LA Lakers

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,kad_kako,Pasha

amerosm
Kontakt:

Re: LA Lakers

Post Postao/la amerosm » 08 jan 2013, 13:27

Ako se ne varam Lakersi nemaju do 2017.godine pickove u prvom krugu drafta...
Meni se ove povrede Gasola i Howarda nikako ne svidjaju jer ce D`Antoni imati sada razlog za neuspjeh, a dosad su svi mogli uvidjeti da nije u stanju da vodi ovu ekipu kao sto je bio slucaj i sa Brownom.

Ali eto kako god se ovo zavrsilo raduje me cinjenica da pokusaj od trenera 2.0 naredne godine vise nece biti na klupi Lakersa.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

jose
Kontakt:

Post Postao/la jose » 08 jan 2013, 15:07

Ja baš nešto kontam da bi ovi večerašnji Lakersi, bez DH, Gasola i Hilla, mogli pobijediti Houston. Lakersi su uvijek najbolji kad najmanje očekuješ.
Velež, Chelsea FC, LA Lakers, Scuderia Ferrari

LBJ MVP
Kontakt:

Post Postao/la LBJ MVP » 08 jan 2013, 15:09

Mitar je napisao/la:Ma sta god da je mislio tip sere ko foka, ne razumijem kako su vama haterima vasi klubovi tako nezanimljivi da stalno visite na ovoj temi...
Ja ne hateam nikog u NBA.Uživam u košarci,a sigurno sam više postova napisao na temi Spursa nego na temi Lakersa.To ne smijem učestvovati u diskusiji i vašem vjerovanju da imate najjaču startnu petorku lige.
Vidim kažeš biti razigravač nema veze sa godinama.Slažem se tu Nash je najbolji razigravač u NBA,bolji je od Paula ali moja kritika na njegove igre se odnosila što nikad nije igrao odbranu kako li će je sada početi.Činjenica je da više nema snage i za konstantnu trku što je ejdno od obilježja njegove igre.
adnan24 je napisao/la:@LBJMVP

Znaci mi svi bezveze kukamo...15-18 skor u ovom trenutku je sasvim realan za ekipu kvalitete Lakersa?
Sigurno je da nije.Ja na zapadu razdvajam ekipe u 3 klase:4 najbolje,pa onda 4 malo lošije u toj grupi su i Lakersi i sigurno bi trebali imati pozitivan omjer.Zadnja klasa su ekipe koje ne bi trebalo biti u playoffu.
Znači objektivno vi ste 5-8 ekipa na zapadu a cijelu godinu ovdje čitam(Mitre čitam sve teme na ovom pdfu)kukanja kako nećete uzeti titulu,a trebali bi.Moj post se odnosio na to kako vi mislite da imate jednu od boljih ekipa što je daleko od istine kad pogledamo realno.
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.

Slatinash_7
Kontakt:

Post Postao/la Slatinash_7 » 08 jan 2013, 15:13

Najgore je sto kad/ako D'Antoni dobije otkaz bit ce prica novi trener nije prosao trening kamp itd itd i to je opet razlog za eventualni neuspjeh...Ekipa je lose slozena,niko osim Philla ne moze ovo vratiti na pravi put !
Slatina Bog i batina

Fukare Slatina i Modra blatina

Balon
Kontakt:

Post Postao/la Balon » 08 jan 2013, 15:46

Greivis je napisao/la:Izgleda da treba 10 trenera promjeniti da bi neki shvatili (ne)kvalitet Lakersa. Ne znam imaju li Lakersi pick ove godine? Ako da, mislim da je vrijeme za tankiranje. Jel realno, moguce je 7-8 mjesto na zapadu. Al to samo znaci vjerovatnu metlu od Spursa, Thundera ili Clippersa.
Tankiranje ce uvijek biti zadnja opcija za Lakerse, skontajte vec jednom da taktika ove fransize nikad nije bila "stvaranje" tima kroz draft i mlade igrace. Ovo nije Milwaukee, Phoenix ili sta ja znam, ovo je LA i ovdje ce se uvijek traziti titula i nista drugo. Znaci sve i da se rasformira ekipa ostaje opcija da se izganja nesto preko trade-a ili Free agency-a u sljedecih nekoliko godina.

I koliko smo to trenera promjenili sa ovim rosterom? Tacno, jednog. A taj jedan je imao manje od 10 utakmica da pokaze sta moze sa ovom ekipom. Sa Bickerstaff-om namprimjer smo u onih nekoliko utakmica sto je vodio izgledali vrlo dobro. Ova ekipa itekako ima kvalitet i to veliki, pa Miami je sa 3 igraca i smijesnom klupom stigao odmah do finala u prvoj godini.

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 08 jan 2013, 16:03

LBJ MVP je napisao/la: Znači objektivno vi ste 5-8 ekipa na zapadu a cijelu godinu ovdje čitam(Mitre čitam sve teme na ovom pdfu)kukanja kako nećete uzeti titulu,a trebali bi.Moj post se odnosio na to kako vi mislite da imate jednu od boljih ekipa što je daleko od istine kad pogledamo realno.

Mozda to nije tvoje misljenje ali veliki procenat ljudi koji prate kosarku su Lakerse stavljali kao favorite pred pocetak sezone...zasto bi onda navijaci Lakersa ocekivali nesto manje ?

U konacnici,govorimo o lakersima...znaci titula ili nista.Mozda izgleda arogantno ali to je tako.

S druge strane da su Lakersi 4-5 na zapadu sigurno ne bi pravili toliku frku jer nismo prvi...ali ovo je stvarno previse.

Greivis
Kontakt:

Post Postao/la Greivis » 08 jan 2013, 16:37

adnan24 je napisao/la:
LBJ MVP je napisao/la: Znači objektivno vi ste 5-8 ekipa na zapadu a cijelu godinu ovdje čitam(Mitre čitam sve teme na ovom pdfu)kukanja kako nećete uzeti titulu,a trebali bi.Moj post se odnosio na to kako vi mislite da imate jednu od boljih ekipa što je daleko od istine kad pogledamo realno.

Mozda to nije tvoje misljenje ali veliki procenat ljudi koji prate kosarku su Lakerse stavljali kao favorite pred pocetak sezone...zasto bi onda navijaci Lakersa ocekivali nesto manje ?

U konacnici,govorimo o lakersima...znaci titula ili nista.Mozda izgleda arogantno ali to je tako.

S druge strane da su Lakersi 4-5 na zapadu sigurno ne bi pravili toliku frku jer nismo prvi...ali ovo je stvarno previse.
Problem Lakersa je sto ove sezone ima dosta jakih ekipa na zapadu. Nisu ni oni toliko losi koliko je zapad jak.
Jedino sto im moze spasiti ovu sezonu je da se nadje neka glupa ekipa i dovede Gasola. Stvarno mi nije jasno da ga iko zeli dovesti, kad se uzme u obzir njegov ugovor, godine i igre ove godine. Al uvijek se nadje budala.
ESPN Top 100 Rankings
3. LeBron James
12. Kobe Bryant

miki_92
Kontakt:

Post Postao/la miki_92 » 08 jan 2013, 17:26

Greivis je napisao/la: Problem Lakersa je sto ove sezone ima dosta jakih ekipa na zapadu. Nisu ni oni toliko losi koliko je zapad jak.
Jedino sto im moze spasiti ovu sezonu je da se nadje neka glupa ekipa i dovede Gasola. Stvarno mi nije jasno da ga iko zeli dovesti, kad se uzme u obzir njegov ugovor, godine i igre ove godine. Al uvijek se nadje budala.
uvijek ima budala... npr. Memphis kad uze Kwame Brown-a za Gasola ;)
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."

Raul_64
Kontakt:

Post Postao/la Raul_64 » 08 jan 2013, 18:24

Sve sto je moglo poci po zlu , poslo je

A koji su qurac cekali 5,6 utakmica da otpuste Mike Brownu , utrosili komplet pripreme na to
i na smijesni Prinston napad koji nikom dobra nije donio
Howarda su vratili prerano , ledja su zajebana povreda ..bolje da su mu dali dovoljno vremena za odmor nego da igra sa koliko vec % mogucnosti igra , nije da bi imali losiji skor
problem je sto je i Nash propustio i 90% utakmica
a Gasol barem pola , da bi u novom sistemu postao beskoristan stojeci visoko na perimetru
u klupu su nisu ni uzdali na pocetku sezone i bgm ih nije (pozitivno) iznenadila
a kad su vec smijenili Browna , doveli su vjerovatno naj nepogodnijeg trenera za Lakerse
Di Antonia koji zna raditi samo jedno , jednodimenzionalan trener koji se nikada nije prilagodio
ne treba ni pricati kako njegova igra pase prvoj petorci s prosjekom godina od ca 33

Prije pocetka sezone sam rekao da nisu jaci od Oklahome (a i Spursa) , sad su se vec Clipersi isprofilisali kao legitmna prijetnja
a uz staru prvu petorku kojoj treba siroka klupa tokom regularne sezone sigurno nisu mogli imati bolje omjere od pomenutih ekipa
no , playoff je druga prica , manja rotacija i par stvari koji idu njima na ruke
sada su sjebali stvar jer ce tesko biti medju prvih 4
to znaci vjerovatno 3 gostujuce playoff serije za eventualno finale , da se sve poslozi do tada
preko npr. Memphisa pa Oklahome i SAS/Clipersa bit ce malo je reci tesko

A sada tri nove teske utakmice bez centarskih linija ce opet Di Antoni ispasti klipan
ne znam jel ko osvojio titulu kada je promjenio trenera tokom godine(jest vjerovatno) al cisto sumnjam da jest neko ko je promjenio dva trenera nakon polusezone(ako do toga dodje)

samo da se sad ne jave neki pa pocnu govoriti o mojoj dusebriznosti i slicno :D
diskutujemo valda

Lakersima da bi bili contenderi , treba barem Mcmilan , jedan trejd(znamo s kim) i zdravlja
dosta zdravlja za prvih 5
Never trust anything that bleeds for seven days and doesn't die.

Trooper
Kontakt:

Post Postao/la Trooper » 08 jan 2013, 18:56

Samo debil od trenera ne zna uklopit Gasola u ekipu ... Čovjek je uz brata mu vrlo vjerovatno najbolji dodavač od visokih u ligi. D'Antoni može napravit raspodiju od LA u napadu; malo vrti igru preko visokog posta i Gasola, malo P'n'R Nasha s Howardom ili Pick and Pop s Pauom na laktu i ostatak izolacije i spot upovi za Kobea na poludistanci. S tim da može raditi i višestruke blokove za Nasha koji je također i izvrstan šuter. Treba puno više post up situacija za Paua nego za Dwighta, čovjek je jednostavno doktor igre u postu. Nije loša ona Give and Go akcija MWP-a i Howarda, give and go bi trebali općenito više radit, bilo s MWP i Dwightom bilo s nekim drugim. Gasol na perimetru je jednako samoubistvu. U odbrani jednostavno mora igrat Man to Man; Kobe, MWP a posebno Dwight su dobri defanzivci s tim da ni Pau nije za bacit. MWP će uvijek zatvorit najboljeg vanjskog igrača protivnika, Kobe može bar solidno čuvat drugog najboljeg beka a Nash bar može ganjat kroz blokove. Mislim da bi za ovu ekipu Zen Masterov trokut s dodatkom P'n'R Nasha bio čudo; ne bi bilo tima koji bi ih mogao limitirat bar ispod 95. Ako već dođe do Trade-a Paua, obavezno treba tražit jednog terijera na perimetru i jednog dobrog unutrašnjeg defanzivca. Al opet ne bi volio da dođe do Trade-a jer onda gubimo tu specifičnost i jednu dimenziju napadačke igre s Pauom :D

KK_Bosna
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la KK_Bosna » 08 jan 2013, 19:11

miki_92 je napisao/la:
Greivis je napisao/la: Problem Lakersa je sto ove sezone ima dosta jakih ekipa na zapadu. Nisu ni oni toliko losi koliko je zapad jak.
a marca gasola su dobili iz trejda sa bosnom? :roll:
"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"
"Paul George nije superstar. Argument: Superstara ne trpa Joe Ingles u dzep"

mvpkobe
Kontakt:

Post Postao/la mvpkobe » 08 jan 2013, 20:19

jose je napisao/la:Ja baš nešto kontam da bi ovi večerašnji Lakersi, bez DH, Gasola i Hilla, mogli pobijediti Houston. Lakersi su uvijek najbolji kad najmanje očekuješ.
dobro razmisljanje, ja mislim da ce biti +30, sad za koga vidjecemo...

kad_kako
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la kad_kako » 08 jan 2013, 20:26

Bit ce veselo kako god, jer su oni najbolja ofanzivna ekipa lige sa 106 datih poena po tekmi, a vi ste jedna od najgorih defanzivnih sa 101 primljenim po tekmi.
Postovanje treba zaraditi.

mvpkobe
Kontakt:

Post Postao/la mvpkobe » 08 jan 2013, 20:42

Evo jednog komentara koji najbolje objasnjava igre Lakersa ove sezone:

I'm superstitious. I've tried not to post in ongoing game threads, while the game was in actually in progress, we lost. I've tried to post in game threads only before the game started, we lost. I've tried not posting in game threads period, we lost. I've gone so far as not listening to or watching games, we lost. This is the most frustrated I've ever been since becoming a Laker fan. I've been a fan since 1960.

what to do, what to do.
:huh: arrrg :banghead:

miki_92
Kontakt:

Post Postao/la miki_92 » 08 jan 2013, 20:44

KK_Bosna je napisao/la:
miki_92 je napisao/la:
a marca gasola su dobili iz trejda sa bosnom? :roll:
u to vrijeme mladji Gasol je bio prosjecan igrac, uostalom ako mislis da su Lakersi lose prosli vidi br. prstenova ova dva brata
plaho su se Lakersi unazadili ovim tradeom, dok je Memphis procjvjetao u eri Kwame Brown-a :roll:
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."

Raul_64
Kontakt:

Post Postao/la Raul_64 » 08 jan 2013, 20:50

Memphis je kratkorocno ispao kreten , dugorocno nije
sad jel to vise stvar srece to je druga prica
Lakersi 3 finala i dvije titule sa Gasolom , oni sigurno nisu loše prošli.
Never trust anything that bleeds for seven days and doesn't die.

IloveN
Kontakt:

Post Postao/la IloveN » 08 jan 2013, 21:21

Top 10 Career Assists of Steve Nash

[youtube][/youtube]

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 08 jan 2013, 23:13

Ukoliko Nash veceras bude imao minimalno 5 asistencija doci ce do magicne brojke od 10.000 asistencija u karijeri.

GunnerS
Kontakt:

Post Postao/la GunnerS » 08 jan 2013, 23:14

Nadam se da će ih večeras imati jedno 20-tak :D i svi da će ići Bryantu ;)
a b c č ć d dž đ e f g h i j k l lj m n nj o p r s š t u v z ž

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 09 jan 2013, 01:44

Ako je vjerovati novinarima u narednim danima je zakazan sastanak FO kako bi se analizirala trenutna situacija.
Ukoliko izgubimo veceras i sutra navecer (sto je i za ocekivati) mislim da ce biti veoma veselo na tom sastanku.

Odgovori

Natrag na “LA Lakers”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.