ovo je dovoljan adut da nasu ligu izbjegavaju svi koji kupuju kvaltietne igrace,bez uvrede ali taj skoro u evropskim okvirima ima zanemarivu karjeru,igrace tipa skoro hrvatska i srbijanska liga stanca svaki prelazni roksamosarajvo je napisao/la:To sto Said nije ostao duze vrijeme u Sarajevu i sto nije ostavio veci trag ne mora znacit da samim tim i ne valja, ja sam govorio samo o kvalitetu kojeg Said ima vise i od Zeke i od Skore...nije odigrao ni priblizno ko oni za Sarajevo ali nekad je jedna utakmica dovoljna da se vidi kako stvari stoje.
Naravno, mislio sam na igrace koji su se zadrzali tu kolko tolko, ostavili trag u nasoj ligi, a ne igraci koji su popljuvani i otjerani, nazivani klocem itd a danas zarađuju 10 miliona i medju glavnim u reprezentaciji su.
Kazes vise titula = bolji igraci, jes al u Spaniji i Engleskoj.
Hoces reci da bi ijedan igrac koji je prošo kroz Zelju od 2010 do danas mogao igrati u prvoj postavi naše šampionske generacije iz 2007 ili one vaše iz 2000 i neke? Zadnjih par godina kvalitet lige nam je nikad slabiji.
Isto vrijedi i za Sarajevo.Igraci koji igraju u nasim klubovima zadnjih par godina su odron, najslabiji od osnivanja (uz par izuzetaka) lige a o tome da ti je danas za titule potrebno nesto sasvim drugo necu ni trosit rijeci.
Da ne ispadne da govorim da vi niste imali igraca poslje rata, gluho idaleko bilo ali reci "koji ba vasi igraci poslje rata", "nema igraca,nema titula a i navijaca je sve manje" je kretenluk u najmanju ruku.
Pa idolu jedan osvojili ste duplu krunu a imate manju posjetu od nas od 2010 ste imali vecu posjetu samo te prve godine a kroz sta smo mi sve prosli i ti ces mi reci navijaca sve manje.
P.S.
Skoro je najbolji napadac premijer lige BiH od njenog osnivanja do danas...naravno ako racunamo one igrace koji su fakat igrali u PL BiH a ne one koji su odigrali 10 utakmica,otjerani ko zadnji ološ, a svoj zanat ispekli i postali ono sto su postali u inostranstvu.
P.P.S.
Vidim ne bi spominjo prije rata igraca...recimo, kolko god da su vasi igraci i vi sami bolji od nasih prije rata(a nisu) mi smo pet puta iznad vas prije rata...
Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,Monolog,ribery,_dreamer_
Re: Premijer liga BiH - opcenito
Ma kakvi vi. Vi se za nista ne zalazete. Nemamo mi samo Osima tu je jos legendi koji vole ovaj klub i spremni su mu pomoci. Sami ste krivi sto vam je takav klub i uprava.samosarajvo je napisao/la:ciza je napisao/la:evo jedne usporedbe poslovanja nasih klubova koji su u vrhu,i osvrt na ovu prodaju husjenovica,otisao je u dinamo,kako pise za 50 000 eura,koliko se vidi navijaci sarajeva su zadovoljni sto je otisao u klub koji ima neke ambicije,uprava koliko toliko,(igrac koji sigurno vrijedi vise al eto)
siorki je prodao barisica u hajduk prosle godine za 200 000 eura(koji nije opravdao ni jednog eura)e sad ljudi oko sarajeva imaju nekakvu satisfakciju sto ce husjenovic napredovat i otici kako ocekuju za neke milionske cifre i napunit tudju kasu,od kojih sarajevo nema nista,u sirokom im je svejedno sto barisic nije uspio i otpisan je kao igrac,i kad se podvuce crta vidi se razlika u ozbiljnosti klubova i poslovanja,i ja nemam nista ni sa sirokim i sa sarajevom i ovo ne nepristrasan komentar
dakle jedino siroki i zeljo drze do neke ozbiljnosti u radu ovo ostalo divlji zapad
Said, postao je ljubimac navijača Sarajeva koji su ga smatrali za najboljeg igrača njihovog kluba još od legendarnog Safeta Sušića,sto je najgore ovo je istina,kad nisi u 25 godina imao igraca koji i ole nesto zna,sve je jasno na kakvim je granama sarajevo pa i ostali u ligi
Ti hoces da kazes da je Zeljo kroz svoju historiju imao kvalitetnije igrace od Sarajeva, ili jos gore da Sarajevo 25 godina nije imao igraca koji niste iole zna?
Uzmi igrace od rata na ovamo i vidjeces kroz koji klub u BiH je proslo najvise kvalitetnih igraca.Od Skore,Obuce,Zeke,Vuleta,Saida pa nadalje a to ne umanjuje Saidov kvalitet, vec nasuprot.Slicno je bilo i prije rata o cemu svjedoce i razni podaci .
Ako je Said najbolji igrac u Sarajevu od Sušica onda je u nasoj ligi od rata najbolji ikad (sto i jeste) a u Zelji bi bio najbolji svih vremena![]()
A vec sam pisao milion puta za Saida, nema te uprave u BiH koja bi njega sacuvala na 3-4 godine i od njega napravila tzv zlatnu koku, prije svega jer bi svak normalan na pocetku potpisao kraci ugovor s obzirom na njegovu kilazu, jer nema tog covjeka koji je mogo znat da ce Said prekucat ligu zmireci.A akd bi se to desilo on ga ne bi zelio produzit...
Jos kad skontas da je on seljacic, zeljan para,uspjeha, bez pameti covjek,psihicki labilan, samo da mu je sto prije vani, vidis da smo jos i dobro prosli sa 100.000.
Sto se Sesara tice, slazem se da smo uzeli malo i da smo trebali bar 300.000 eura ali mi nismo bas u poziciji da se cjenkamo jer nam novac hitno treba za neke stvar, za razliku od vas.
I osimu je ja mislim sad krivo sto ga nije doveo, pa makar tako debelog na godinu dana.
@buu
hoces reci da Sarajevo sutra ne bi potpisalo ligu od 12 klubova?Mi se i najvise zalazemo za to ja mislim
To sto vi ne pustate Adilovica je zato sto imate Osima(i jednog i drugog) koji ce dati pare ako zafali, imate pare od Dzeke (koje nisu male uopste)...Nemate ljude koji su vas krali zadnjih 15 godina, jer malo kome ste i bili zanimljivi izmedju dva perioda Osima.
NO PYRO NO PARTY
-
samosarajvo
- Kontakt:
Što opet potvrđuje (ne)kvalitet nase lige.Naravno, mislio sam na Skoru generalno kao najboljeg napadaca, ne trenutno ili zadnjih par godina.ciza je napisao/la:ovo je dovoljan adut da nasu ligu izbjegavaju svi koji kupuju kvaltietne igrace,bez uvrede ali taj skoro u evropskim okvirima ima zanemarivu karjeru,igrace tipa skoro hrvatska i srbijanska liga stanca svaki prelazni roksamosarajvo je napisao/la:To sto Said nije ostao duze vrijeme u Sarajevu i sto nije ostavio veci trag ne mora znacit da samim tim i ne valja, ja sam govorio samo o kvalitetu kojeg Said ima vise i od Zeke i od Skore...nije odigrao ni priblizno ko oni za Sarajevo ali nekad je jedna utakmica dovoljna da se vidi kako stvari stoje.
Naravno, mislio sam na igrace koji su se zadrzali tu kolko tolko, ostavili trag u nasoj ligi, a ne igraci koji su popljuvani i otjerani, nazivani klocem itd a danas zarađuju 10 miliona i medju glavnim u reprezentaciji su.
Hoces reci da bi ijedan igrac koji je prošo kroz Zelju od 2010 do danas mogao igrati u prvoj postavi naše šampionske generacije iz 2007 ili one vaše iz 2000 i neke? Zadnjih par godina kvalitet lige nam je nikad slabiji.
Isto vrijedi i za Sarajevo.Igraci koji igraju u nasim klubovima zadnjih par godina su odron, najslabiji od osnivanja (uz par izuzetaka) lige a o tome da ti je danas za titule potrebno nesto sasvim drugo necu ni trosit rijeci.
Da ne ispadne da govorim da vi niste imali igraca poslje rata, gluho idaleko bilo ali reci "koji ba vasi igraci poslje rata", "nema igraca,nema titula a i navijaca je sve manje" je kretenluk u najmanju ruku.
Pa idolu jedan osvojili ste duplu krunu a imate manju posjetu od nas od 2010 ste imali vecu posjetu samo te prve godine a kroz sta smo mi sve prosli i ti ces mi reci navijaca sve manje.
P.S.
Skoro je najbolji napadac premijer lige BiH od njenog osnivanja do danas...naravno ako racunamo one igrace koji su fakat igrali u PL BiH a ne one koji su odigrali 10 utakmica,otjerani ko zadnji ološ, a svoj zanat ispekli i postali ono sto su postali u inostranstvu.
P.P.S.
Vidim ne bi spominjo prije rata igraca...recimo, kolko god da su vasi igraci i vi sami bolji od nasih prije rata(a nisu) mi smo pet puta iznad vas prije rata...
Ako je Skorina karijera zanemariva kakva je tek Adiloviceva...
@buu
Ma ja...samo svi valjate u ovoj ligi, vi ste najbolji,najjaci,najbolje navijace imate
a svjesni niste da ste bas vi i siroki najvise pokrali u ovoj ligi, ovi dole iz hercegovine su maheri kad su u pitanju pare,reketarenje i slicno...dok ste vi pak nesto bolji u otimanju bodova i utakmica...
i vi ste neko i nesto...vi ste jad bolan
pa prije ce meni pozlit od ovih silni nebulozabagrcavi je napisao/la:![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
drmni jedan apaurin pozliće ti.
Godinama su te topili, ali ostao si jak kao Čelik!
Nije ni cudo sta se sve pise kad svako ima pristup forumu
.
pa cujes da je Skoru zahebo trener, kod onog prvog je bio odlican , trpo 3 komada po tekmi , i kad je doso novi izbacio ga iz tima ( mrzi muslimane valjda ili mu je smetao njegov imidz)i on je propao. Drogba imao jakog menadzera koji ga je gurao i da tog menadzera nije bilo Skoro bi sad bio glavni igrac Chelsija ili nekog drugog velikana.bagrcavi je napisao/la:![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
drmni jedan apaurin pozliće ti.
I onda kada više ne bude me ovdje
kad moja duša s ove zemlje negdje ode
zastavu tvoju tamo ponijet ću sa sobom
nigdje bez tebe Željo kunem ti se Bogom!
kad moja duša s ove zemlje negdje ode
zastavu tvoju tamo ponijet ću sa sobom
nigdje bez tebe Željo kunem ti se Bogom!
Sve ovo podvuceno je tacno .samosarajvo je napisao/la:ciza je napisao/la:To sto Said nije ostao duze vrijeme u Sarajevu i sto nije ostavio veci trag ne mora znacit da samim tim i ne valja, ja sam govorio samo o kvalitetu kojeg Said ima vise i od Zeke i od Skore...nije odigrao ni priblizno ko oni za Sarajevo ali nekad je jedna utakmica dovoljna da se vidi kako stvari stoje.
P.S.
P.P.S.
ovo je dovoljan adut da nasu ligu izbjegavaju svi koji kupuju kvaltietne igrace,bez uvrede ali taj skoro u evropskim okvirima ima zanemarivu karjeru,igrace tipa skoro hrvatska i srbijanska liga stanca svaki prelazni rok
@buu
Ma ja...samo svi valjate u ovoj ligi, vi ste najbolji,najjaci,najbolje navijace imate![]()
, samo vi se zalazete za boljitak ove lige,drzave,grada,kantona,opcine,mjesne zajednice itd...samo vi uz Siroki vrijedite u ovoj nasoj ligi
a svjesni niste da ste bas vi i siroki najvise pokrali u ovoj ligi, ovi dole iz hercegovine su maheri kad su u pitanju pare,reketarenje i slicno...dok ste vi pak nesto bolji u otimanju bodova i utakmica...
Prave placipicke. Krasti i otimat cemo dok god nam bude volja, moze nam se
NO PYRO NO PARTY
Opet ce biti ona meni najdraza "mi smo najbolji tim i klub u drzavi ali svi su protvi nas pa ne mozemo da napredujemo" by Dino Selimovic.
P.S. Skoro:
Sama cinjenica da se Skoro tri puta vracao u Sarajevo dovoljno govori o njegovo talentu, Dzeko je igrac koji se vise nikada nece ponoviti u PL BIH, a i on sam je itekako imao srece u svojoj karijeri.
Kad god ne bude islo kao sto ne ide, samo se vrate na stare optuzbe koje nemaju veze sa vezom. Jer kako Dino rece "najbolji u drzavi" pa eto ispade toliko su jaki da drugi "rade nezakaonite stvari" da bi bili ispred strasnog Sarajeva. A oni kao posteni, fini, sve regularno.samosarajvo je napisao/la:a svjesni niste da ste bas vi i siroki najvise pokrali u ovoj ligi, ovi dole iz hercegovine su maheri kad su u pitanju pare,reketarenje i slicno...dok ste vi pak nesto bolji u otimanju bodova i utakmica...
P.S. Skoro:
Sama cinjenica da se Skoro tri puta vracao u Sarajevo dovoljno govori o njegovo talentu, Dzeko je igrac koji se vise nikada nece ponoviti u PL BIH, a i on sam je itekako imao srece u svojoj karijeri.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×
koliko vidim uprava sarajeva je ta koja najvise obecava i hvali sebe po medijima dok ostali suti pokusavaju makar rjesavat svoje probleme,jel ih ko tjerao da obecavaju turske pare,arapske pare,igrace lazia,direkora kluba cini vise nego odjelo i lijepa pricasamosarajvo je napisao/la:a svjesni niste da ste bas vi i siroki najvise pokrali u ovoj ligi, ovi dole iz hercegovine su maheri kad su u pitanju pare,reketarenje i slicno...dok ste vi pak nesto bolji u otimanju bodova i utakmica...
a ko vas je pokrao protiv zete,ko vas je porako u travniku,jesul uprave zeljr i sirokog krive sto vam dva najbolja igraca idu sicu? nisam navijac zelje ni sirokog
Pa kad direktor manjeg sarajevskog kluba cmizdri i piše nebuloze po facebooku šta očekivati od ovih simpatizera koji ne znaju šta bi od muke.
DRUG NEBI TI PUNCA
Bilo bi interesantno da neko malo statistički (mislim na trofeje, broj golova, najbolji srijelci lige itd.) obradi Dželu i Škoru. Ne bi me čudilo da je Dželo u svemu ispred i kao takav sigurno bolji napadač od Škore i u domaćim okvirima. Ne bih trčao pred rudu, ali to bio još jedan mit neupučenih (zaista su većina neupučena u istoriju svog kluba, a drugim da i ne govorim) pitara. Škoro je nažalost klasična bh. jadovanska priča. Dijete bez oca ostalo, teško se živilo, odjednom granulo sunce, malte ne dijete kidnapovali jer ga nije imao ko zaštititi, ni porodica, ni klub, ni niko. Sa te strane mi ga je zaista žao jer u normalnim okonostima odnosno u jednoj sređenoj porodičnoj i klupskoj atmosferi za razvoj mladog sportiste on bi sigurno napravio nešto za naše pojmove-
http://fkzeljeznicar.com/ Najbolji portal za najbolji klub!
za radosevica
Napolitanci su isprva Bijelima ponudili 2.5 milijuna eura, da bi Parma u ponedjeljak povećala ponudu na 3 milijuna.Klub sa San Paula danas je ponudio Bijelima istu cifru, a navodno su sve već dogovorili s mladim veznjakom, koji je prihvatio petogodišnji ugovor u visini od 250 tisuća eura godišnje.No, na Poljudu su stopirali transfer. Traže 3.5 milijuna i ni euro manje
svi nasi klubovi bi na prvu prihvatili ovu cifru laze onaj ko kaze da ne bi
ovo fali klubovima u BiH ,a to je nacin pregovaranja a ne prihvatat prvu ponudu koja se pojavi
izgleda da jedino osim ovo trenutno radi s adilovicem
Napolitanci su isprva Bijelima ponudili 2.5 milijuna eura, da bi Parma u ponedjeljak povećala ponudu na 3 milijuna.Klub sa San Paula danas je ponudio Bijelima istu cifru, a navodno su sve već dogovorili s mladim veznjakom, koji je prihvatio petogodišnji ugovor u visini od 250 tisuća eura godišnje.No, na Poljudu su stopirali transfer. Traže 3.5 milijuna i ni euro manje
svi nasi klubovi bi na prvu prihvatili ovu cifru laze onaj ko kaze da ne bi
ovo fali klubovima u BiH ,a to je nacin pregovaranja a ne prihvatat prvu ponudu koja se pojavi
Zadnja izmjena: ciza, dana/u 16 jan 2013, 21:39, ukupno mijenjano 1 put.
Treba hiljadu stvari izvršiti da bi se moglo pregovarati o cijeniciza je napisao/la:za radosevica
DRUG NEBI TI PUNCA
3 miliona e pa covjece za te pare pola stadiona napraviti,a mi se udaramo u guzicu kad neko ode za 300 milja koja razlika lige.
ne kazem da treba milione uzimat i da se to moze,ali siguran sam da moze vise od tih pisljivih 100 000 eura,ako su u upravi sigruni da imaju igraca koji vrijedi ne pustat ga na prvu ponudu,i pregovarat izvuc 200,300 000 eurabagrcavi je napisao/la:Treba hiljadu stvari izvršiti da bi se moglo pregovarati o cijeniciza je napisao/la:za radosevica
izgleda da jedino osim ovo trenutno radi s adilovicemNije to toliko jednostavno, a hiljadu puta je objašnjeno ovdje.
nema tog opravdanja i razloga za ovo,jer jednom se mora prekinut s ovim do sad ako mislimo naprijed jer u suportnom nema napretka jos 10 godina,za milionske transfere uredu postujem!
@ciza
Rekao sam ti ranije i sada detalj više da se ne brineš. Igrač iz naše lige 700 hiljada eura. I nije iz Zvijezde
Rekao sam ti ranije i sada detalj više da se ne brineš. Igrač iz naše lige 700 hiljada eura. I nije iz Zvijezde
Sesar ima ugovor do kraja sezone, novi Pape
do februara valjda tako je i u većini klubova i kako onda oni mogu pregovarati oko cijene ? Ima ona narodna poslovica "bolje vrabac u ruci nego golub na grani", e tako je i njima bolje uzeti 50 k€ sad nego ništa na kraju.A nemaju uslova ili igrač nema želje za produženje ugovora.U Želji je nešto drugačije, Adilović ima ugovor do kraja sezone, ali nije problem za produženje ako se sad ne proda pa Željo može nešto "pregovarat".
@irh
Jel to Olimpic nastavlja tradiciju solidnih transfera ?
@irh
DRUG NEBI TI PUNCA
bagrcavi je napisao/la:Sesar ima ugovor do kraja sezone, novi Papedo februara valjda tako je i u većini klubova i kako onda oni mogu pregovarati oko cijene ? Ima ona narodna poslovica "bolje vrabac u ruci nego golub na grani", e tako je i njima bolje uzeti 50 k€ sad nego ništa na kraju.A nemaju uslova ili igrač nema želje za produženje ugovora.U Želji je nešto drugačije, Adilović ima ugovor do kraja sezone, ali nije problem za produženje ako se sad ne proda pa Željo može nešto "pregovarat".
@irh
Ne znam i namjerno ne pominjem imena da ne bi bilo kako navlačim za nekoga. Samo ova cifra ne bi bila solidan transfer. Bio bi dobar transfer za naše uslove.
Ovde neki ljudi nikada nece shvatiti poentu,igraci koji imaju prespektive a igraju u BH ligi svi imaju u ugovorima da mogu otici za odredjenu cifru a to klubovi prihvataju iz razloga sto im daju platu od par hiljada maraka,jer sve uprave imaju pritisak navijaca a para nigdje pa ti dodje menadzer dovede dobrog igraca kaze igrace,lupam, za 3000 km ali fiksno obestecenje je 100000.Ovde se cesto spominje Hajduk,ali taj raspali Hajduk ima budzet od desetak miliona eura,slicno je u Srbiji sa Zvezdom.Znam da u nekim klubovima sami menadzeri placaju igrace ili bar dio plate al naravno zna se sta se desava kad dodje vrijeme prodaje......
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.