Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Re: Zaboravljeni fudbaleri koji bi mogli igrati za BiH

Post Postao/la calcio » 19 nov 2008, 11:30

izet fazlinovic je napisao/la:
calcio je napisao/la:
geronimo je napisao/la:Dijelimicno si u pravu calcio,ne moze sad igdje koji igrac,porijeklom iz BiH,a uz to 2 ili 3 liga(bez obzira sto su to lige petice)biti kandidat za repku. Ali kad su Svabe mogle zvati Nojvila(B.Gladbach)tad 2 liga na EP,pored takvih napadaca,i mi se ne moramo stiditi ako kojeg igraca nadjemo iz tih liga,ali da stvarno bude pojacanje 8-)
Dobro ako ima neki igrac koji moze napredovati onda ga treba pratiti ali sam se na ovoj temi nacitao svakakvih imena (Berkovic, Washington) da mi je sve ovo postalo malo smijesno.
Na primjer ovaj Fazlinovic koji samo ceslja transfermarkt.de i trazi buduce reprezentativce kao da ce ih tamo naci. Mali savjet Fazlinovicu. Nebi bilo lose pogledati koju utakmicu pa da otprilike znas o cemu pricas i da nam opises te igrace ;)
Pa jarane to ja i radim, sta ti mislis, kad nebi tako bilo, ja bi mogo jos 3 stranice bosanskih igraca nabrajat.
Ja znam cak neke igrace koje sam ovde nabrajo licno( naprimjer sviju iz Frankfurta ili onog Alicevica iz Vaduza) to su svi kvalitetni i dobri igraci, koje bi mogli komotno drzati limit jednog hrgovica, berberovica, nadarevica ili tako dalje.

I za onog Washingtona. Za njega znam iz jednog drugog foruma, bila je ista diskusija; i onda se ukljucio neki njegov rodzak, buraz, prijatelj(zna bog sta) i nama sve isprico od Washingtona, cak je nudio, da se Washington ukljuci u Forum pa da se predstavi.
Ahmete Pasalicu jesi li to ti? Pa jedva smo otjerali njega koji je dovodio nekakve anonimuse u reprezentaciju a ti bi sad nastavio tamo gdje je on stao? Ne sluzi reprezentacija da se igraci kroz nju uce igrati fudbala vec u reprezentaciju treba da dodju kompletni igraci koji ce nas stvarno pojacati. Znaci prvo napravis karijeru u klubu, pokazes da znas igrati i onde sjedes kraj telefona i cekas da te zovne selektor. Ibisevic je dobar primjer kako to treba da ide.

Denizmare

Post Postao/la Denizmare » 19 nov 2008, 12:07

ciro je bio veliki trener,vratio je atmosferu u timu,ali nije nasao ni jednog novog igraca ako ne racunamo par polovnjaka iz hr lige,ali je odlucio drzati pjanica na klupi,dijalibu,stilica,merzica daleko od ociju javnosti. Nisam cuo da je isao gledati bilo kojeg igraca vani,a kako je hladno ni u BiH.
Po mom skromnom misljenju sarabu nebi zvao ni jedan ozbiljan trener,a ni ostale iz nase lige.Mi palamudimo o mladim igracima vani,a ljudi koji su za to placeni nikad ih nece otici da pogledaju.
Najbolji primjer je mlada repka gdje su pozvani anonimusi na kojima se navodno gradi buducnost tj. kao i do sada dobijemo 1 tekmu izgubimo 10,pa opet ponovo trazi nove anonimuse. Jedino je zukanovic nesto napravio ,a to se vidi
po tome sto u A timu sada igraju dzeko,salihovic,ibisevic i drugi.
Znaci,naci covjeka koji ce na licu mjesta pogledati mlade igrace i mozda naci nekog kvalitetnog,a ne da debituju sa 30
god. A mi mozemo pretrazivati net do besvjesti i prodavati maglu jedni drugima,pozz

stecak
Kontakt:

Post Postao/la stecak » 19 nov 2008, 13:20

Sta je sa onim, mislim da se zove Hodzic, igrao je za Thun kad su bili u LP. Dosta solidan defanzivac mi se tad ucinio. Takodjer i onaj Aracic iz praske Slavije. Sve defanzivci, a to nam treba. Takodjer, ne znam sto se vise ne zove Trivunovic. Mladi Mujdza je takodjer interesantan- ako je interesantan Dinamo zasto ne bi bio i nama, makar je igrao za HR mladu, ali mislim da je i sam svjestan da ce tamo tesko zaigrati za seniore...

stecak
Kontakt:

Post Postao/la stecak » 19 nov 2008, 13:24

P.S. I Pandza je standardan u Hajduku, na prosloj je utakmici cak i zabio.

Lovac
Kontakt:

Post Postao/la Lovac » 19 nov 2008, 13:27

Daj ljudi nemojte izmisljat neke kvazi-igrace, budite realni u ovom momentu nemamo dovoljno dobrih odbrambenih igraca i zdravo.
Kad skontam nesto pametnije napisat cu

stecak
Kontakt:

Post Postao/la stecak » 19 nov 2008, 13:29

Pa majku mu, i Bajica i Maletica bi se moglo zvat. Nisu valjda preko noci postali tarabe, a nemojte mi reci da su uvijek i bili jer nisu. U onoj Muzurovicevoj desetkovanoj postavi, njih su 2 vukli citavu defanzivu.

Lovac
Kontakt:

Post Postao/la Lovac » 19 nov 2008, 13:41

stecak je napisao/la:Pa majku mu, i Bajica i Maletica bi se moglo zvat. Nisu valjda preko noci postali tarabe, a nemojte mi reci da su uvijek i bili jer nisu. U onoj Muzurovicevoj desetkovanoj postavi, njih su 2 vukli citavu defanzivu.
Hehe neki dan sam gledao Hansa rostock-Koblenz a vjerovatno znas da bajic igra u koblenzu, i tamo je vukao citavu odbranu pa su ostvarili historijski poraz bilo je 9-0 za hansu..kakav bajic on je svoje odpjevo, a maletica nema nigdje, ja mislim da nema klub trenutno..
Kad skontam nesto pametnije napisat cu

starmo76
Kontakt:

Post Postao/la starmo76 » 19 nov 2008, 15:09

onaj MILENKOVIC je igrao dobro.sta je bilo sa njim.samo kad se sjetim herojske utakmice na marakani.svaka cast za MILENKOVICA.p.s. koliko ima godina milenkovic?

atko
Kontakt:

Post Postao/la atko » 19 nov 2008, 15:19

napolitanac je napisao/la:Ne znam kako vam se i nadarevic i radeljic i damjanovic mogu nac na toj listi.

Prvi: Igra u 29 klubu turske lige i to kako kad. Ne moze on cuvat sjenu svoju, a kamoli Derdyoka
Drugi: Igra (po tri minute) u ekipi koju bi zvijezda u gradačcu razbila
treci: prima po osmicu svako kolo. Ispali iz lige, ruske.

Brate radije zovi kakvo dijete od 18 kome ce glavni zadatak bit da prati odredjenog igraca i da izbija lopte. A ne Vasilic u zenici i uzo loptu da on iznese, da probije on. Ne moze on dvojni c probit slamkom.
:lol: Dobar ti ovaj :lol:

brcko
Kontakt:

Post Postao/la brcko » 19 nov 2008, 17:24

Ma problem je sto nas selektor umjesto da ide da gleda neke od ovih igraca koje ste navodili on vodi nekakve amtere u nekom realiti shou(mozda misli da ce tamo naci nekog stopera) i prima platu od fudbalskog saveza, a igrace zove kad mu neko kaze a da ga nije ni jednom pogledao. Nama pod hitno treba drugi golman jedan-dva stopera i lijevi bocni da rastereti Salihovica da bi on mogao igrati svoje mjesto. Ovi golmani iz BH lige nemaju kvalitet za reprezentaciju a sjetite se samo kako smo izgubili Eldina Jakupovica, sjecam se da je Ramovic imao problema oko pasosa pa ne znam ima li pravo nastupa. Neko ovdje spomenu Selvera Hodzica momak je igrao ligu prvaka sto je vjerovatno nedosanjani san vecine Cirinih stopera(cast Spahicu) pa zar momak nije zasluzio da ga bar probaju sad ima 30 god., Ciro Jahica jednom pozove i iz nekih svojih razloga prednost nad njim da Vasilicu momka posalje na tribine i nikada ga vise ni ne pozove. Treba obratiti paznju na ove mlade igrace koji igraju po drugim, trecim ligama jer sjetite se da je Salihovic igrao u trecoj ligi za Hofenhajm, Misimovic isto za Bajern Amatere. Jednom od postanka naseg saveza neko se udostoji da ode u Ameriku da vidi ima li tamo igraca nasih korijena i nadje Ibisevica pokazalo se kao odlican potez i umjesto da to postane tradicija svake godine niko vise ne ode tamo( valjda im niko ne nudi pare iz Amerike pa zato i ne idu). Custovica svi zaboravili (valjkda niko Ciri nije rekao da momak zna da igra), a Pjanic bi po mom misljenju svakako trebao da igra umjesto Ibricica.

izet fazlinovic
Kontakt:

Post Postao/la izet fazlinovic » 19 nov 2008, 20:27

Za Calcio:

Suljo jesil to ti ?!, pa nije moja volja dovest neke nove igrace u Repku, ja u opste nemam tolku moc da to ucinim, ja ovde samo nabrajam ko svaki drugi neke igrace koje bi "MOGLI" igrati za nasu Repku, koje imaju talenta i koje bi trebalo pratiti( po mom misljenu).

armin-malohodzic
Kontakt:

Post Postao/la armin-malohodzic » 19 nov 2008, 23:41

Sta imo od Mirsada Beslije... Covjek je dobro igro za BiH ali sad sam cuo da je se raskinuo sa Heartsom... Je li naso novi klub? Dobri bi nam on doso na desno krilo...

Tarik14
Kontakt:

Post Postao/la Tarik14 » 20 nov 2008, 03:18

armin-malohodzic je napisao/la:Sta imo od Mirsada Beslije... Covjek je dobro igro za BiH ali sad sam cuo da je se raskinuo sa Heartsom... Je li naso novi klub? Dobri bi nam on doso na desno krilo...
Nazalost, Beslija je bio dobra igrac. Ali je sada, takoreci, propao i vise nije u formi za svoj klub a kamoli za reprezentacije.

AYAN
Kontakt:

Post Postao/la AYAN » 20 nov 2008, 11:33

Štilić će sigurno doći u obzir...
Vule trivunović bi mogo isto biti dobar.
Grujić bi valjao kao navijač na tribinama.

Lulić je vrlo dobar i prodoran igrač, mene malo podsjeća na Misketa.
Ali ovi napadači, pa imamo napadače najbolje na svijetu, Džeko, Vedad, Muslimović, a još tu da dođe i Čustović i dijaliba, to bi bila prava konkurencija na klupi...

Nama treba Odbrana, treba nam Papac da pokrije tu lijevu stranu, a ako ima neko za Berberovićevo mjesto to bi bilo super.
Naravno Pandža je jako dobar, a onaj Kosorić iz Mlade selekcije on je Spahić 2. Taj bi nam dobro došo.

Sredina terena nam je jaka ko nato, a i napad, samo odbrana je problem...

Tu bi volio vidjeti ovakvu situaciju:

Papac.....Spahić.....Nadarević.....Berberović(ova strana bi bila najslabija tačka)
Kad su svi protiv tebe, ili si apsolutno u krivu, ili si apsolutno u pravu...
Željo i samo Željo...

travnik
Kontakt:

Post Postao/la travnik » 20 nov 2008, 16:55

Darko Matic rođen u BiH (Domaljevci) igra u Kini
Mozda bi iz naseg saveza trebali obratit paznju na ovog igraca.

evo nekoliko clanaka o njemu:
http://en.wikipedia.org/wiki/Darko_Matic
http://dnevnik.hr/sport/nogomet/darko-m ... -tede.html
http://www.--- SPAM ---/sport/clanak/redir/331058.aspx
http://www.ostraluka.com/index.php?opti ... &Itemid=83

DinceManijak
Kontakt:

Post Postao/la DinceManijak » 20 nov 2008, 19:54

"I s biciklom bi dosao da dobije poziv od Hrvatske?"
Sretno i sto dalje od BiH repke ako ti od prve minute nije stalo da igras za rodnu zemlju. vazi i za ovog levata kao i za druge ;)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~Who Dares Wins~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Che_GUEVARA
Kontakt:

Post Postao/la Che_GUEVARA » 20 nov 2008, 20:18

mi imamo puno igraca koji su igrali za BiH 1-2 tekme i onda isparili. Sjecatel se kad je Custovic dao turcima u zadnjoj minuti na kosevu. Za mene je taj lik zasluzio da mu se dres uokviri i okaci u savezu :D :ugeek:

pinturicchio
Kontakt:

Post Postao/la pinturicchio » 21 nov 2008, 23:06

Svakako da stilic i vladavic moraju imati vecu minutazu u reprezentaciji,ima tu dosta kvalitetni mladi stopera pandza,trivunovic,memisevic,pa i jahic,svi su zaboravili zebu koji je mnogo bolji igrac od ibricica,a na lijevom boku mogao bi probat mackica...hvala Bogu pa nema vise bakini :bajica,blatnjaka,jakirevica,kerkeza ...itd

Burberry
Kontakt:

Post Postao/la Burberry » 22 nov 2008, 11:03

Nije mi jasno kako Ćiro nije zvao Štilića da igra protiv Slovenije ! a i Jahića !

emchoz
Kontakt:

Post Postao/la emchoz » 23 nov 2008, 23:22

Odbrana nam je šuplja na sve strane. Prvo što treba da uradi jeste da ubjedi Papca da se vrati i da zacementira štoperske pozicije sa njim i Spahićem. U rezervi bi bio Mravac i eventualno Nadarević.
Zatim treba da vrati Salihamidžića u reprezentaciju. Tako polivalentan igrač bi nam super došao na krilnim bekovskim pozicijama koje bi mogao da pokriva zajedno sa Radeljićem i Džemom Berberovićem.
Tu su još Vule i Jaha koij bi trebali biti tu negdje kao i možda Boris Pandža.

Još jedna stvar koja me frustrira, mali Adem Ljajić će vjerovatno u decembru zaigrati za reprezentaciju Srbije protiv Poljske. Jednoga dana kada bude poznat kao Ibrahimović hvataćemo se za glavu i pričati šta bi bilo kad bi bilo a do tada će Subotić, Kuzmanović, Ćorluka, Leko... igrati za neke druge reprezentacije.

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.