LA Lakers

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,kad_kako,Pasha

BernardBarnjak
Kontakt:

Re: LA Lakers

Post Postao/la BernardBarnjak » 09 jan 2013, 11:44

Mitar je napisao/la:Za ovu ekipu idealan bi bio Doc Rivers. Ali posto on nije slobodan i jako tesko da ce i na kraju sezone biti, onda bi Jerry Sloan bio dobar potez, naravno ukoliko bi to on sam zelio... To bi bio posljednji pokusaj njemu, Nashu i Jamisonu da osvoje prvi prsten, Kobeu i Gasolu za novo prstenje. Njegova osnovna filozofija je jaka odbrana i pick&roll u napadu do besvijesti, a to je nesto sto bi ovoj ekipi odgovaralo.
Jerry Sloan? Mora da se salis :shock:
Najbolje bi im bilo da angazuju nekog asistenta koji ima vec iskustva kao head:
Maurice Cheeks, Terry Porter, Henry Bibby, Eddie Jordan

Ili bivse igrace tipa:
Bob McAdoo, Kurt Rambis, Brian Shaw...

Ili probati sa:
Jeff Van Gundy, Adrian Dantley, Larry Brown...
Bernard Barnjak, igrac Sarajeva koji je presao u Hajduk kasnih 80-tih, a u FK Sarajevu bio pravo popularan, ljubimac navijaca.

RajKoothrappali
Kontakt:

Post Postao/la RajKoothrappali » 09 jan 2013, 12:03

Ponoviću ono što sam nekad ranije rekao: roster Lakersa nije bio tajna, D'Antoni je znao šta ima na raspolaganju. Ukoliko nije imao plan i viziju nije trebao ni dolaziti. Ako ne znaš šta ćeš sa Gasolom reci upravi odmah na pregovorima da želiš drugog igrača, pa će se oni postaviti u skladu s tim, a ne nakon što skontaš da ipak ne znaš voditi tu ekipu vadjenje na to da nisi prošao trening kamp, nisu ti igrači po volji i sl. Sa te strane mi je kriv Mike.

Jako dobre stvari su uradjene ovog ljeta, Kuptchak je letio, doveo Nasha, Howarda, unaprijedio klupu u odnosu na prošlu godinu, ali nije uradjena glavna stvar: Clown je trebao biti napucan nogom onog tenutka kad je krenuo u svlačionicu poslije zadnje utakmice sa OKC. Tada je trebalo dovesti trenera i planirati sve. Ovo sad je već gotovo, može biti samo gašenje požara i spašavanje sezone u vidu PO.

Sad su priče uglavnom šta bi bilo kad bi bilo. Jedino šta se sad može uraditi je dovesti jednog defanzivnog koordinatora (ne mora ni bit neko zvučnije ime, ionako ne može odbranu napraviti gorom) i riješiti situaciju sa Gasolom. Ovo ostalo se mora prilagodjavat i uigravat. Ne ide nam na ruku što je Zapad postao yeben totalno, pa sad neke ekipe koje smo mlatili prošlih sezona igraju dosta dobro npr. Houston i GSW, a za nekadašnje mušterije u vidu Grizlija i našeg malog retardiranog burazera iz LA da i ne govorim, samo mi i Dallas padamo na tjeme.

skyisthelimit

Post Postao/la skyisthelimit » 09 jan 2013, 23:41

nije ni cudo kako igrate hahhahahahaha
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
[youtube][/youtube]
15.10 - 15.06 ...

mvpkobe
Kontakt:

Post Postao/la mvpkobe » 09 jan 2013, 23:54

skyisthelimit je napisao/la:nije ni cudo kako igrate hahhahahahaha
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
[youtube][/youtube]
Sacre je sinoc bio solidan, meni je veci cirkus Kobe...tako mocan igrac, a jos se nije naucio da je kosarka timski sport...po meni on je krivac za sinocnji poraz, lakersi su bili bolji dok su igrali timski tj. dok se on nije poceo ispucavati...ostario, a nije sazrio....

samosarajvo
Kontakt:

Post Postao/la samosarajvo » 10 jan 2013, 01:27

Ma nije ni kobe kriv tolko ba...dizao je ali nista strasno, nije imo svoju noc, nije mogo pogodit nista i to je to...klupa lakersa je katastrofa.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 10 jan 2013, 01:52

Nakon vecerasnjeg poraza cemo biti na pola puta od obaranja negativnog rekorda iz 1994.godine sa 10 uzastopnih poraza. :( :(
"My Favorite Ring is Always the Next One"

Balon
Kontakt:

Post Postao/la Balon » 10 jan 2013, 01:57

Veceras nam je zijan 95%, za razliku od Houstona, Spursi igraju odbranu i ono ispucavanje od jucer nece proci protiv njih. Parker ce se poigrat sa Nashem a posto nema Howarda i Pau-a u reketu, crno nam se pise.....Mike ce ko da gledam postaviti istu taktiku kao jucer,prema tome jedino ako Meeks i Jamison polude sa downtowna ovo nekako mozemo dobiti...po prvi put u zadnjih nekoliko mjeseci ocekujem poraz

geoxx
Kontakt:

Post Postao/la geoxx » 10 jan 2013, 02:02

drugari imal' neko dobar link?

samosarajvo
Kontakt:

Post Postao/la samosarajvo » 10 jan 2013, 03:11

Nije mi jasno, vrate se sa 9 na 5 razlike i imaju napad, umjesto na neku siguricu da se ide zavlace se i ide trica za MWP-a koji je fula.U narednih po minute se opet vracamo na 9 razlike.

I vidi se da kobiju ne ide, 2 utakmice je zakazo (bar ovo do poluvremena), cjelu sezonu igra na visokom nivou sa 30 poena u prosjeku i najvecom minutazom, vjerovatno ga je umor stigo, star je on ipak :)
Ako u drugom pol. on se malo trzne mooooooooooozda i imamo šanse, 9 razlike je nista.

mvpkobe
Kontakt:

Post Postao/la mvpkobe » 10 jan 2013, 03:16

samosarajvo je napisao/la:Ma nije ni kobe kriv tolko ba...dizao je ali nista strasno, nije imo svoju noc, nije mogo pogodit nista i to je to...klupa lakersa je katastrofa.
moje poenta je da ako je vec timu islo dobro u prvom poluvremenu bez da je on sutao puno trebao je tako i nastaviti( u LA kad su lakersi tukli houston mislim da je kobe imao 10 asista)...kad se on previse ispucava i forsira iso onda se ostatak tima osjeca iskljucenim u napadu te je manja ukljucenost u odbrani...a i za napad se ohlade ako im prepusti koji sut...svaka cast za titule i sve to al ja ga nikad ne bi uzeo za suigraca u basketu... :mrgreen:

Balon
Kontakt:

Post Postao/la Balon » 10 jan 2013, 03:17

S obzirom da nema Dwighta,Pau-a i Hilla ovo i neizgleda toliko lose barem se vidi drugaciji pristup igri ali defanziva na momente ponovo PRESMIJESNA, prije svega Kobe koji vec citavu sezonu cini mi se igra defanzivu pod rucnom :roll:
najjaca scena sredinom druge cetvrtine kad je Ginobili zakuca sam samcat pod kosem a nasih igraca nigdje :roll:

samosarajvo
Kontakt:

Post Postao/la samosarajvo » 10 jan 2013, 03:20

mvpkobe je napisao/la:
samosarajvo je napisao/la:Ma nije ni kobe kriv tolko ba...dizao je ali nista strasno, nije imo svoju noc, nije mogo pogodit nista i to je to...klupa lakersa je katastrofa.
moje poenta je da ako je vec timu islo dobro u prvom poluvremenu bez da je on sutao puno trebao je tako i nastaviti( u LA kad su lakersi tukli houston mislim da je kobe imao 10 asista)...kad se on previse ispucava i forsira iso onda se ostatak tima osjeca iskljucenim u napadu te je manja ukljucenost u odbrani...a i za napad se ohlade ako im prepusti koji sut...svaka cast za titule i sve to al ja ga nikad ne bi uzeo za suigraca u basketu... :mrgreen:
Ti mozda ne bi, ja ne igram basket pa ti ne bih znao reci :mrgreen: .Znam samo da je Kobi jedan od najbolji na svjetu svih vremena, za neke i najbolji.Za mene je ipak Jordan broj 1 a Kobe broj 2.
Covjeku je 34 godine 17 godina igra na nivou pa i ove godine isto.Pruza bolje partije od ovih raznoraznih duranta,jamesova,antonija koji su po 5-10 godina mlađi.
Samo da mi je vidjeti navedene igrace u njegovim godinama.

Ugl, Lakersi bez Kobija nisu Lakersi koje ja znam

samosarajvo
Kontakt:

Post Postao/la samosarajvo » 10 jan 2013, 03:30

kad nece bas nece

mvpkobe
Kontakt:

Post Postao/la mvpkobe » 10 jan 2013, 03:47

samosarajvo je napisao/la: Covjeku je 34 godine 17 godina igra na nivou pa i ove godine isto.Pruza bolje partije od ovih raznoraznih duranta,jamesova,antonija koji su po 5-10 godina mlađi.
Ne pruza on bolje partije nego ubacuje vise poena...a razlika je velika izmedju te dvije stvari...

evo ti citata sa sas pdf
YaSSaL je napisao/la:Leonard za 81-66

Kobe je preuzeo sve u svoje ruke kad su Lakersi u pitanju i odmah se osjeti na rezultatu u nasu korist...

samosarajvo
Kontakt:

Post Postao/la samosarajvo » 10 jan 2013, 03:55

mvpkobe je napisao/la:
samosarajvo je napisao/la: Covjeku je 34 godine 17 godina igra na nivou pa i ove godine isto.Pruza bolje partije od ovih raznoraznih duranta,jamesova,antonija koji su po 5-10 godina mlađi.
Ne pruza on bolje partije nego ubacuje vise poena...a razlika je velika izmedju te dvije stvari...

evo ti citata sa sas pdf

Kobe je preuzeo sve u svoje ruke kad su Lakersi u pitanju i odmah se osjeti na rezultatu u nasu korist...
Dobro, MOZDA si u pravu, ali on ove sezone ali i kroz karijeru ima dobar procenat suta.Istina, digo je nedavno 40 lopti sto je previse ali ko mu moze zamjerit kad digne 25 a pogodi 16?
Kako god, njemu je 34 :)

samosarajvo
Kontakt:

Post Postao/la samosarajvo » 10 jan 2013, 03:57

mvpkobe je napisao/la:

evo ti citata sa sas pdf

Dobro, MOZDA si u pravu, ali on ove sezone ali i kroz karijeru ima dobar procenat suta.Istina, digo je nedavno 40 lopti sto je previse,slazem se, ali ko mu moze zamjerit kad digne 25 a pogodi 16?
Kako god, njemu je 34 :)

Ugl, razlog ovih praza Lakersa najmanje lezi u njemu, NAJMANJE.AKo uopste ima njegove krivice.Losa odbrana,losa klupa, los trener, tri prazna mjesta ma mozda kobe
Zadnja izmjena: samosarajvo, dana/u 10 jan 2013, 03:58, ukupno mijenjano 1 put.

Paraglajder
Kontakt:

Post Postao/la Paraglajder » 10 jan 2013, 03:58

Ona trica iz Los Angelesa, i šut u padu sa zemlje bukvalno, nevjerovatno... :o I onda kažu Lebron najbolji. :lol:
Zadnja izmjena: Paraglajder, dana/u 10 jan 2013, 04:01, ukupno mijenjano 1 put.
YNWA

samosarajvo
Kontakt:

Post Postao/la samosarajvo » 10 jan 2013, 04:01

Opet dodju na 7-8 i za 2 napada 12...:(

samosarajvo
Kontakt:

Post Postao/la samosarajvo » 10 jan 2013, 04:31

Jbg, zamalo.Kako god bolje nego sto sam ocekivao

LenBias
Kontakt:

Post Postao/la LenBias » 10 jan 2013, 08:52

sve manje i manje vjerujem da lakersi mogu u doigravanje ove godine
Closed mouths don't get fed on this boulevard.

Odgovori

Natrag na “LA Lakers”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.