AS Roma

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

Lupi
Kontakt:

Re: AS Roma

Post Postao/la Lupi » 09 jan 2013, 19:09

Evil Genius II je napisao/la:uh, citajuci tvoj post covjek bi pomislio da smo prosjecna ekipa koja je vise sretno nego spretno tu gdje jeste na tabeli. razumijem ja razocarenje nakon (i po meni ocekivanog) poraza ali da su stvari toliko lose a igra bezbojna i nemastovita kakvom ju predstavljas i nije (mada ima i neke istine u tome sto pises). zamisli samo da je destro nekad u toku svoje fudbalske karijere naucio ustopati loptu i zabiti gol, da nasem dragom celavcu bradleyu nisu bacili sihre prije odlaska u napulj ili da se nasi odbrambeni igraci ponasaju kao . . pa odbrambeni igraci sad bi pricali totalno drugu pricu. odvadi malo i dobro dosao :D

sto se tice osvalda, nije bio spreman za cijelu utakmicu (kao ni totti ako cemo realno) ali itekako je mogao odraditi sat vremena a umjesto njega, zavisilo bi od rezultata, je mogao uci destro (ili neko drugi) koji definitivno ne bi trebao biti prvi izbor kada igramo utakmice od ovolike vaznosti. da se razumijemo, ne kazem da bi osvaldo nesto drasticno promjenio sto se konacnog ishoda tice ali definitivno se ne bi onako propisno ispromasivao. doduse, mozda i bi ali bi to zacinio nekim eurogolom jer osvaldo je to 8-)
Mi i jesmo za evropske standarde prosjecna ekipa..daleko smo mi od modernog fudbala i onog sto se pod tim podrazumjeva ..ne da mi se sad objasnjavati sta mislim pod tim uzelo bi mi puno vremena..jednostavno imamo dosta praznog hoda u igri..druga stvar sve dok nam se igra bazira i zavisi od Tottia mi smo prosjek...moze to s njim proci u Italiji jer je samo Juve ozbiljna ekipa koja nesto znaci i vrijedi i onda Tottia nema nigdje: milan.inter roma, fioerentina lazio,napoli sve je to tu negdje, sve je to prosjek..

Ko god nas napadne uglavnom ce najebati kao i svaka ekipa koja igra otvoreno..ko god nas saceka,igra zatvorenije mi smo pusiona :juve,lazio,napoli,chievo...

Zamisli ti da Hamsik i Cavani nisu bili sebicni i da su bolje reagirali kod situacija 1 na 1 sa golmanom...ili da Cavani nije bio sebican kad je isao da dribla 2x Pirisa u veoma izglednim situacijama..

Koliko bismo mi golova primili ???

Ove nase sanse sto si nabrojao su kod 2:0 i 3:0 za Napoli...

Osvaldo nije isao na pripreme u USA jer je bio bolestan,nekoliko dana nije trenirao,kao bivsem fubaleru iz iskustva znam da ako ne treniras 2,3 dana treba ti najmanje 7,8 dana da se vratis na prijasnji nivo..za to Osvaldo nije imao vremena...Jedino ako ti nisi razgovarao sa Zemanom pa imas info. iz prve ruke,ne bi bilo lose ako jesi, da nam sredis karte za gradski derbi, ima nas nekoliko koji bismo htjeli ici ;)

I sam kazes da to ne bi nista posebno promijenilo-s toga imajuci u vidu i razlog njegovog izostanka ne vidim nista lose u Zemanovoj ideji da Osvaldo ostane na klupi ( taj Osvaldo i kad je zdrav vise voli da seta ,nego da trci)..

Sljedece uzmimo u obzir onu situaciju kad je Destro imao sansu u dr. poluvr. na asist Tottia,ja ti garantujem da Osvaldo ne bi dosao u situaciju da uopce sutira jer nije toliko pokretljiv i ne bi stigao onu loptu Tottia..imaj i to u vidu ne bi se Osvaldo uopste nasao u nekim situacijama u kojim se drugi nadju-...

Zna se da Burdiso nije igrac za Zemanov sistem jer je na sirokom prostoru spor a zna se ikako Napoli igra tj. da obozavaju ekipe kao sto je Roma koje im ostavljaju puno prostora..morao je igrati silom prilika i ispalo ne tako lose kako sam ocekivao ali nas problem kod primanja golova nije odbrana nego vezni red prije svih DDR...

Kraj njega najvise curi..lik je neozbiljan totalno...treci gol je cisti primjer neozbiljnosti gdje DDR stoji metar od Cavania na 4 metra od gola i u trenutku kad se izvede korner on je i dalje metra od njega-Cavani ga samo trzne povuce se korak nazad i zabije...ima mnogo tih budalstina DDR ove sezone koje nas kostaju golova...A on je ipak najplaceniji u italiji poslije bufona...

Evil Genius II

Post Postao/la Evil Genius II » 09 jan 2013, 19:42

1. nigdje ja ne spomenuh evropu tako da kad sam napisao 'prosjecna ekipa' mislio sam na italiju gdje to svakako nismo ali po tvojoj prici stice se dojam da nismo nista bolji od palerma koji igra kad igra miccoli ili catanie kojoj je lodi bog i batina i tako tih ekipa koje ovise o jednom igracu.

2. za nekoga ko seta po terenu sat vremena bi trebao biti pic*in dim, da prostis :D

3. ostalo nema potrebe da komentarisem jer to za ddr-a, burdissa, destro vs osvaldo i slicno je vec prezvakana prica sa kojom se manje/vise slazem.

Alen1987
Kontakt:

Post Postao/la Alen1987 » 09 jan 2013, 20:33

U velikoj mjeri se slazem sa Lupijeva posljednja 2 posta, odlicna analiza, i ja sam gledajuci Romu od pripremnih utak.(Rapid,Zaglebie,Liverpool,Aris...pa do Napolija) primjetio isto sto i Lupi.

Međutim,kao veliki zaljubljenici u Vučicu mi Romanisti često i ne vidimo neke stvari ili smo zaslijepljeni sto je normalno,ali
odigrano je 19 kola u ligi i tabela se poprilicno iskristalizirala,uglavnom su sve ekipe na mjestu gdje i trebaju biti. Mi 6. na tabeli,a citam negdje da Baldini kaze da nam ne trebaju pojacanja.Bojim se da gajimo lažne nade i da cemo na kraju zavrsiti na recimo 7.mjestu bez Europe (nedaj Bože), sto bi znacilo da ponovo nećemo moći dovesti neka zvucnaa pojacanja,jer koji ce dobar igrac doci u klub koji ne igra u Europi,tago da bi se u tom slucaju nastavila stagnacija. Zato se nadam da ce nasa uprava dovesti par ciljanih pojacanja,a i pticama na grani je jasno koje su to pozicije gdje najvise škripi...

Evil Genius II

Post Postao/la Evil Genius II » 10 jan 2013, 07:37

malo statistike:

43 postignuta gola, najbolji u ligi
33 primljena gola, samo pescara ima vise od nas
+10 gol razlika, cetvrti u ligi
55% posjeda lopte, cetvrti u ligi
18 suteva po utakmici, drugi u ligi
6.5 suteva u okvir gola, treci u ligi
83% tacnih pasova, cetvrti u ligi
26 golova iz izgradjenih akcija, prvi u ligi
5 golova iz kontra-napada, drugi u ligi
7 golova iz prekida, dijelimo cetvrto mjesto
31% vremena provedenog u protivnickoj 'trecini' terena, drugi u ligi
12.4 suteva protivnika na nas gol, pet ekipa ima manje od nas
21.1 uspjesna starta po utakmici, samo jedna ekipa ima manje
16.9 presjecena pasa/oduzete lopte, peti u ligi
13.7 prekrsaja po utakmici, samo jedna ekipa ima manje od nas

marquinho ide nazad u brazil tj u gremio koji ce platiti 2 miliona za posudbu + 2.5 miliona ukoliko ga budu zeljeli otkupiti, sto bi otprilike znacilo da smo povratili ulozeni novac s obzirom da je placen oko 5 miliona.
osvaldo se povrijedio (koljeno), @lupi ga urekao

slika

Admir_Sa
Kontakt:

Post Postao/la Admir_Sa » 10 jan 2013, 14:42

ja kad vidim kakav lazio ima tim i onda cujem da mi imamo tim za šesto mjesto dodje mi da se samobanujem sa foruma
nema potpisa

L'Avvocato
Kontakt:

Post Postao/la L'Avvocato » 10 jan 2013, 15:24

Igracki nista bolji tim nemaju od vas, ali imaju trenera koji zna da igra odbranu. A to je velika prednost, pogotovo u Italiji.
★★★

"Uči(čitaj), u ime Gospodara tvoga koji stvara."(Al-Alaq)

Muhamed1234556
Kontakt:

Post Postao/la Muhamed1234556 » 10 jan 2013, 15:27

dali je ikak moguce stupiti u kontakt sa pjanicem,zelimo nas nekoliko momaka iz tuzle da idemo na derbi 7 aprila ,ali ulaznice su najveci problem ,eto ako slucajno neko zna :))

Alen1987
Kontakt:

Post Postao/la Alen1987 » 10 jan 2013, 16:23

Admir_Sa je napisao/la:ja kad vidim kakav lazio ima tim i onda cujem da mi imamo tim za šesto mjesto dodje mi da se samobanujem sa foruma
Ne znam dal ciljaš na ovo sto sam ja napisao da su ekipe nakon 19 odigranih kola odprilike tu gdje trebaju biti,a Roma 6. Slažem se ja s tobom da Lazio nije jača ekipa od nas (gledao sam ih sad u kupu protiv Catanie, samo ledesma i hernanes sto vrijede u onom laziu). Izgleda da nas trener radi odlican posao 2. na tabeli sa onakvim timom i 1/2f kupa (doduse LAGAN RASPORED). Roma do sada jos uvijek nije ispunila ocekivanja,a po meni je 19 kola sasvim dovoljno da se pokaze (nisu prosla 2,3 5 kola pa da je rano govoriti,vec 19-cijela polusezona). Smatram da su Romi potrebna pod hitno pojacanja na sredini i u odbrani,ali prije svega da Zeman skonta da ekipa napada sa 11 igraca i brani se sa 11 igraca,a ne ko sadasnja roma napada sa 11,a brani se sa 6. Mozda i nisu odbrambeni toliko losi,kolko nemaju podrsku veznog reda i napada. Kad protivnik napada odbrana krece od spiceva, a kod nas napadaci nikad nisu iza lopte,po trojica ostanu preko centra,po meni je plafon 1 covjek da moze da se ne brani,npr. kod nas totti zbog god.,al ne mogu uz njeg i osvaldo i lamela ostajati, ili destro zavisi ko igra, +pjanic koji je slab u odbrani. Tako da ako lopta prođe bradleya ili de rossija stoperi su prepusteni sami sebi. Zaboravih Balzaretija koji igra lijevo krilo a ne beka, Piris solidan protiv Napolija(odlicno zaustavio cavanija u onoj jednoj situaciji 1na1).

AllAbout
Kontakt:

Post Postao/la AllAbout » 11 jan 2013, 17:50

slika
zna pjanic s kim treba da se druzi :lol:
Unica grande amore

EdenHazard
Kontakt:

Post Postao/la EdenHazard » 11 jan 2013, 21:38

najmanji s najvećim :mrgreen:
Moj je grad Zenica,
naša lijepa ludnica!
Željezara i KP dom,
uvijek su u srcu mom!
Čast mi pruža Bilino,
grotlo crno crveno.
Ponos budi samo on,
Čelik naš šampion!
Čelik, Čelik, Čelik!!!

Manuel
Kontakt:

Post Postao/la Manuel » 13 jan 2013, 00:02

Sutra bez Pjanica i Osvalda mozda i Castana,kakva ekipa ce nam sutra igrati bilo bi sjajno da uzmemo i bod i da se onda opet iskalimo na Interu :mrgreen: :mrgreen:
Horde Zla ; Curva Sud Roma ; Los Borrachos Del Tablon

Este sentimiento nadie lo comprende

Bertrand
Kontakt:

Post Postao/la Bertrand » 13 jan 2013, 11:53

Ne znam je li neko ovo vec napisao ali Roma je raskinula ugovor sa Kappom. 8-)

Em su **** od dizajniranja dresova em je Roma primala tek nesto vise od 5.5m eura godisnje. Pretpostavljam da ce Ameri sada ciljati na neku njihovu marku, Nike, Under Armour ili mozda Liverpoolov Warrior. :mrgreen:
Greatness dies
Unsung and lost, invisible to history

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 13 jan 2013, 12:40

Ocekivani sastavi za danasnji mec na Siciliji ;)

slika
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Zeman
Kontakt:

Post Postao/la Zeman » 13 jan 2013, 12:56

Uh, uh. Bio sam siguran da ćemo izgubiti danas zbog izostanaka Pjanića i Osvalda (još sam čuo da je Totti upitan), ali sad kad gledam ovaj sastav mislim da bi mogli slaviti na Siciliji. Nije to tako loše...
NAPRIJED NARODE!

Denno
Kontakt:

Post Postao/la Denno » 13 jan 2013, 13:02

Msm da gubimo,Bergessio ce nam presuditi
embrace the chaos

Alen1987
Kontakt:

Post Postao/la Alen1987 » 13 jan 2013, 13:52

Ma samo odigrati pametno, strpljivo,a ne grlom u jagode ko inace sto igramo. Catania se sigurno nece puno otvarati, igrace taktiku chieva ili napolia. Zato i Roma treba igrati strpljivo i mislim da ce iz takve igre prije roma dati gol nego catania.

Nego nesto kontam mozda bi trebali vratiti Boriela ili Bojana sa posudbe,pogotovo ako prođemo Viole u kupu. Jer Osvaldo je suspendovan u kupu,ako bi se Destro povrijedio ne bi imali napadaca (ne racunam tottija i lamelu koji igraju wingera). A i za seriu A bi nam mozda trebao jos jedan napadac,evo danas npr. osvaldo povrijedjen jos ako totti nije spreman,bolje ga i nestavljati,moze se povrijediti jos vise.

Admir_Sa
Kontakt:

Post Postao/la Admir_Sa » 13 jan 2013, 14:21

strucnjak ostavio ddr na klupi, a nek bredli i grk dominiraju sredinom terena pa nek sve gori :roll: ajd da njemu zauzma mjesto neko baš bolji nego ova dva kloca od kojih je ddr sa jednom nogom bolji igrac

gubimo 120%
nema potpisa

Evil Genius II

Post Postao/la Evil Genius II » 13 jan 2013, 14:42

Roma: Goicoechea; Piris, Burdisso, Castan, Balzaretti; Florenzi, Tachtsidis, Bradley; Lamela, Destro, Totti

nista cudno. napisah ovo nakon zadnje tekme :
iducu tekmu igramo bez pjanica tako da je florenzi siguran u prvih 11, i neka je. mali je posle miralema nas najbolji veznjak ove sezone bez obzira htio to neko priznati ili ne. tachtisidis ce vjerovatno na poziciju zadnjeg veznog a na zemanu je da odabere manje zlo izmedju bradleya (koliko je napoli imao srece sinoc toliko celavi nije) i ddra na poziciji desnog centralnog veznog.
ddr i bradley su tu negdje ove sezone. bradley i ne zna bolje a ddr je jednostavno u katastrofalnoj formi tako da ko god od njih dvojice igra bicemo silovani u veznom redu. na lameli, tottiju i marquinhosu je da uzmu sto se uzeti da od ove utakmice.

edit: sad vidjoh da ne igra marquinhos :oops: gubimo ovo

edit2: nema ni tottija :shock:

Evil Genius II

Post Postao/la Evil Genius II » 13 jan 2013, 15:36

destro maestro :mrgreen:

Alen1987
Kontakt:

Post Postao/la Alen1987 » 13 jan 2013, 15:49

Pa jesul oni normalni (destro i bradley) šta ovo promašuju :x

Odgovori

Natrag na “Serie A”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.