Club Atletico de Madrid

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo

juznjak>
Kontakt:

Re: Club Atletico de Madrid

Post Postao/la juznjak> » 09 jan 2013, 17:14

JohnLennon je napisao/la:Citam da je Oliver Torres ove sezone odigrao svega 60% utakmica za Atletico B. Vrlo je moguce da ce napustiti klub. Navodno ni on ni njegov menadzer nisu nijemi na ponude talijanskih klubova.
I kad smo kod Atleticove Cantere. Zasto je otpusten Pantic?
Nije bio otpusten . Istekao mu je ugovor i ovi mu ga nisu htjeli produziti .
Inace, Pantic je solidno vodio B ekipu , ali previse je tu bilo uspona i padova, iako je Atleti imao opcije do zadnjeg kola da udje u play-off za promociju, ali ipak izgleda da nije zadovoljio upravu .

A ako pogledas kako sada igra igra B ekipa ,onda ti je sve jasno . Pantic po meni dosta dobro radio svoj posao . Pored toga sto je zamalo usao u play -off, dosta je pomogao nekim igracima koji se sada nalaze u prvom timu .
On je kadera povukao na mjesto desnog beka,iako se radi o krilnom napadacu .Znamo da je Kader u nekim tekmama dosta kvalitetno zamijenio Juanfrana .

Moguce da i Colo ima neke veze s tim sto mu nisu produzili ugovor posto je Milinko pri odlasku izjavio da se Colo dosta udaljio od B ekipe ,te da su razgovarali vrlo malo. :cry: Trebao je preuzeti Murciu . Ne znam sta bi s tim .

Sto se tice Olivera,znam za taj slucaj ali nisam nigdje vidio da bi mogao otici . Jos su se na ljeto spominjale neke italijanske ekipe,no nista konkretno . Moje neko misljenje da je Oliver prerastao B ekipu . Ne treba on sada da igra ni za prvi tim,ali ne treba ga j'ebati tako sto ga neces uvrstiti ni tamo ,ni vamo . Trenira on redovno sa prvom ekipom ,u predsezoni je odigrao puno utakmica sa prvim timom,cak je i dobio dobrih pola sata u prvom kolu protiv Levantea .

Mislim da Colo zna najbolje sta radi . Vjerovatno misli da Oli nije jos Mentalno i fizicki sazrio za Primeraski fudbal ,a i tu je pritisak od strane medijia jer decko slovi za mozda i najveceg talenta u Spaniji .
U svakom slucaju,decko treba redovno da igra u B eklpi da bi jos vise napredovao,i malo po malo , da dobija priliku u prvom timu . Vidjecemo sta ce biti s njim . Bas cu za vikend da provjerim jeli igrao u Segundi B protiv Ourensea.
votafak vidim Koke rodjen na isti dan kao i ja. Ja, Koke i David Silva (i Emil Heskey) Dobar, ali meni nekako izgleda da njegov napredak ne tece brzinom koja se ocekivala. Nije me nesto posebno impresionirao ove sezone, mislim ocekivao sam mnogo vise. Nema prijelomnih pasova i nekih spektakularnih poteza, vise je rutiner.
Prvo,srecan i tebi jucerasnji rodzendan :mrgreen: . Ja sam izuzetno zadovoljan Kokeovim napretkom . Colo ga stavlja vise da igra po krilu nego li na sredini terena gdje se on najbolje osjeca . Kako nema prijelomnih pasova kada je najbolji asistent ekipe ? Sjeti samo tekme na Camp Nou i kakve je dvije mangupske lopte poslao za Falcaa kada je ovaj pogodio precku odnosno kada je sutao pored gola . Koke ,ima viziju i pregled igre kao rijetko koji fudbaler, vrhunsku tehniku,zadnji pas i dobar je u defanzivi . To mu je jedini segment igre koji jos moze popraviti. Tek od sljedece sezone treba ocekivati velike stvari od njega .
Ne znam gdje je Ibrahima ,zar nije u Osasuni :? Nece biti nikakvih pojacanja ,bas je jucer to Cerezo izjavio .
Nego,planira li Perez baciti novih 40 miliona za nekog igraca ne bi li se jos malo primakli ljepsim i boljim susjedima ? 8-)
soe je napisao/la:@ juznjak:Slazem se da je Felipe odlican bek ali ne treba pretjerivati da je najbolji na svijetu, po meni Marcelo je bolji iako dolazi iz omrazenog rivala. :D
Jeste Marcelo bolji ,ali Marcelo zbog povreda rijetko igra ove sezone ,tako da ga ni ne pikam . :D
Alba nije bolji od Filipea . Za razliku od Filipea koji je dobar defanzivno i ofanzivno,Alba je slab u defanzivi dosta ranjiv,malehan je ,cesto voli da odluta u napad i ne mari mnogo za odbranu . To je Valenciju dosta puta znalo kostati u nekim utakmicama,ali sada je takvom timu da moze igrati krilo svaku utakmicu . Bainesa znam samo povrsno tako da necu nista komentarisati vezano za njega .
El Glorioso vuelve a ser un grande ! Rap sucks. Rap = Retards Attempting Poetry.
Ser del Madrid tiene precio,ser del barsa tiene precio,ser del atleti no tiene precio para todo lo demás ROJIBLANCO FORZA ATLETI!!!♡♥♡ Bosna Prkosna Od Sna !♥♡

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 10 jan 2013, 10:16

Očekivani sastavi za meč u predgrađu :mrgreen:

slika
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

juznjak>
Kontakt:

Post Postao/la juznjak> » 10 jan 2013, 17:40

Steta sto nema Olivera. Ovo je stvorena utakmica za njega . Nadam se da Colo i Alfredo naci neko rijesenje i pustiti momka da igra i napreduje .
Dakle,Atletico veceras trazi prolaz cetvrtfinale Copa del Rey-a protiv Getafe koji se trenutno ne moze pohvaliti nekom dobron formom . Pored toga sto su prvu utakmicu izgubili sa 3-0 , takođe su izgubili dvije utakmice zaredom u ligi protiv Rayo Vallecana i Valencie.

Iako je Atletico stekao veliku prednost na Vicente Calderonu ,Colo ne zeli nista rizikovati tako da ce "Tigar" ,Arda i Miranda zaigrati cisto zbog toga da se vrate u taj tempo utakmica posto nisu igrali skoro 3 sedmice .Od standardnih prvotimaca nece biti Godina, Filipea i KOKEA ,njima je Colo dao odmor,dok ce priliku s klupe cekati Manquillo i Saul. Nadam se da ce oba zaigrati .

S druge strane, Luis García nece moci racunati na Lopa i Pedra Leona zbog ozljeda, dok su Barrada i Lacen nalaze sa svojim reprezentacijama na pripremama za Africki kup Nacija.

Inace,do danas, ovo je tek drugi put da Getafe i Atletico Madrid igraju u okviru Cupa Kralja . Prvi susret su odigrali prije vise od tri desetljeća. To je bio 1979-80 sezone i situacija za obje momcadi bila sasvim drugacija nego danas. Atletico je lutao po tabeli tablici, u nekoliko navrata je bio blizu zone ispadanja . Dok je Getafe bio u Segundi . Atletico je prosao u narednu fazu s ukupnih 4-2,2-1 je bilo u obje utakmice .
El Glorioso vuelve a ser un grande ! Rap sucks. Rap = Retards Attempting Poetry.
Ser del Madrid tiene precio,ser del barsa tiene precio,ser del atleti no tiene precio para todo lo demás ROJIBLANCO FORZA ATLETI!!!♡♥♡ Bosna Prkosna Od Sna !♥♡

soe
Kontakt:

Post Postao/la soe » 11 jan 2013, 00:00

Znaci Betis u 1/4 finalu,dobra su ekipa ali Atletico je jaci i vjerotatno ce proci,idemo do finala!

juznjak>
Kontakt:

Post Postao/la juznjak> » 11 jan 2013, 13:35

soe je napisao/la:Znaci Betis u 1/4 finalu,dobra su ekipa ali Atletico je jaci i vjerotatno ce proci,idemo do finala!
Jbmeti finale,idemo osvojiti :D .Bice tesko protiv Betisa . Nece biti optereceni ulogom favorita,mogu odigrati rastereceno ovaj dvoboj , prava ratnicka ekipa koji ima neke odlicne tehnicare ne sredini terena i fantasticne navijace . 8-)

Nisam gledao utakmicu i ne znam sto se sve sinoc desavalo,ali po nekim izvjestajima vidim da je tekma bila losa za popizditi . Tako da i bolje sto nisam gledao .

Kazu da je presjednik Raya jucer bio na Calderonu da zavrse sa Caminerom transfer Lea 8-) . Nazalost,nema nista oficijalno ,ali vjerujem da ce biti uskoro . Mnogo kompletniji igrac od Adriana recimo ,iako bi volio da ostane Adri .

Inace,spominje se Carizzo golman Lazia.

SiamoNoi
Kontakt:

Post Postao/la SiamoNoi » 12 jan 2013, 19:16

juznjak> je napisao/la:Inace,spominje se Carizzo golman Lazia.
Spominje se i kao novi rezervni golman Intera :mrgreen:
Castelazzija neće biti sigurno još 2 mjeseca,pa i više vjerojatno.Prvi pick je bio Sorrentino iz Chieva,ali za njega i treba izdvojiti nešto više novaca dok se Carizza može dobiti i za 500 000 eura pošto mu istječe ugovor na kraju sezone.

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 13 jan 2013, 12:46

Ocekivani sastavi za vecerasnji mec na Calderonu, sinoc Real kiksao, Atleti se pobjedom veceras ima priliku vratiti na +7 ;)

slika
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

juznjak>
Kontakt:

Post Postao/la juznjak> » 13 jan 2013, 13:25

slika

Dakle prije tacno 18 kola Atleti je krenuo u novu sezonu Lige 2012-2013. U tih 18 utakmica momcad je pokazala da je prije svega prava ekipa,jak karakter i pobjednicki mentalitet . Nesto sto je nedostajalo u proteklih par godina .

Sljedeca utakmica je broj 19 koja ujedno i zatvara prvio dio sampionata. Veceras na Calderonu od 19,00 Atleticu dolazi Zaragoza .

Atletico ce zavrsiti prvi dio sampionata na svom stadionu gdje je bio izuzetno uspjesan ,no Zaragoza je jedna od najuspjesnijih ekipa u Primeri na gostovanjima. Aragonci su sa devet gostovanja kuci donijeli velikih 13 bodova po cemu su cetvrta najbolja gostujuca ekipa u ligi. Sto je dovoljan pokazatelj Zaragozinih kvaliteta,da poprave malo igre na La Romaredi sada bi bili tu negdje u borbi za Evropsku ligu . Gdje im je ''prirodno'' mjesto .

Simeone moze racunati na sve igrace, jedino Adrian ima neke crijevne probleme, tako da ce biti upitan .

Nadalje, Filipe Luis i Diego Costa ce igrati s rizikom da fasuju 5 zuti karton. Arda, u međuvremenu, ce odigrati jubilarnu 50 utakmicu u dresu Atletica . Bice intersantno vidjeti kako ce ga primiti navijaci .
Neki najavljuju da ce ga izvizdati ,dok drugi tvrde da Arda uopste nije ni izjavljivao ono kontraverzne izjave . Vidjecemo .

Za Zaragozu ce biti izuzetno vazno kakav ce dan imati Postiga . Portuglalac je najbolji strijelac ekipe s osam golova, odlican je realizator prilika,on ce predstavljati najvecu opasnost za Curtona . Imaju izuzetno brze igrace po bokovima, iskusan vezni red (Apoño i Movilla) koji su odlicni tehnicari ,legendardni navijac Atletica Movila je izgubio na brzini , no kada je baratanje s loptom u pitanju tu je jos uvijek babo za dosta igrace .

U posljednjih pet duela protiv Zaragoze na Calderonu Atletico ima 4 pobjede i jedan nerijesen rezultat,no ako odemo malo dalje ,u posljednjih 10 okrsaja tu Atletico ima cetiri pobjede, cetiri nerijesena rezultata i dva poraza .

Atletico Madrid i Zaragoza su u okviru Primere odigrali ukupno 55 utakmica ,od toga 34 pobjede je zabiljezio atleti , 11 puta je bilo nerijeseno, a 10 pobjeda upisala je Zaragoza.

Vjerovatni sastavi :
ATLÉTICO MADRID:Courtois; Juanfran, Miranda, Godín, Filipe; Arda, Gabi, Tiago o Mario, Koke; Diego Costa y Falcao.

ZARAGOZA: Roberto; Sapunaru, Loovens, Paredes o Pinter, Abraham; José Mari, Apoño; Zuculini, Víctor, Montañés; y Postiga.

Sudija : González González

Ocekujem hat-trick Kokemana.
Zadnja izmjena: juznjak>, dana/u 13 jan 2013, 16:46, ukupno mijenjano 1 put.

soe
Kontakt:

Post Postao/la soe » 13 jan 2013, 19:42

Prvo poluvrijeme mocni kao i uvjek kad se igra kuci.

freddy25
Kontakt:

Post Postao/la freddy25 » 13 jan 2013, 19:43

falcaoo, pade i Zaragoza, na Calderonu je Atletico jedini sa svim pobjedama, a tako ce i ostat poslje ove utakmice, nadam se. :)

juznjak>
Kontakt:

Post Postao/la juznjak> » 13 jan 2013, 20:11

Nakon 22 god ,atleti zavrsava prvi dio sampionata na drugoj poziciji . Arda standardno lomi kicme po ljevoj strani , tu i tamo i Filipe pripomogne,Costa fenomenalan ,Falcao se trudi ali nije ni imao nekih upotrebljivih lopti.
U onoj jednoj situaciji ,umjesto da uposli Costu on sutira nebu pod oblake ,tu je malo istakao sebicnost .
Usput, vec razmisljam o ovoj utakmice izmedju Malage i Barce . Licno ocekujem da Barca deklasira Malagu ,no u slucaju da Malaga otkine koji bod , Atletico ce smanjiti bodovnu razliku u odnosnu na Barcelonu, pobjeci ce trampasima ponovo na +7 ,a ostalim timovima jos vise . Ajjjjjj koji orgazam! 8-)

juznjak>
Kontakt:

Post Postao/la juznjak> » 13 jan 2013, 20:57

U drugom poluvremenu Atleti obara ritam i rutinski privodi utakmicu kraju. Arda je u par navrata pokazao kakav je umjetnik sa loptom i steta sto nije dobru igru krunisao nekim golom . Takođe,jos jedna odlicna utakmica od strane Coste koji je dosta pretrcao,napravio neke dobre prodore i dobio mnoge duele . Koke ,Gabi i Tiago jako dobro odradili posao u defanzivnim segmentima i pritom su imali par dobrih proigravanja . Tiago nakon duze vremena odigrao odlicnu utakmicu .

Evo ga onaj iz thailanda, trenira vec 4-5 dana s ekipom .
slika
Pazi Coste phihopate kako ga snima :mrgreen:
slika .

soe
Kontakt:

Post Postao/la soe » 13 jan 2013, 21:17

Costa nije dobar sekunde i veceras kad je izasao nesto se ljutio na klupi.

JohnLennon
Kontakt:

Post Postao/la JohnLennon » 13 jan 2013, 22:56

http://futbol.as.com/futbol/2013/01/13/ ... 85697.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Zanimljivo.

Leo Baptistao vas igrac jos sada u januaru?
"Izabrao sam Real Madrid ispred Barcelone zato sto sam ja pobjednik, a ne gubitnik" - Alfredo Di Stefano.

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 14 jan 2013, 10:01

Ocjene za rutinsku pobjedu sinoć na Calderonu i +7 u odnosu na gradske rivale slika

slika
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

juznjak>
Kontakt:

Post Postao/la juznjak> » 14 jan 2013, 13:38

soe je napisao/la:Costa nije dobar sekunde i veceras kad je izasao nesto se ljutio na klupi.
Mozda se ljutio na samog sebe sto nije zabio gol . Ne vjerujem da je toliko glup da se ljuti na Colu jer bi tako zavrsio svoju karijeru u Atleticu . A ruku na srce,nema se sta ljutiti ,igra vise od Cebolle i Adriana koje je izbacio iz pocetnog sastava .
JohnLennon je napisao/la:http://futbol.as.com/futbol/2013/01/13/ ... 85697.html
Zanimljivo.

Leo Baptistao vas igrac jos sada u januaru?
Ne. Mozda dodje na ljeto . U stvari ,99% je nas igrac od ljeta . Malo me ljuti ljuto sto je napravio ovaj potez . Rayo mi je uzuzetno drag klub a Leo je pokazao nedostatak postovanja prema navijacima odnosno klubu koji ga je napravio igracem,i klubu s kojim trenutno ima ugovor. Licno bih popizdio da Falcao ode na neku utakmicu Reala. Recimo .

Inace,Spominje se Patrick Ebert ! Eh,vjerovatno uz Diega moja najveca zelja za sljedecu sezonu .
Ovaj momak je igracina, klasicni krilni igrac, a Atleti osim Cebolle nema takvog igraca . Gledao sam ga par puta ove sezone,tip je strasan, ima brzinu, dribling, daje asistencije, pomaze obrani ... I posebno bih istakao dva vazna aspekta : lik uvijek ostavi muda na terenu( posebno cijenim takve igrace ,slican je Costi) i ne bi kostao vise od 5 ili 6 milijuna. Caminero ima jake veze sa Valladolidom,stoga vjerujem da bi Atletico ima veliku prednost u odnosu na druge klubove da ga potpise. Sljedece sezone ako se bude igrala LP,jednostavno Atleti mora imati 16-17 jako kvalitetnih igraca .
rio_Ferdy88 je napisao/la:Ocjene za rutinsku pobjedu sinoć na Calderonu i +7 u odnosu na gradske rivale slika
Yawn slika

freddy25
Kontakt:

Post Postao/la freddy25 » 14 jan 2013, 14:24

http://www.--- SPAM ---/sport/clanak/falcao ... 56961.aspx
je i ovi novinari pisu gluposti majko mila, covjek rekao par ljepih rijeci o francuskoj i PSG-u, oni omah pisu o prelasku.

juznjak>
Kontakt:

Post Postao/la juznjak> » 14 jan 2013, 14:46

freddy25 je napisao/la:http://www.--- SPAM ---/sport/clanak/falcao ... 56961.aspx
je i ovi novinari pisu gluposti majko mila, covjek rekao par ljepih rijeci o francuskoj i PSG-u, oni omah pisu o prelasku.
Neka iskesiraju 60 miliona, i dobit ce ga zamotanog u crvenu vrpcu . Sve osim konkretne ponude je budalastina .
A nesto ga ne vidim u PSG-u. Tamo igra jos bolji napadac,posto je Falcao klasicna devetka ,to bi znacilo pomjeranje Ibrahimovica ne krilo,i tu bi nastao problem za njih . Plus tu su Lavezzi,Menez i Gameiro . Jednog od njih bi volio da vidim u Atleticu . Stoga ne bi bilo lose da ponude 50+ Gamiero . Bitno je da Falcao ne ide nigdje do kraja sezone . S te strane mozemo biti mirni .

Adi_Zepce
Kontakt:

Post Postao/la Adi_Zepce » 14 jan 2013, 15:37

Uh Eberta kad bi doveli bio bi extra pojacanje.Njemac igra sjajno i jedno vrijeme je Valencia bas bila "zagrizla" za njega.Ako dođe u Atletico nece sigurno pogrijesti,ni on,a ni klub :D
De pequeño yo te empecé a seguir! Poco a poco me enamoré de ti! Cuando juegues siempre estaré a tu lado! No me falles Valencia! Yo nunca te he fallado!!!

www.valencia-balkan.net

catalonia
Kontakt:

Post Postao/la catalonia » 14 jan 2013, 16:50

- 11 :D sad da se prepucavamo sa konkurentima za titulu :mrgreen: :mrgreen:
.

Odgovori

Natrag na “Primera Division”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.