Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,TaRgEt_,Monolog,ribery,_dreamer_

Elegant
Kontakt:

Re: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji B

Post Postao/la Elegant » 17 jan 2013, 15:38

AÐ_Official je napisao/la: Imaju li ti momci roditelje, imaju li ti momci internet? Jesu li im roditelji toliko idioti da im nisu u stanju objasniti da moraju otici u Bosnu i promijeniti drzavljanstvo, tj. uzeti Bosanski pasos a onda nastupa savez i odradi dio oko sportskog drzavljanstva. Ne moze niko natjerati nekog da promijeni drzavljanstvo. Svi ti momci moraju doci u Bosnu, predati papire i tek onda se nadati bilo kakvom pozivu. Ne moze se rjesavati sportsko drzavljanstvo prije promjene obicnog drzavljanstva. Koliko sam upucen, svi ti momci dolaze najmanje jednom godisnje u Bosnu. To bi oni da ih neko kumi i moli? Onome kome je stalo, taj ce sve uciniti, dolaziti na okupljanje iako nema prava nastupa, biti uz reprezentaciju(Pjanic, Mujdza) a ne glumit neku damu.
Badava se trudis da objasnis jer pojedinima uđe na jedno uho a na drugo izađe.

Oni misle da to ide preko noci, da ce neko iz savez trecati po evropi i po BiH rodnim mjestima tih igraca da vadi papire pa nije niko glup. Kao sto si rekao i kao sto sam Safet kaze "prvo ti igraci moraju da izraze zelju da uopste zele nastupati za BiH, pa onda moraju sami poceti sa papirima a savez ce im pomoci".
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

Edol
Kontakt:

Post Postao/la Edol » 17 jan 2013, 15:38

@AĐ_Official
To "onome ko je stalo će učiniti sve" možeš primijeniti i na Savez. ;) Mislim da više oni trebaju nama nego mi njima. Ako jedan Izet Hajrović otpadne, ko zna kad ćemo dočekati novo dijete iz dijaspore na toj poziciji koje će se smilovati da igra za nas i koje će imati kvalitet, jer naša liga je u tolikom rasulu da se ne možemo na nju oslanjati ni za klupe. Izet ima i Švicarsku, nije problem ni za njih igrati, a mi nemamo zamjene. Izeta sam 'nako uzeo za primjer, nije bitno.

nihco

Post Postao/la nihco » 17 jan 2013, 15:40

Pitamo se sto su Slovenci, sa duplo slabijim reprezentacijama, otisli na tri velika takmicenja ? Prosto, Slovenac je, u prosjeku, bar 50% pametniji od Bosanca, tj, ima vidsi nivo svijesti. Sve dok mi budemo masovno podrzavali praksu koja se desava u BiH fudbalu, mozemo samo sanjati o velikom takmicenju . mozemo se jos 2 mjeseca folirati da smo prvi na tabeli i cao, vracamo se u realnost.
Zadnja izmjena: nihco, dana/u 17 jan 2013, 15:42, ukupno mijenjano 1 put.
Sent from my Commodore 64

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 17 jan 2013, 15:41

Drago mi je zbog ovoga dečka, evo više ne igra u drugoj italijanskoj ligi, sada je u Calcio , nadam se da će se u određenom vremenu pojaviti interes s obje strane ( Savez, i igrač ), a time i počinjanje realizacije u smislu njegovog igranja u našoj reprezentaciji.
Sretno Enise :)
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 17 jan 2013, 15:43

Elegant je napisao/la:kao sto sam Safet kaze "prvo ti igraci moraju da izraze zelju da uopste zele nastupati za BiH.
U Havazu? Ili da daju izjave u novinama drzava u kojima su vec reprezentativci, nesto sto im je korisno za karijeru. Ili da se sami scoutiraju, daju otkaz reprezentaciji za koju igraju, dodju u BiH, sve sami srede, jos se zapakuju u paket za poklone kao spremni igraci koje je tudja fudbalska reprezentacija vec za nas pripremila, lijepo jos se adresiraju na adresu saveza i nadaju se da nece neko biti suvise zauzet da otvori paket. :lol:

I onda se Bosnjo pita: Pa kakao to da ne napredujemo? :lol:
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

grgr
Kontakt:

Post Postao/la grgr » 17 jan 2013, 15:44

zizu1991 je napisao/la:Drago mi je zbog ovoga dečka, evo više ne igra u drugoj italijanskoj ligi, sada je u Calcio , nadam se da će se u određenom vremenu pojaviti interes s obje strane ( Savez, i igrač ), a time i počinjanje realizacije u smislu njegovog igranja u našoj reprezentaciji.
Sretno Enise :)
Jel ovaj momak rodjen ovde ili i sa njim moramo prolazit neku proceduru promjene drzavljanstva ? XD

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 17 jan 2013, 15:45

Rodjen u Bihacu.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

nihco

Post Postao/la nihco » 17 jan 2013, 15:46

Principatus je napisao/la:
Elegant je napisao/la:kao sto sam Safet kaze "prvo ti igraci moraju da izraze zelju da uopste zele nastupati za BiH.
U Havazu? Ili da daju izjave u novinama drzava u kojima su vec reprezentativci, nesto sto im je korisno za karijeru. Ili da se sami scoutiraju, daju otkaz reprezentaciji za koju igraju, dodju u BiH, sve sami srede, jos se zapakuju u paket za poklone kao spremni igraci koje je tudja fudbalska reprezentacija vec za nas pripremila, lijepo jos se adresiraju na adresu saveza i nadaju se da nece neko biti suvise zauzet da otvori paket. :lol:

To je osnovno pitanje, nazalost zrtve smo dokazanih kriminalaca i amatera i , s druge strane, zbunjenog i neobrazovanog naroda .
Sent from my Commodore 64

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 17 jan 2013, 15:47

http://www.transfermarkt.de/de/enis-nad ... ansfer_box" onclick="window.open(this.href);return false;
Rodom je odavde, ima naš pasoš po transfermarktu, sada, koliko tu ima istine ....
@princi, potpis

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 17 jan 2013, 15:49

Svi taru guzicu od drugoga,a u stvarnosti ni jedni ne rade ništa ni savez,ni selektor ni igrač/i.
Svi očekuju da im se sve servira na gotovo, tako neće moći.
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

AÐ_Official
Kontakt:

Post Postao/la AÐ_Official » 17 jan 2013, 15:49

Edol je napisao/la:@AĐ_Official
To "onome ko je stalo će učiniti sve" možeš primijeniti i na Savez. ;) Mislim da više oni trebaju nama nego mi njima. Ako jedan Izet Hajrović otpadne, ko zna kad ćemo dočekati novo dijete iz dijaspore na toj poziciji koje će se smilovati da igra za nas i koje će imati kvalitet, jer naša liga je u tolikom rasulu da se ne možemo na nju oslanjati ni za klupe. Izet ima i Švicarsku, nije problem ni za njih igrati, a mi nemamo zamjene. Izeta sam 'nako uzeo za primjer, nije bitno.
Taj isti Izet je otpao samovoljno a ne zbog saveza ili selektora. Kao sto sam vec rekao, selektor je bio u kontaktu sa njim, cak mu isao na tekme u Svicarsku i ovaj opet na kraju glumio damu i izabrao Svajcarsku. To mi trebamo nekog da molim? Ne hvala. Radije bih imao 25 igraca kojima je stalo do igranja za reprezentaciju nego par igraca kao Hajrovica kome je svejedno i koji glumi neku ufuranu klinku. Druga stvar je kada neko kao Ermin Bicakcic dodje u savez na bez znacajno okupljanje, da doznanja da je spreman i zeljan igrati za reprezentaciju, a ne kao neki davati izjave kako "ne zna odakle poceti i kako da izvadi pasos". Pa, halo?!?! Cuj ne zna kako da izvadi pasos? Boze, baci ciglu i budi precizan. :roll: :cry:

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 17 jan 2013, 15:55

Principatus je napisao/la:

Jeste neko ce im doci na vrata u Belgiji, Italiji, Francuskoj, Madagaskaru ... i dati plavu knjizicu na kojoj pise "pasos" a unutra pise Enis Nadarevic ređen tad i tad, drzavljanin BiH .... i eto njega u reprezentaciju a do jucer za njega nije znao niko dok nije presao u Genovu, niko sem Nichudina koji prati te lige Izraela, Madagaskara, Belgije, Tađikistana ...itd.

A dok ne dobije taj pasos, on (i svi ti igraci) ce da trenira u svome klubu, nece mu pasti na pamet da bilo sta uradi po pitanju papira, a vamo "kao" gine da zaigra za reprezentaciju.

Glavno pitanje je da li je iko od tih igraca izjavio da zeli da nastupa za nas, ili je sve islo preko medija kao sto kazes "havaza" ili nekih drugih. Da li je Sead ikada reako "da bi dosao pjesice" ???

U međuvremenu proci ce mjesec-dva a vi "skauti" otkopaj te nekog drugog igraca pa ga dizite u oblake !!!!

P.S. Niste dugo Ljevakovica spomenuli !
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 17 jan 2013, 16:04

Dylan Dog je napisao/la:Sad će doć Devil da kaže da taj il nikad nije ni zaigrao za njihove selekcije,il da jeste,ali da ionako nema kvalitete da u budućnosti bude A reprezentativac Srbije :mrgreen:
Igrao i 90% da ce i nastaviti da igra.Vrlo talentovan bek,i velike su sanse da je ta izjava izmisljena jer u poslednjem intervjuu za Vecernje novosti iz septembra on kaze...
- Najpre sam bio kadetski, a potom i omladinski reprezentativac, što sam i sada - kaže mladi sagovornik “Novosti”. - Šta će biti narednih godina, rano je govoriti. Idemo, kao što rekoh, korak po korak. Suvišno je, naravno, govoriti kolika je čast nositi reprezentativni dres Srbije. To se podrazumeva.
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

Zekoo
Kontakt:

Post Postao/la Zekoo » 17 jan 2013, 16:05

Jel ovo brat možda il rođak od Safeta ?

AÐ_Official
Kontakt:

Post Postao/la AÐ_Official » 17 jan 2013, 16:06

Zekoo je napisao/la:Jel ovo brat možda il rođak od Safeta ?
Ne, @Devil je Srbijanac, bolje poznat kao glavna obajestajna sluzba za sve vezano za fudbal u Srbiji i za skauting. :mrgreen:

Zekoo
Kontakt:

Post Postao/la Zekoo » 17 jan 2013, 16:08

AÐ_Official je napisao/la:
Ne, @Devil je Srbijanac, bolje poznat kao glavna obajestajna sluzba za sve vezano za fudbal u Srbiji i za skauting. :mrgreen:
Znam ko je Devil, al pitam za Enisa :D

grgr
Kontakt:

Post Postao/la grgr » 17 jan 2013, 16:09

Bas me zanima sta ce safet rec ako momak iz serije a ne moze dobit poziv da sjedi na klupi kao treci napadac onda ne znam ko moze...

AÐ_Official
Kontakt:

Post Postao/la AÐ_Official » 17 jan 2013, 16:11

Zekoo je napisao/la:
AÐ_Official je napisao/la:
Znam ko je Devil, al pitam za Enisa :D
Ahh, to nisam siguran. Krajisnici su vrlo povezani, tako da me nebi cudilo da su rodbina.

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 17 jan 2013, 16:13

Nadarević, koliko sam vidio, ako se ne varam, može da igra SMF, jer posjeduje brzinu

Hypnose
Kontakt:

Post Postao/la Hypnose » 17 jan 2013, 16:57

Zasto pozivati nadarevica, ne treba nam..... Kad Teletini nije tad trebao, a jeste, jer su nam na klupi vanzemaljci od kojeg se ne zna ko je gori (jedina istinska klasa Svraka 8-) )........
A sad Mazlum ce ga pozvati jer je presao u Seriu A i vise nije drugoligaski igrac i onda ce ovdje kruziti prica Papek ga otkrio...... Frajer vec godinu-dvije jedan od najboljih igraca, al' je zato zvao dr. drugoligaskog igraca, zapravo zove ga redovno..... Igraca iz Tanzanske 2. divizije okrug C........
30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Iceplayer, random11, zaostrog i 26 gostiju.