BiH Talenti u Evropi

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_

dubrava
Moderator
Kontakt:

Re: BiH Talenti u Evropi

Post Postao/la dubrava » 31 okt 2009, 12:48

bavarian_bk je napisao/la:
dubrava je napisao/la:neki dan gledam naTV-u (Nova TV). Ima jedan mali iz Bosanskog Novog, Danijel Graovac, prosao probu i potpisao za Dinamo. Igra za U-17 ili U 19 BiH, nisam siguran. Kazu da je veliki talent, al vrijeme ce pokazati. Sad, poznavajuci HNS, ne bi me cudilo kad bi ga "preoteli" Bosni. Ne bi im bilo prvi put.
Kakav talenat !!!
Igrao sam ja protiv njega .Nista posebno,samo izgleda ima jaceg oca!!
Gle, ne znam ja kakav je, samo tako kazu,a vrijeme ce pokazati. A osim toga igra u repki BiH, toj mladoj, U-17 il U-19. Sumnjam da ima jaceg oca, jer nije mogao nikako utjecati na odluku da ga prime. Mali je dosao na probu u Dinamo kao i 21 drugi mladic. Od njih 21, trojica su primljena. A vjeruj mi, Dinamo ima vrlo zafrkan sustav izbora mladih igraca. Osim toga, cisto sumnjam da jedan Bosanac (njegov caca) moze utjecati na takav izbor kad ni sami ne stoje financijski dobro, a mnogi ZG bogatuncici i tatini sinovi uz silne pare, ili griju klupu ili ne igraju. Susjed mi je placao 150 eura samo da sjedi na klupi.
"Stvarna veličina kluba ne mjeri se trenutnim rezultatima, trofejima ili novcem, nego time koliko ga ljudi doživljava kao svoj – kao nešto bitno u svojim životima"

santos
Kontakt:

Post Postao/la santos » 31 okt 2009, 13:00

ima o tom momku na ovom videu ,od 31 min.

http://novatv.hr/provjereno/video.php

alenpitar
Kontakt:

Post Postao/la alenpitar » 31 okt 2009, 19:47

BiH je uvijek bila proizvođač fudbalskih talenata, gdje god se u svijetu igrao fudbal tu je bilo igača sa naših prostora.

Tako je i sada, a naši igrači širom svijeta pružaju blistave partije. Jedan od nadolazećih fudbalera i mladi Ajdin Perviz, koji igra za mlađe kategorije Vaduza. Da je veliki talent, potvrdilo je i da su ga tražili iz Lihenštajna i Švajcarske da igra za mlade selekcije tih država. Ipak Ajdin kao veliki patriota i Bosanac želi igrati samo za svoju zemlju.
"Samo za Bosnu i Hercegovinu, to je moja zemlja i za tu zemlju želim da igram, iako sam se rodio u Švajcarskoj. Za mene bi to bila velika čast i činilo mi najveće zadovoljstvo na svijetu. Čekam poziv. Ako dođe, sigurno ću se odazvati, ali do selektora je jer on treba odlučiti jesam li dovoljno dobar da bi me pozvao", kaže skromni Perviz.

Sada nastupate za mladi tim FC Vaduza, kako vam ide?

"Igram za mlađe kategorije Vaduza i do sada sam bio najbolji igrač u svim uzrastima. Do sada sam nastupao za U-16 ekipu, ali kada su treneri vidjeli moj kapacitet odlučili su me prebaciti u U-19 kategoriju. Ovdje je zaista teško iz najmlađih kategorija opstati do seniorske ekipe. Oni najviše dovode igrače sa afričkog kontinenta. Ipak ja vjerujem u svoje kvalitet. Siguran sam da će u skorijoj budućnosti pružiti mi priliku u prvom timu, a ja ću je sigurno iskoristiti".

Pratite li fudbalsku ligu BiH?

"Pratim našu ligu redovno i mogu reći da me malo zabrinjavaju sva ova dešavanja. Ipak se nadam da će odgovorni ljudi dati doprinos poboljšanju. Ja sam veliki navijač Sarajeva, za njih navijam od malih nogu. Iskreno bih volio da ispunim svoj san i jednom zaigram u bordo dresu. Da li će mi se želja ostvariti ne znam, ali znam da ću taj tim uvijek voljeti".

Kako vidite dosadašnje rezultate reprezentacije BiH?

" Ja sam presretan sa svojim Zmajevima, oni su stvarno uradili ogroman posao. Ipak nije mala stvar iza sebe ostaviti jednu Tursku i Belgiju. Ovo je veliki uspjeh i dokaz da ćemo u sljedećim kvalifikacijama biti još ubojiti. Pohvalio bih selektora Blaževića koji je stvorio pobjednički mentalitet u ekipi i ovo su njegove velike zasluge. Ali se od svih njih jedan se izdvaja, a to je Edin Džeko. On je trenutno najbolji napadač na svijetu i želim da budem kao on", rekao je Ajdin Perviz za SportSport.ba.
-usro musemic:VOLIM SARAJVO VISE OD SVOG ZIVOTA
-nakon besplatnog godisnjeg odmora usro u FKS uhljebljuje rundine pekare od 22 god koji nikad nisu sutnuli loptu i oni idu na pripreme umjesto akademaca FKS
-usro vaistinu voli Sarajvo

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 31 okt 2009, 20:30

Uh koji je samo ovaj mali seljak...
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 31 okt 2009, 20:32

Cartman je napisao/la:Uh koji je samo ovaj mali seljak...
Jesi li ti veci od njega...........Mislim gradjom :mrgreen:
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

Jackie_Chan
Kontakt:

Post Postao/la Jackie_Chan » 31 okt 2009, 23:09

Galešić operisao rame

Goran Galešić (20), mladi reprezentativac Bosne i Hercegovine i član slovenske HIT Gorice, jučer je operisao rame, koje je povrijedio na utakmici odigranoj u srijedu.

Naime, neizostavni član naše mlade reprezentacije, napustio je utakmicu između Drave i Gorice pola sata prije kraja susreta.

Na tom susretu, jedan igrač mi je uklizao i zapetljao svoje noge u moje. Nesretno sam svom težinom pao na rame, te sam pokidao ligamente koji spajaju ključnu kost - objašnjava Galešić.

Mladi Banjalučanin će sa terena izbivati čak 5 mjeseci, a nama ne preostaje ništa drugo, nego da mu poželimo što brži oporavak.

Groundhopper
Kontakt:

Post Postao/la Groundhopper » 05 nov 2009, 15:35

Vidim vijest na indexu o "našim" igračima koji su uglavnom nosioci igre U17 reprezentacije Švicarske,koja je sinoć nakon produžetaka na SP-u pobjedila Njemačku rezultatom 4-3.Bosaci ko Bosanci...golovi i crveni kartoni :D :mrgreen:

Trojica naših brane boje Švice Seferović,Hajrudinovć i Makić.Evo par slika od sinoć...za one kojima je mrsko bilo tražiti ;)

slika
Seferović i kapiten Veseli :mrgreen: slavlje na kraju utakmice

slika

slika
Slavlje Seferovića nakon gola u 49. minuti za vodstvo Švajcaraca od 2-1

slika
Sead Hajrović (u donjem dijelu trenerke) je u igru ušao 10tak minuta prije kraja a u 90toj je zaradio crveni karton.

Slike su sa fifa.com na linku ispod možete pogledati i pročitati malo detaljnije
http://www.fifa.com/u17worldcup/matches ... ml#1128679

Bilo kuda,bosanci svuda 8-) 8-) 8-)
Država velikih mogućnosti za male umove dubokih džepova!

Maestro
Kontakt:

Post Postao/la Maestro » 05 nov 2009, 22:54

alenpitar je napisao/la:BiH je uvijek bila proizvođač fudbalskih talenata, gdje god se u svijetu igrao fudbal tu je bilo igača sa naših prostora.

Tako je i sada, a naši igrači širom svijeta pružaju blistave partije. Jedan od nadolazećih fudbalera i mladi Ajdin Perviz, koji igra za mlađe kategorije Vaduza. Da je veliki talent, potvrdilo je i da su ga tražili iz Lihenštajna i Švajcarske da igra za mlade selekcije tih država. Ipak Ajdin kao veliki patriota i Bosanac želi igrati samo za svoju zemlju.
"Samo za Bosnu i Hercegovinu, to je moja zemlja i za tu zemlju želim da igram, iako sam se rodio u Švajcarskoj. Za mene bi to bila velika čast i činilo mi najveće zadovoljstvo na svijetu. Čekam poziv. Ako dođe, sigurno ću se odazvati, ali do selektora je jer on treba odlučiti jesam li dovoljno dobar da bi me pozvao", kaže skromni Perviz.

Sada nastupate za mladi tim FC Vaduza, kako vam ide?

"Igram za mlađe kategorije Vaduza i do sada sam bio najbolji igrač u svim uzrastima. Do sada sam nastupao za U-16 ekipu, ali kada su treneri vidjeli moj kapacitet odlučili su me prebaciti u U-19 kategoriju. Ovdje je zaista teško iz najmlađih kategorija opstati do seniorske ekipe. Oni najviše dovode igrače sa afričkog kontinenta. Ipak ja vjerujem u svoje kvalitet. Siguran sam da će u skorijoj budućnosti pružiti mi priliku u prvom timu, a ja ću je sigurno iskoristiti".

Pratite li fudbalsku ligu BiH?

"Pratim našu ligu redovno i mogu reći da me malo zabrinjavaju sva ova dešavanja. Ipak se nadam da će odgovorni ljudi dati doprinos poboljšanju. Ja sam veliki navijač Sarajeva, za njih navijam od malih nogu. Iskreno bih volio da ispunim svoj san i jednom zaigram u bordo dresu. Da li će mi se želja ostvariti ne znam, ali znam da ću taj tim uvijek voljeti".

Kako vidite dosadašnje rezultate reprezentacije BiH?

" Ja sam presretan sa svojim Zmajevima, oni su stvarno uradili ogroman posao. Ipak nije mala stvar iza sebe ostaviti jednu Tursku i Belgiju. Ovo je veliki uspjeh i dokaz da ćemo u sljedećim kvalifikacijama biti još ubojiti. Pohvalio bih selektora Blaževića koji je stvorio pobjednički mentalitet u ekipi i ovo su njegove velike zasluge. Ali se od svih njih jedan se izdvaja, a to je Edin Džeko. On je trenutno najbolji napadač na svijetu i želim da budem kao on", rekao je Ajdin Perviz za SportSport.ba.
da da iz amaterske lige svicarske/lihtenstajna u repku..... :mrgreen:
Može Petev ostati sto godina, ali to više nema smisla. Ne znam možemo li više potonuti – jasan je Topić.

Tuta Petrov

hercegovac_nino
Kontakt:

Post Postao/la hercegovac_nino » 06 nov 2009, 18:07

Adnan Secerovic (17 godina) bice igrac Roda JC iz Holandije!

Mali trenutno nastupa za zivinice!

Holandski site: http://www.voetbalprimeur.nl/site/nieuw ... peler.html

hercegovac_nino
Kontakt:

Post Postao/la hercegovac_nino » 06 nov 2009, 18:09

hercegovac_nino je napisao/la:Adnan Secerovic (17 godina) bice igrac Roda JC iz Holandije!

Mali trenutno nastupa za zivinice!

Holandski site: http://www.voetbalprimeur.nl/site/nieuw ... peler.html

Kad mu bude 18 godina bice igraj Roda JC!

jessus123
Kontakt:

Post Postao/la jessus123 » 07 nov 2009, 12:02

A u svom ovom moru nasih mladih nada,jel ima ijedan stoper da je od njih :lol: ili su sve napadaci i veznjaci ? :D

Tarik14
Kontakt:

Post Postao/la Tarik14 » 07 nov 2009, 16:08

Nazalost, mnogo od njih nece nikad igrati za BIH sto zbog saveza sto zbog licne odluke! :|

Baboon
Kontakt:

Post Postao/la Baboon » 09 nov 2009, 21:53

dubrava je napisao/la:
bavarian_bk je napisao/la:
dubrava je napisao/la:neki dan gledam naTV-u (Nova TV). Ima jedan mali iz Bosanskog Novog, Danijel Graovac, prosao probu i potpisao za Dinamo. Igra za U-17 ili U 19 BiH, nisam siguran. Kazu da je veliki talent, al vrijeme ce pokazati. Sad, poznavajuci HNS, ne bi me cudilo kad bi ga "preoteli" Bosni. Ne bi im bilo prvi put.
Kakav talenat !!!
Igrao sam ja protiv njega .Nista posebno,samo izgleda ima jaceg oca!!
Gle, ne znam ja kakav je, samo tako kazu,a vrijeme ce pokazati. A osim toga igra u repki BiH, toj mladoj, U-17 il U-19. Sumnjam da ima jaceg oca, jer nije mogao nikako utjecati na odluku da ga prime. Mali je dosao na probu u Dinamo kao i 21 drugi mladic. Od njih 21, trojica su primljena. A vjeruj mi, Dinamo ima vrlo zafrkan sustav izbora mladih igraca. Osim toga, cisto sumnjam da jedan Bosanac (njegov caca) moze utjecati na takav izbor kad ni sami ne stoje financijski dobro, a mnogi ZG bogatuncici i tatini sinovi uz silne pare, ili griju klupu ili ne igraju. Susjed mi je placao 150 eura samo da sjedi na klupi.
Ne znam baš da je realno da zaigra za Cro i da ga HNS preotme,mali je inače srbin po nacionalnosti..znam ga ja i dobar je igrač(igra u kadetima u17). ;)
Sad baš ima dosta naših igrača u Dinamu , znam da su tu golman Jajalo,Bilać,Šivišić,Merajić,Krpić,Mršić..sad i Graovac..
nije loše..
slika
Zadnja izmjena: Baboon, dana/u 09 nov 2009, 22:03, ukupno mijenjano 1 put.
it's football day

vOluMme
Kontakt:

Post Postao/la vOluMme » 09 nov 2009, 21:57

Tarik14 je napisao/la:Nazalost, mnogo od njih nece nikad igrati za BIH sto zbog saveza sto zbog licne odluke! :|
A KOJI je TO IGRAČ U ZADNJE 3-4 GODINE ODBIO IGRAT ZA bosnu jer ga savez nije pozvao...u zadnje 3 godine savez obalja svoj posao odlično zbog pritiska javnosti...

mnogi će me sad nazvat budalom jer podržavam savez....

pjanić, madunjanin, begović vranješ, bičakčić + ima ih još....savez ih nije pustio drugim zemljama...kao prije 10 godina što je radio...

seha
Kontakt:

Post Postao/la seha » 09 nov 2009, 22:07

Mislim da bi bilo jos bolje radit to i sa mladjim kategorijama... Sad su na potezu za ove "svicarce", mada sumnjam da ce to oni odma sacekace oni jos koju godinu da vide hocel se razvit u dobre fudbalere :lol: :roll:
Golovi BH reprezentativaca 10-11 http://www.youtube.com/user/seha2703
BH navijacke pjesme http://www.sendspace.com/folder/u83awh.html

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 11 nov 2009, 21:14

Sa indexa:
ŠVICARSKU je javnost posljednjih dana u euforiju bacila nogometna U17 reprezentacija koja se na Svjetskom prvenstvu u Nigeriji plasirala u polufinale.

Mladi Švicarci su sjajno odradili sve dosadašnje zadatke, u skupini su pobijedili Meksiko, Japan i Brazil, da bi potom u nokaut-fazi izbacili Njemačku i Italiju. U četvrtak ih u dvoboju za plasman u finale čeka Kolumbija.

I dok se po medijima već gleda i prema mogućem senzacionalnom naslovu svjetskih prvaka, kroz tekstove se provlači i strah da bi Švicarska za koju godinu mogla ostati bez mnogih od tih igrača. Naime, u reprezentaciji koju vodi Dany Ryser od 21 nogometaša na popisu, čak ih 13 ima dvojno državljanstvo i još uvijek mogu u seniorskoj karijeri odabrati igrati za drugu domovinu.

"Mnogi bi od tih igrača mogli, poput Mladena Petrića i Ivana Rakitića, promijeniti reprezentaciju. Obojica su igrala za švicarsku U21 vrstu, ali kad se trebalo odlučiti za seniorsku reprezentaciju, obojica su izabrali Hrvatsku", piše Nachrichten, a portal televizijske postaje TSR u istom kontekstu navodi i Zdravka Kuzmanovića, koji je odabrao igrati za Srbiju.

Švicarci se najviše boje da bi mogli izgubiti Nassima Ben Khalifu koji ima i državljanstvo Tunisa, te Harisa Seferovića koji ima putovnicu Bosne i Hercegovine. Obojica su članovi Grasshoppera i najbolji su strijelci Švicarske na SP-u s po tri postignuta gola.

Zanimljivo je, međutim, da se Švicarci zapravo najviše trebaju bojati BiH, budući da bi osim Seferovića, za seniorsku reprezentaciju koju trenutno vodi Miroslav Ćiro Blažević, mogli zaigrati i član Arsenala Sead Hajrović, kao i igrač Siona Maik Nakić.

"Uvijek ću igrati za Švicarsku, to je moja zemlja", prenosi Seferovićevu izjavu TSR.

Što njega tiče, dakle, Švicarci zasad mogu biti mirni, ali kad dođe vrijeme za izbor, tko zna kakva će biti odluka. Svjestan je toga i tehnički direktor Švicarskog nogometnog saveza Peter Knäbel.

"Moramo biti aktivni. Važno je zadržati kontakt i nadzor tih igrača, a u priču treba uključiti i izbornika seniorske reprezentacije Ottmara Hitzfelda", izjavio je Knäbel o temi koja zaokuplja Švicarce.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

seha
Kontakt:

Post Postao/la seha » 11 nov 2009, 21:42

Nadam se da ce se predomislit, stvarno bi bila prevelika steta gubit tako igrace ... :evil:
Golovi BH reprezentativaca 10-11 http://www.youtube.com/user/seha2703
BH navijacke pjesme http://www.sendspace.com/folder/u83awh.html

the scouser
Kontakt:

Post Postao/la the scouser » 11 nov 2009, 21:46

Vjerovatno ce oni njih prvom prilikom dati da debitiraju za A repku,pa ih vratit nazad u U-19 ili koju vec,gamad :evil:
Do your research, I'm not a hero, I'm a high functioning sociopath !

We're ruled by effete assholes...It's a shite state of affairs to be in Tommy, and all the fresh air in the world won't make any fucking difference !

fazlaaaa
Kontakt:

Post Postao/la fazlaaaa » 11 nov 2009, 21:50

mah ako mi odemo na SP sto je vrlo moguce ...eto njih nama... :D
Zemljo tisucljetna ,na vjernost ti se kunem
Od mora do Save ,od Drine do Une

Jedna i jedina.....

Zenga
Kontakt:

Post Postao/la Zenga » 11 nov 2009, 22:04

vOluMme je napisao/la:A KOJI je TO IGRAČ U ZADNJE 3-4 GODINE ODBIO IGRAT ZA bosnu jer ga savez nije pozvao...u zadnje 3 godine savez obalja svoj posao odlično zbog pritiska javnosti...

mnogi će me sad nazvat budalom jer podržavam savez....

pjanić, madunjanin, begović vranješ, bičakčić + ima ih još....savez ih nije pustio drugim zemljama...kao prije 10 godina što je radio...
Rakitic, Marin, Subotic, Corluka, Kuzmanovic, Arnautovic..... Drama rade posao, svaka im cast - a i tebi majstore ! :mrgreen:

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot], Imajednabrigada i 12 gostiju.