Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,TaRgEt_,Monolog,ribery,_dreamer_
Re: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji B
Trebali su objaviti i transkripte razgovora i tačno vrijeme kad su obavljeni, samo zbog @nihco, jer on se vodi onom "što nije objavljeno u medijima, nije se ni desilo". Idi bolan malo napolje.
Dakle, prvo, ako nije nigdje objavljeno da se pregovara, lobira, itd., ne znači da se to ne dešava.
I drugo, nije pametno porediti igrače isključivo na osnovu klubova u kojima igraju. A ako to radiš iako ih ni ne pratiš u ligaškim utakmicama, i pritom još na osnovu toga(znači, samo transfermarkta i raznih portala) prigovaraš nekom, to je već glupo i paćenički.
Dakle, prvo, ako nije nigdje objavljeno da se pregovara, lobira, itd., ne znači da se to ne dešava.
I drugo, nije pametno porediti igrače isključivo na osnovu klubova u kojima igraju. A ako to radiš iako ih ni ne pratiš u ligaškim utakmicama, i pritom još na osnovu toga(znači, samo transfermarkta i raznih portala) prigovaraš nekom, to je već glupo i paćenički.
Seks je užitak, a gol je ekstaza.
"Taktika je bila ne primiti gol. Funkcionirala je odlično sve dok nismo primili gol."
"Taktika je bila ne primiti gol. Funkcionirala je odlično sve dok nismo primili gol."
@gollum, prekrassni !
Obecao si da me neces citirati, ocekujem da odrzis rijec ! nastavis li sa tom retorikom , letis u ignore ! tamo ces sresti super raju !
Vi koji vjerujete dokazanim lazovima, manipulatorima, ublehasima zasluzujete da , na SP, navijate za Brazil.
Meni niko ne treba nista dokazivati, poznajem ih jako dobro, zato i jesmo zadnji u svemu, zato mi je i svejedno hocemo li se plasirati ili ne ! puno je bitnije promijeniti nacin razmisljanja nego otici u Brazil.
kritikujete mene !? bolje bi razmislite o cemu pisem,i zasto, pa onda, mozda, i bude sanse da se stvari poprave.
Obecao si da me neces citirati, ocekujem da odrzis rijec ! nastavis li sa tom retorikom , letis u ignore ! tamo ces sresti super raju !
Vi koji vjerujete dokazanim lazovima, manipulatorima, ublehasima zasluzujete da , na SP, navijate za Brazil.
Meni niko ne treba nista dokazivati, poznajem ih jako dobro, zato i jesmo zadnji u svemu, zato mi je i svejedno hocemo li se plasirati ili ne ! puno je bitnije promijeniti nacin razmisljanja nego otici u Brazil.
kritikujete mene !? bolje bi razmislite o cemu pisem,i zasto, pa onda, mozda, i bude sanse da se stvari poprave.
Sent from my Commodore 64
A šta si to napisao da je vrijedno da se pročita i o tom razmisli? Lupetaš ko pokvarena ploča, šupljaci, jeftini folovi, pokvarena ploča i moj omiljeni "...davno smo tu ploču preslušali"... Ne znam koliko vas ima u čije ime pišeš, pa ste sve ovo već vidjeli ali meni je ovo korak unaprijed, koliko god mali bio...nihco je napisao/la:@gollum, prekrassni !
Na kraju krajeva, da se ne lažemo, ko god je želio igrat za BiH našao se način da se to ostvari... Ove **** kojima je "bosna u srcu", taman da svi iz saveza padnu na koljena pred njima nećeš nagovoriti da igraju za nas... Oni to jednostavno ne žele, a svaliti sve na savez je popularan izgovor ovih dana...
- Rockefeller
- Kontakt:
Dobro rece kolega: "promijeniti razmisljanje" - to je kljuc. Samo je pitanje ko, kako i sta je pravilno. Ko mi da svoj CV gdje postoji evidencija i dokaz da njegov sistem djeluje pristajem biti njegov ucenik ili uposleni, sta mu dusa pozeli sem ako je 'ex. 
Govoriti o promjeni nacina razmisljanja a pri tome nemati nikakvog iskustva je neozbiljno. Pri svemu mislim na prave promjene koje zahtijevaju micanje gu'ova.
Govoriti o promjeni nacina razmisljanja a pri tome nemati nikakvog iskustva je neozbiljno. Pri svemu mislim na prave promjene koje zahtijevaju micanje gu'ova.
momak nije ni s od standardan u fiorentini pa stim sigurno nije ni za nase A-repke, barem ne jos! poziv za U-21 bi svakako trebao dobit ali da igra sa begovicem,pjanicem, spahicem, dzekom,lulicem, ibisevicem i kompanijom treba jos dosta napredovat! isto tako i kolosinac, halilovic, hajrovic itd itd! talenti sva cetvorica svakako jesu i to veliki ali da se spominju vec sad u kontestu A-repke je meni malo previse! kad budu igrali redovno na visokom nivou za svoje klubove onda pa koliko im god godina bilo trebaju dobijat pozive za A-repku a do tad fala bogu imaju razlicite kategorije mladi repka pa nek se dokazu! pjanic, dzeko, ibisevic, salihovic, pandza, zahirovic,stevanovic, muslimovic itd itd su svi igrali u mladim repkama prije nego sto su zaigrali za A-repku pa stim mogu i ovi klinci prije nego sto se prikljuce radom sa najboljim!Zenga je napisao/la:HR je izabrao igrac (Cvitanich) koji nije imao ni 0,0001% sanse da zaigra za Argentinu. Dakle zemlja napadaca tipa Batistuta, Crespo, Tevez, Aguero, Messi. Ta Argentina ima U-17 igrace koji su kvalitetniji od vec spomenutog igraca.Batko je napisao/la:Inace, zanimljivo je da Hrvatsku biraju igraci kojima je samo djed ili baba iz Hrvatske, a mi imamo slucajeve gdje su komplet i roditelji i djedovi rodjeni u BiH pa seru neki qrac...
Nas je problem sto Hrvati "otimaju nase", ali ti "nasi" su isti oni koji su pucali i rusili ovu zemlju prije svega 18 godina, to zaboravljamo.
No, svakako da je se moglo puno vise uciniti oko Ljajica, Vuckica, Ibre, Jajala+++
Nikako mi nije jasno zbog cega Seferovic nema mjesta u A-repci vec sada, trebale bi nase medije vrsiti pritisak na njega (kad vec Pape i savez nece?)
- legenda reala
- Kontakt:
Joj kolko gluposti, svi sve znaju, Seferović je već nastupio za Švicarsku U21 i samo može igrati za naš A tim.
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.
Promijeniti nacin razmisljanja, za pocetak, znaci ne vjerovati pricama nego, iskljucivo, djelima !
U slucaju igraca iz inostranstva djelo je 0. Jos uvijek niko nije sjeo u auto i otputovao do Italije, Svicarske, Njemacke.. prema tome, za mene, oni su najobicniji lazovi.
to sto vecina, na svaku ublehu da se neki igrac , fol, prati, pada u nesvijest od srece i ponavlja "savez odlicno radi' . je taj problem !
Sta su uradili, Osim nas vratio uz mrtvih, ugovorili par prijateljskih, sve ostalo je isto..Korupcija, nepotizam , nestrucnost.. meni treba puno vise od jeftinih izjava , da bi povjerovao da se nesto radi.
Umjesto da ih svaki dan prozivamo, pritiscemo, tjeramo da rade, vi se odusevljavate na svku naivnu laz i pljujete one koji pokazuju na nepravilnosti. Naprijed Bosnjaci..
U slucaju igraca iz inostranstva djelo je 0. Jos uvijek niko nije sjeo u auto i otputovao do Italije, Svicarske, Njemacke.. prema tome, za mene, oni su najobicniji lazovi.
to sto vecina, na svaku ublehu da se neki igrac , fol, prati, pada u nesvijest od srece i ponavlja "savez odlicno radi' . je taj problem !
Sta su uradili, Osim nas vratio uz mrtvih, ugovorili par prijateljskih, sve ostalo je isto..Korupcija, nepotizam , nestrucnost.. meni treba puno vise od jeftinih izjava , da bi povjerovao da se nesto radi.
Umjesto da ih svaki dan prozivamo, pritiscemo, tjeramo da rade, vi se odusevljavate na svku naivnu laz i pljujete one koji pokazuju na nepravilnosti. Naprijed Bosnjaci..
- BenjooJutub
- Kontakt:
mi smo ba takav narod, pun ponosa, necemo mi nikog molit da igra za svoju zemlju, to nas kara evo godinama. Sto se Ljajic ne pozove? Sta je sa Halilovicem, ja 100% znam da njega niko nije zvao iz BiH a kamoli iz saveza, osim ss .ba za intervju. O posjeti u zg da ne pricam. Da onda nije bilo Komsica, ku.rac bi Pjanic igro za nas, a bio je tad stariji godinu dana od Halilovica danas. Samo ba svrake zovi i njemu slicne, da su dobri ne bi igrali u nasoj ligi.
Isti , bolan, mozgovi koji su za 20 godina napravili 40 kilometara auto puta, a raja im pljesce, glasa za njih..
Cuj pozvace igrace na utakmicu !? Hoce li im oni platiti kartu ili svaki o svom trosku ?
I onda se pitamo sto nas odj.ebe svaki drugi igrac !
Cuj pozvace igrace na utakmicu !? Hoce li im oni platiti kartu ili svaki o svom trosku ?
- ASD
- Kontakt:
Kada ce te ljudi shvatiti da se dijasporske igrace boli briga za BiH.BenjooJutub je napisao/la:mi smo ba takav narod, pun ponosa, necemo mi nikog molit da igra za svoju zemlju, to nas kara evo godinama. Sto se Ljajic ne pozove? Sta je sa Halilovicem, ja 100% znam da njega niko nije zvao iz BiH a kamoli iz saveza, osim ss .ba za intervju. O posjeti u zg da ne pricam. Da onda nije bilo Komsica, ku.rac bi Pjanic igro za nas, a bio je tad stariji godinu dana od Halilovica danas. Samo ba svrake zovi i njemu slicne, da su dobri ne bi igrali u nasoj ligi.
- Rockefeller
- Kontakt:
Samo te malo zeza sto ti je teorija postavljena na djelima a pricas o iskustvu (mozda postoji i bolja rijec jer je iskustvo nesto licno?).nihco je napisao/la:Promijeniti nacin razmisljanja, za pocetak, znaci ne vjerovati pricama nego, iskljucivo, djelima !
- ASD
- Kontakt:
Ako ga Svicarci odhebu, onda postoji sansa da igra za nas.legenda reala je napisao/la:Joj kolko gluposti, svi sve znaju, Seferović je već nastupio za Švicarsku U21 i samo može igrati za naš A tim.
Nemoj vise biti tajnovito filozofican, molim te.. ?Rockefeller je napisao/la: Samo te malo zeza sto ti je teorija postavljena na djelima a pricas o iskustvu (mozda postoji i bolja rijec jer je iskustvo nesto licno?).
- Rockefeller
- Kontakt:
Zar nisam rekao istinu?nihco je napisao/la:Nemoj vise biti tajnovito filozofican, molim te.. ?Rockefeller je napisao/la: Samo te malo zeza sto ti je teorija postavljena na djelima a pricas o iskustvu (mozda postoji i bolja rijec jer je iskustvo nesto licno?).
Trebali su još proširit spisak i za Vukcica i on jos nije izgubljenSheyi je napisao/la:"...no ako ovi fudbaleri i dalje budu neodlučni, to ne znači da ćemo obustaviti naše aktivnosti da ih vratimo tamo gdje pripadaju."
Ovo mi se svidja!
- legenda reala
- Kontakt:
Pa ja zato nam 99% reprezentacije čine djeca/igrači iz dijasporeASD je napisao/la:
Kada ce te ljudi shvatiti da se dijasporske igrace boli briga za BiH.
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.
Vuckic igra za Sloveniju i sta mislis da li bi bilo logicno zvati ga na utakmicu koju igramo protiv Slovenije da bude nas gost i da navija za nas??Mada ga obavezno treba zvati vec protiv grcke da bude gost.Kao i sve ostale koji imaju kvalitet za repku ili koji imaju potencijal da to postanu.Malog Alena pod obavezno zvati i narednu tekmu.Da osjeti atmosferu u Zenici.Zekoo je napisao/la:Trebali su još proširit spisak i za Vukcica i on jos nije izgubljenSheyi je napisao/la:"...no ako ovi fudbaleri i dalje budu neodlučni, to ne znači da ćemo obustaviti naše aktivnosti da ih vratimo tamo gdje pripadaju."
Ovo mi se svidja!
Po tom pitanju nadam se da cemo se ugledati na zapadne komsije.Oni zovu odmah cim je neko u Hrvatskoj stao samo da pisa.Pa ako se pokaze kvalitetan jos bolje,ako ne nikom nista.Uglavnom od 100 mladih nek barem 10 nesto napravi i pokaze kvalitet mi smo na konju
Ne idem ja na tu prokletu utakmicu da vidim "svemirski" fudbal, jer nema ga ovdje. I još dugo ga neće biti. Idem da gledam Želju zato što samo tih par sati imam osjećaj da negdje pripadam, da je nešto moje!
Totalno si u pravu ja smetnuo protiv koga igramo a za koga on trenutno nastupaTMovac je napisao/la: Vuckic igra za Sloveniju i sta mislis da li bi bilo logicno zvati ga na utakmicu koju igramo protiv Slovenije da bude nas gost i da navija za nas??Mada ga obavezno treba zvati vec protiv grcke da bude gost.Kao i sve ostale koji imaju kvalitet za repku ili koji imaju potencijal da to postanu.Malog Alena pod obavezno zvati i narednu tekmu.Da osjeti atmosferu u Zenici.
Po tom pitanju nadam se da cemo se ugledati na zapadne komsije.Oni zovu odmah cim je neko u Hrvatskoj stao samo da pisa.Pa ako se pokaze kvalitetan jos bolje,ako ne nikom nista.Uglavnom od 100 mladih nek barem 10 nesto napravi i pokaze kvalitet mi smo na konju
A bas me zanima na koji način su ih pozvali, jesul im poslali karte za avion, ako to nisu okači ove pozive mačku o rep...
Mozda bi taj svaki drugi igrac malo trebao da mrdne d.upetom i da pokaze da zeli da igra za BiH. **** zive generacijama vani i jos uvjek pomazu Izraelu. Nasa realnost je da nasa raja samo kroz pricu dize BiH, al kad treba nesto uraditi e to je vec druga stvar.nihco je napisao/la:Isti , bolan, mozgovi koji su za 20 godina napravili 40 kilometara auto puta, a raja im pljesce, glasa za njih..
A jos nesta, kako ti to rafal palis kad procitas da npr Havaz kaze da je Susic izjavio nece ofo nece ono al i kad je nesto u pozitivnon smislu onda je to "cista izmisljotina"?
- Bosniacum Lilium
- Kontakt:
Odlican potez celnika N/FSBiH 
Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !
Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.
Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.
Trenutno korisnika/ca: Goalgetter, kaskada1922, Micron i 25 gostiju.