FC Schalke 04 Gelsenkirchen

Moderatori/ce: _dreamer_,Monolog,ribery,geronimo,hammers

Dokle će Schalke dogurati u EL?

Neće proći grupnu fazu
5
8%
1/16 finala
4
7%
1/8 finala
11
18%
1/4 finala
10
16%
1/2 finala
4
7%
Finale
2
3%
Schalke osvaja titulu!
25
41%

Ukupno glasova: 61

kraljttbvb
Kontakt:

Re: FC Schalke 04 Gelsenkirchen

Post Postao/la kraljttbvb » 10 jan 2013, 20:30

Semir bvb je napisao/la:
KSIVLE je napisao/la:Kandidati za Štrumfland su i Raffael, Nene i Sidney Sam. Sam bi po meni bio najbolja solucija.
Sva tri igrača su odlična. Ako bih ja morao birati po nekom redu onda bi to bilo:
1.Nene
2.Sam
3.Raffael

Ne ne Sam Safete, onaj Raffaele :mrgreen:

Ovaj Afelaj nije uspio u Barceloni zbog silnih povreda, a evo vidim opet se povrijedio... Vratite ga Barci na kraju sezone, da ne bi dobili i vi svog (staklenog) robena.
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

Klare

Post Postao/la Klare » 10 jan 2013, 21:55

Rafael kao zamjena za Holtbya, Sam :roll: , ne Semu, nego hajvanima koji bi prije njega no Rafka,
pa ako Šalke igdje ima viška kvalitetnih igrača onda su to krila,
a Nene, jok, jok, Neni je lagano u godinicama, mada i njega prije Semira ukoliko je za ablosefrei ( :mrgreen: )transfer,
a na kraju krajeva Rafko bi legao k'o mahnitom šamar! :!:
Klasetina

A ne treba zaboraviti ni to da je moguć transfer Junga, s ova 2 transfera Schalke bi strašno puno dobio, a ne bi se pretjerano ni istrošili.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 15 jan 2013, 15:57

Prema pisanju BILD-a Schalke zeli vratiti Stevensa u klub i to kao clana Nadzornog odbora.
Nakon sto je dobio otkaz Heldt je govorio da klub ima plan da Stevens ostane u klubu ali u drugoj funkciiji.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 15 jan 2013, 16:03

Izgleda da je Raffael jako blizu prelaska u Schalke
Agieren statt reagieren

Zdena04
Kontakt:

Post Postao/la Zdena04 » 15 jan 2013, 16:48

Pale_Companion je napisao/la:Izgleda da je Raffael jako blizu prelaska u Schalke
Nadam se da je stvar gotova. Trebat' će nam još jedan ili dva dobra igrača jer zaista imamo velie probleme sa povredama i suspenzijam. Pritiv Hanofera će moći igrati Papa, Huntelaar, Jones, Matip, Afellay, Metzelder a upitni su još Höger i Holtby.

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 16 jan 2013, 11:33

Schalke zainteresovan za Bastosa iz Lyona. Njegova cijena se kreće između 5 i 7 miliona eura. Zbog finansijski problema Lyon i ne bi se nešto puno bunio da ga proda. Navodno da je Schalke obavio i prve razgovore s igračem.
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 16 jan 2013, 17:37

Eto ga, Raffael i službeno u Schalkeu. Po meni je ovo dobar potez uprave
Agieren statt reagieren

Klare

Post Postao/la Klare » 16 jan 2013, 17:44

Odličan Raffael, taman da se Holtbya gurne, mogao bi se i odmah ponuditi englezima,
a iskreno Brazilac mi nekako odista bolji igrač.

Oko Bastosa se pregovara, također,
pa sad, dobar je igrač, ugledan u svijetu, popularnost će narasti, još jedan u nizu transfera gdje liga grabi naprijed,
ali s druge strane mislim da Šalkeu baš i nije potreban, imaju oni konjeva tu kolk'o ho'š. :|

Zdena04
Kontakt:

Post Postao/la Zdena04 » 16 jan 2013, 18:37

Klare je napisao/la:Odličan Raffael, taman da se Holtbya gurne, mogao bi se i odmah ponuditi englezima,
a iskreno Brazilac mi nekako odista bolji igrač.

Oko Bastosa se pregovara, također,
pa sad, dobar je igrač, ugledan u svijetu, popularnost će narasti, još jedan u nizu transfera gdje liga grabi naprijed,
ali s druge strane mislim da Šalkeu baš i nije potreban, imaju oni konjeva tu kolk'o ho'š. :|
Dovođenje Bastosa bi bio najbolji transfer za nas u ovon zimskom prelaznom roku. Ne samo da bi dobili jednog kvalitetnog igrača već i, a to je najbitnije, konačno igrača kojem je lijeva strana "prirodna pozicija".
Sa Bastosom na lijemo krilu i Draxler bi konačno igrao iza napadača tj. na poziciji koja mu najviše odgovara.

ps. Već duže vrijeme me @Klare podsjeća na jednog drugog aktivnog forumaša. Ako hoćeš odgovori mi na PP ako tu ima imalo istine. :)

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 17 jan 2013, 09:41

Heldt je izgleda dogovorio sve s Bastosom. Ostaje još samo dogovor s Lyonom koji traži 7-8 mil., a Heldt je spreman da plati 5 mil.
http://www.fussballtransfers.com/bundes ... inig_33934" onclick="window.open(this.href);return false;

Odličan igrač koji bi bio idealno rješenje za lijevo krilo.

Farfan - Draxler - Bastos bi bili super trio iza Huntelara i Holtby bi bez problema bio prežaljen. ;) :)
Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!

KSIVLE
Kontakt:

Post Postao/la KSIVLE » 17 jan 2013, 12:12

Bastos dolazi, a Englez bi mogao već sad u Totić. Inače, Bastos ima pravo nastupa i u CL za razliku od Raffaela.
"Zanimanje tako velikih klubova godi, ali ja neću napustiti Dortmund. Ovdje nogomet nikada nije bio sporedna stvar; oduvijek je bio glavna!"

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 17 jan 2013, 12:39

Ne znam šta će im igrač od 30 g uz to i cijena je previsoka 8 mil.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

gruezi
Kontakt:

Post Postao/la gruezi » 18 jan 2013, 20:05

Gledam kako ovaj safetov ljubimac ibricic zabi gol galatasarayu lik protrca pored njihove odbrane kao da ih nema a ja lik je spor boli glava... Nadam se da ce se affelay oporavit do tada pa da ih unisti na slican nacin...zasto raffael nece moci igrat cl? Bastos mi je drag kao igrac ali nekontam koji ce nam racku... Gdje ga stavit? Sigurno kontaju holtbija vratit na 8cu draxlera na poluspica a farfan I bastos po stranama...

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 18 jan 2013, 21:48

Neće moći igrati valjda iz razloga što je odigrao koju minuticu za Kiew.
A Holtby već sjedi na spakovanim koferima.

Pinto smanjuje, trenutno 2:1 za S04.
Vom Jäger zum Gejagten

don_burza
Kontakt:

Post Postao/la don_burza » 18 jan 2013, 22:25

Smece utakmica :D
Thomas Müller - Fußballgott

BavaracZenica
Kontakt:

Post Postao/la BavaracZenica » 18 jan 2013, 22:28

Utakmica samo takva :):) Bundesliga jos jednom pokazuje zasto je najgledanija 8-) Al Mame Biram strasan gol nema staa.. iako moram priznat ovaj Holtby ce nastavit sa dobrim igrama, upravu je komentator da su to neke nase lige, to bii sjediloo ne bi ni trcalo.. covjek se trudi iako zna da odlazi .. Moze Schalke do drugog mjesta na kraju siguran sam, samo da na psihickoj bazi se malo poprave :)
FC Bayern !!!!!

Zdena04
Kontakt:

Post Postao/la Zdena04 » 18 jan 2013, 22:50

Ne mogu da vjerujem da smo pobijedili. Zaista, nakon onog prvog "pogotka" Hanofe nisam vjerovao u tri boda. Mislio sam da će opet biti ono standardno, protivnik pređe centar i gol i sve tako redom dok ne izgubimo. No, naša sreća je da je protivnička odbrana lošija od naše, rekao bih da je kriminalna.
Holtby igrao odlično danas te ubilježio dvije asistencije i jedan pogodak ali hej, ko bi rek'o da će tako biti. :lol:
Meni je utakmica bila odlična i nekako se ne mogu baš radovati pobjedi kad onaj koji mame bira zabije onakvu golčinu :o a jadni Timo gleda k'o tele u šarena vrata. Joj taj Hidebrand, baš je najnesretniji golman u BL i baš mora kod nas braniti. :lol:
Koji je to idol od golmana, sad moram, jednostavno moram, staviti njegov lik kao avatar za ovaj forum.

Zdena04
Kontakt:

Post Postao/la Zdena04 » 18 jan 2013, 22:58

BavaracZenica je napisao/la:Utakmica samo takva :):) Bundesliga jos jednom pokazuje zasto je najgledanija 8-) Al Mame Biram strasan gol nema staa.. iako moram priznat ovaj Holtby ce nastavit sa dobrim igrama, upravu je komentator da su to neke nase lige, to bii sjediloo ne bi ni trcalo.. covjek se trudi iako zna da odlazi .. Moze Schalke do drugog mjesta na kraju siguran sam, samo da na psihickoj bazi se malo poprave :)
Ja sam predviđao peto mjesto na kraju sezone ali nakon ovoga večeras što sam vidio bit' ću zadovoljan i sa šestim mjestom.

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 18 jan 2013, 23:08

sa ovakvom odbranom kao večeras imat će te ozbiljnih problema u nastavku sezone...

pogotovo su bekovi bili užasni večeras
Agieren statt reagieren

Klare

Post Postao/la Klare » 19 jan 2013, 00:25

Novi trener je pod muss, ovaj se maksimalno loše pokazao kako kroz cjelokupne pripreme, tako i sada, pukom srećom su izvukli živu glavu. ;)

Gledao sam nešto na momente poluvrijeme, peruančev gol, a sljedeće što vidjeh su one škarice. :o
Bio bi to i fenomenalan gol, ali nije jer lopta je bila maksimalno branjiva, joj Hilde kao da je u njemu metar i vjetar. :mrgreen:

A stvarno nisam znao da je Draxleru naturalna pozicija u sredini ofanzivnog dijela,
e onda i odlaskom Holtbya uz ova dva pojačanja možemo reći da će Schalke biti još jači.

Odgovori

Natrag na “Bundesliga”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []