geronimo je napisao/la:
Nemoj mi Finka, Effenberga ti.
Zar toliko ne podnosiš Finka kao trenera?
geronimo je napisao/la:Kao što ti kažeš, sve je moguće i u ovom trenutku je teško reći (a kamoli pogoditi) ko bi u stvari mogao naslijediti JH (ako ovaj uopste ode)?
Ma veliki su izgledi da ode, a i jeste čovjeku vrijeme za penziju. Npr i da sve osvoji ove sezone, on je onda opet sve svoje ispucao. Neke inovacije su onda nemoguće.
geronimo je napisao/la:Ja vjerujem da bi Sammer dobro funkcionisao sa Mehmetom, ali prije toga Šoli mora još peći zanat u Bayi II (razlog - sindrom Klinsija). Još veći rizik bi bio Stefana staviti na (užarenu) stolicu (kao potpunog debitanta) i na kraju, nešto ne vjerujem da bi njemu i Matthiasu svijeća dugo gorila.
Scholl i Sammer bi sigurno dobro funkcionisali. Ova varijanta svakako može proći, iako ipak možda još malo Scholli mora peći zanat. Prvi tim nekad u budućnosti može preuzeti. Effe i Sammer nije nemoguća varijanta, jer Matthias nije u lošim odnosima sa Stefanom. Međutim, obojica su
hitzkoepfe, pa je to malo problematično. A ja mislim da je Effenberg planiran za upravni odbor i da će on nekad u narednim godinama tamo uletit, moguće isto kao i Kahn.
geronimo je napisao/la:Znam da je tvoj favorit trenutno u ofsajdu, ali to ne mora ništa značiti.
A Slomkonja misliš? Mirkec bi bio dobro rješenje jer bi igrali još brže i direktnije prema naprijed. On radi dobar posao u Hannoveru, nije bio loš u Schalkeu, a sad mu je vrijeme i da titule osvaja (gdje će onda bolje nego u našem voljenom klubu). E sad ovo što je produžio ugovor s HannoFom, dal je to da sigurno i otpada kao kandidat? Teško je na to odgovorit. Uglavnom o njemu Uli ima visoko mišljenje, tako da je tu sve moguće.
geronimo je napisao/la:Što se tiče stranaca za mene je svaki od navedenih dobro rješenje, veoma je važno da se špika dojč ali i to nije od neke važnosti ako će Di Mateo doći.
Di Matea ne treba podcjenjivat. Čovjek je ipak s Chelseajem imao uspjeh, a ima dozu mangupluka koja savršeno ide uz nas. Međutim, to bi bio rizikantan potez, ekipa bi doživjela i neku dozu šoka jer bi se stil igre promijenio totalno. A ja mislim da si ti ono protiv njega žestoko više zato što si protiv njegovog stila igre, nego što ga smatraš lošim trenerom.
geronimo je napisao/la:
Gusta nas je kupio u par utakmica (pogotovo protiv Reala) gdje je pokazao svoje sposobnosti. Veoma jak jedan na jedan, žestok destruktivac, požrtovan...ali sa manjkom kvaliteta u ofanzivnom dijelu igre. Kao da nije Brazilac.

O Špancu je (još uvijek) rano suditi. Nije ni mene oduševio (naprotiv) ali za neki konačan sud treba pričekati.
Gusta nas je ove sezone kupio više nego u prethodnim, jer se vidjelo da zna zabit dobre golove i nekako je zaista bio fantastičan, baš igrao fenomenalno pa čak i prema naprijed se poboljšao.
Međutim, kada Javi igra mi protivnika prisiljavamo da igra drugačije i nekako to djeluje mnogo teže za proračunat.
Klare mu je čini mi se gore zamjerio i nedostatak borbenosti, a tu je Javi dosta pokazao. Često je on posao na terenu odrađivao neprimjetno. Ono što smo svi primjetili bila je asistencija protiv Mainza u prvom svom nastupu, te fanstastični gol škaricama par kola poslije. Ostatak nije bio pretjerano primjetan, ali se osjetio napredak u igri, bolje uklapanje u igru, vidi se da je tehnički potencijal na nivou, te vidjelo se da ima želje , htijenja i bilo je borbenosti dosta s njegove strane. Ta njegova oštrina i doza prgavosti je isto jedan dobitak za ekipu. Od njega očekujem dalji napredak, ali je on i tip igrača od kojeg nećemo često doživjet spektakl. Često se treba udubit da bi se vidjela njegov pravi značaj i učinak u igri.
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland