FJ
Juventus FC - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma
Re: Juventus F.C.
Ja priželjkujem Ljorentea,kakav ba Drogba jes on dobar al' mator
bolje pokušat Maradonu dovest onda.

FJ
FJ
☆ JUVENTUS ☆ 32 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ☆
☀ PHOENIX SUNS ☀
☀ PHOENIX SUNS ☀
Bolje sad Llorentea, pa da nam ne mogu na ljeto zamazat oci njime i reci nam da smo vec besplatno doveli Top Playera i da je to sve sto se tice napada 
★ 38 SCUDETTI ★ VINTI SUL CAMPO ★
Najljepsa drogo ovoga svijeta, tvoj sam ovisnik!
Tako će i biti.caseres je napisao/la:Bolje sad Llorentea, pa da nam ne mogu na ljeto zamazat oci njime i reci nam da smo vec besplatno doveli Top Playera i da je to sve sto se tice napada
☆ JUVENTUS ☆ 32 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ☆
☀ PHOENIX SUNS ☀
☀ PHOENIX SUNS ☀
- ultrasstyle_tz
- Kontakt:
jel al cigancimo haha hoce i Imobilea loan pa otkup na kraju
e moj Marota prije je bilo smijesno i zanimljivo al sad si nas poceo brukat
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!
ultrasstyle_tz je napisao/la:jel al cigancimo haha hoce i Imobilea loan pa otkup na kraju![]()
On jednostavno nije dorastao Juveu i to je cinjenica sto rece u pocetku je bilo zanimljivo i simpaticno to sto je dovodio na rate igrace ali kvalitetnog igraca tako neces dovesti za njega moras imati znanje i pare,nikad necu prezaliti Moggia taj covjek kaze dovescu Vieru novinari mu se smijali Viera zavrsi u Juve tako isto za druge igrace covjek je bio mag sto se tice dovodenja igraca,a Marotta moze ovako kupovati igrace Sampi ili nekim levatskim klubovima ja se samo bojim da na kraju ce nam doci Borigol to ce biti iznenadenje Marotte
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
- Prescritto
- Kontakt:
Sjećaš li se ti koliko je Moggi platio Vieiru?
Zadnja izmjena: Prescritto, dana/u 16 jan 2013, 15:35, ukupno mijenjano 1 put.
E' tornata la squadra più odiata d'Italia!
37 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★★★
“Be my Juventus, I’ll be your Del Piero.”
Amauri > Mandžukić
Amauri > Mandžukić
Viera je placen oko 20 miliona a sad ko lafo nema para jel to je smijesna i isprazna prica da nemamo para,jer da nemamo kako smo mogli dovesti Asu i Islu za 36 milona al eto Marota uspio isposlovati u dvije rate da to platimo pa je to uredu ASA je ok i zasluzio je da se plati 18 miliona a za Islu smo bacili 18 miliona pa plus 6 za Pelusa itd..... znaci para imamo,samo Marottin problem je to sto ozbiljni klubovi nece placanje na rate nego odmah pare zato on samo kupuje iz italije ili dovodi besplatno jer to samo u italiji prolazi
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
- Prescritto
- Kontakt:
Tadašnjih 20 je današnjih 40. Ekipa je još uvijek u stvaranju i bolje je tih 40 miliona rasporediti na 2 ili 3 igrača nego na jednog. Nema šansi da bi taj igrač ko god da je mogao igrati 50+ utakmica u jednoj sezoni. Novac se troši mudro i pametno. Ne dešavaju se greške koje su pravili Secco i co.
Moggi kad je tek počeo graditi Juventus je radio isto ovo što danas radi Marotta, dovodio je nepoznate igrače koji su postajali zvijezde, Davids, Zidane i Del Piero su primjeri. On je tek nakon 6 ili 7 godina rada počeo da za igrače daje preko 20 miliona, ono jedno ljeto se baš dobro istrošio, ali i to jer je Zidanea dobro prodao Realu. Moggi je također uglavnom kupovao po Italiji, a i sama liga je bila toliko kvalitetna da su se lakoćom mogli dovesti igrači iz inostranstva što danas i nije baš slučaj.
Hoću da kažem da je Moggiju trebalo 10 godina da dovede Juventus na nivo iz 2005. kad su u ekipi bile sve zvijede pa je ekipi svakog ljeta dodavan po jedan šampion koji će znatno poboljšati kvalitet, a i klupski proračun je bio dovoljno velik da su se takvi igrači mogli priuštiti
Strpljenja, preko trnja do zvijezda.

Moggi kad je tek počeo graditi Juventus je radio isto ovo što danas radi Marotta, dovodio je nepoznate igrače koji su postajali zvijezde, Davids, Zidane i Del Piero su primjeri. On je tek nakon 6 ili 7 godina rada počeo da za igrače daje preko 20 miliona, ono jedno ljeto se baš dobro istrošio, ali i to jer je Zidanea dobro prodao Realu. Moggi je također uglavnom kupovao po Italiji, a i sama liga je bila toliko kvalitetna da su se lakoćom mogli dovesti igrači iz inostranstva što danas i nije baš slučaj.
Hoću da kažem da je Moggiju trebalo 10 godina da dovede Juventus na nivo iz 2005. kad su u ekipi bile sve zvijede pa je ekipi svakog ljeta dodavan po jedan šampion koji će znatno poboljšati kvalitet, a i klupski proračun je bio dovoljno velik da su se takvi igrači mogli priuštiti
Strpljenja, preko trnja do zvijezda.

- ultrasstyle_tz
- Kontakt:
Moggi je dovodio maestralne talente tipa Van der Sara, Davidsa, Zidana, Anrija, Trezegea itd itd, imao vjecito u timu neke zvijezde tipa Ravanelija, Vijalija, Inzagija, Vijerija i imao od nazovimo ih "polovnjaka" vjecito najbolje sto Italija ima za ponudit..mada me sramota nazvat Amorusa, Padovana , Fonseku, Di Vaja, Mikolija, Birindelija, Pesota, Juliana, Tudora itd itd polovnjacima naspram Matrija, Pelusa, Padoina, De Celjea i slicnih...to su klase igraci za navedene.
onda Marota je imao i strasnih promasaja tipa Krasic, Matri, Elia pa zasto ne i Kvaljarela, Lusio ili Isla. Svi su placeni preko 15 miliona..da ne spominjemo to kako ne zna prodat igraca, Galijani rasproda sve a ako nisu gori nisu ni bolji od ovih nasih.
onda sami kazete Moggijev tim je rastao, ovaj ne raste, ne moze me niko ubijedit da je najbolje sto je Juve mogao dovesti ove zime na pozicije LB Peluso
, kad je recimo Armero otisao na isti fazon, ne puno skuplje.. sa ovim pojacanjima tim ne napreduje, jer se ne dovode Belfodil, Insinje , El Saravi, Ikardi vec neki slabiji od njih, ako vec kupujes Talijane i igrace iz talijanske lige daj bar kupi najbolje od tih.
Ciganci se na sve strane i ovo nije put napretka ekipe, nude 4 a ne mogu 10 za Ljorentea sad u januaru, nekako ja ne vjerujem bas da je Juventusu zapelo u tih 6 miliona nego prije da lik ne zna, il je stanje u klubu dramaticno gore nego sto mi mislimo pa nas uskoro moze ocekivati i prodaja Vidala, Markizija, Kijelinija itd itd...kako god il ne zna, pa 2 godine nije u stanju zakrpit 2 pozicije , il nam ne govori istinu o pravom stanju u klubu kao sto je Galijani rekao navijacima Milana...oba razloga su dovoljna da momentalno nogu dobije, laganje navijaca ili nesposobnost , ne znas sta je gore.
godinama pricamo o igracima na poziciji lijevog bocnog i napadaca, i godinama se zadovoljavamo Estigaribijom, Pelusom, Borijelom, Bendtnerom, Imobileom..dje ih nadje samo mi nije jasno. A ni ostatak tima se ne pojacava na pravi nacin.
ovo ljeto cemo pricati isto pricu kao i proslo ljeto, treba nam 5 igraca : dobar zamjenski stoper, lijevi bocni, zamjena za pirla, krilo i top napadac -ISTO POTPUNO nam treba vec godinama, i na ljeto ce Marota prodavat istu lafinu , ovdje ce se isto pricat kako se tim gradi i jos nije u stanju , pa tako i naredno ljeto i to ce vec bit 4-5 godina da se nije rijesio NI JEDAN od nasih top 5 problema...treba malo prelistati stranice ovdje unazad na prosli prelazni rok, onda na proslu zimu itd itd da se vidi da su nam problemi uvijek isti i da ovaj strucnjak nije u stanju ni jedan da rijesi..Juventus je to, do sad je bar mogao naci prespektivnog napadaca ili bar beka rijesiti, da ne govorim za backup stopera.
onda Marota je imao i strasnih promasaja tipa Krasic, Matri, Elia pa zasto ne i Kvaljarela, Lusio ili Isla. Svi su placeni preko 15 miliona..da ne spominjemo to kako ne zna prodat igraca, Galijani rasproda sve a ako nisu gori nisu ni bolji od ovih nasih.
onda sami kazete Moggijev tim je rastao, ovaj ne raste, ne moze me niko ubijedit da je najbolje sto je Juve mogao dovesti ove zime na pozicije LB Peluso
Ciganci se na sve strane i ovo nije put napretka ekipe, nude 4 a ne mogu 10 za Ljorentea sad u januaru, nekako ja ne vjerujem bas da je Juventusu zapelo u tih 6 miliona nego prije da lik ne zna, il je stanje u klubu dramaticno gore nego sto mi mislimo pa nas uskoro moze ocekivati i prodaja Vidala, Markizija, Kijelinija itd itd...kako god il ne zna, pa 2 godine nije u stanju zakrpit 2 pozicije , il nam ne govori istinu o pravom stanju u klubu kao sto je Galijani rekao navijacima Milana...oba razloga su dovoljna da momentalno nogu dobije, laganje navijaca ili nesposobnost , ne znas sta je gore.
godinama pricamo o igracima na poziciji lijevog bocnog i napadaca, i godinama se zadovoljavamo Estigaribijom, Pelusom, Borijelom, Bendtnerom, Imobileom..dje ih nadje samo mi nije jasno. A ni ostatak tima se ne pojacava na pravi nacin.
ovo ljeto cemo pricati isto pricu kao i proslo ljeto, treba nam 5 igraca : dobar zamjenski stoper, lijevi bocni, zamjena za pirla, krilo i top napadac -ISTO POTPUNO nam treba vec godinama, i na ljeto ce Marota prodavat istu lafinu , ovdje ce se isto pricat kako se tim gradi i jos nije u stanju , pa tako i naredno ljeto i to ce vec bit 4-5 godina da se nije rijesio NI JEDAN od nasih top 5 problema...treba malo prelistati stranice ovdje unazad na prosli prelazni rok, onda na proslu zimu itd itd da se vidi da su nam problemi uvijek isti i da ovaj strucnjak nije u stanju ni jedan da rijesi..Juventus je to, do sad je bar mogao naci prespektivnog napadaca ili bar beka rijesiti, da ne govorim za backup stopera.
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!
Nisu Krasic, Matri i Quagliarella promasaji.
Krasic uz Felipe Mela bio najbolji igrac tima u sezoni kad je dosao. Perfektno je odigrali.
Matri nas izvukao za Evropsku ligu svojim golovima od Januara do Maja za vrijeme Del Nerija, a i sad je u stanu golovima rijesiti utakmice.
I ja koliko sam gledao Juve, a ligasku utakmicu nisam propustio od maja 2010. godine, Quagliarella je u prvoj polusezoni 2010.-2011. bio nas najbolji napadac nadaleko i onda se desila ona povreda. I dalje je u stanju postici jako bitne i jako lijepe golove.
Matri i Quagliarella su sjajne rezerve za Seriju A, samo sto dok mi gledamo njih dvojicu zajedno u postavi to ne izgleda dobro, jer nisu uigrani medjusobno i nemaju kontinuitet pored Giovinca i Vucka, a sigurno bi jos bolji bili i biti ce mi stvarno zao kada nas jedan ili obojica napuste na ljeto, jer mnogo su nam valjali..
Krasic uz Felipe Mela bio najbolji igrac tima u sezoni kad je dosao. Perfektno je odigrali.
Matri nas izvukao za Evropsku ligu svojim golovima od Januara do Maja za vrijeme Del Nerija, a i sad je u stanu golovima rijesiti utakmice.
I ja koliko sam gledao Juve, a ligasku utakmicu nisam propustio od maja 2010. godine, Quagliarella je u prvoj polusezoni 2010.-2011. bio nas najbolji napadac nadaleko i onda se desila ona povreda. I dalje je u stanju postici jako bitne i jako lijepe golove.
Matri i Quagliarella su sjajne rezerve za Seriju A, samo sto dok mi gledamo njih dvojicu zajedno u postavi to ne izgleda dobro, jer nisu uigrani medjusobno i nemaju kontinuitet pored Giovinca i Vucka, a sigurno bi jos bolji bili i biti ce mi stvarno zao kada nas jedan ili obojica napuste na ljeto, jer mnogo su nam valjali..
★ 38 SCUDETTI ★ VINTI SUL CAMPO ★
- Prescritto
- Kontakt:
Meni uopšte nije jasno kako neko uopšte može porediti Juventus prije 2006. godine i poslije kad su se vremena drastično promjenila. Klupska politika uopšte više nije ista, okolnosti su drugačije u svakom pogledu, vrlo jednostavno za skontati. Onaj Juventus je bio među najjačim na svijetu, a ovaj je tek na pragu da to postane. Olako se pod ćilim stavlja Farsopoli i zaboravlja se kroz šta je sve klub prošao.
Van der Sar i Henry su jedni od najboljih svih vremena na svojim pozicijama, ali su u Juventusu bili promašaj, eto primjera i da Moggi nije bio toliko maestralan kako se ovdje predstavlja, na listu treba dodati i Miccolija i Legrotaggliea, sigurno ima još promašaja, mrsko mi guglati jer sam tad bio dječačić pa se i ovoga sjećam okvirno.
Vidal, Asamoah, pa i Bonucci su talentovani igrači i sigurno će biti među najboljim na svojim pozicijama, ako već to i nisu, tu je i Pogba koji je sa 19 godina već sada skoro pa izgrađen igrač.
Marotta kao i Moggi ima promašaja, ali čovjek radi odličan posao, rezultati su također na njegovoj strani. Čovjek istovremeno podiže kvalitet korak po korak, a i gubitak je iz mjeseca u mjesec sve manji i manji.
Van der Sar i Henry su jedni od najboljih svih vremena na svojim pozicijama, ali su u Juventusu bili promašaj, eto primjera i da Moggi nije bio toliko maestralan kako se ovdje predstavlja, na listu treba dodati i Miccolija i Legrotaggliea, sigurno ima još promašaja, mrsko mi guglati jer sam tad bio dječačić pa se i ovoga sjećam okvirno.
Vidal, Asamoah, pa i Bonucci su talentovani igrači i sigurno će biti među najboljim na svojim pozicijama, ako već to i nisu, tu je i Pogba koji je sa 19 godina već sada skoro pa izgrađen igrač.
Marotta kao i Moggi ima promašaja, ali čovjek radi odličan posao, rezultati su također na njegovoj strani. Čovjek istovremeno podiže kvalitet korak po korak, a i gubitak je iz mjeseca u mjesec sve manji i manji.
- LateraleSinistro
- Kontakt:
http://www.tuttojuve.com/?action=read&idnotizia=124986" onclick="window.open(this.href);return false;

★ 30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★
Prescritto je napisao/la:Evo vam ekskluziva:![]()
La Juventus offre 4 milioni più bonus per avere Llorente a gennaio: l'Athletic Bilbao ha tempo fino a venerdì per dare una risposta. In alternativa c'è Immobile.
Ne znam kad mu ističe ugovor ali ovo je baš premala cifra.Mislim da Marota treba istresti više za napadača ako želi kvalitet a to bi trebao biti Cavani npr 40 mil ponuditi Laurentisu osim ako dotični čeka nemoralnu ponudu iz Anzhija ili PSG-a jer u drugom slučaju urugvajac bio mogao struhnuti u Napoliju čekajući na transfer.
1974---1975---1976---2001---2013---2020
- Prescritto
- Kontakt:
Llorenteu ističe ugovor za 5 mjeseci, 4 miliona je sasvim realna cijena, sa igračem je ionako sve odavno dogovoreno.
Otkupna klauzula za Cavanija je 60 milona i tu Juve i bilo koji drugi klub osim City, Chelsea i PSG-a, nema šta tražiti.

Otkupna klauzula za Cavanija je 60 milona i tu Juve i bilo koji drugi klub osim City, Chelsea i PSG-a, nema šta tražiti.
Šta ćemo više od ove djece? Pa u svakoj ekipi ima po jedan naš igrač.
- AvantiSignora
- Kontakt:
Nikad ovaj circus prestati sto se tice napadaca, Immobile haman bio nas igrac, sad izgleda nista od toga, sad opet Liorente na meti.. Eh jedva cekam da proce ovaj Januar da se mogu samo na utakmice koncetrirati..
32 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
Fino Alla Fine Forza Juventus ooooooo oooooo
- L'Avvocato
- Kontakt:
A zbog čega krivite Marottu zbog jeftinih igrača? Pa nije on vlasnik kluba da odlučuje koliko će para potrošiti na igrače. I on dobije toliko i toliko keša, pa se snalazi kako zna i umije u dogovoru sa Conteom, skautima i Anjelijem.
Takvo je stanje trenutno. Nema se 40 miliona za transfer + plata od nekih desetak miliona godišnje. To je čisto prese*avanje iovako ionako. Vi ako niste zadovoljni s titulama u ligi, kupu i ligi prvaka onda s vama nešto nije uredu.
Ljudi rade najbolji mogući posao trenutno. Šta se žalite na tog napadača jbt ... uredu je nesposobni su ovi postojeći, ali za nešto bolje trebaju pare, a toga nema. Bar ne trenutno.
Takvo je stanje trenutno. Nema se 40 miliona za transfer + plata od nekih desetak miliona godišnje. To je čisto prese*avanje iovako ionako. Vi ako niste zadovoljni s titulama u ligi, kupu i ligi prvaka onda s vama nešto nije uredu.
Ljudi rade najbolji mogući posao trenutno. Šta se žalite na tog napadača jbt ... uredu je nesposobni su ovi postojeći, ali za nešto bolje trebaju pare, a toga nema. Bar ne trenutno.
★★★
"Uči(čitaj), u ime Gospodara tvoga koji stvara."(Al-Alaq)
"Uči(čitaj), u ime Gospodara tvoga koji stvara."(Al-Alaq)
- AvantiSignora
- Kontakt:
Pa eto ljetos su imali 30 milj e za Jovetica, gdje su te pare sada. I sto smo doveli Peluso uobce, bolje da smo sacuvali te pare i na kraju doveli nekog KVALITETNOG igraca.
32 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
- IlCapitano
- Kontakt:
La Stampa - Juve, contatti con l'agente di Hernanes
★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★
Patka. Ne vidim svrhu njegovog dolaska , nije napadac , ništa od toga.IlCapitano je napisao/la:La Stampa - Juve, contatti con l'agente di Hernanes
37 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★★★
Amauri > Mandžukić
Amauri > Mandžukić
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.