Mi i jesmo za evropske standarde prosjecna ekipa..daleko smo mi od modernog fudbala i onog sto se pod tim podrazumjeva ..ne da mi se sad objasnjavati sta mislim pod tim uzelo bi mi puno vremena..jednostavno imamo dosta praznog hoda u igri..druga stvar sve dok nam se igra bazira i zavisi od Tottia mi smo prosjek...moze to s njim proci u Italiji jer je samo Juve ozbiljna ekipa koja nesto znaci i vrijedi i onda Tottia nema nigdje: milan.inter roma, fioerentina lazio,napoli sve je to tu negdje, sve je to prosjek..Evil Genius II je napisao/la:uh, citajuci tvoj post covjek bi pomislio da smo prosjecna ekipa koja je vise sretno nego spretno tu gdje jeste na tabeli. razumijem ja razocarenje nakon (i po meni ocekivanog) poraza ali da su stvari toliko lose a igra bezbojna i nemastovita kakvom ju predstavljas i nije (mada ima i neke istine u tome sto pises). zamisli samo da je destro nekad u toku svoje fudbalske karijere naucio ustopati loptu i zabiti gol, da nasem dragom celavcu bradleyu nisu bacili sihre prije odlaska u napulj ili da se nasi odbrambeni igraci ponasaju kao . . pa odbrambeni igraci sad bi pricali totalno drugu pricu. odvadi malo i dobro dosao
sto se tice osvalda, nije bio spreman za cijelu utakmicu (kao ni totti ako cemo realno) ali itekako je mogao odraditi sat vremena a umjesto njega, zavisilo bi od rezultata, je mogao uci destro (ili neko drugi) koji definitivno ne bi trebao biti prvi izbor kada igramo utakmice od ovolike vaznosti. da se razumijemo, ne kazem da bi osvaldo nesto drasticno promjenio sto se konacnog ishoda tice ali definitivno se ne bi onako propisno ispromasivao. doduse, mozda i bi ali bi to zacinio nekim eurogolom jer osvaldo je to
Ko god nas napadne uglavnom ce najebati kao i svaka ekipa koja igra otvoreno..ko god nas saceka,igra zatvorenije mi smo pusiona :juve,lazio,napoli,chievo...
Zamisli ti da Hamsik i Cavani nisu bili sebicni i da su bolje reagirali kod situacija 1 na 1 sa golmanom...ili da Cavani nije bio sebican kad je isao da dribla 2x Pirisa u veoma izglednim situacijama..
Koliko bismo mi golova primili ???
Ove nase sanse sto si nabrojao su kod 2:0 i 3:0 za Napoli...
Osvaldo nije isao na pripreme u USA jer je bio bolestan,nekoliko dana nije trenirao,kao bivsem fubaleru iz iskustva znam da ako ne treniras 2,3 dana treba ti najmanje 7,8 dana da se vratis na prijasnji nivo..za to Osvaldo nije imao vremena...Jedino ako ti nisi razgovarao sa Zemanom pa imas info. iz prve ruke,ne bi bilo lose ako jesi, da nam sredis karte za gradski derbi, ima nas nekoliko koji bismo htjeli ici

I sam kazes da to ne bi nista posebno promijenilo-s toga imajuci u vidu i razlog njegovog izostanka ne vidim nista lose u Zemanovoj ideji da Osvaldo ostane na klupi ( taj Osvaldo i kad je zdrav vise voli da seta ,nego da trci)..
Sljedece uzmimo u obzir onu situaciju kad je Destro imao sansu u dr. poluvr. na asist Tottia,ja ti garantujem da Osvaldo ne bi dosao u situaciju da uopce sutira jer nije toliko pokretljiv i ne bi stigao onu loptu Tottia..imaj i to u vidu ne bi se Osvaldo uopste nasao u nekim situacijama u kojim se drugi nadju-...
Zna se da Burdiso nije igrac za Zemanov sistem jer je na sirokom prostoru spor a zna se ikako Napoli igra tj. da obozavaju ekipe kao sto je Roma koje im ostavljaju puno prostora..morao je igrati silom prilika i ispalo ne tako lose kako sam ocekivao ali nas problem kod primanja golova nije odbrana nego vezni red prije svih DDR...
Kraj njega najvise curi..lik je neozbiljan totalno...treci gol je cisti primjer neozbiljnosti gdje DDR stoji metar od Cavania na 4 metra od gola i u trenutku kad se izvede korner on je i dalje metra od njega-Cavani ga samo trzne povuce se korak nazad i zabije...ima mnogo tih budalstina DDR ove sezone koje nas kostaju golova...A on je ipak najplaceniji u italiji poslije bufona...