Ne slazem se.grgr je napisao/la:Svaki igrac koji i trenira sa ekipom u Italijanskoj prvog ligi mora imati mjesta u reprezentacija a pri tome ne mislim na prvih 11 nego da mora biti na klupi jednostavno je tako bez obzira kolko opcija na klupi imali za te pozicije ne moze bit kvaliteniji igrac iz turske ili PL od takvog igraca niti mu treba uzimat mjesto. Nadam se da nece bit nikakvih problema sa papirima ako eventualno trebaju ako ovaj momak dobije poziv. Svakako klupa bi dobila na sirini i kvalitetu....
Lulic jest u slaboj formi trenutno ali ovaj Nadarevic nije ni do koljena Lulicufloyd je napisao/la:Sto se mene tice, moze odmah u prvih 11 umjesto Lulica. Lulic je katastrofa jos od rumuna.
Najgore je što naši ljudi određuju koliko je igrač dobar po tome koliko je dobar tim u kojem on igra.. Recimo , nekome misli da je bolje da neki igrač igra u kvalitetnom klubu u slaboj ligi , primjera Dinamo Zagreb , a ne u solidnom klubu u dobroj ligi , tipa Gent ili Standard u Belgijskoj ligi ... Džaba tebi što ti igraš u jednom Dinamu koji učestvuje u ligi prvaka , kada ti u domaćoj ligi igraš protiv klubova koji su odron i igrača koji su odron , a onda kad naletiš na nekog tenka od igrača u Ligi Prvaka spustiš se na zemlju..zizu1991 je napisao/la:Upravo tako, mi čekamo transfer kao ovjeru kvalitete nekoga igrača.
Nešto žestoko treba da se mijenja u principu rada našega Saveza.
Na ovog momka je @gringo upućivao ima više od pola godine, kada je postavljao linkove za praćenje njegovoga nastupa i hvalio ga.
Ja sam također pratio neke utakmice, i pokazao se veoma dobrim, no u nas, nažalost, ako ne igraš u kvalitetnoj ekipi, vrhunskoj, bez obzira u kakvoj si formi, ne možeš da dopužeš do nekih kombinacija za " A " vrstu.
Evo ovoga momka, Halilovića, niko ga nije zvao, niti pozivao od naših dok se nije probio, dok nije " izvikan " od svjetskih medija kao veliki talent, i tako je bezbroj slučajeva, nažalost.
Edol je napisao/la:Čuo sam još poodavno nekih jako dobrih stvari o Nadareviću od ljudi koji su ga gledali, i ranije su se interesovali neki prvoligaši ali Varese je držao visoku cijenu. Mislim da se o njemu moralo razmisliti i ranije. Valjda je to i ta uloga menadžera, Zahirović se progurao iz ruske 2. do prvog tima a ovaj bio zapažen u drugoj talijanskoj pa ništa.
A kod nas izgleda jednostavno ne postoji neko da prati igrače. Isključivo se oslanjamo na transfere odnosno klubove u kojima neko igra i to nam je isključivi pokazatelj kvaliteta. O Nadareviću se dosad nije pisalo više od jednog članka godišnje, napravi transfer i odmah se traži njegov poziv. Pa **** ga, nije on ništa bio prije dvije sedmice slabiji igrač, gdje su bili ljudi iz Saveza da ga ranije primijete?! Jok, isključivo se gledaju transferi i to je to. Još je sve donekle shvatljivo kad se radi o drugoj ligi, pretpostavljam da je nešto teže doći i do prijenosa ako je već nemoguće otići i pogledati. Ali recimo jedan Denni Avdić igra u Zwolleu koji se može pogledati i na Sport Klubu, a da ne pričam o streamovima, isto važi i za Dumića u Brondbyju, dakle igrači koje se mogu pratiti iz fotelje da se ne mrdne guzicom.
Da sutra Avdić ili Dumić pređu u neku ekipu iz liga petice, odmah eto ga u reprezentaciji a da ga selektor nije vidio u životu ni preko ekrana. Da ne pričam o našoj ligi, imamo preko stotinu naših igrača u ligi, pa možda od stotinu se jedan nađe da popuni klupu, i dobro je. Al' dobro...
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.