NFL
Moderator/ica: rio_Ferdy88
- Sportfanatik
- Kontakt:
Re: NFL
Napad Coltsa je dobar dok ne dođe na oko 30yardi do gola Ravensa, 24:9 oko 2min do kraja, Ravensi zasluženo prolaze dalje
Super Bowl champions: 2001, 2003, 2004 Let's go Pats
IN MOYES WE TRUST
RAFA NADAL
LeBRON JAMES
KIMI RAIKKONEN
IN MOYES WE TRUST
RAFA NADAL
LeBRON JAMES
KIMI RAIKKONEN
- rio_Ferdy88
- Moderator
- Kontakt:
Posljednji nastup i ples Raya pred svojom publikom
, jer od iduće sedmice ide u goste
Loš dan za Coltse, i ono što je Luck uspio baciti recieverima je ispadalo ili prolazilo kroz ruke
Boldin i odbrana Ravensa izdominirali danas i zasluženo idu na megdan Peytonu u mile high grad
Loš dan za Coltse, i ono što je Luck uspio baciti recieverima je ispadalo ili prolazilo kroz ruke
Boldin i odbrana Ravensa izdominirali danas i zasluženo idu na megdan Peytonu u mile high grad
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
Odlican prvi drive Skinsa i TD...no ovdje ce biti svega do kraja. Seahawksi isto kao da su krenuli u rat.

"My Favorite Ring is Always the Next One"
Novi TD Skinsa, ali izgleda da je RG3 ponovo shebao koljeno...
Ako se po jutru dan poznaje mogla bi ovo biti utakmica koja vodi u jednosmjernu ulicu.
Ako se po jutru dan poznaje mogla bi ovo biti utakmica koja vodi u jednosmjernu ulicu.
- rio_Ferdy88
- Moderator
- Kontakt:
Kakav početak Skinsa i RG3-a 
Nadam se da nije ništa ozbiljno sa koljenom i da će biti tu i u nastavku

Nadam se da nije ništa ozbiljno sa koljenom i da će biti tu i u nastavku
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
Evo prvi put da gledam NFL, i to na Areni1, i stvarno ne kontam dosta stvari. Ustvari, nije mi baš prvi put da gledam, al' znam samo da se za TD dobije 6 poena i to je sve. 
Inače momak je legenda mislim na Sea
Stil rušiljende strogo prekucende
Stil rušiljende strogo prekucende
- SheldonCooper
- Kontakt:
Vrati se Seattle u igru pravo + INT , okrenu se voda na mlin Seahawksa
I'm not insane, my mother had me tested!
A neutron walks into a bar and asks how much for a drink. The bartender replies "for you, no charge".
A neutron walks into a bar and asks how much for a drink. The bartender replies "for you, no charge".
- rio_Ferdy88
- Moderator
- Kontakt:
Nevjerovatno kako se Shawksi vratiše i sve zbog onog vraćenog fumblea Wilsona kojeg je Lynch pokupio, pravi momentum shift
Iako ni RG3 nije briljirao poslije drugog TD, vjerovatno zbog povrede, a odbrana Skinsa je par puta ostavila dosta prostora Baldwinu i to je Wilson iskoristio
Iako ni RG3 nije briljirao poslije drugog TD, vjerovatno zbog povrede, a odbrana Skinsa je par puta ostavila dosta prostora Baldwinu i to je Wilson iskoristio
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
Sad je baš ko što sam i očekivo da bude. Redskinsi su započeli furiozno, ali Seahawksi su se oporavili od početnog udara i mislim da su trenutno u prednosti, odnosno da imaju momentum. Očekujem uzbuđenje do samog kraja, moguće produžetka 
"Float like a butterfly, sting like a bee"
Sto imam osjecaj gledajuci ovu utakmicu izmedju Seahawksa i Redskinsa da ce u narednih 5 godina doci do revolucije na poziciji QB-a. Da se razumjemo lijepo je kada isti osvoje novi 1st down trcanjem, ali je ovo stvarno previse sto rade i RG3 i Wilson.
- rio_Ferdy88
- Moderator
- Kontakt:
Šteta zbog povrede Crnog Isusa, očito je da ona previše utječe na njega,a samim time i na igru Skinsa, jer RG3 šepajući pokušava igrati
Shanahan bi morao pokušati sa Cousinsom
A @amere, ja mislim da je do te revolucije već došlo, postavio sam jedan članak koji govori o tome jer niti jedan tip igrača nije više profitirao od uvođenja novih pravila od tzv. scramblera, od bacača koji klasične QB vještine nadomještaju brzinom, kretanjem i osvajanjem jardi nogama. Kada je Cam Newton lani ulazio u ligu gotovo četiri petine analitičara predviđale su mu propast čisto zbog toga što su igrači poput Newtona u prošlosti uništavani iz utakmice u utakmicu dok konačno ne bi napustili ligu kroz par sezona. Promjene pravila omogućile su Newtonu da postane velika zvijezda i jedan od najzanimljivijih igrača lige, dok je trend uspješnosti neiskusnih scramblera nastavio Robert Griffin III koji je u nekim segmentima i nadmašio svog prethodnika.
Shanahan bi morao pokušati sa Cousinsom
A @amere, ja mislim da je do te revolucije već došlo, postavio sam jedan članak koji govori o tome jer niti jedan tip igrača nije više profitirao od uvođenja novih pravila od tzv. scramblera, od bacača koji klasične QB vještine nadomještaju brzinom, kretanjem i osvajanjem jardi nogama. Kada je Cam Newton lani ulazio u ligu gotovo četiri petine analitičara predviđale su mu propast čisto zbog toga što su igrači poput Newtona u prošlosti uništavani iz utakmice u utakmicu dok konačno ne bi napustili ligu kroz par sezona. Promjene pravila omogućile su Newtonu da postane velika zvijezda i jedan od najzanimljivijih igrača lige, dok je trend uspješnosti neiskusnih scramblera nastavio Robert Griffin III koji je u nekim segmentima i nadmašio svog prethodnika.
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
TD Seahawksi uz to i 2 point conversation...Napravise ljudi potpuni preokret.
- rio_Ferdy88
- Moderator
- Kontakt:
Uh ovo je ružno izgledalo po RG3-a

________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
- SheldonCooper
- Kontakt:
Cousins ne može izbaciti loptu uopšte
katastrofa živa. Redskinsi su napravili 14 poena na početku i onda se nisu vidili na terenu, Seattle ih je pregazio u nastavku
I'm not insane, my mother had me tested!
Cestitike Seahawksima na pobjedi...Mislim da oni mogu vise namuciti Falconse nego li Redskinsi, ali tesko da ce ih izbaciti pogotovo Georgia Dome-u.
Mozda je Shanahan pogrijesio sto ranije nije iz igre izvadio RG3 i ubacio Cousinsa...No lahko je biti general poslije bitke.
@ rio
ne znam sta da ti iskreno kazem. Mene ovo nervira kada je u pitanju nova generacija QB-ova, a to ce najvise doci do izrazaja kada Brady, Manning i Brees odu u penziju. U ovom novom sistemu ispade da osobine QB-a nisu vise ni toliko bitne.
Mozda je Shanahan pogrijesio sto ranije nije iz igre izvadio RG3 i ubacio Cousinsa...No lahko je biti general poslije bitke.
@ rio
ne znam sta da ti iskreno kazem. Mene ovo nervira kada je u pitanju nova generacija QB-ova, a to ce najvise doci do izrazaja kada Brady, Manning i Brees odu u penziju. U ovom novom sistemu ispade da osobine QB-a nisu vise ni toliko bitne.
- rio_Ferdy88
- Moderator
- Kontakt:
I tako Seahawksi dobiše tekmu u gostima u PO, prvi put u zadnjih 30 god
(od 83), još dok su bili u AFC-u
Nastavili su sa sjajnom formom iz reg sezone i napravili odličan comeback predvođeni Skittlesom u beast modu i najboljom odbranom lige
Šteta zbog povrede RG3-a jer je moglo biti dosta uzbudljivije, ali ipak bi njega trebali i iduće sezome gledati kako osvaja NFC East
Nastavili su sa sjajnom formom iz reg sezone i napravili odličan comeback predvođeni Skittlesom u beast modu i najboljom odbranom lige

Šteta zbog povrede RG3-a jer je moglo biti dosta uzbudljivije, ali ipak bi njega trebali i iduće sezome gledati kako osvaja NFC East
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
Nisam vidio tekst koji pominješ, pa bih volio čuti malo detaljnije o ovoj izmjeni pravila Ako ti nije teško postavi ga ponovo ili daj rezime.rio_Ferdy88 je napisao/la:Šteta zbog povrede Crnog Isusa, očito je da ona previše utječe na njega,a samim time i na igru Skinsa, jer RG3 šepajući pokušava igrati![]()
Shanahan bi morao pokušati sa Cousinsom![]()
Šteta što se Griffin sinoć povrijedi. Šteta i zbog njega generalno i zbog tekme jer je sinoć u onom trenutku fumbla i povrjede bila odlučena. Seattle zaslužuje sve pohvale za come back. Nisu se dali totalno izbaciti iz takta nakon odličnog početka Redskinsa, nego su samo nastavili svojim stilom čvrste odbrane i napada po zemlji i polahko preuzimali tekmu. Mislim da nisu bez šansi ni protiv Falconsa, pogotovo što Falconsi tek trebaju pokazati da mogu kvalitetno odigrati i u doigravanju, što im dugo vremena nije uspijevalo, dok Seahawksi sa sobom nose momentum iz ove tekme.
"Float like a butterfly, sting like a bee"
- rio_Ferdy88
- Moderator
- Kontakt:
Evo to je to, @Taktičar, barem onaj dio koji se odnosi na ovo što si tražio, jer u nastavku kolumne se govori o RG3 i njegovim sposobnostima, pa ako te zanima i taj dio mogu postaviti
Napunimo sljedeće brojke značenjem: od 20 najboljih QB sezona po broju bačenih jardi 8 je upisano u posljednje 2 godine. Prošle sezone čak 10 quarterbackova bacilo je preko 4 tisuće jardi, pet godina ranije taj broj je prepolovljen, dok je u periodu prije 2005. godine broj obično fluktuirao od nule do trice. Bacači su u prosjeku bacali za 247 jardi po utakmici tijekom dvije i jedanaeste dok su u periodu između recimo osamšeste i dviišeste u prosjeku bacali za 204 jarde, podatak koji postaje još zanimljiviji kada se prisjetimo da se liga u tom periodu proširila za 4 momčadi i time osigurala posao još četvorici bacača koji u prijašnjem periodu zbog manjka talenta ne bi imali prilike bacati loptu i time razvodnjavati statistiku. Likovi poput Matthewa Stafforda, Matta Schauba, Matta Ryana i Cama Newtona, sve redom solidnih igrača koji ni pod razno ne upadaju među top pet QB-eva lige, napravili su ono što Joe Montana, Johnny Unitas i Roger Staubach, igrači koji spadaju među top 30 igrača koji su ikad igrali ovaj sport na svim pozicijama, nikada nisu napravili – bacili su za preko 4 tisuće jardi u sezoni. Nastave li ovim tempom Stafford, Ryan i Schaub, a možda i Cam ukoliko mu ekipa nabavi par sposobnih linijaša i hvatača, prestići kroz par sezona Elwaya, Marina i Favrea (6xpreko 4k) i učiniti bačene jarde besmislenom brojom zato jer više neće odražavati apsolutnu kvalitetu bilo bacača bilo bacačkih jedinica.
Te brojke ilustriraju spomenutu revoluciju koja se događa u NFL-u, promjenu paradigme koja je narušila kontinuitet igre i učinila povijest neusporedivu s današnjim stanjem*. Ukoliko ste pogledali par starijih utakmica znate o čemu se radi. Rekli smo adio gigantskim defanzivnim linijama i nepomičnim guardovima, oprostili se od fullbacka kao važne pozicije, pretvorili franchise probijače u ugroženu vrstu, zatvorili poglavlje o smashmouth footballu, drastično skresali broj dugačkih, metodičnih napada, probijačku igru pretvorili u taktičku fintu kojoj je cilj omogućiti bacačima da otvore obrane. Stvorili smo hibridne igrače koji igraju na milijun pozicija, otkrili tight endove koji trče seam rute i ne znaju blokirati, nafilali napad spread setovima i iskreirali milijun različitih screenova, otvorili sredinu terena, pretvorili slot hvatače u zvijezde, zaštitili bacače od grubih udaraca i osakatili igru obrana.
*Što uopće nije problem za NFL koji, za razliku od baseballa (i djelomično basketa), ne šarmira tradicijom i uspomenama koliko životom u trenutku, čak i više od europskog nogometa.
Eskalacija napadačkih brojki i svi navedeni simptomi direktan su uzrok niza promjena koje su se dogodile u ligi. Uvedena su pravila kako bi se povećao broj postignutih poena na utakmicama, pravila su dodatno postrožena nakon što su potresi mozga direktno povezani s depresijom i retardacijskim bolestima, napredni trenažni procesi i medicinski zahvati drastično su povećali atletske sposobnosti ogromnog broja pojedinaca, napredni statističari omogućili su dijelu GM-ova pametnije sastavljanje svojih napadačkih jedinica, a inteligentniji treneri uveli su niz preinaka u svoje taktičke sustave i na taj način iskoristili novopostavljene restrikcije koje su dovele velik broj defanzivnih koordinatora na rub živčanog sloma.
Promjena paradigme u NFL-u omogućila nam je da uživamo u novoj, taktički zanimljivoj, lepršavijoj igri koja je omogućila nizu različitih igračkih tipova koji prije desetak godina nisu imali šanse ostvariti karijeru u ligi da postanu zvijezde. Hvatački tight endovi, slot hvatači, combo probijači, spomenuli smo neke od njih. Niti jedan tip igrača nije više profitirao od uvođenja novih pravila od tzv. scramblera, od bacača koji klasične QB vještine nadomještaju brzinom, kretanjem i osvajanjem jardi nogama. Kada je Cam Newton lani ulazio u ligu gotovo četiri petine analitičara predviđale su mu propast čisto zbog toga što su igrači poput Newtona u prošlosti uništavani iz utakmice u utakmicu dok konačno ne bi napustili ligu kroz par sezona. Promjene pravila omogućile su Newtonu da postane velika zvijezda i jedan od najzanimljivijih igrača lige, dok je trend uspješnosti neiskusnih scramblera nastavio Robert Griffin III koji je u nekim segmentima i nadmašio svog prethodnika.
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
Samo da cestitam Ravensima i Takticaru na pobjedi, nisam sinoc kuci gledao, pa nisam mogao ni pisati.
Jednostavno nismo ni zasluzili prolaz, nadigrani potpuno, napad me razocarao, resiveri losi bili, Luck los bio, odbrana je dobra bila, al' nisu mogli sami.
Ravensi idu do Manninga i to je to, steta sto Ray Lewis nije uz'o SB, fakat je legenda, al' nije on kriv sto igra skupa sa Flaccom ili recimo Cundiffom
.
Vidim raspravlja se o QB, i meni smeta ova smjena generacija, nema vise pocketasa klasicnih, upravo sa penzionisanjem Manninga, Bradya i Breesa nece ih vise ni biti, ona koledz formacija Skinsa mi ide na qrc citavu sezonu, nadam se da ce odbrane razbiti takve akcije, kako sam govorio i poslije drafta, RG3 ce zavrsiti kao Vick, povrede povrede i samo povrede, ne moze takav igrac biti QB, ne moze se trcat i igrat, Vick je mogao dok ga nisu godine uhvatile, sad stalno kuburi sa povredama...
Jednostavno nismo ni zasluzili prolaz, nadigrani potpuno, napad me razocarao, resiveri losi bili, Luck los bio, odbrana je dobra bila, al' nisu mogli sami.
Ravensi idu do Manninga i to je to, steta sto Ray Lewis nije uz'o SB, fakat je legenda, al' nije on kriv sto igra skupa sa Flaccom ili recimo Cundiffom
Vidim raspravlja se o QB, i meni smeta ova smjena generacija, nema vise pocketasa klasicnih, upravo sa penzionisanjem Manninga, Bradya i Breesa nece ih vise ni biti, ona koledz formacija Skinsa mi ide na qrc citavu sezonu, nadam se da ce odbrane razbiti takve akcije, kako sam govorio i poslije drafta, RG3 ce zavrsiti kao Vick, povrede povrede i samo povrede, ne moze takav igrac biti QB, ne moze se trcat i igrat, Vick je mogao dok ga nisu godine uhvatile, sad stalno kuburi sa povredama...
Roger Federer the greatest of all time!
Peyton Manning - the greatest QB of all time!
Peyton Manning - the greatest QB of all time!
- bear grylls
- Kontakt:
Uzeo je ray superbowl 2000 godine kad je i bio defanzivni igrac lige to je ona strasna odbrana ravensa sto je obaral rekorde.Edin TM87 je napisao/la:Samo da cestitam Ravensima i Takticaru na pobjedi, nisam sinoc kuci gledao, pa nisam mogao ni pisati.
Ravensi idu do Manninga i to je to, steta sto Ray Lewis nije uz'o SB, fakat je legenda, al' nije on kriv sto igra skupa sa Flaccom ili recimo Cundiffom.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.