Memphis Grizzlies

Where amazing happens.

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,kad_kako,Pasha

LBJ MVP
Kontakt:

Re: Memphis Grizzlies

Post Postao/la LBJ MVP » 03 jan 2013, 17:11

Greivis je napisao/la:Slabo ovo sve izgleda. Nisam zadovoljan nikako. Ponovo se nije moglo doci to 100 poena, mislim da je tako vec nekih desetak utakmica. Normalno, odbrana na nivou kao i uvijek, ali ako se nastavi ovako slabo igrati u napadu, slijedi ispadanje u prvoj rundi playoffa.
Ko vas to može uzeti u playoffu?U prvoj rundi bi valjda trebali imat 4 domaće tekme što je dosta za prolaza.
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.

kad_kako
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la kad_kako » 03 jan 2013, 17:24

U PO odbrana je vaznija od napada. Tako da sam na vasem mjestu nebi se brinuo oko toga da ne idete preko 100...
Postovanje treba zaraditi.

Greivis
Kontakt:

Post Postao/la Greivis » 03 jan 2013, 20:00

LBJ MVP je napisao/la: Ko vas to može uzeti u playoffu?U prvoj rundi bi valjda trebali imat 4 domaće tekme što je dosta za prolaza.
Pitanje je da li ce Memphis zavrsiti medju prve cetiri ekipe na zapadu. Raspored je bio dosta lagan. Sada slijedi nekoliko tezih utakmica, tako da ce omjer vjerovatno da se pokvari. A vidjeli smo koliko domaci teren znaci prosle godine protiv Clippersa.

kad_kako je napisao/la:U PO odbrana je vaznija od napada. Tako da sam na vasem mjestu nebi se brinuo oko toga da ne idete preko 100...
Ne znam bas. U playoffu sve ekipe pocnu igrati bolju odbranu, tako da vise do izrazaja dolazi kvalitetan napad, odnosno pojedinci koji sami mogu rijesiti utakmicu. Takvih Memphis, nazalost nema. Dobro, mozda se to moze reci donekle za Randolpha.
ESPN Top 100 Rankings
3. LeBron James
12. Kobe Bryant

Greivis
Kontakt:

Post Postao/la Greivis » 06 jan 2013, 18:44

Mislim da je vrijeme da se zahvali Hollinsu na dosada uradjenom i dovede novi trener. Strasno je kako napad lose funkcionise.
ESPN Top 100 Rankings
3. LeBron James
12. Kobe Bryant

BernardBarnjak
Kontakt:

Post Postao/la BernardBarnjak » 06 jan 2013, 19:08

Greivis je napisao/la:Mislim da je vrijeme da se zahvali Hollinsu na dosada uradjenom i dovede novi trener. Strasno je kako napad lose funkcionise.

Zasto otkaz? Memphis ima 20 pobjeda i samo 10 poraza...
Bernard Barnjak, igrac Sarajeva koji je presao u Hajduk kasnih 80-tih, a u FK Sarajevu bio pravo popularan, ljubimac navijaca.

Greivis
Kontakt:

Post Postao/la Greivis » 06 jan 2013, 22:51

BernardBarnjak je napisao/la:
Greivis je napisao/la:Mislim da je vrijeme da se zahvali Hollinsu na dosada uradjenom i dovede novi trener. Strasno je kako napad lose funkcionise.

Ekipa je pocela odlicno. Ako se dobro sjecam omjer je bio cak 12-2. Od tada je igra na nivou slabijih ekipa na zapadu i nema sanse da ukoliko se nesto ne promijeni Memphis prodje prvu rundu playoffa.
ESPN Top 100 Rankings
3. LeBron James
12. Kobe Bryant

Melo15
Kontakt:

Post Postao/la Melo15 » 06 jan 2013, 23:22

Greivis je napisao/la:
BernardBarnjak je napisao/la:

Ekipa je pocela odlicno. Ako se dobro sjecam omjer je bio cak 12-2. Od tada je igra na nivou slabijih ekipa na zapadu i nema sanse da ukoliko se nesto ne promijeni Memphis prodje prvu rundu playoffa.
dovoljno vam je da budete u top 4 i idete u drugi krug 90%!!(ovo 10% ostaje za neko iznenadjenje ko onda kad ste vi dobijali sve redom)
a vjerujem da imate kvalitet za top 4,jos ako za Gay-a uzmete kakav fin paket,mozda odete i dalje od druge runde.
>>>the first 40 games of my career I sat on the bench, they thought I was a zero. Instead of being bitter I just practiced and practiced, it wasn't even 'bout basketball anymore it was by proving them wrong. Impossible is nothing

Greivis
Kontakt:

Post Postao/la Greivis » 07 jan 2013, 19:30

Sumnjam da ce Memphis zavrsiti 4. Vjerovatno ce Denver biti na toj poziciji na kraju.
ESPN Top 100 Rankings
3. LeBron James
12. Kobe Bryant

mvpkobe
Kontakt:

Post Postao/la mvpkobe » 07 jan 2013, 20:08

Greivis je napisao/la:Sumnjam da ce Memphis zavrsiti 4. Vjerovatno ce Denver biti na toj poziciji na kraju.
Ili GSW ili Houston, a ko zna mozda Memfis opet uđe u formu ostalo je jos puno da se igra

BernardBarnjak
Kontakt:

Post Postao/la BernardBarnjak » 08 jan 2013, 12:09

Wayne Ellington 26p vs Kings.

[youtube][/youtube]
Bernard Barnjak, igrac Sarajeva koji je presao u Hajduk kasnih 80-tih, a u FK Sarajevu bio pravo popularan, ljubimac navijaca.

Greivis
Kontakt:

Post Postao/la Greivis » 08 jan 2013, 12:39

113 poena. Ne mogu da vjerujem. :lol:
ESPN Top 100 Rankings
3. LeBron James
12. Kobe Bryant

Amagelos
Kontakt:

Post Postao/la Amagelos » 08 jan 2013, 18:51

Znaci sad nas ima dvojica, nema govora napreduje franciza u svakom pogledu :D

Malo se zapostavio forum jer sam uglavnom samo gledao snimke utakmica preko dana, tako da....
Sinoc Ellignton kao da je bio opsjednut, odakle god baci udje :lol: (isto kao protiv Heat-a). Samo se nadam da nije ispunio svoju kvotu trica za godinu :lol:

Sad slijedi GSW, dobili smo ih 7 puta zaredom. Nekako najdraza pobjeda dosad u sezoni mi je protiv njih.

Greivis
Kontakt:

Post Postao/la Greivis » 08 jan 2013, 22:49

Amagelos je napisao/la:Znaci sad nas ima dvojica, nema govora napreduje franciza u svakom pogledu :D
Malo je rec da napreduje. :mrgreen:
Evo pregovori neki oko odlaska Rudya u Phoenix. Dudley plus neki pikovi. Navodno je i Golden State nekako ukljucen.
ESPN Top 100 Rankings
3. LeBron James
12. Kobe Bryant

Amagelos
Kontakt:

Post Postao/la Amagelos » 09 jan 2013, 00:40

Da koliko sam skonto dobili bi Dudley-a i pik prve runde od Lakers-a sto imaju. GSW bi se ukljucio u trade oko Rudy-a ali samo u slucaju da mogu uvalit Jeffersona i Biedrinsa nekom....nekako. Vjerujem da je tesko naci dobar paket za Gay-a sa njegovim prevelikim ugovorom. Kako god cisto sumnjam da ce bit ikakav trade prije allstara.

Iskreno bilo bi mi zao kad bi trade-ovali Rudy-a u toku sezone jer bi volio vidjet kako bi to izgledalo u play-offu kad su svi zdravi.

Amagelos
Kontakt:

Post Postao/la Amagelos » 12 jan 2013, 02:02

Jako dobra utakmica protiv GSW i pobjeda na kraju. Stvarno volim gledat ovaj GSW kako liejpo igraju cak i protiv nas. Jos je i Pera bio prisutan na utakmici, tek njegova druga utakmica da gleda uzivo.
Kombinacija Bayless - Conley pun pogodak bila na road tripu, vjerujem da ce Hollins to jos cesce koristit od sad.

Da li je vrijeme da dobijemo ove Spurs-e opet, nismo ih dobili jos od play-offa :D

Amagelos
Kontakt:

Post Postao/la Amagelos » 12 jan 2013, 05:05

Ponovo dobra utakmica sa Spursima i to kakva :D

Ne mogu da vjerujem da smo im bili dopustili da izjednace nakon sto smo se onako izborili za vodstvo. Pa Parker nije mogao dobit bolji sut s obzirom da su ostale bile 3 sekunde, ne dopustivo. Jos da je Ginobili na kraju ono pogodio ne bi ni gledao drugi produzetak :lol:
Svi su sasvim dobro odigrali ali Double Zero Arthur i Tony Allen definitivno igraci utakmice, i svaka cast ekipi pa su uspjeli dobit ovo u produzetcima.

Kad sam vidio onaj lob pas Bayless-a ka Rudy-u mislio sam da cemo definitivno izgubit :lol:

Greivis
Kontakt:

Post Postao/la Greivis » 12 jan 2013, 13:35

Parker svaki put unisti Conleya. Treba Baylessa vise koristiti.
Sve u svemu, odlicna utakmica. :D
ESPN Top 100 Rankings
3. LeBron James
12. Kobe Bryant

filip13

Post Postao/la filip13 » 13 jan 2013, 22:04

http://espn.go.com/nba/tradeMachine?tradeId=by9nzrq" onclick="window.open(this.href);return false;

Amagelos
Kontakt:

Post Postao/la Amagelos » 13 jan 2013, 23:03

Greivis je napisao/la:Parker svaki put unisti Conleya. Treba Baylessa vise koristiti.
Sve u svemu, odlicna utakmica. :D
Rijetko koga Parker ne unisti, barem je Conley u napadu bio sasvim dobar. On kad dadne 15-20 poena mi uvijek dobijemo.
Mi bi vjerovatno prihvatili, a i Boston bi, no nesto nisam siguran da bi Suns-i :)

Sinoc vise nego ocekivan poraz. Peta utakmica u sedam dana i to back-to-back poslije onakve iscrpljujuce utakmice sa Spurs-ima, jos su momci izgleda bili izasli malo napolje jer je Allen-u bio rodjendan.

Slijede Clippersi, koje bi ja licno volio dobit nego ista a vjerujem da i igraci imaju slicno razmisljanje 8-)

Greivis
Kontakt:

Post Postao/la Greivis » 14 jan 2013, 13:12

http://espn.go.com/nba/tradeMachine?tradeId=aa8t5nu" onclick="window.open(this.href);return false;

Evo sta se sada spominje. Jos bi dosao i prvi pick Wizardsa pa nije lose.
ESPN Top 100 Rankings
3. LeBron James
12. Kobe Bryant

Odgovori

Natrag na “NBA”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.