FC Schalke 04 Gelsenkirchen
Moderatori/ce: _dreamer_,Monolog,ribery,geronimo,hammers
Re: FC Schalke 04 Gelsenkirchen
Holtby je potpisao za Tottenham. Pridružit će im se naredne sezone.
- Omerbavarac
- Kontakt:
Ma on ce korozirati ovih pola godine. Tesko da ce nakon ovoga dobiti sansu uopste da igra, tako da mu valja cekati ljeto i pripreme sa Tot'hamom.proFCB je napisao/la:Pametan potez,da hoce struhnut u engleskoj!!!
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!
Da su tako mislili već sada bi ga dali, ovako i dalje ne sumnjam da će igrati važnu ulogu.Omerbavarac je napisao/la:Ma on ce korozirati ovih pola godine. Tesko da ce nakon ovoga dobiti sansu uopste da igra, tako da mu valja cekati ljeto i pripreme sa Tot'hamom.
Idemo Moritz, Edu, Metzelder, Jones
a mislim da u malom Escuderu ima nešto, samo mu nije gradivo pojašnjeno kako treba.
Centralni veznjak je pod mus, ovako jedino što se može očekivati je teško izborena LP, i eventualno se izmetiljati protiv Turaka.
Ta možda i najvažnija figura nedostaje, a neshvatljiv je rad čelnih ljudi, jer taj igrač se čeka već nekoliko godina,
no ništa, potpuno neshvatljivo.
Afellay prekinuo trening nakon duela s Metzelderom, težina povrede još nije tačno poznata...
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
Ništa strašno, već danas će opet trenirati.effe_sa je napisao/la:Afellay prekinuo trening nakon duela s Metzelderom, težina povrede još nije tačno poznata...
- Holtby je danas preko fejsa objavio razloge zašto napušta Schalke. Između ostalog osvrnuo se i na temu novac i rekao da je ponuda Schalkea bila više nego dobra i da bi produžio ugovor da nije postojao interes Tottenhama. Ovim transferom mu se ispunio dječački san da jednom zaigra u Engleskoj.
Danas je u javnost izašla vijest (pretpostavljam da je samo nagađanje) koliko će Lewis zarađivati na otoku. Radi se o 20 M za pet godina. Prema ovome se može vidjeti da su tvrdnje Bilda i ostalih čista glupost i izmišljotinja.
Ja ionako nisam vjerovao u te tvrdnje ali je problem što su mnogi povjerali tim "informacijama" i dan danas tvrde da je LH pohlepan i ništa više.
- Obzirom da u zadnje vrijeme ne pišem često, a kamoli, opširno na ovoj temi, pokušat ću danas da odgovorim na nekilo pitanja, problema, teza i hipoteza koje sam u zadnje vrijeme mogao pročitati. Navodno, jedan od problema kod nas je taj centralni vezni igrač. Mi imamo kvalitetnog i perspektivnog igrača na toj poziciji a on se zove Marco Höger. Kod stručnog štaba i menadžera su njegove sposobnosti neupitne tako da mu je ponuđen novi ugovor. Također, svako ko je upoznat sa mladim nadama njemačkog fudbala zna da je Schalke po tom pitanju u samom vrhu. Ja bih se usudio reći da trenutno imamo veće talente nego ove koje smo zadnjih godina "izbacili" u profesionalce kao što su Draxler, Matip, Höwedes, Özil, Neuer, Hanke itd.
Po pitanju finansija tu nemam baš "najbolji" odgovor ali vam mogu reći da se i tu nešto pozitivno dešava. Dovoljno je da se malo informišete o našem markentiškom menadžeru Alexandru Jopsu.
Tačno je da nismo uspjeli zadržati Neuera i Holtby ali smo zato i dalje za klub vezali Farfana, KJH, Papu itd.
- Jedini veći problem u Schalkeu kojem nema lijeka je ta nestrpljivost i navijački mentalitet. Svako malo otpuštamo trenere i asistente koji su dosta pozitivnog donijeli klubu ali bil hajr, ja vjerujem da ćemo sad Horst Heldtom u tu naći neko rješenje koje će zadovoljiti i navijače i sponzore i upravu...
- anton 1983
- Kontakt:
navodno Holtby može sada na zimu već proč ako tottenham da 2 miljona eura!
S jedne strane to je dosta veliki rizik za ovu sezonu jer ipak je on stalan član prve postave Schalke, a s druge strane to je razmišljanje za budućnost. Na taj način malo bi se više otvorilo mjesta za Hogera koji je sada produžio svoju vrijednost klubu i sigurno se n anjega u budučnosti računa. ne očejuem da bi Schalek već sada mogao dovesti zamjenu za Holtbya niti ne želim da naprave neki ishitreni transfer.
Schalke po mom viđenju mora još dosta smanjiti kadar te dovesti kvalitetne igrače, teko da broj igrača bude mali popunjen sa talentima iz škole, a da se pare ulažu u samo njih 16. na taj način kvaliteta bi se zgusnula, te se ne bi više pare davale na poluproizvode tipa Pliastikas..
Po mom viđenju ja bi otprilike napravio ovo:
Riješio se Metzeldera, Pliastikasa, Jonesa koji ima ogromnu plaču, Holtbya bilo sada il na ljeto. Također prodao bi i Moritza ovisno o tome kada Holtby ide. Ako Holtby ostane, Moritz može sada, a ako holtby ode onda Moritz mora ostati do kraja sezone. kolko god on ne valja neki broj igrača moraš imati jer se nije pametno tako "oslabljivati" usred sezone. također riješiti se Edua što prije, probat nekako Hooglanda uvaliti, jer mislim da on u Schalku više nema budućnost.
Sad dolazimo do malo škakljivog djela.
AMC pozicija: Imamo 3 opcija:
1.) Kupnja Affellaya - odlazak Affelaya - po nei najboje rješenje bi bilo da on ostane jer je on za Schalke zvijer od igrača
2.) Ako Affelay ode, ostanak Jurada, ako ostane prodaja Jurada - sve uu svemu ja samtram da Jurado ne bi više trebao dobiti priliku u Schalkeu i trebalo bi ga dati za pristojnu ponudu. Mislim da je to svršena priča. problem kod Jurada je i njegova velika plača te što bi mu uskoro istico ugovor, pa da se Schalke ponovo upusti u tu avanturu, morao bi mu se davati novi ogroman ugovor.
3.) ako nema niti Jurada niti Affelaya, neko mora doć!
Isto tako imamo još jedan trojac od kojeg bi jedan trebao otći: Marica, Barnetta ili Obasi.
Marica - niš posebno, najlakše ga se riješiti jer mu istiće ugovor, no koliko je pametno imati samo dva napadača na raspolaganju?
Barnetta i Obasi - mogu se tretirati kao promašaji, no oni su ipak zamjene a postoji šansa da se malo para vrati ako se jedan od njih proda.
O rješavanju jednog od njih trojice neka si heldt razmišlja.
I Schalke bi samo trebao dovesti AMC-a (naravno to može biti affelay ili Jurado, pa onda nemora), MC tj. DMC pod muss!!! Te ili štopera ili boljeg desnog beka od UCHIDE, što je ukupno 3 igrača.
isto tako Schalke mora izabrati svojeg broj jedan i rješiti se jednog golmana jer to je velika boljka kod njih!
Na kraju bi dobili ovakav temeljni kadar koji bi se iz sezone u sezonu postepeno nadograđivao.
--------------Huntelaar
Draxler------Affe/Jura/NOVI-------Farfan
------------NOVI(POD MUSS)---Neustadter
Fuchs-------Pap----------Howedes---Uchida
_______________________________________-
--------------------Pukki
Od ove trojice samo dvojica + DEČEC iz mladog pogona - Barnetta/OBASI/MARICA + DEČEC
--------------Hoger--------Dečec
Escuder-----matip (koji po potrebi more igrati i u veznom redu ----- i još ŠTOPER ili desni bek, a preostalu poziciju također pokrije dečec.
nek im je sa srećom!
S jedne strane to je dosta veliki rizik za ovu sezonu jer ipak je on stalan član prve postave Schalke, a s druge strane to je razmišljanje za budućnost. Na taj način malo bi se više otvorilo mjesta za Hogera koji je sada produžio svoju vrijednost klubu i sigurno se n anjega u budučnosti računa. ne očejuem da bi Schalek već sada mogao dovesti zamjenu za Holtbya niti ne želim da naprave neki ishitreni transfer.
Schalke po mom viđenju mora još dosta smanjiti kadar te dovesti kvalitetne igrače, teko da broj igrača bude mali popunjen sa talentima iz škole, a da se pare ulažu u samo njih 16. na taj način kvaliteta bi se zgusnula, te se ne bi više pare davale na poluproizvode tipa Pliastikas..
Po mom viđenju ja bi otprilike napravio ovo:
Riješio se Metzeldera, Pliastikasa, Jonesa koji ima ogromnu plaču, Holtbya bilo sada il na ljeto. Također prodao bi i Moritza ovisno o tome kada Holtby ide. Ako Holtby ostane, Moritz može sada, a ako holtby ode onda Moritz mora ostati do kraja sezone. kolko god on ne valja neki broj igrača moraš imati jer se nije pametno tako "oslabljivati" usred sezone. također riješiti se Edua što prije, probat nekako Hooglanda uvaliti, jer mislim da on u Schalku više nema budućnost.
Sad dolazimo do malo škakljivog djela.
AMC pozicija: Imamo 3 opcija:
1.) Kupnja Affellaya - odlazak Affelaya - po nei najboje rješenje bi bilo da on ostane jer je on za Schalke zvijer od igrača
2.) Ako Affelay ode, ostanak Jurada, ako ostane prodaja Jurada - sve uu svemu ja samtram da Jurado ne bi više trebao dobiti priliku u Schalkeu i trebalo bi ga dati za pristojnu ponudu. Mislim da je to svršena priča. problem kod Jurada je i njegova velika plača te što bi mu uskoro istico ugovor, pa da se Schalke ponovo upusti u tu avanturu, morao bi mu se davati novi ogroman ugovor.
3.) ako nema niti Jurada niti Affelaya, neko mora doć!
Isto tako imamo još jedan trojac od kojeg bi jedan trebao otći: Marica, Barnetta ili Obasi.
Marica - niš posebno, najlakše ga se riješiti jer mu istiće ugovor, no koliko je pametno imati samo dva napadača na raspolaganju?
Barnetta i Obasi - mogu se tretirati kao promašaji, no oni su ipak zamjene a postoji šansa da se malo para vrati ako se jedan od njih proda.
O rješavanju jednog od njih trojice neka si heldt razmišlja.
I Schalke bi samo trebao dovesti AMC-a (naravno to može biti affelay ili Jurado, pa onda nemora), MC tj. DMC pod muss!!! Te ili štopera ili boljeg desnog beka od UCHIDE, što je ukupno 3 igrača.
isto tako Schalke mora izabrati svojeg broj jedan i rješiti se jednog golmana jer to je velika boljka kod njih!
Na kraju bi dobili ovakav temeljni kadar koji bi se iz sezone u sezonu postepeno nadograđivao.
--------------Huntelaar
Draxler------Affe/Jura/NOVI-------Farfan
------------NOVI(POD MUSS)---Neustadter
Fuchs-------Pap----------Howedes---Uchida
_______________________________________-
--------------------Pukki
Od ove trojice samo dvojica + DEČEC iz mladog pogona - Barnetta/OBASI/MARICA + DEČEC
--------------Hoger--------Dečec
Escuder-----matip (koji po potrebi more igrati i u veznom redu ----- i još ŠTOPER ili desni bek, a preostalu poziciju također pokrije dečec.
nek im je sa srećom!
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:
"Da nas klubovi iz Londona, Manchestera, ili Pariza mogu razumjeti!!!"
Povreda Moritza i Afellaya. Oko dva mjeseca će pauzirati. 
Obojica? A u pm pa ovo nije normalno ovaj moritz bi trebao kod hodze da mu salijeva stravu nije humano sta mu se desava..
-
Pale_Companion
- Kontakt:
Živa katastrofa danas. Jest' da je prijateljska utakmica ali primiti pet komada je za svaku sramotu. Na samom početku utakmice bio sam fasciniran presingom i kombinacijama a onda smo primili pogodak iz penala i tu je bio kraj.
I dalje su evidentne velike greške u odbrani a napadu iz izglednih situacija djeluju bezidejni.
I dalje su evidentne velike greške u odbrani a napadu iz izglednih situacija djeluju bezidejni.
- anton 1983
- Kontakt:
Demnach kann Huntelaar, dessen Marktwert auf 20 Millionen Euro taxiert wird, die Schalker im Sommer des kommenden Jahres für eine festgeschriebene Ablösesumme in Höhe von rund 15 Millionen Euro verlassen.
Jel to znači 2014?
Inače drago mi je da čitam da Schalke skautira za Affelayovu zamjenu. to znači da se pripremaju za njegov eventualni odlazak, a i da se prišparalo malo para kako bi se već sada mogao dovesti dobar igrač, što ne more značiti da će Affelay na kraju sezone napustutu Schalke. može to napraviti neko umjesti njega tipa barnetta ili obasi...
Jel to znači 2014?
Inače drago mi je da čitam da Schalke skautira za Affelayovu zamjenu. to znači da se pripremaju za njegov eventualni odlazak, a i da se prišparalo malo para kako bi se već sada mogao dovesti dobar igrač, što ne more značiti da će Affelay na kraju sezone napustutu Schalke. može to napraviti neko umjesti njega tipa barnetta ili obasi...
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:
Nije antone zbog eventualnog odlaska Afellaya već zbog tenutnog manjka veznih igrača. Zbog povreda, u prvih nekoliko utakmica neće moći igrati Afellay, Moritz, Höger. Jones, kao i Hunto, neće igrati zbog suspenzija.
- anton 1983
- Kontakt:
razumijem, to sam i mislio ali sam se nedovoljno dobro izrazi. Mislio sam reći da oni traže igrača čak i dok je affelay još uvijek član SchalkeaZdena04 je napisao/la:Nije antone zbog eventualnog odlaska Afellaya već zbog tenutnog manjka veznih igrača. Zbog povreda, u prvih nekoliko utakmica neće moći igrati Afellay, Moritz, Höger. Jones, kao i Hunto, neće igrati zbog suspenzija.
Carlos Eduardo navodno kandidat da dođe u Schalke, izgleda da ga je Rubin spreman posuditi. Problem je kod njega što ima dužu pauzu iza sebe, nekih 3 mjeseca pauzirao zbog ozljede. E sad to bi bio rizik. S obzirom da sam ovo pronašao na goal.com, treba uzeti s rezervom, iako su i oni sad nešto ko ozbiljniji kako ih je preuzeo spox.
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
Kandidati za Štrumfland su i Raffael, Nene i Sidney Sam. Sam bi po meni bio najbolja solucija.
"Zanimanje tako velikih klubova godi, ali ja neću napustiti Dortmund. Ovdje nogomet nikada nije bio sporedna stvar; oduvijek je bio glavna!"
-
Pale_Companion
- Kontakt:
Iskreno mislim da bi im bolje legao Sam ili Eduardo, nego li Raffael koji je odlican igrac, ali nema konstantu, a uz to je skup u odrzavanju.Pale_Companion je napisao/la:Raffael je igrač koji bi vama odlično legao
Dok je igrao u Herthi jedne se sedmice covjek zapita sta covjek radi u jednom takvom klubu i on je igrac za najbolje svijetske klubove, da bi se druge sedmice zapitao kako li je taj uopste dospio u vrhunski fudbal. Takodjer mislim da je u Dynamo postao versaut (kako bi Nijemci rekli) kada su primanja u pitanju.
"My Favorite Ring is Always the Next One"
Sva tri igrača su odlična. Ako bih ja morao birati po nekom redu onda bi to bilo:KSIVLE je napisao/la:Kandidati za Štrumfland su i Raffael, Nene i Sidney Sam. Sam bi po meni bio najbolja solucija.
1.Nene
2.Sam
3.Raffael
Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!
Neka uzmu svu trojicu, da se ne pate džaba.KSIVLE je napisao/la:Kandidati za Štrumfland su i Raffael, Nene i Sidney Sam. Sam bi po meni bio najbolja solucija.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.