Valencia Club De Futbol
Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo
Re: Valencia Club De Futbol
guaita > alves
Tog Silvestrea je trazio i Atletico
cini mi se da jos uvijek postoji interes . Hajmo reci da bi dobar deal bio kada bi prodali Ramia i Guaitu za nekih 30 miliona ,a doveli Albiola koji propada u Realu a odlican je igrac .
Od Ramia sam ocekiva dosta vise, mislim igrao je on sasvim solidno ,pogotovo tu mislim na prvu sezonu . Istina,imao je nekih poovreda ,medjutim ne mogu se oteti utisku da je u nekom padu forme ,a to traje vec duze vrijeme . Samim tim i cijena ce mu pasti ako ubrzo ne digne formu .
Od Ramia sam ocekiva dosta vise, mislim igrao je on sasvim solidno ,pogotovo tu mislim na prvu sezonu . Istina,imao je nekih poovreda ,medjutim ne mogu se oteti utisku da je u nekom padu forme ,a to traje vec duze vrijeme . Samim tim i cijena ce mu pasti ako ubrzo ne digne formu .
El Glorioso vuelve a ser un grande ! Rap sucks. Rap = Retards Attempting Poetry.
Ser del Madrid tiene precio,ser del barsa tiene precio,ser del atleti no tiene precio para todo lo demás ROJIBLANCO FORZA ATLETI!!!♡♥♡ Bosna Prkosna Od Sna !♥♡
Ser del Madrid tiene precio,ser del barsa tiene precio,ser del atleti no tiene precio para todo lo demás ROJIBLANCO FORZA ATLETI!!!♡♥♡ Bosna Prkosna Od Sna !♥♡
Nekako sam uvjereniji da ce prodati Alvesa,a ostaviti Guaitu iz prostog razloga sto je on rođeni Valencianista.Inace rade na tome da u klub ima vise igraca iz cantere,pa ce tako eto vjerovatno vratiti se Albiol i Michel iz Levantea.Za Michela je otkupna klauzula 400.000 eura,a ruku na srce za klasu je bolji od Pareja i Tine.
Bilo bi dobro prodati Alvesa,Jonasa i Ramija za nekih 30-35 miliona eura,a uz njih jos dodati i Mathieua,Barragana,te Pareja ili Tinu.To bi bilo nekih 40ak milona eura,mozda malo i vise.
Za te novce fino dovesti jos jednog branica (osobno preferiram Lisandra Lopeza
),u napad Aspasa,te na gol Alvareza iz Espanyola.
Naravno i koristiti vise igraca iz cantere te ubaciti u prvi tim Carlesa Gila,Portua,Dalmaua ili Leuka,te Salvu Ruiza ili Gayu
Bilo bi dobro prodati Alvesa,Jonasa i Ramija za nekih 30-35 miliona eura,a uz njih jos dodati i Mathieua,Barragana,te Pareja ili Tinu.To bi bilo nekih 40ak milona eura,mozda malo i vise.
Za te novce fino dovesti jos jednog branica (osobno preferiram Lisandra Lopeza
Naravno i koristiti vise igraca iz cantere te ubaciti u prvi tim Carlesa Gila,Portua,Dalmaua ili Leuka,te Salvu Ruiza ili Gayu
De pequeño yo te empecé a seguir! Poco a poco me enamoré de ti! Cuando juegues siempre estaré a tu lado! No me falles Valencia! Yo nunca te he fallado!!!
www.valencia-balkan.net
www.valencia-balkan.net
kad ti tako govoriš u vezi golmana, ispada da će guaita ostat samo zato što je valencianista.
nisam guaitu baš mnogo gledao, ali ono što jesam - bio je sasvim dobar. to bi trebao bit glavni razlog zašto ostaje, nadam se da tako razmišljaju i u valensijinom taboru. puno je bolji pri istrčavanju na visoke lopte od alvesa (što je logično), a ni niske lopte mu nisu problem. nekako me podsjeća na de geu iz atletika.
da nije previše 35 miliona za alvesa, jonasa i ramija?
Ja bi rekao da je to i vise nego solidna cijena za njih trojicu.
Pa da isti igraju u EPL-u, sam Rami bi kostao toliko ..
Pa da isti igraju u EPL-u, sam Rami bi kostao toliko ..
Sir Alex Ferguson: ''Guardiolina Barcelona je najbolji tim koji sam ikad gledao''.
naravno da ne bi, ove sezone je imao bruku kikseva.
A prosle sezone se za njega otimali raznorazni klubovi iz EPL-a.
Ove sezone mu forma jeste u padu, ali to se moze vrlo lako popraviti.
Moze Valencia njega uvalit npr. Cityu ili PSG-u za nekih 15-20 miliona.
Ove sezone mu forma jeste u padu, ali to se moze vrlo lako popraviti.
Moze Valencia njega uvalit npr. Cityu ili PSG-u za nekih 15-20 miliona.
Sir Alex Ferguson: ''Guardiolina Barcelona je najbolji tim koji sam ikad gledao''.
Ma jokazTer je napisao/la:kad ti tako govoriš u vezi golmana, ispada da će guaita ostat samo zato što je valencianista.nisam guaitu baš mnogo gledao, ali ono što jesam - bio je sasvim dobar. to bi trebao bit glavni razlog zašto ostaje, nadam se da tako razmišljaju i u valensijinom taboru. puno je bolji pri istrčavanju na visoke lopte od alvesa (što je logično), a ni niske lopte mu nisu problem. nekako me podsjeća na de geu iz atletika.
A realno nije puno 30ak miliona za ta tri igraca.Alves se recimo moze prodati za 15ak miliona sam jer je prvi golman Brazila,Rami takođe od 10-15 miliona,a Jonas realno od 8-12.
De pequeño yo te empecé a seguir! Poco a poco me enamoré de ti! Cuando juegues siempre estaré a tu lado! No me falles Valencia! Yo nunca te he fallado!!!
www.valencia-balkan.net
www.valencia-balkan.net
ma nema šanse da diego alves bude 15 miliona eura. nije on loš golman, ali ima nedostataka koji se ne mogu "sakrit". mislim da je njegova optimalna cijena oko 10 miliona eura.
rami je do ove i dijelom prošle sezone važio za jednog od najboljih defanzivaca u španiji i prvog defanzivca francuske reprezentacije, ali ne znam šta mu se dešava
ima predispozicije da bude odličan igrač (visina, snaga, dobra igra glavom, solidna igra nogom...). ali eto, mora popravit taj, ajmo reć, defanzivni IQ, mora poradit na postavljanju i čitanju protivničkih napada, bezbroj puta sam vidio da proda loptu na prejeftin način.
najveći problem kod jonasa je to što ljudi ne vide u potpunosti njegov kvalitet, odnosno doprinos timu. iako nisu sličan tip igrača, uporedio bih ga sa pedrom. sumnjam da bi neko dao 25+ miliona eura za pedra, ali je to za mene ionako premalo. takav je i jonas, radi vraški dobar posao kao spona između veznog dijela i napada; trči, asistira, zabija golove i usput radi sve ono od čega je soldado oslobođen.
u najbolju ruku, mislim da se za njih može dobit 30 miliona eura, ali naravno ne mora to značit... uvijek se može desit da neki tim precijeni nekog od njih i da na kraju valensija dobije 40+ miliona.
rami je do ove i dijelom prošle sezone važio za jednog od najboljih defanzivaca u španiji i prvog defanzivca francuske reprezentacije, ali ne znam šta mu se dešava
najveći problem kod jonasa je to što ljudi ne vide u potpunosti njegov kvalitet, odnosno doprinos timu. iako nisu sličan tip igrača, uporedio bih ga sa pedrom. sumnjam da bi neko dao 25+ miliona eura za pedra, ali je to za mene ionako premalo. takav je i jonas, radi vraški dobar posao kao spona između veznog dijela i napada; trči, asistira, zabija golove i usput radi sve ono od čega je soldado oslobođen.
u najbolju ruku, mislim da se za njih može dobit 30 miliona eura, ali naravno ne mora to značit... uvijek se može desit da neki tim precijeni nekog od njih i da na kraju valensija dobije 40+ miliona.
Mozda jeste mnogo 15 miliona,ali trziste je takvo.Postoje klubovi sa mnogo novca,koji nemaju dobre golmane.Pominjali su se uz Alvesa Milan i Chelsea,mozda bi netko od njih mogao dati dobru lovu za njega 
Rami mozda i zeli otici iz Valencije jer je to ajmo reci nagovjestavao u par navrata.Mozda su njegove lose partije bas dosle zbog toga.U svakom slucaju bih ga mijenjao za Albiola
Za Jonasa se slazem,ali vrijeme je da ga prodaju.Polako ide prema 30 godini i vrijeme je da nesto zarade na njemu,a na toj poziciji Valencia vec ima Canalesa,Vieru i imati ce Michela.
Vjerujem da se za Jonasa moze fino uzeti,Tottenham je navodno davao 12 miliona i to uopce nije lose ako se zna da je stigao u Valenciu za "samo" 1,2 miliona eura.
Bilo bi lijepo uzeti tih 30ak,mozda i koji milion vise te dovesti neka kvalitetna pojacanja.Vidim zelja je svima Iago Aspas,pa tako i meni.Cast Villi,jer se i o njemu govori da bi mozda mogao nazad u Valenciu,ali ja bi osobno prije volio Aspasa.Mlađi je i ima potencijal da se razvije u strasnog igraca.
Inace za narednu sezonu Valencia je skoro pa dogovorila tri pojacanja,a to su Michel iz Levantea (otkupna klauzula 420.000),Javi Fuego (besplatan) i Vitolo iz Las Palmasa za tri miliona eura,ili 2,5 miliona plus Armiche Ortega iz VCF Mestalle
Navodno Valenciji se je ponudio Ricardo Quaresma putem svog agenta,a ukoliko ga Šišmiši odluče kupiti mogu za 1 milion.Mozda ne bi bilo to lose
Rami mozda i zeli otici iz Valencije jer je to ajmo reci nagovjestavao u par navrata.Mozda su njegove lose partije bas dosle zbog toga.U svakom slucaju bih ga mijenjao za Albiola
Za Jonasa se slazem,ali vrijeme je da ga prodaju.Polako ide prema 30 godini i vrijeme je da nesto zarade na njemu,a na toj poziciji Valencia vec ima Canalesa,Vieru i imati ce Michela.
Vjerujem da se za Jonasa moze fino uzeti,Tottenham je navodno davao 12 miliona i to uopce nije lose ako se zna da je stigao u Valenciu za "samo" 1,2 miliona eura.
Bilo bi lijepo uzeti tih 30ak,mozda i koji milion vise te dovesti neka kvalitetna pojacanja.Vidim zelja je svima Iago Aspas,pa tako i meni.Cast Villi,jer se i o njemu govori da bi mozda mogao nazad u Valenciu,ali ja bi osobno prije volio Aspasa.Mlađi je i ima potencijal da se razvije u strasnog igraca.
Inace za narednu sezonu Valencia je skoro pa dogovorila tri pojacanja,a to su Michel iz Levantea (otkupna klauzula 420.000),Javi Fuego (besplatan) i Vitolo iz Las Palmasa za tri miliona eura,ili 2,5 miliona plus Armiche Ortega iz VCF Mestalle
Navodno Valenciji se je ponudio Ricardo Quaresma putem svog agenta,a ukoliko ga Šišmiši odluče kupiti mogu za 1 milion.Mozda ne bi bilo to lose
www.valencia-balkan.net
www.valencia-balkan.net
ovo bih stvarno volio!Adi_Zepce je napisao/la: Navodno Valenciji se je ponudio Ricardo Quaresma putem svog agenta,a ukoliko ga Šišmiši odluče kupiti mogu za 1 milion.Mozda ne bi bilo to lose
Quaresma je jedan od onih igraca koji su imali talenat i sve moguce predispozicije da postanu jedni od najboljih.
Nazalost, njihova neozbiljnost, novac i slava to ne dopustaju.
Odlican tehnicar i dribler, veoma brz, ima preyeben taj prvi korak ( eksplozivnost ), ali je na terenu skroz neozbiljan.
Previse solira, izvodi freestyle i takve gluposti koje moderni fudbal i ozbiljni klubovi ( poput Valencie u ovom slucaju ) ne tolerisu.
Jednu utakmicu ce odigrati na nivou najboljih igraca, a onda ce 3-4 izgledati kao amater.
Ali eto, ako bi ga se vec moglo dovesti za samo milion, ne bi bilo lose gledati ga u Primeri.
Nazalost, njihova neozbiljnost, novac i slava to ne dopustaju.
Odlican tehnicar i dribler, veoma brz, ima preyeben taj prvi korak ( eksplozivnost ), ali je na terenu skroz neozbiljan.
Previse solira, izvodi freestyle i takve gluposti koje moderni fudbal i ozbiljni klubovi ( poput Valencie u ovom slucaju ) ne tolerisu.
Jednu utakmicu ce odigrati na nivou najboljih igraca, a onda ce 3-4 izgledati kao amater.
Ali eto, ako bi ga se vec moglo dovesti za samo milion, ne bi bilo lose gledati ga u Primeri.
nisu njega "pojeli" slava i novac, on je oduvijek bio neozbiljan igrač. tip igrača koji ni prema kome/čemu nema respekt. s jedne strane to je dobra okolnost, jer je od njega i napravilo kvalitetnog igrača, ali s druge strane njegov bezobrazluk mu ne dopušta da se nametne u velikim timovima. kad je otišao u bešiktaš - bio gazda, dobio kapitensku traku i harao u timu. golovi, asistencije, egzibicija, driblizni, sve sve... zato što su mu se podredili. ali, nije on toliko dobar igrač da mu se jači timovi podrede. ako ode u valensiju, mora igrat za tim.
btw. sjećam se prve utakmice za barselonu, na jednoj strani on, na drugoj ronaldinjo. mislim da mu quaresma nijednom nije dodao loptu, ne poštuje taj ni ćaću svog
btw. sjećam se prve utakmice za barselonu, na jednoj strani on, na drugoj ronaldinjo. mislim da mu quaresma nijednom nije dodao loptu, ne poštuje taj ni ćaću svog
Feghouli produzio ugovor sa Valenciom do 2016-te.
Eto jedna lijepa vijest @Adi.
Da je jos kako dovesti Quaresmu, Michela, Silvestrea i Aspasa.
Eto jedna lijepa vijest @Adi.
Da je jos kako dovesti Quaresmu, Michela, Silvestrea i Aspasa.
Od Quaresme nista,Otisao je za novcem,tj u Al Ahil ili kako vec
Ako bude pojacanja sad to ce biti izgleda Xumetra.Cuencu izgleda Barce nije spremna prodati,Vitolo bi tek na ljeto mogao u Valenciu,od Eberta su odustali.Tako da je Xumetra ocito jedina opcija
Sto se tice nekih novosti iz kluba,Albeldi je spremljen novi ugovor.Znaci ostaje i naredne sezone
.Llorente zavrsava 99% svoju vladavinu na mjesto predjednika,jer legendarni Fernando Gomez mu je protukandidat.Llorente nema sanse protiv njega,barem se nadam 
Sto se tice nekih novosti iz kluba,Albeldi je spremljen novi ugovor.Znaci ostaje i naredne sezone
www.valencia-balkan.net
www.valencia-balkan.net
transfer quaresme me nije nimalo iznenadio
a, barsa će cuencu ili zadržati ili poslati na posudbu, prodaja za sad ne dolazi u obzir, pogotovo kad se špekulira o villinom odlasku, alexis je ionako u slaboj formi, a na afellaya se praktički ne računa (kad se vrati sa posudbe).
evo jedan prigodan gol
[youtube][/youtube]
evo jedan prigodan gol
[youtube][/youtube]
- deenniiVCF
- Kontakt:

Strašan raspored u naredni 7 utakmica ima Valencia
.Amunt Valencia !!!
Jer to Je čast i sudbina i KRV Zeničana LJUBAV VELIKA ...
Jer to Je čast i sudbina i KRV Zeničana LJUBAV VELIKA ...
Javi Fuego potpisao za Valenciu.Na kraju sezone stize kao slobodan nogometas.
www.valencia-balkan.net
www.valencia-balkan.net
Bas sam to danas gledao. Dobar igrac, sasvim solidan za klupe, mada mi je Trasshoras iz Raya bolji. Pokriva veliki dio sredine i ima pristojnu tehniku za zadnjeg veznog, sve u svemu solidan posao ako se uzme u obzir da ce biti na klupi.
Bas tako.Pomoc za Albeldu i Gaga u narednoj sezoniL_blancos je napisao/la:Bas sam to danas gledao. Dobar igrac, sasvim solidan za klupe, mada mi je Trasshoras iz Raya bolji. Pokriva veliki dio sredine i ima pristojnu tehniku za zadnjeg veznog, sve u svemu solidan posao ako se uzme u obzir da ce biti na klupi.
www.valencia-balkan.net
www.valencia-balkan.net
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.