Eh, ta stara vremena...

tropico
Kontakt:

Re: Eh, ta stara vremena...

Post Postao/la tropico » 29 okt 2009, 21:41

bh hrvat je napisao/la:vidim da se spominju izreke, niko da spomene ime ivanu tomiću legendi radio zagreba. koji je umro prije dvije ili tri godine , pokojnu mu dušu
E spomenu ga ja ali mu nisan znao ime, samo prezime i mislio sam da se javljao iz Rijeke , neznam zašto me na rijeku asocirao onako na prvu

bh hrvat
Kontakt:

Post Postao/la bh hrvat » 29 okt 2009, 21:43

tropico je napisao/la:A ko se sjeća novina Tempo mislim da su utorkom izlazile, poster na sredini, doduše trečina sadržaja o zvezdi i partizanu , izlaze li i sada te novine...sječam se jednog naslova , ne znam što ali mi se često vrti po glavi: Čava Dimitrijević- dete sa asvalta (onaj igrač partizana što je igrajući za raju zanemario taktiku)
u bosni je izlazio srijedom zajedno sa venom, kada smo kod sjecanja onda mi najčešće padne ona - ne driblaj mali, skršiće te stoper poput hatunića

bh hrvat
Kontakt:

Post Postao/la bh hrvat » 29 okt 2009, 21:45

ivan tomić je izvještavao sa maksimira ali bio je omiljen radio reporter , tako da su ga puštali u zenicu, vinkovce i jos na neke gostujuće utakmice dinama

dubrava
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la dubrava » 29 okt 2009, 22:45

da nastavim u duhu ovih finih izreka: ZAJEC ZEKO DINAMOVO MED I MLIJEKO :D
Lopta do golmana Vlaka gospodara ovoga zraka :)
"Stvarna veličina kluba ne mjeri se trenutnim rezultatima, trofejima ili novcem, nego time koliko ga ljudi doživljava kao svoj – kao nešto bitno u svojim životima"

123456
Kontakt:

Post Postao/la 123456 » 29 okt 2009, 23:08

tropico je napisao/la:A ko se sjeća novina Tempo mislim da su utorkom izlazile, poster na sredini, doduše trečina sadržaja o zvezdi i partizanu , izlaze li i sada te novine...sječam se jednog naslova , ne znam što ali mi se često vrti po glavi: Čava Dimitrijević- dete sa asvalta (onaj igrač partizana što je igrajući za raju zanemario taktiku)

Ko se Tempa nesjeca.Mada su rjetko bili na naslovnici igraci iz BiH ovaj je to zasluzio.
slika
SportSport.ba liga | Igrac ekipe FK Delfini

*19.05.1995
*31.08.1996
*02.11.1997
*15.07.2000

Pasha
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Pasha » 29 okt 2009, 23:09

izjava pokojnog Mladena Delića na jednoj utakmici mlade reprezentacije: "pitaju me iz Zagreba dečki, kad će doći Robert Prosinečki. neće dečki da ga molite i klečećki." :D
ništa mi neće ovaj dan pokvarit', nikakvi crnjaci i ružne stvari,
ništa mi neće ovaj dan pokvarit', ni umišljene ćurke, ni zli komentari!

Vraćamo ti staru slavu, ne damo te zaboravu!

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 30 okt 2009, 00:20

bh hrvat je napisao/la:
u bosni je izlazio srijedom zajedno sa venom, kada smo kod sjecanja onda mi najčešće padne ona - ne driblaj mali, skršiće te stoper poput hatunića
ja sam iz tog Tempa pokupio mnoge stvari, novine koje sam sa nestrpljenjem ocekivao svake srijede (sto kaze kolega, taj dan je izlazio i sarajevski Ven), tako da je to bila neizostavna literatura.
Cave se sjecam dobro, bio proglasavan za talentom stoljeca, ali zavrsio je kako je zavrsio. Kao da mu je Sead Susic bio uzor.
Ah, taj Hatunic :lol: bosanski kostolomac ili bosanski Briegel kako su poslije zvali popularnog Predraga Spasica.
Od toga Tempa mi je ostalo urezano u sjecanju izjava Husrefa Musemica kada je trebao preci u Zvezdu...na pitanje novinara kako cemu biti igrati protiv Sarajeva, je izjavio: molicu trenera da ne igram protiv Sarajeva.
Sto se naravno nije desilo...
Vom Jäger zum Gejagten

bh hrvat
Kontakt:

Post Postao/la bh hrvat » 30 okt 2009, 14:16

kako su se nekada ti posteri sakupljali, prvi u prirodnoj velicini izbacio je tempo i to čini mi se piksija stojkovića, mada bi se moglo reći da je bio malo više naklonjen zvijezdi što za nas koji nisu navijali za crveno bijele nije bilo uredno, ali boljega tjednika nije bilo. sn su nesto pokusavale ali nakon par mjeseci se gasilo

Lucarelli
Kontakt:

Post Postao/la Lucarelli » 30 okt 2009, 16:09

123456 je napisao/la: Ko se Tempa nesjeca.Mada su rjetko bili na naslovnici igraci iz BiH ovaj je to zasluzio.
slika
Semir iz svemira. :)
Lijevo !

alan_kardec
Kontakt:

Post Postao/la alan_kardec » 30 okt 2009, 17:41

Može li mi neko nešto više reći o braći Božovićima,Bobanu i Dragomiru koji su polovinom osamdesetih igrali za Sarajevo?Stari mi je mnogo pričao o njima,ne znam jeli bio subjektivan pošto su mu oni najbliži rođaci,zajedno su odrasli...uglavnom pričao mi je da su njih dvojica bili odlični igrači.Boban je bio malo bolji,igrao je čini mi se lijevo krilo,bio je pravo perspektivan,čak je došao i do mlade repke Yuge.Onda mu je neki krkan na gostovanju u Prištini slomio nogu,ovaj se nakon toga pokušao vratiti fudbalu,ali nije išlo.Dragomir je čini mi se igrao u odbrani.Nakon toga su otišli u Francusku,Boban je malo igrao za Lens,ali ništa ozbiljno.Zanima me zna li neko nešto više o njima,kakvi su igrači bili i tako to pošto starom ne vjerujem svaku riječ. :mrgreen:
Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović

bh hrvat
Kontakt:

Post Postao/la bh hrvat » 30 okt 2009, 18:04

po mojim sjećanjima je bio plejmejker a ne krilo, uništiše ga krkani na kosovu, stadion u pristini je bio nemogući za goste kao u današnje vrijeme onaj u vrapčićima

Lucarelli
Kontakt:

Post Postao/la Lucarelli » 30 okt 2009, 18:43

bh hrvat je napisao/la:po mojim sjećanjima je bio plejmejker a ne krilo, uništiše ga krkani na kosovu, stadion u pristini je bio nemogući za goste kao u današnje vrijeme onaj u vrapčićima
Objašnjenje ?

Paćeniče.
Lijevo !

KODRO
Kontakt:

Post Postao/la KODRO » 30 okt 2009, 19:01

dubrava je napisao/la:da nastavim u duhu ovih finih izreka: ZAJEC ZEKO DINAMOVO MED I MLIJEKO :D
Lopta do golmana Vlaka gospodara ovoga zraka :)
evo asa sa vrbasa mislim na abida kovaćevića

Brcak
Kontakt:

Post Postao/la Brcak » 30 okt 2009, 19:31

tropico je napisao/la:
bh hrvat je napisao/la:vidim da se spominju izreke, niko da spomene ime ivanu tomiću legendi radio zagreba. koji je umro prije dvije ili tri godine , pokojnu mu dušu
E spomenu ga ja ali mu nisan znao ime, samo prezime i mislio sam da se javljao iz Rijeke , neznam zašto me na rijeku asocirao onako na prvu
Edo Peci je izvjestavao iz Rijeke cini mi se..

stare utakmice
Kontakt:

Post Postao/la stare utakmice » 30 okt 2009, 19:54

Brcak je napisao/la:
tropico je napisao/la:
Edo Peci je izvjestavao iz Rijeke cini mi se..
edo peci je izvještavao iz splita

tropico
Kontakt:

Post Postao/la tropico » 30 okt 2009, 20:07

Edo Peci se i danas javlja iz Splita kada se rade neke emisije o nogometu, neki dan je bio gost emisije otvoreno na HRT 1 kada je tema bila neuspjeh Hrvatske repke u kvalifikacijama...

Za bh hrvat, molba da malo kad razmišljaš "naglas" (u ovom slucaju vezano za vrapčiće) povučeš ručnu jer iz prikrajka neko uvijek vreba i postoji mogučnost da se začata u negativnom smislu i ova tema , a tako mi se učinila simpatična i nostalgična u pozitivnom smislu...Ti znaš da smo ti i ja na nekim drugim podforumina, ponekad i žešće nego što dozvoljava ferplay, jedan drugom uklizavali, ali evo ovdje nam tolerancija bolje ide...pa te molim da ne kvariš ovu simpatićnu temu...
P.S. stvarno bez loših namjera..

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 30 okt 2009, 22:41

Da nastavimo gdje smo stali ;) ...
Secer (ne ovaj nas :D ), cuker i kompjuter - Davor Suker
Varka misha iz Nisa - Piksi (ne onaj iz audicije).

Sve Tomicevi biseri...ko ce se sviju sjetiti.
Vom Jäger zum Gejagten

bh hrvat
Kontakt:

Post Postao/la bh hrvat » 30 okt 2009, 22:55

u protivničkoj odbrani je nastao nemir po lijevoj strani nadire tuce semir

alibi

Post Postao/la alibi » 31 okt 2009, 08:49

NA KANTRIDI JE PALA LISKA GOL JE POSTIGAO PALISKA..........

bh hrvat
Kontakt:

Post Postao/la bh hrvat » 02 nov 2009, 22:24

lijepa varka mlinarić marka

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.