Igokea

Moderatori/ce: nerminh74,CashMan,ultrasstyle_tz

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Re: Igokea

Post Postao/la nerminh74 » 10 jan 2013, 18:37

vladedivac je napisao/la:
aco93 je napisao/la:
braoolyo je napisao/la:Ma našao bi se neki kompromis, ima i lošijih dvorana u EL.
kao npr...?
Kao npr. dvorana francuskog Salona.

Ko je gledao emisiju "U obrucu", na TV Arenasport u ponedjeljak, gdje je gost bio Misko Raznatovic, zna o cemu pricam. Na pitanje voditelja kolike su sanse da Igokea zaigra u Evroligi ako se plasira kroz ABA ligu, Misko je jednostavno odgovorio da su sanse stopostotne. Klub zeli da igra Evroligu, finansije su stabilne, jedino sto dvorana ne zadovoljava uslov kapaciteta, ali Misko je rekao da je dvorana u Laktasima puno bolja upravo od Salonove, i jos nekih u kojima se igra Evroliga, i da je to moguce rijesiti sa rukovodstvom lige.

Mada, sve to jos nije toliko bitno. Slijedi nekoliko prelomnih utakmica za Igokeu, pogotovo se to odnosi na mec protiv CZT u Laktasima.

I naravno, da ne zaboravim, i ovim putem da cestitam Igokei na sinoc osvojenoj tituli pobjednika Kupa Republike Srpske!
misku je posao prodaja, a kada prodajes onda cesto i pretjerujes
a ovo je oficijelni podatak
Le Colisée is an indoor arena in Chalon-sur-Saône, France. It is primarily used for basketball games, and it is the home arena of the French Pro A League club Élan Chalon. The arena seats 5,000 people.
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 10 jan 2013, 18:45

aco93 je napisao/la:
braoolyo je napisao/la:Ma našao bi se neki kompromis, ima i lošijih dvorana u EL.
kao npr...?
Kao npr. dvorana francuskog Salona.

Ko je gledao emisiju "U obrucu", na TV Arenasport u ponedjeljak, gdje je gost bio Misko Raznatovic, zna o cemu pricam. Na pitanje voditelja kolike su sanse da Igokea zaigra u Evroligi ako se plasira kroz ABA ligu, Misko je jednostavno odgovorio da su sanse stopostotne. Klub zeli da igra Evroligu, finansije su stabilne, jedino sto dvorana ne zadovoljava uslov kapaciteta, ali Misko je rekao da je dvorana u Laktasima puno bolja upravo od Salonove, i jos nekih u kojima se igra Evroliga, i da je to moguce rijesiti sa rukovodstvom lige.

Mada, sve to jos nije toliko bitno. Slijedi nekoliko prelomnih utakmica za Igokeu, pogotovo se to odnosi na mec protiv CZT u Laktasima.

I naravno, da ne zaboravim, i ovim putem da cestitam Igokei na sinoc osvojenoj tituli pobjednika Kupa Republike Srpske!
Ako Igokea udje u Euroligu to ce biti pocetak kraja. Dodiku se opasna ljulja mjesto, a to ce biti suvise veliki zalogaj. Trebat ce puno vise para, putovanja su preskupa, sve je duplo skuplje, dvije utakmice sedmicno. Ali bi bilo lijepo cuti npr. Barcelona dolazi u Bosnu i Hercegovinu 8-) 8-)
Nenad Markovic & Drazen Petrovic

Ostalo je samo ime.....

haris10
Kontakt:

Post Postao/la haris10 » 10 jan 2013, 18:53

Nisam fan Igokee ali dežurni kritičari ne trebaju da brinu o buducnosti kluba.Apsolutno se slazem da buducnost kluba zavisi od Mileta i njegovog zadrzavanja na vrhu politicke scene u Rs ali velika bi stvar bila udju u evroligu ogromna stvarno!

hule_barca
Kontakt:

Post Postao/la hule_barca » 10 jan 2013, 18:54

neno#4 je napisao/la: Ako Igokea udje u Euroligu to ce biti pocetak kraja. Dodiku se opasna ljulja mjesto, a to ce biti suvise veliki zalogaj. Trebat ce puno vise para, putovanja su preskupa, sve je duplo skuplje, dvije utakmice sedmicno. Ali bi bilo lijepo cuti npr. Barcelona dolazi u Bosnu i Hercegovinu 8-) 8-)
Ja bih lično volio da Igokea igra u Euroligi. Bez obzira na budžet to bi bila jedna zaista velika afirmacija igrača i to može samo doprinijeti bh košarci koja je na niskim granama. Zamislite koliko bi imali koristi a Mile će nekako naći pare za to. :D
Mes Que Un Club

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 10 jan 2013, 23:50

hule_barca je napisao/la:
neno#4 je napisao/la: Ako Igokea udje u Euroligu to ce biti pocetak kraja. Dodiku se opasna ljulja mjesto, a to ce biti suvise veliki zalogaj. Trebat ce puno vise para, putovanja su preskupa, sve je duplo skuplje, dvije utakmice sedmicno. Ali bi bilo lijepo cuti npr. Barcelona dolazi u Bosnu i Hercegovinu 8-) 8-)
Ja bih lično volio da Igokea igra u Euroligi. Bez obzira na budžet to bi bila jedna zaista velika afirmacija igrača i to može samo doprinijeti bh košarci koja je na niskim granama. Zamislite koliko bi imali koristi a Mile će nekako naći pare za to. :D
Naravno da bi volio da Igokea igra Euroligu, samo ja kazem sta ce se desiti ako se bude igrala Euroliga.
Nenad Markovic & Drazen Petrovic

Ostalo je samo ime.....

vladedivac
Kontakt:

Post Postao/la vladedivac » 11 jan 2013, 09:41

nerminh74 je napisao/la: a ovo je oficijelni podatak
Le Colisée is an indoor arena in Chalon-sur-Saône, France. It is primarily used for basketball games, and it is the home arena of the French Pro A League club Élan Chalon. The arena seats 5,000 people.
Nermine, stari, nema potrebe da galamis, samo se vrati i procitaj moj post. Ako sam ja negdje rekao da ta dvorana u Salonu nema kapacitet za Evroligu, ja se najiskrenije izvinjavam. A posto to sigurno nisam rekao, onda brkas loncice. Prica je bila o kvalitetu dvorana, a ne o kapacitetu. Niti je Misko pricao o broju sjedista, niti sam ja tako nesto napisao. Znaci, kvalitet je u pitanju. Misko je dodao da ima jos dvorana evroligasa koje su losije on one u Laktasima, valjda on zna o cemu prica.

A sto se tice nastupa Igokee u Evroligi, prvi ja ne volim razglabati na tu temu. Ima do tog jos puno. Mozda je kljucna utakmica protiv CZ Telekom, a mozda i nije, u ovogodisnjoj ABA ligi je tesko davati bilo kakve prognoze.

Nego, pokusavam na sve nacine da nadjem neke friske informacije o zdravstvenom stanju kosarkasa Splita, ali sem onih vijesti od prekjuce, nista se ne pise. Moje licno misljenje je da je sigurno bilo odredjenih problema, ali da je cijela prica malo predimenzionirana, prvenstveno zato sto se uklapa u trenutni "socijalni momenat" kluba. Da se razumijemo, oni su meni skroz simpaticni, Vujcic mi je bog kosarke, ali nesto sumnjam da ce sutra igrati sa juniorima. Svi ce prvotimci sigurno biti u sastavu, pa ako izgube, boze moj, imaju alibi, a ako pobijede, nastavlja se fama oko KK Split. Jos jednom kazem, zelim im svu srecu, i to vec od nedjelje. :D

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 11 jan 2013, 20:29

nerminh74 je napisao/la: a ovo je oficijelni podatak
Nermine, stari, nema potrebe da galamis, samo se vrati i procitaj moj post. Ako sam ja negdje rekao da ta dvorana u Salonu nema kapacitet za Evroligu, ja se najiskrenije izvinjavam. A posto to sigurno nisam rekao, onda brkas loncice. Prica je bila o kvalitetu dvorana, a ne o kapacitetu. Niti je Misko pricao o broju sjedista, niti sam ja tako nesto napisao. Znaci, kvalitet je u pitanju. Misko je dodao da ima jos dvorana evroligasa koje su losije on one u Laktasima, valjda on zna o cemu prica.

A sto se tice nastupa Igokee u Evroligi, prvi ja ne volim razglabati na tu temu. Ima do tog jos puno. Mozda je kljucna utakmica protiv CZ Telekom, a mozda i nije, u ovogodisnjoj ABA ligi je tesko davati bilo kakve prognoze.

Nego, pokusavam na sve nacine da nadjem neke friske informacije o zdravstvenom stanju kosarkasa Splita, ali sem onih vijesti od prekjuce, nista se ne pise. Moje licno misljenje je da je sigurno bilo odredjenih problema, ali da je cijela prica malo predimenzionirana, prvenstveno zato sto se uklapa u trenutni "socijalni momenat" kluba. Da se razumijemo, oni su meni skroz simpaticni, Vujcic mi je bog kosarke, ali nesto sumnjam da ce sutra igrati sa juniorima. Svi ce prvotimci sigurno biti u sastavu, pa ako izgube, boze moj, imaju alibi, a ako pobijede, nastavlja se fama oko KK Split. Jos jednom kazem, zelim im svu srecu, i to vec od nedjelje. :D
ko galami, da ja galamim to bi svi znali :ugeek:
a salu na stranu ja bi iskreno volio da Igokea zaigra EL i osvoji ABA ligu tako da vrati malo BiH klubsku kosarku veliku scenu
jos kada bi se desilo cudo da igraju u sarajevu (zato pominjem dvoranu) sigurno bi isao da navijam za njih
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 11 jan 2013, 21:23

Igokea ce imati i veci budzet u slucaju Eurolige.Ako ne budu kupovali kao ludi,bice sve ok sa Igosima.Jednu sezonu svako moze prezimiti,sumnjam da ce opet biti u top 4 u ABA ligi.

aco93
Kontakt:

Post Postao/la aco93 » 11 jan 2013, 23:25

nerminh74 je napisao/la:jos kada bi se desilo cudo da igraju u sarajevu (zato pominjem dvoranu) sigurno bi isao da navijam za njih
fino je cuti da bi neko u sarajevu navijao za igokeu :) a vjerujte da dodo ima pare da gura igokeu i u euroligi..

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 11 jan 2013, 23:52

aco93 je napisao/la:
nerminh74 je napisao/la:jos kada bi se desilo cudo da igraju u sarajevu (zato pominjem dvoranu) sigurno bi isao da navijam za njih
fino je cuti da bi neko u sarajevu navijao za igokeu :) a vjerujte da dodo ima pare da gura igokeu i u euroligi..
ja navijam za sve BiH klubove koji imaju barem jednog igraca koji moze igrati za BiH kada igraju sa bilo kojim ne BiH klubom, u BiH se zna ja sam tvrdokorni fanatik KK Bosne od svoje 5 godine kada me je otac na svojim ramenim cuvao skoro citavu utakmicu sa macabiem u maloj dvorani skenderije

aco93
Kontakt:

Post Postao/la aco93 » 12 jan 2013, 00:01

splicani jos imaju virozu? ne ocekuje se njihov oporavak do sutra :?:

anonimni
Kontakt:

Post Postao/la anonimni » 12 jan 2013, 22:39

sad je to nebitno :mrgreen:

svaka čast Igosima, dobro se momci bore čim koračaju ka Euroligi :D
Željezničar 1921! Arsenal FC 1886!

Kapiten Blue Traina

aco93
Kontakt:

Post Postao/la aco93 » 13 jan 2013, 22:25

zna li se cijena karte za odlucujucu tekmu? :)

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 13 jan 2013, 22:50

aco93 je napisao/la:zna li se cijena karte za odlucujucu tekmu? :)
ako sljedecu pobjedite 90% ste prvi i idete u EL

aco93
Kontakt:

Post Postao/la aco93 » 13 jan 2013, 23:11

nerminh74 je napisao/la:ako sljedecu pobjedite 90% ste prvi i idete u EL
bice cupavo.. bio sam na svim utakmicama igokee i da zvezda ne igra eurokup pobijedila bi 90%.. ovako jos imamo sanse. ali i ako izgubi igkea nije jos sve gotovo :) a sto se tice EL ne znam u kojoj dvorani bi to mogli igrati :(

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 13 jan 2013, 23:27

aco93 je napisao/la:
nerminh74 je napisao/la:ako sljedecu pobjedite 90% ste prvi i idete u EL
bice cupavo.. bio sam na svim utakmicama igokee i da zvezda ne igra eurokup pobijedila bi 90%.. ovako jos imamo sanse. ali i ako izgubi igkea nije jos sve gotovo :) a sto se tice EL ne znam u kojoj dvorani bi to mogli igrati :(
da veoma je vazno kako ce zvjezda igrati sa galatasaray-om, tj. hoce li pobjediti ili izgubiti i isto nije nevazno koliko ce teska biti utakmica i koliko ce fizicko-psihickog zamora ostaviti na igracima CZ
trenurno u BiH imas samo tri dvorane (sa 6000 + mjesta): skenderiju, zetru i arenu u zenici, a predstavnik BiH mora igrati u BiH
takodjer je pitanje da li bi dodik mogao tako brzo izvrsiti gradzevinske radove u dvoranama u laktasima ili boriku u BL, a da ti radovi zadovolje kritetije EL

underPFC
Kontakt:

Post Postao/la underPFC » 13 jan 2013, 23:30

nerminh74 jeste donekle off,ali nabrojao si kapacitet, zar Mejdan (tako se zove dvorana u Tuzli?!) ne prima 6000+ ?

Od sveg srca želim bratskom timu Igokee plasam u EL,nadam se da ćemo zajedno igrati prestižno evropsko košarkaško takmičenje i da neke regulative i propisi neće prvenstveno Igokei praviti probleme,a takav epilog će biti nagrada rukovodstvu i igračima Igokee...
BORBA ZA PRAVDU! PRAVDA ZA GROBARE!

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 13 jan 2013, 23:41

underPFC je napisao/la:nerminh74 jeste donekle off,ali nabrojao si kapacitet, zar Mejdan (tako se zove dvorana u Tuzli?!) ne prima 6000+ ?

Od sveg srca želim bratskom timu Igokee plasam u EL,nadam se da ćemo zajedno igrati prestižno evropsko košarkaško takmičenje i da neke regulative i propisi neće prvenstveno Igokei praviti probleme,a takav epilog će biti nagrada rukovodstvu i igračima Igokee...
hajde da ti odgovorim i da zavrsimo sa off-om
mejdan ima dovoljno mjesta, ali infrastruktura, dvorana, kosevi (vise sa vrha dvorane nisu novi), ... su u veoma losem stanju, taklo da mislim da bi se u nju trebalo uloziti nekih 300-500 000 kako bi se dovela u red, a nesto mi kaze da to dodik nebi htjeo
u zenici je poslje laktasa najmodernija dvorana i za razliku od laktasa ima trazeni kapacitet, ali opet nevjerujem da bi tamo iko navijao za igokeu
i onda ostanu samo skenderija i zetra kao realne, mada je to opet lose za dodika, tako da iskreno ukoliko stvarno odluci igrati EL onda ce ili dogradzivati borik ili cak prosirivati onu u laktasima (sada ima 3050 mjesta za sjedenje), ali opet to znaci da mu treba koji milion + koji milion vise za budjet ekipe
bas radi gore navedenog mislim da je opcija da odustane od EL nije nerealna

underPFC
Kontakt:

Post Postao/la underPFC » 13 jan 2013, 23:46

videćemo,suštinski i nije ovo neki veliki off :) za Igokeu pored rezultata mesto eventualnih evroligaških utakmica je goruće pitanje... suštinski slično kao i RKG (mada oni neće sigurno igrati EL,a situacija je još i gora,s tim da bi oni imali alternativu u Srbiji,samo je pitanje koliko bi želeli igrati u Bgu,NSu)...

Ok,hvala na odg za Mejdan, ranije sam vašu ligu više pratio i sećam se one Lige 6 tako se zvala Široki,Brotnjo,Borac,Bosna,Sloboda,Igokea i te dvorane,ako ne grešime igrali : Kukić,Ševo, Vanjak....
BORBA ZA PRAVDU! PRAVDA ZA GROBARE!

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 13 jan 2013, 23:49

underPFC je napisao/la:videćemo,suštinski i nije ovo neki veliki off :) za Igokeu pored rezultata mesto eventualnih evroligaških utakmica je goruće pitanje... suštinski slično kao i RKG (mada oni neće sigurno igrati EL,a situacija je još i gora,s tim da bi oni imali alternativu u Srbiji,samo je pitanje koliko bi želeli igrati u Bgu,NSu)...

Ok,hvala na odg za Mejdan, ranije sam vašu ligu više pratio i sećam se one Lige 6 tako se zvala Široki,Brotnjo,Borac,Bosna,Sloboda,Igokea i te dvorane,ako ne grešime igrali : Kukić,Ševo, Vanjak....
da,Zoran Kukic je bio sjajan igrac :!:

Odgovori

Natrag na “Bh. košarka”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 9 gostiju.