlika izmedju Lakersa i Clippersa je u tome sto Paul cini ostatak svoje ekipe boljim a Bryant ne. A i opcenito je Paul vjerovatno treci najbolji igrac lige, odmah poslije Jamesa i Duranta.
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."
-
sundancekid
- Kontakt:
Nevjerovatno. Prvi put nisam imo zivaca da odgledam cijelu utakmicu...nakon 3ce cetvrtine sam odusto... I vidim da po rezultatu ispade da je bilo to sve skupa ok...al to bilo je grozno....
O odbrani ne treba pricat, odbrane nema. Evo jednog lijepog primjera:
1. Bledsoe ima loptu i dodaje je Barnesu (u odbrani svako cuva svog igraca - Kobe/Barnes; Hill/Blake; Nash/Bledsoe)

2. Bledsoe logicno, nakon dodavanja protrcava pored i radi sa Barnesom najobicniji switch. Kobe ide ispod bloka, i iako mora propustit i Bledsoe-a i Nasha, ostaje ipak previse daleko od Barnesa.

3. Iz samo njemu poznatog razloga, Kobe sad ostaje cuvati pass ka Blejku, a ostavlja samog Barnesa, ko da je kadet, ni juniore tako ne branis.. Hill se jadan naso u cudu, nista mu nije jasno, nit sto mu Kobe preuze covjeka, cemu da se nada i sta da radi sad.

4. I desi se ovo, naravno, dobijes po guzici..

O odbrani ne treba pricat, odbrane nema. Evo jednog lijepog primjera:
1. Bledsoe ima loptu i dodaje je Barnesu (u odbrani svako cuva svog igraca - Kobe/Barnes; Hill/Blake; Nash/Bledsoe)

2. Bledsoe logicno, nakon dodavanja protrcava pored i radi sa Barnesom najobicniji switch. Kobe ide ispod bloka, i iako mora propustit i Bledsoe-a i Nasha, ostaje ipak previse daleko od Barnesa.

3. Iz samo njemu poznatog razloga, Kobe sad ostaje cuvati pass ka Blejku, a ostavlja samog Barnesa, ko da je kadet, ni juniore tako ne branis.. Hill se jadan naso u cudu, nista mu nije jasno, nit sto mu Kobe preuze covjeka, cemu da se nada i sta da radi sad.

4. I desi se ovo, naravno, dobijes po guzici..

- Invincibles
- Kontakt:
NE DIPRGreivis je napisao/la:Razlika izmedju Lakersa i Clippersa je u tome sto Paul cini ostatak svoje ekipe boljim a Bryant ne. A i opcenito je Paul vjerovatno treci najbolji igrac lige, odmah poslije Jamesa i Duranta.
__VICTORIA CONCORDIA CRESCIT__
Greivis:)
Onaj osjecaj kad se stidis u tudje ime:) Svaki put kad ti naumpadne da izgovoris tako nesto, trk pred ogledalo i par vaspitnih autosamara:)
Onaj osjecaj kad se stidis u tudje ime:) Svaki put kad ti naumpadne da izgovoris tako nesto, trk pred ogledalo i par vaspitnih autosamara:)
- adriano_leite
- Kontakt:
Lik nije uopste pogrijesio sto je rekao da Paul cini saigrace mnogo boljima, nego sto to radi Kobe. Medjutim, ovi Lakersi da nemaju Kobea, bili bi lottery team po ovome sto pruzaju ove sezone. Jedino ih on vuce, ali nema pomoci od drugih saigraca. Ljudi jednostavno puste Kobea da sam rjesava, nikakve pomoci, zelje i htijenja njegovih saigraca u tim momentima. Tesko ih je i uciniti boljima kada se tako ponasajured_black je napisao/la:Greivis:)
Medjutim, meni idu na zivce price kada se pljuje po Kobeu, kako Kobe sve sam hoce, ali covjek jednostavno nema druge opcije, mora to uraditi, kako bi spasio taj ugled Lakersa i sprijecio blowout rezultate. Da Kobe digne ruke i utopi se u sivilo Lakersa, rezultati bi bili strasni.
CAVS BASKETBALL NEVER STOPS!!! BELIEVELAND
Mes Que Un Club!
Mi smo Horde Zla sa Sjevera...
Mes Que Un Club!
Mi smo Horde Zla sa Sjevera...
Trebamo se polahko ali sigurno pomiriti sa cinjenicom da mi necemo vidjeti PO dok je onaj retard na klupi Lakersa i dok ga u upravi podrzava jos veci retard...
Nije problem poraz od Clippersa koji je bio i ocekivan, vec je problem sto mi nemamo nikakav sistem i u fazi napada i u fazi odbrane, vec se svodi na neki invidualni kvalitet i losu noc protivnika.
I ako je sinoc odigrao veoma losu utakmicu meni je iskreno zao Gasola, jer je od strane sviju deklarisan kao najveci krivac...a kada je taj isti Gasol bio odsutan vidjelo se da on nije glavni problem Lakersa vec trener koji nema vizije.
Bice veselo u LA-u ukoliko izgubimo naredne cetiri utakmice i siguran sam da ce nakon toga puci atomska bomba. Eto zamijenili smo uloge sa Clippersima i od ozbiljne ekipe smo postali cirkus u gradu Andjela...
Nije problem poraz od Clippersa koji je bio i ocekivan, vec je problem sto mi nemamo nikakav sistem i u fazi napada i u fazi odbrane, vec se svodi na neki invidualni kvalitet i losu noc protivnika.
I ako je sinoc odigrao veoma losu utakmicu meni je iskreno zao Gasola, jer je od strane sviju deklarisan kao najveci krivac...a kada je taj isti Gasol bio odsutan vidjelo se da on nije glavni problem Lakersa vec trener koji nema vizije.
Bice veselo u LA-u ukoliko izgubimo naredne cetiri utakmice i siguran sam da ce nakon toga puci atomska bomba. Eto zamijenili smo uloge sa Clippersima i od ozbiljne ekipe smo postali cirkus u gradu Andjela...
"My Favorite Ring is Always the Next One"
-
samosarajvo
- Kontakt:
Invincibles je napisao/la:NE DIPRGreivis je napisao/la:Razlika izmedju Lakersa i Clippersa je u tome sto Paul cini ostatak svoje ekipe boljim a Bryant ne. A i opcenito je Paul vjerovatno treci najbolji igrac lige, odmah poslije Jamesa i Duranta.
Lejkersi moraju nesto mjenjati u buducnosti, i ovoj bliskoj ali i daljoj.
Sad trenutno im treba bolja odbrana,mnogo bolja odbrana, plan igre, kako u ofanzivi kako u defanzivi.Izmedju ostalog, ja samo ponavljam Kobijeve rijeci.
Ne smije se desiti da na jednom mecu Artest i Gasol zajedno zabiju 4 poena.
Sto se neke dalje buducnosti tice, Lakersi su jako stara ekipa sa slabom klupom.Sta ce bit kad iz Lakersa ode Kobe Bryant za koju godinu? Nash ima 38 i nisam siguran dokle ce on jos igrati.
Moraju nesto mjenjat u malo daljoj buducnosti
Jao djece na ovoj temi.
Hajde lijepo nek neko argumentovano objasni sta sam pogresno rekao, al sumnjam da ste vi to u mogucnosti.
I malo na rjecniku poradite.
Hajde lijepo nek neko argumentovano objasni sta sam pogresno rekao, al sumnjam da ste vi to u mogucnosti.
I malo na rjecniku poradite.
ESPN Top 100 Rankings
3. LeBron James
12. Kobe Bryant
3. LeBron James
12. Kobe Bryant
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.