La Bundesliga vs Die Serie A

Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers

FC BAYERN
Kontakt:

Re: La Bundesliga vs Die Serie A

Post Postao/la FC BAYERN » 18 jan 2013, 12:08

Kako moze Seria A biti ispred Bundes lige, kada se u Italiji sve zivo namjesta, pa cak su namjestili prvaka 'Juventusa' pa to je gore sve korumpirano, oni i njihova mafija, stadioni vjecno prazni kada se derbi igra a da ne pricam o ovim manjim utakmnicama, igra im je tako spora i neatraktivna cast izuzetcima, i jako cesto prave faulove udaraju igrace, i valjaju se po terenu, sudije poplacene.Dok je Bundesliga najorganizovanija liga, stadioni uvijek puni, igra atraktivna koliko-toliko, nema simuliranja i udaranja jer to sudija odma strogo kazni, dok to u Italiji prolazi, iz godine u godinu sve bolja i bolja liga, sve vise njemackih talenata koji izrastaju u velike igrace, Svabe su napravili plan i drze se tog plana i iz godine u godinu sve vise napreduju dok talijani stoje u mjestu i polako pocinju padati, to je cista realnost.

Pupi04
Kontakt:

Post Postao/la Pupi04 » 18 jan 2013, 13:33

:lol:
Serie A = PL BiH 8-)

Koliko ljudi treba napisati da je BL u ovom trenutku jaca od Serie A da bi vi prestali pisati gluposti?
Jača je u ovom trenutku i .

Samo sto svabe zbog svoje ukocenosti i isplaniranosti nikad nece biti top topova ni predmet divljenja,da bi bili najjaci ponekad je potrebno i malo rizika unijeti a to ne ide sa svabom,solidni i dobri da ali dominantni i najjaci nikad.
Calcio ce se vratiti i vi to dobro znate,a ni sada pored svih problema nije toliko los da se omalovazava,pa do samo prije dvije godine Serie A je dala prvaka Evrope a ja ne vidim vas trofej u toj dominaciji,pa i ove godine prvak Italije je konkurentan za osvajanje trofeja,nigdje ja ne vidim taj krah kako ga zelite predstaviti.
Al ponavljam jos jednom Buli nikad nece dostici nivo koji je Serie A imala na svom vrhuncu.
...Io non rubo il campionato ed in serie B non son mai stato...

Tuzla ne zaboravlja, Tuzla pamti, podsjeća i opominje !

Prescritto
Kontakt:

Post Postao/la Prescritto » 18 jan 2013, 15:03

Tačno čovjeka zaboli glava od njihove realnosti, po njihov priči nakon što je Bundes liga prestigla Serie A fudbal u Italiji je sveden na amaterski nivo. :lol:

Dižu se u nebesa, a u posljednje tri odigrane pune sezone prvaci im ispadali u grupnoj fazi Lige šampiona. :lol:

Serie A četvrta najgledanije liga na svijetu, 25 hiljada ljudi po utakmici. Ovo za derbije ću se grohotom nasmijati. Na San Siru i Olimpicu za svaki derbi po 80 odnosno 60 hiljada. Juventusov stadion je ionako svaki put pun pa tako i za derbije, logično. Primera koja po mnogim parametrima kotira kao najjača liga na svijetu u prosjeku ima samo 3 hiljade više gledalaca, ovdje se spominju vječito prazni stadioni. Priča se o sporom fudbalu i neatraktivnoj igri, a prosjek golova po utakmici 2,73. Pet od šest učesnika prošlo grupnu fazu, eto recimo Bundes liga je prošle sezone imala manji broj predstavnika i u grupnoj, a u nock out fazi UEFA takmičenja, pa sjetite se samo bruke i sramote Dortmunda u prošloj sezoni. A i na Euru se u međusobnom duelu vidjelo koliko "spor" i "loš" fudbal igraju Italijani. :mrgreen:

@Pupi je sve fino objasnio, Bundes liga je trenutno jača i kvalitetnija, ali to uopšte nije toliko izraženo kao što je bilo u periodu dok je Serie A bila jača liga i kao što to hejteri žele ovdje da predstave.

Onakvu dominaciju koju je Serie A imala devedestih godina Bundes liga nikad neće imati, Bundes liga će i sljedećih sezona biti jača, ali klubovi tu uslovno rečeno dominaciju neće znati materijalizovati kao što nisu znali ni u prošlosti dok je Bundes liga bila ispred Serie A. To je bit svega.
KSIVLE je napisao/la: Pošto ste se sad uhvatili reprezentacija, da napišem koju i o tome. Tu i jedni i drugi imaju poprilično dobre argumente, tako da bi se ovdje čak mogla i voditi kvalitetna rasprava (iako za mene dileme nema). Ja ću kao poklonik njemačkog nogometa iznijeti one koji idu u prilog Elfa, a koji su poprilično brojniji od onih u prilog Azzura:
- Elf ima najviše velikih titula
- Italija je 2 SP osvojila u vrijeme kada se za titulu natjecalo 15-20 reprezentacija (pritom 1934. nije nastupio tada aktualni prvak Urugvaj, dok su Argentina i Brazil igrali sa slabim sastavima koji su k tome još bili i opterećeni višemjesečnim putovanjem brodom; 1938. nisu nastupili pak Njemačka, Urugvaj i Argentina)
- Njemačka ima više finala SP
- Njemačka ima 11 medalja sa SP, Italija samo 7
- Njemačka je 12 puta bila među prva 4 na SP, Italija samo 8 puta
- Njemačka je 17 puta nastupila na SP (nikada nisu zakazali u kvalifikacijama), te su u u tih 17 nastupa čak 16 puta završili među najboljih 8; kod Italije je taj score 17/10
- Njemačka je osvojila 3 EP, Italija 1
- Njemačka je bila 6 puta finalist EP, Italija samo 3 puta
- Njemačka je 8 puta bila na EP među top 4, Italija samo 4 puta.

Zasad dovoljno. Ako bude trebalo, novi argumenti su spremni.
Prvo trebamo rezonovati neke stvari, zašto i po kojem osnovu je EP jače takmičenje od Copa Americe, pa se titula Europskog pravaka smatra jačom od titule prvaka Južne Amerike? Gledajući historijat svjetskih prvenstava Europa je samo za jednu titulu uspješnija od Južne Amerike, to govori da je kvalitet koliko-toliko ujednačen, pa 3 najbolja fudbalera svih vremena dolaze iz Južne Amerike.

Ako ćemo uzimati u obzir kontinetalna i svjetska takmičenja onda je Urugvaj najveća fudbalska sila sa 17 titula. :lol:

A mogli smo možda brojati i trofeje sa Olimpijade. :mrgreen:

Glavni i jedini parametar ko je najveća svjetska fudbalska sila su titule svjetskog prvaka. Brazil 5 puta, Italija 4 puta, Njemačka 3. Ova jedna titula više je vrijednija od svih tih srebrenih i bronzanih medalja. Nema tu neke filozofije. Pa svako živ bi radije da ima jedno zlatnu medalju nego 5 srebrenih. :mrgreen:

Razmišljaj logično, je li jedan HSV-ov Europski kup jači od Parmina dva Kup UEFA? Jeste. Tako je jedna titula Svjetskog prvaka više koju imaju Italijani jača od dva njemačka Eura više.

Eto nek' su 1954. u Švicarskoj učestvovale 32 reprezentacije :mrgreen: , nema mi ništa mrže kad se ovako počne osporavati neki trofej i tražiti dlaka u jajetu. Njemačka nije osvojila nije titulu otkako se SP gra u formatu sa 32 reprezentacije. Šta ćemo sad? Ha? :lol:

Malo mi je nejasno što si izbjegao međusobne duele Italije i Njemačke, evo ja ću to spomenuti, to će sigurno dati jasniju sliku ko je veći. Ukupno odigran 31 meč, Italija 15 pobjeda, Njemačka 7, s tim da Njemci NIKAD nisu pobjedili Italijane na velikim takmičenjima, a Boga mi su imali puno prilika da to učine.

Evo i čisto radi statistike, Brazil, Italija i Njemačka su tri najveće fudblaske sile, bez dileme. Pronađimo uljeza. Njemci NIKAD nisu osvojili titulu svjetskog prvaka preko Brazila ili Italije, a ove druge dvije jesu, Italijani dva puta, 1982. u finalu i 2006. u polufinalu. :mrgreen:

Njemačka reprezentacija je kroz historiju imala veći kontinuitet, ali nikada nije imala generaciju koja je sposobna da pobjedi Italijane kad najviše treba. To je poenta svega. Italijani kakvi god da su, za Njemce su nepobjedivi i zato su veća fudbalska sila.

Da se razumijemo, momentum je trenutno na strani Njemaca, ali historijski i opčenito fußball NIKAD neće biti bolji od calcia.

3 hura za NIKAD :mrgreen:

Sad me slobodno možeš nazvati imbecilom. 8-)
E' tornata la squadra più odiata d'Italia!

FC BAYERN
Kontakt:

Post Postao/la FC BAYERN » 18 jan 2013, 20:47

Prescritto je napisao/la: Serie A četvrta najgledanije liga na svijetu, 25 hiljada ljudi po utakmici.
Istina ali si zaboravio spomenuti da je Bundes liga ubjedljivo na prvoj poziciji.
Prescritto je napisao/la: Ovo za derbije ću se grohotom nasmijati. Na San Siru i Olimpicu za svaki derbi po 80 odnosno 60 hiljada.

Znaci fakat mi sad mrsko traziti podatke, ali ovo sam rekao sa razlogom jer cesto gledam utakmnice(pogotovo derbi utakmnice) i fala bogu imam oci i vidim polu prazan stadion, opet kazem ne uvijek ali cesto, dok ti u bundes ligi kada igraju zadnja dva kluba na tabeli stadioni su puni, a da ne spominjem ekipe kao sto su Siena,Chievo,Pescara i njihovu posjecenost, mogu se nabrojati prstima, to sam htio da ti kazem.
Prescritto je napisao/la: Primera koja po mnogim parametrima kotira kao najjača liga na svijetu.
Po cemu je najaca? Ako je zbog Reala i Barcelone najaca onda nek ti bude, Engleska liga daleko ispred Spanske, moje misljenje.
Prescritto je napisao/la: pa sjetite se samo bruke i sramote Dortmunda u prošloj sezoni.
pa ljudi su usli u ligu prvaka nakon dugo dugo godina, sta si ti ocekivao da haraju odma, igraci bez iskustva u velikim takmnicenju kao sto je LP, vecinom mladi momci da ih sad ne nabrajam, a sada su izrasli u veliku ekipu i otresli su i Real i City prvaka te tvoje najace lige, i prvaka Engleske su obrukali, ekipe koji imaju duplo veci budget i duplo skuplje igrace, sto to ne spomenes.
Prescritto je napisao/la: A i na Euru se u međusobnom duelu vidjelo koliko "spor" i "loš" fudbal igraju Italijani. :mrgreen:
drzim se toga sto sam izjavio Italijani igraju spor i neatraktivan fudbal, nigdje nisam rekao da igraju los fudbal ali sam rekao da nije atraktivno nekako dosadno za gledati, isto tako sam rekao da su dosta prgavi, i opet kazem cast izuzetcima kao sto je Roma,Fiorentina i jos par ekipa koji igraju za gol vise, a ti i dalje o reprezentacijama, a tema je bundesliga vs seria-A.
Prescritto je napisao/la: @Pupi je sve fino objasnio, Bundes liga je trenutno jača i kvalitetnija.
ko prizna pola mu se prasta :D
Prescritto je napisao/la: Bundes liga će i sljedećih sezona biti jača.
prva pa pametna.
Prescritto je napisao/la: ali klubovi tu uslovno rečeno dominaciju neće znati materijalizovati kao što nisu znali ni u prošlosti dok je Bundes liga bila ispred Serie A. To je bit svega.
to cemo da vidimo.

O reprezentacijama necu jer zato treba nova tema, pod nazivom Italija vs Njemacka REPREZENTACIJA, ovdje je rijec o ligama i drzimo se toga, a italijani nikad nama nisu lezali i njihov sistem igre i to je istina.

Vidim volis bold, pa da i ja malo da ga iskoristim, vidim da nisi protiv namjestanja ni rijec napiso, nemas argumenata, ali ja cu ti samo reci dok god bude namjestanja u Italiji uvijek ce te biti iza nas, i gledati nam u ledja, i tonuti sve vise i vise pa nebi me cudilo ni da vas Francuzi prestignu.

Prescritto
Kontakt:

Post Postao/la Prescritto » 18 jan 2013, 21:21

Joj saprat ćeš me na dlanove bezveze. :mrgreen:
FC BAYERN je napisao/la: Istina ali si zaboravio spomenuti da je Bundes liga ubjedljivo na prvoj poziciji.
Zašto to imam navoditi, ti si napisao da su stadioni u Italiji prazni ja ti kažem da nisu, prosjek od 25 hiljada to i govori.

FC BAYERN je napisao/la: Znaci fakat mi sad mrsko traziti podatke, ali ovo sam rekao sa razlogom jer cesto gledam utakmnice(pogotovo derbi utakmnice) i fala bogu imam oci i vidim polu prazan stadion, opet kazem ne uvijek ali cesto, dok ti u bundes ligi kada igraju zadnja dva kluba na tabeli stadioni su puni, a da ne spominjem ekipe kao sto su Siena,Chievo,Pescara i njihovu posjecenost, mogu se nabrojati prstima, to sam htio da ti kazem.
http://www.stadiapostcards.com/A12-13.htm" onclick="window.open(this.href);return false;

Sve ti fino prikazano, derbije Milan vs Inter i Milan vs Juve pratilo preko 75 hiljada, Lazio vs Roma i Roma vs Milan preko 50 hiljada. Juventusov stadion na svakom derbiju raspordan do kraja.

Da su stadioni poluprazni na slabijim utakmicama nigdje nisam osporio, već sam se nasmijao na tvoju provalu da su na derbijima stadioni poluprazni što nije tačno.
FC BAYERN je napisao/la: Po cemu je najaca? Ako je zbog Reala i Barcelone najaca onda nek ti bude, Engleska liga daleko ispred Spanske, moje misljenje.
Po vama švabama svetom koeficejntu koje je vama glavno mjerilo:

http://www.uefa.com/memberassociations/ ... index.html" onclick="window.open(this.href);return false;

FC BAYERN je napisao/la:pa ljudi su usli u ligu prvaka nakon dugo dugo godina, sta si ti ocekivao da haraju odma, igraci bez iskustva u velikim takmnicenju kao sto je LP, vecinom mladi momci da ih sad ne nabrajam, a sada su izrasli u veliku ekipu i otresli su i Real i City prvaka te tvoje najace lige, i prvaka Engleske su obrukali, ekipe koji imaju duplo veci budget i duplo skuplje igrace, sto to ne spomenes.
Sve napisano neumanjuje činjenicu da se Dortmund kao prvak Njemačke obrukao u truloj grupi sa Marseillom i Olympiakosom.
FC BAYERN je napisao/la: drzim se toga sto sam izjavio Italijani igraju spor i neatraktivan fudbal, nigdje nisam rekao da igraju los fudbal ali sam rekao da nije atraktivno nekako dosadno za gledati, isto tako sam rekao da su dosta prgavi, i opet kazem cast izuzetcima kao sto je Roma,Fiorentina i jos par ekipa koji igraju za gol vise, a ti i dalje o reprezentacijama, a tema je bundesliga vs seria-A.
Susret sa Eura sam ti naveo kao argument da je tvoja tvrdnja netačna jer od 14 igrača koji su igrali protiv Njemačke njih 12 je iz Serie A i pobili su ovu tvoju tvrdnju da se igra sporo i neatraktivno. Calcio se uvijek igrao tvrdo i taktički na rezultat, nikad ga nije plijenilo puno ljepote, mislio sam da to znaš, ali da je neatraktivan i spro jednostavno nije tačno, neko voli takav stil, neko ne voli, ne rasrpravlja se o ukusima.
FC BAYERN je napisao/la:ko prizna pola mu se prasta :D
Nema se tu šta praštati, samo sam objektivan za razliku od tebe.
FC BAYERN je napisao/la: prva pa pametna.
Ne bih da ulazim u lične rasprave.
FC BAYERN je napisao/la:to cemo da vidimo.
Prošlost je pokazala da ne znaju iskoristiti, ako se po jutru poznaje dan tako će biti i u budućnosti.

FC BAYERN je napisao/la:O reprezentacijama necu jer zato treba nova tema, pod nazivom Italija vs Njemacka REPREZENTACIJA, ovdje je rijec o ligama i drzimo se toga, a italijani nikad nama nisu lezali i njihov sistem igre i to je istina.
Slažem se.
FC BAYERN je napisao/la: vidim da nisi protiv namjestanja ni rijec napiso, nemas argumenata, ali ja cu ti samo reci dok god bude namjestanja u Italiji uvijek ce te biti iza nas, i gledati nam u ledja, i tonuti sve vise i vise pa nebi me cudilo ni da vas Francuzi prestignu.
Bivši nemački fudbalski sudija Robert Hojcer, osuđen zbog skandala oko nameštanja utakmica, najvećim u poslednjih 30 godina u Nemačkoj, pušten je danas iz zatvora.

"Hojcer je odslužio 14 od 29 meseci zatvorske kazne i danas je pušten iz zatvora u Berlinu", rekao je njegov advokat Tomas Hermes. Bivši fudbalski sudija priznao je 2004. godine da je nameštao fudbalske utakmice a 2005. godine je osuđen. Hojcer je radio za tri brata iz Hrvatske, koji su mu platili nameštanje utakmica. Ante Sapina je osuđen na 35 meseci zatvora, dok su njegova braća Milan i Filip dobili uslovne kazne. Oni su prevarom stekli nešto više od tri miliona dolara. Braća su kasnije pristala da određenu sumu novca kompenzuju državnoj lutriji u Berlinu.
Hojcera je tužio Fudbalski savez Nemačke i u vansudskom poravnanju dogovorili su se da bivši sudija plaća savezu mesečnu sumu od 1,110 dolara u narednih 15 godina, kao kompenzaciju za štetu nanetu toj organizaciji nameštanjem utakmica. Holcer je namestio 23 utakmice.
Toliko o tome da je u Njemačkoj sve čisto. :arrow:

A što se tiče koeficijanata, klubovi iz Serie A su ove sezone uspješniji nego prošle tako da ti i ta teorija da calcio tone sve dublje i dublje ne stoji. Tu priču slobodno okači mačku o rep.

Edol
Kontakt:

Post Postao/la Edol » 18 jan 2013, 22:36

Samo brzinski da se uključim. Navlačite vodu na svoj mlin pa pritom lupate gluposti.

To što je prosjek 25.000 ljudi apsolutno ne govori o tome jesu li stadioni prazni ili puni... Samo Juventus ima ispunjenost stadiona preko 65%, što će reći da većina italijanskih klubova ima poluprazne ili polupune stadione, kako već hoćete... I usput ispravak krivog navoda, prosjek je negdje oko 23.600. Italija ima velike probleme s posjetama, treba biti slijep pa to ne vidjeti. Što ne znači da se neće popraviti situacija. Talijane je zeznula organizacija Svjetsko 1990., dobili su tehnički nove ali uglavnom brzo zastarjele stadione. Gradnjom novih, isključivo fudbalskih, sa razumnim kapacitetima će to riješiti.

Druga stvar koja mi je zapala za oko. Ovaj Bayernovac iznad govori "bit ćemo iznad vas, gledat ćete nam u leđa..." Mogu samo da se debelo nasmijem. :lol: Ko ba vi, oni? Nijemci, Talijani? Rekoh, možda je momak iz dijaspore pa bi mu se oprostilo, ali vidim lokacija Sarajevo, tako da samo ispada smiješan.

Onda se povela nekakva priča o reprezentacijama? Pa ako vam je do toga, preimenujte temu u "Talijanski fudbal vs njemački", ovako vam ta diskusija nema smisla.

I još jedna stvar, šta ima veze koja je jača? Evo, ja možda i najviše pratim bh. ligu i holandsku ligu, je l' se ja trebam praviti budala pa izvlačiti kojekakve podatke kako bi prikazao holandsku Erediviziju kao jaču od francuske, talijanske...? :lol: Ili još smješnije, da to isto radim sa bh. Premijer ligom? :D Ne pada mi na pamet. Fudbal se valjda gleda zbog njegove ljepote i zbog strasti koja ga okružuje. Ako ćete se pritom ograničavati na Nijemce, Talijane ili druge, a pritom pljuvati na ostale, okanite se vi fudbala jer nije za vas. Evo večeras je bila sjajna utakmica Schalke - Hannover, u Italiji recimo Roma, Juve i Napoli znaju odigrati vrlo zabavnu utakmicu... ako ćete vi to propuštati zbog države porijekla, šta ću vam ja, vaš gubitak. ;)

Samo opušteno. ;)

KSIVLE
Kontakt:

Post Postao/la KSIVLE » 19 jan 2013, 06:31

Pupi04 je napisao/la::lol:
Serie A = PL BiH 8-)
U mnogočemu su iste.
Pupi04 je napisao/la:Koliko ljudi treba napisati da je BL u ovom trenutku jaca od Serie A da bi vi prestali pisati gluposti?
Jača je u ovom trenutku i .
Thank you Mr. Obvious.
Pupi04 je napisao/la:Samo sto svabe zbog svoje ukocenosti i isplaniranosti nikad nece biti top topova ni predmet divljenja,da bi bili najjaci ponekad je potrebno i malo rizika unijeti a to ne ide sa svabom,solidni i dobri da ali dominantni i najjaci nikad.
Koliko ja vidim ljudi se dive njemačkom načinu rada u nogometu, njemačkom fair-play odnosu prema nogometu, kao i njemačkom načinu igre. S druge strane, ljudima (osim vama SA fanovima) se gadi talijanski način nogometa, talijanske mućke u nogometu i talijansko cigančenje u nogometu. Njemci su već bili dominantni i najjači (prouči malo povijest nogometa), a sve su prilike da će to uskoro opet biti.
Pupi04 je napisao/la: ce se vratiti i vi to dobro znate,a ni sada pored svih problema nije toliko los da se omalovazava,pa do samo prije dvije godine Serie A je dala prvaka Evrope a ja ne vidim vas trofej u toj dominaciji,pa i ove godine prvak Italije je konkurentan za osvajanje trofeja,nigdje ja ne vidim taj krah kako ga zelite predstaviti.
Nije krah, ali je veliki pad. Dovoljno je samo pogledati roster najvećeg talijanskog kluba Milana i sve je jasno. Vratiti će se sigurno, jer je normalno da se ove najjače lige periodično smjenjuju na vrhu, ali možda će im za to ipak trebati malo više vremena nego što ti misliš.
Pupi04 je napisao/la: ponavljam jos jednom Buli nikad nece dostici nivo koji je Serie A imala na svom vrhuncu.
Ovo je već priča na razini pučkoškolca. Možda će za 20-30 godina Rusi ili Brazilci imati najjaču ligu u povijesti nogometa. Isto to je moguće i glede BL. Vjerovatno bi tamo početkom tisućljeća pričao isto i o Premu, kad ono Prem laganini prešišao SA i nadmašio njene rezultate iz najboljih dana.
"Zanimanje tako velikih klubova godi, ali ja neću napustiti Dortmund. Ovdje nogomet nikada nije bio sporedna stvar; oduvijek je bio glavna!"

KSIVLE
Kontakt:

Post Postao/la KSIVLE » 19 jan 2013, 07:43

Prescritto je napisao/la:Tačno čovjeka zaboli glava od njihove realnosti, po njihov priči nakon što je Bundes liga prestigla Serie A fudbal u Italiji je sveden na amaterski nivo. :lol:
Amaterski nogomet je ok. Talijanski nogomet ima puno veći problem - "prljav je, pokvaren i smrdi od glave do pete." Vjerujem da znaš kojeg sam istaknutog stručnjaka iz Serie A citirao.
Prescritto je napisao/la:Dižu se u nebesa, a u posljednje tri odigrane pune sezone prvaci im ispadali u grupnoj fazi Lige šampiona. :lol:
Obična laž koja pokazuje kako se voliš služiti prljavim podvalama. Pravi si Digić. :) Prvak BL je se ove godine doslovno prošetao najjačom skupinom LP ikada. To ćemo preskočiti, je li? A koliko je meni poznato, ni Bayern kao prvak nije zapeo u skupini.
Prescritto je napisao/la:Serie A četvrta najgledanije liga na svijetu, 25 hiljada ljudi po utakmici. Ovo za derbije ću se grohotom nasmijati. Na San Siru i Olimpicu za svaki derbi po 80 odnosno 60 hiljada. Juventusov stadion je ionako svaki put pun pa tako i za derbije, logično. Primera koja po mnogim parametrima kotira kao najjača liga na svijetu u prosjeku ima samo 3 hiljade više gledalaca.
Opet laži. Očito se voliš njima služiti. Serie A u ovoj sezoni ima prosjek nešto veći od 22 500. Evo par linkova - http://www.worldfootball.net/zuschauer/ ... 12-2013/1/" onclick="window.open(this.href);return false; http://www.transfermarkt.de/de/default/ ... asics.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Doduše, čestitam na napretku od par stotina gledatelja u odnosu na lani.

Postotak popunjenosti stadiona je poprilično poražavajući - http://www.soccerstats.com/attendance.asp?league=italy" onclick="window.open(this.href);return false; Dakle, Juve jedini ima popunjenost stadiona veću od 70% kapaciteta, još 3 kluba prelaze 60%, a čak 8 ih ima popunjenost manju od 50% kapaciteta stadiona.

U dosadašnjem djelu sezone rasprodano je bilo svega 10 mečeva, od toga 7 Juveovih. Poprilično poražavajuće za ostatak lige.
Prescritto je napisao/la:@Pupi je sve fino objasnio, Bundes liga je trenutno jača i kvalitetnija, ali to uopšte nije toliko izraženo kao što je bilo u periodu dok je Serie A bila jača liga i kao što to hejteri žele ovdje da predstave.
BL je se tek zahuktala. Koliko će uistinu narasti tek ćemo vidjeti.
Prescritto je napisao/la:Onakvu dominaciju koju je Serie A imala devedestih godina Bundes liga nikad neće imati, Bundes liga će i sljedećih sezona biti jača, ali klubovi tu uslovno rečeno dominaciju neće znati materijalizovati kao što nisu znali ni u prošlosti dok je Bundes liga bila ispred Serie A. To je bit svega.
Nisam znao da imamo Nostradamusa na forumu. Pretpostavljam da nisi mislio ni da će Prem nadmašiti onu jaku SA, pa se to desilo.
Prescritto je napisao/la:Prvo trebamo rezonovati neke stvari, zašto i po kojem osnovu je EP jače takmičenje od Copa Americe, pa se titula Europskog pravaka smatra jačom od titule prvaka Južne Amerike? Gledajući historijat svjetskih prvenstava Europa je samo za jednu titulu uspješnija od Južne Amerike, to govori da je kvalitet koliko-toliko ujednačen, pa 3 najbolja fudbalera svih vremena dolaze iz Južne Amerike.

Ako ćemo uzimati u obzir kontinetalna i svjetska takmičenja onda je Urugvaj najveća fudbalska sila sa 17 titula. :lol:
Ovo je već žešća provala. Euro je daleko ispred Copa Americe, a samo budala može tvrditi suprotno. Europski nogometaši sanjaju o što više nastupa na Euru, dok Južnoamerički nakon 1-2 nastupa nastoje eskivirati Copu. Europa ima 6 sila, Južna Amerika 2. Europa ima 5 svjetskih prvaka, Južna Amerika 3. To što su Brazilci najbolji svjetski nogometaši, a pri vrhu su i Argentinci, ne znači da je Južna Amerika ispred Europe.
Prescritto je napisao/la: mogli smo možda brojati i trofeje sa Olimpijade. :mrgreen:
Nismo, tamo igraju mlade repke. Izjednačavati Euro sa nogometnim turnirom na OI je smiješno.
Prescritto je napisao/la:Glavni i jedini parametar ko je najveća svjetska fudbalska sila su titule svjetskog prvaka. Brazil 5 puta, Italija 4 puta, Njemačka 3. Ova jedna titula više je vrijednija od svih tih srebrenih i bronzanih medalja. Nema tu neke filozofije. Pa svako živ bi radije da ima jedno zlatnu medalju nego 5 srebrenih. :mrgreen:
Slažem se da je titula sa WC najvrijedniji reprezentativni trofej, ali uzeti to kao jedino mjerilo u ovoj usporedbi je glupo. Pogotovo ako imaš pored tog WC još jedno natjecanje koje su i Talijani i Njemci sa jednakim žarom uvijek željeli osvojiti. Ili ti misliš da su oni manje motivirani na titulu prvaka Europe? Njemačka ima više velikih titula i samim time je uspješnija. A o kontinuiranom trajanju u vrhu da i ne govorim.
Prescritto je napisao/la: logično, je li jedan HSV-ov Europski kup jači od Parmina dva Kup UEFA? Jeste. Tako je jedna titula Svjetskog prvaka više koju imaju Italijani jača od dva njemačka Eura više.
Glupa usporedba. Porediti Euro sa UEFA Cupom je smiješno. Na Euru sudjeluju sve najjače europske repke, dok u UEFA Cupu nikad nisu igrali u datom trenutku najbolji europski klubovi.
Prescritto je napisao/la:Eto nek' su 1954. u Švicarskoj učestvovale 32 reprezentacije :mrgreen:
Nisi me shvatio. Na tim prvenstvima prije WW2 sudjelovale su faktički sve reprezentacije koje su se prijavile za natjecanje. Dakle, za titulu se natjecalo od 13 - 18 repki. Nakon WW2 uvode se prave kvalifikacije, a broj potencijalnih osvajača WC-a se mnogostruko uvećava.
Prescritto je napisao/la:nema mi ništa mrže kad se ovako počne osporavati neki trofej i tražiti dlaka u jajetu. Njemačka nije osvojila nije titulu otkako se SP gra u formatu sa 32 reprezentacije. Šta ćemo sad? Ha? :lol:
Pa činjenice kažu da su Talijani osvojili 2 titule u vremenu kad je za sudjelovanje na WC-u bila mala zainteresiranost, u vremenu kad su natjecanje propuštale i najbolje reprezentacije (prvi pobjednik Urugvaj nije nastupio na sljedeća 2 natjecanja koja su osvojili Talijani; također, nisu stalno nastupale ni Njemačka, Argentina...), u vremenu kada su Južnoamerikanci morali mjesecima putovati do Europe da bi nastupili (pa su išli u krnjim sastavima). Jučer sam čak pročitao da su glavni igrači velike nogometne nacije u osvajanju tih titula bili naturalizirani Južnoamerikanci. :lol:
Prescritto je napisao/la:Malo mi je nejasno što si izbjegao međusobne duele Italije i Njemačke, evo ja ću to spomenuti, to će sigurno dati jasniju sliku ko je veći. Ukupno odigran 31 meč, Italija 15 pobjeda, Njemačka 7, s tim da Njemci NIKAD nisu pobjedili Italijane na velikim takmičenjima, a Boga mi su imali puno prilika da to učine.
Ne izbjegavam ja ništa. Očito Talijani ne leže Švabama. Ali isto tako mi Hrvati ne ležimo Talijanima (nisu nas uspjeli pobjediti nikada, dok mi njih jesmo dvaput, i to u službenim mečevima), pa opet ne smatramo da smo jača nogometna nacija. Ili zar je Nadal veći tenisač od Federera ako je uspješniji u međusobnim dvobojima?
Prescritto je napisao/la:Evo i čisto radi statistike, Brazil, Italija i Njemačka su tri najveće fudblaske sile, bez dileme. Pronađimo uljeza. Njemci NIKAD nisu osvojili titulu svjetskog prvaka preko Brazila ili Italije, a ove druge dvije jesu, Italijani dva puta, 1982. u finalu i 2006. u polufinalu. :mrgreen:
Niđe veze argument.
Prescritto je napisao/la:Njemačka reprezentacija je kroz historiju imala veći kontinuitet, ali nikada nije imala generaciju koja je sposobna da pobjedi Italijane kad najviše treba. To je poenta svega. Italijani kakvi god da su, za Njemce su nepobjedivi i zato su veća fudbalska sila.
Veći kontinuitet znači veća kvaliteta. Više velikih titula znači veća kvaliteta. Mislim da je iz toga jasno i tko je veća sila.
Prescritto je napisao/la:Da se razumijemo, momentum je trenutno na strani Njemaca, ali historijski i opčenito fußball NIKAD neće biti bolji od calcia.
OK Nostradamuse. :lol:
Prescritto je napisao/la:Sad me slobodno možeš nazvati imbecilom. 8-)
Neću. Nisi imbecil, samo ne želiš vidjeti neke stvari.

Na kraju ću samo ponoviti fakte koji sve govore:
- Elf ima 7 velikih titula, Azzuri 5
- Italija je 2 SP osvojila u vrijeme kada se za titulu natjecalo 15-20 reprezentacija (pritom 1934. nije nastupio tada aktualni prvak Urugvaj, dok su Argentina i Brazil igrali sa slabim sastavima koji su k tome još bili i opterećeni višemjesečnim putovanjem brodom; 1938. nisu nastupili pak Njemačka, Urugvaj i Argentina)
- Njemačka je 17 puta nastupila na SP (nikada nisu zakazali u kvalifikacijama), te su u u tih 17 nastupa čak 16 puta završili među najboljih 8; kod Italije je taj score 17/10
- Njemačka je 8 puta bila na EP među top 4, Italija samo 4 puta
- Njemci su osvojili 8 nagrada FIFA-e/France Footballa za igrača godine, Talijani 7 (od toga 1 naturalizirani Argentinac Sivori).
"Zanimanje tako velikih klubova godi, ali ja neću napustiti Dortmund. Ovdje nogomet nikada nije bio sporedna stvar; oduvijek je bio glavna!"

Prescritto
Kontakt:

Post Postao/la Prescritto » 19 jan 2013, 12:30

KSIVLE je napisao/la: Amaterski nogomet je ok. Talijanski nogomet ima puno veći problem - "prljav je, pokvaren i smrdi od glave do pete." Vjerujem da znaš kojeg sam istaknutog stručnjaka iz Serie A citirao.
Ne znam i ne zanima me, mišljenje je kao guzica, svako ga ima.
KSIVLE je napisao/la:Obična laž koja pokazuje kako se voliš služiti prljavim podvalama. Pravi si Digić. :) Prvak BL je se ove godine doslovno prošetao najjačom skupinom LP ikada. To ćemo preskočiti, je li? A koliko je meni poznato, ni Bayern kao prvak nije zapeo u skupini.
Šta je laž? To Dortmund nije ispao iz grupe prošle sezone ili Wolfsburg 2010? Nemoj mi ništa pričati. Fino napišem 3 pune sezone ti govoriš da lažem, nigdje nisam spomenuo tekuću- Po čemu je to Dortmundova skupina najjača ikada? Sa Ajaxom koji n godina ispada u grupi, Cityem koji ne može da spoji 3 pasa ili Realom koji je već na -18. Nemoj više, molim te. Jača od one Bayernove sa Unitedom i Barcom iz 1999. godine? Malo morgen, mogu li ja sad za tebe reći da lažeš?

Čovjek fino napiše sve, ti ne znaš fino da pročitaš i onda me nazivaš lažovom, neki dan mog kolegu imbecilom i hoćeš da se s tobom diskutuje, ma bježi ba.
KSIVLE je napisao/la:Opet laži. Očito se voliš njima služiti. Serie A u ovoj sezoni ima prosjek nešto veći od 22 500. Evo par linkova - http://www.worldfootball.net/zuschauer/ ... 12-2013/1/" onclick="window.open(this.href);return false; http://www.transfermarkt.de/de/default/ ... asics.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Doduše, čestitam na napretku od par stotina gledatelja u odnosu na lani.

Postotak popunjenosti stadiona je poprilično poražavajući - http://www.soccerstats.com/attendance.asp?league=italy" onclick="window.open(this.href);return false; Dakle, Juve jedini ima popunjenost stadiona veću od 70% kapaciteta, još 3 kluba prelaze 60%, a čak 8 ih ima popunjenost manju od 50% kapaciteta stadiona.

U dosadašnjem djelu sezone rasprodano je bilo svega 10 mečeva, od toga 7 Juveovih. Poprilično poražavajuće za ostatak lige.
Iskreno nisam cjepidlačio pa išao u sitnice i tačne podatke, ali eto nek je 2 hiljade gore u mojoj procjeni najveća laž svih vremena. :mrgreen: Ne budi bukvalac živ bio.

Sve što si napisao ne umanjuje činjenicu da su stadioni u derbijima ipak nisu poluprazni kao što ti je prethodnik napisao. Čudo pa i za to nisi napisao da lažem. Izgleda nazvati nekog lažovom ti je najjači kontraargument.
KSIVLE je napisao/la: BL je se tek zahuktala. Koliko će uistinu narasti tek ćemo vidjeti.
Upravo, tek su se zahuktali, a ovdje se Bundes liga predstavlja kao da već godinama dominira u Europi, a šampion u prošloj sezoni ispao u grupnoj fazi. :lol:
KSIVLE je napisao/la:Nisam znao da imamo Nostradamusa na forumu. Pretpostavljam da nisi mislio ni da će Prem nadmašiti onu jaku SA, pa se to desilo.
Na mojoj strani su podaci iz prošlosti, iz tog razloga i moja pretpostavka. Neko je već postavio periode kad je Bundes liga bila najjača, a klubovi su opet urijetko osvajali titule. Hajd sad mi reci da i ovo lažem.

KSIVLE je napisao/la:Ovo je već žešća provala. Euro je daleko ispred Copa Americe, a samo budala može tvrditi suprotno. Europski nogometaši sanjaju o što više nastupa na Euru, dok Južnoamerički nakon 1-2 nastupa nastoje eskivirati Copu. Europa ima 6 sila, Južna Amerika 2. Europa ima 5 svjetskih prvaka, Južna Amerika 3. To što su Brazilci najbolji svjetski nogometaši, a pri vrhu su i Argentinci, ne znači da je Južna Amerika ispred Europe.
Daleko sigurno nije kako ti to zamišljaš. Urugvaj, Čile, Kolumbija, Meksiko, Paragvaj sigurno nisu uopšte toliko lošiji od mnogih reprezentacija koje nastupe na Euru. Svaki europski top klub u svojim ekipama ima po par južnoamerikanaca, to sve govori o kvalitetu tih igrača. Pa na posljednjem SP iz Južne Amerike je nastupilo 5 reprezentacija plus Meksiko (redovno igraju Copa Ameriku zato ga računam) i svi su prošli grupnu vazu, znači 6 od 6, a Europa je imala 13 predstavnika, a prošlu fazu je njih prošlo pogađaj 6. Znači neriješeno, a Europa imala duplo više predstavnika. :mrgreen:

A ti mi i dalje govori da sam se žećše provalio jer imam suprotno mišljenje od tvog, u Europi se južnoamerički fudbal uopšte ne prati toliko zato i mnogi (ti si jedan od njih) imaju ponižavajuće mišljenje o istom.

Do prije par godina unazad Copa America se igrala svako dvije godine, da se isto takmičenje igra svako 4 godine fudbaleri ga sigurno ne bi izbjegavali. Mada mi je i ovo nesigurno što si napisao, ali ne znam smijem li napisati suprotno jer ćeš mi opet reći da lažem. :roll:
KSIVLE je napisao/la: Nismo, tamo igraju mlade repke. Izjednačavati Euro sa nogometnim turnirom na OI je smiješno.
Izjednačavati titulu sa EP sa onom sa SP je još smiješnije.
KSIVLE je napisao/la:Slažem se da je titula sa WC najvrijedniji reprezentativni trofej, ali uzeti to kao jedino mjerilo u ovoj usporedbi je glupo. Pogotovo ako imaš pored tog WC još jedno natjecanje koje su i Talijani i Njemci sa jednakim žarom uvijek željeli osvojiti. Ili ti misliš da su oni manje motivirani na titulu prvaka Europe? Njemačka ima više velikih titula i samim time je uspješnija. A o kontinuiranom trajanju u vrhu da i ne govorim.
Pa Brazil nije osvojio nijedno EP pa je opet najjača svjetska fudbalska sila, je li to nešto govori? Njemci su uspješniji u europskim okvirima, a Italijani u svjetskim. A sad ti kontaj šta je vrijednije i koji nivo je bitniji. Italijanske velike titule su vrijednije od njemačkih velikih titula.
KSIVLE je napisao/la: Glupa usporedba. Porediti Euro sa UEFA Cupom je smiješno. Na Euru sudjeluju sve najjače europske repke, dok u UEFA Cupu nikad nisu igrali u datom trenutku najbolji europski klubovi.
Veze ti nemaš. Dok se igrao Kup UEFA, u tom takmičenju su igrale drugoplasirane ili trećeplasirane ekipe iz najjačih liga, dok su prvaci igrali u Europskom kupu, Inter koji je dosta godina igrao UEFA kup je bio jači od većine ekipa koje su igrale Europski kup. Pa tvoj Dortmund devedestih igrao prvo u Kup UEFA, a čim su došli u CL odmah su osvojili to takmičenje. Druga je stvar što se prije nešto više od deset godina promjenio sistem oba takmičenja kako bi UEFA zaradila što više love.

Euro je nivo ispod SP. Nemoj mi sad matere ti pokušavati izjednačiti jačinu takmičenja sa Brazilom, Argentinom ili Urugvajom sa onim bez tih reprezentacija. Zato i ona usporedba. 1 SP je vrijednije od 2 EP. Druga strana je medalje što to ne želiš da shvatiš jer ti ne odgovara.
KSIVLE je napisao/la:Pa činjenice kažu da su Talijani osvojili 2 titule u vremenu kad je za sudjelovanje na WC-u bila mala zainteresiranost, u vremenu kad su natjecanje propuštale i najbolje reprezentacije (prvi pobjednik Urugvaj nije nastupio na sljedeća 2 natjecanja koja su osvojili Talijani; također, nisu stalno nastupale ni Njemačka, Argentina...), u vremenu kada su Južnoamerikanci morali mjesecima putovati do Europe da bi nastupili (pa su išli u krnjim sastavima). Jučer sam čak pročitao da su glavni igrači velike nogometne nacije u osvajanju tih titula bili naturalizirani Južnoamerikanci. :lol:
To je to. Još jedno osporavanje i traženje dlake u jajetu. FIFA kao krovna fudbalska organizacija je priznala te dvije titule, a ti sad možeš palamuditi do sutra na tu temu, eto te isto kao neki navijač Barce koji osporava Realove titule pravka Europe pije 50 i kusur godina. :mrgreen:

Eto nek su Asamoah, Ramelow, Klose, Podolski, Ozil, Gomez 100 % Njemci. :lol: :lol:
KSIVLE je napisao/la: Ne izbjegavam ja ništa. Očito Talijani ne leže Švabama. Ali isto tako mi Hrvati ne ležimo Talijanima (nisu nas uspjeli pobjediti nikada, dok mi njih jesmo dvaput, i to u službenim mečevima), pa opet ne smatramo da smo jača nogometna nacija. Ili zar je Nadal veći tenisač od Federera ako je uspješniji u međusobnim dvobojima?
Je li se ovo meni čini ili ti porediš timski sport sa individualnim? :lol: :lol:

Italija i Hrvatska su odigrali 5 ili 6 utakmica, a s druge strane Njemci i Italijani 31. Sad ti skontaj koji podatak je mjerodavniji i koji više govori ko je bolji.

Pa Italija je pobjeđivala Njemačku u na velikim takmičenjima u 4 desetljeća od posljednjih 5. To ti sve govori.
KSIVLE je napisao/la:Niđe veze argument.
Ako već želiš da budeš najbolji nekad moraš osvojiti i titulu preko najboljih, ali pošto to Njemcima nije uspjelo, zato je to automatski "niđe veze". Da, da, svakako.
KSIVLE je napisao/la: Veći kontinuitet znači veća kvaliteta. Više velikih titula znači veća kvaliteta. Mislim da je iz toga jasno i tko je veća sila.
Napisao sam ti već, Italijani i Njemci su se u sastali u svakom desetljeću od posljednjih 5 i to na velikim takmičenjima, pa da je taj kvalitet toliko veći pobjedili bi ih nekad. Italija je nepobjediva za Njemce i to jasno govori ko je veća i jača fudbalska sila.
KSIVLE je napisao/la: OK Nostradamuse. :lol:
Čudo mi nisi rekao da lažem. :?
KSIVLE je napisao/la:Neću. Nisi imbecil, samo ne želiš vidjeti neke stvari.
Također.
KSIVLE je napisao/la:Na kraju ću samo ponoviti fakte koji sve govore:
- Elf ima 7 velikih titula, Azzuri 5
- Njemačka je 8 puta bila na EP među top 4, Italija samo 4 puta
- Njemci su osvojili 8 nagrada FIFA-e/France Footballa za igrača godine, Talijani 7 (od toga 1 naturalizirani Argentinac Sivori).
E ovi fakti su posebna priča. Ja neću ići u detalje i cjepidlačiti, napisao sam već da su Njemci imali veći kontinuitet, ali džaba im sve to kad imaju manje titula svjetskih prvaka. Pa bolje je bolan jedno zlato nego 10 izgubiljenih finala, shvati to. Gledajući ove trofeje sa svjetskih prvenstava onda je Njemačka veća fudbalska sila i od Brazila jer Brazil ima 9 trofeja, a Njemačka 11. :lol: Znači sam si sebe pobio svojim argumentima. :mrgreen:

Zašto prilikom nabrajanja individualnih nagrada nisi napomenuo da je 5 različitih Italijana dobilo individualnu nagradu isto kao i Njemaca? E, ne valja ti to. :mrgreen:

Mogli smo preći i na klupske titule u međunarodnim takmičenjima pa da vidimo šta je dominacija ipak je većina igrača u klubovima domaća i to nešto znači. :lol:

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 19 jan 2013, 13:08

Vrlo jednostavno:

5 < 6

Njemacka je veca i uspjesnija reprezentativna sila od Italije. Broj velikih titula i kontinuitet dobrih igara je na strani Njemacke.
Der Mann für die entscheidenden Tore.

Prescritto
Kontakt:

Post Postao/la Prescritto » 19 jan 2013, 13:31

Međusobni dueli pokazuju koliko je uspješnija. Nemojte me nasmijavati. :lol:

4 > 3

15:7

Njemci broje finala i polufinala sa SP-a, Italijani titule. Isto je i klupskom fudbalu. :mrgreen:

:arrow:

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 19 jan 2013, 13:43

Prescritto je napisao/la:Njemci broje finala i polufinala sa SP-a, Italijani titule. Isto je i klupskom fudbalu. :mrgreen:
6 > 5

Osnove matematike burazeru.

Prescritto
Kontakt:

Post Postao/la Prescritto » 19 jan 2013, 13:48

Je li to hoćeš da kažeš da 4 titule svjetskog pravaka nisu veće od 3 titule? :mrgreen:

Ovdje se porede dvije fudbalske nacije, a jedni vješto izbjegavaju međusobni duel koji je ubjedljivo na strani drugih i taj podatak smatraju nebitnim i pričaš mi o nekim osnovama. Stipu to, ba.

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 19 jan 2013, 13:53

@Hare: Vidiš da su EURO izjednačili s Copa Americom, nema čime se ne služe i onda kažu mi nešto dosađujemo i pričamo..... :)

A ova stvar je zanimljiva gore kad se kaže da je Serie A bila toliko jaka ko što BuLi nikad nije bila. Samo ja nikad nisam vidio toliku dominaciju Serie A, da je bila dugo i duže najjača liga to ok, ali da je to toliko bilo izraženo u odnosu na BuLi i druge lige , to nije bilo nikad.

Spominuje se i period devedesetih, a kakva je to tolika dominacija, ako je Bayern 96 osvojio Kup UEFA, a 1997. njemački klubovi uzeli oba evropska takmičenja : Dortmund Ligu prvaka , Schalke Kup Uefa. Da prođemo kroz cijele devedesete opet ne bi vidjeli i pronašli dokaze da je Serie A bila nekoliko stepenica iznad BuLi kako se tvrdi.

Znači ova tema je postala klasična podhebavačka. :) :)
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 19 jan 2013, 13:53

Prescritto je napisao/la:Međusobni dueli pokazuju koliko je uspješnija. Nemojte me nasmijavati. :lol:

4 > 3

15:7

Njemci broje finala i polufinala sa SP-a, Italijani titule. Isto je i klupskom fudbalu. :mrgreen:

:arrow:

Italija :

FIFA World Cup - Winner (4): 1934, 1938, 1982, 2006.
UEFA European - Championship Winner (1): 1968. 5
------------------------------------------------------------------------------------

Njemačka :

FIFA World Cup - Winner (3): 1954, 1974, 1990.
UEFA European Championship - Winner (3): 1972, 1980, 1996. 6

Svaka dalja diskusija je bezpotrebna. slika
1974---1975---1976---2001---2013---2020

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 19 jan 2013, 13:56

Da malo karikiram.

Zamisli da si na milijunasu i odgovaras pitanje za milion kermi, a pitanje je koja je najuspjesnia europska reprezentacija po broju velikih titula (EP + SP), te su ponudjeni slijedci odgovori:

a. Spanija
b. Italija
c. Njemacka
d. Francuska

Tvoj odgovor je b. :arrow: krompirko u dzepu (ili ono bi 32 soma :mrgreen: ). Fino odgovoris Njemacka i milja u padze. 8-)

Prescritto
Kontakt:

Post Postao/la Prescritto » 19 jan 2013, 14:12

Ne mogu da vjerujem da ovdje neko i dalje uporno misli i tvrdi i izjednačava SP sa EP i da se normalno maksimalno ignoriše međusobni duel. E možda i ključni faktor kad se gleda ko je bolji između dvije ekipe oni ostavljaju po strani. Njemačka onda ima i više velikih titula od Brazila, je li to znači da su i od njih uspješniji?

Ovo je fakat nevjerovatno.

Italija ima više titula svjetskog prava, Njemačka europskog, u međusobnim duelima bolja je Italija, dakle 2:1 u korist Italijana. Čiča miča gotova priča. :mrgreen:
Hare_BvB je napisao/la:Da malo karikiram.

Zamisli da si na milijunasu i odgovaras pitanje za milion kermi, a pitanje je koja je najuspjesnia europska reprezentacija po broju velikih titula, te su ponudjeni slijedci odgovori:

a. Spanija
b. Italija
c. Njemacka
d. Francuska

Tvoj odgovor je b. :arrow: krompirko u dzepu (ili ono bi 32 soma :mrgreen: ). Fino odgovoris Njemacka i milja u padze. 8-)
Da malo karikiram.

Zamisli da si na milijunasu i odgovaras pitanje za milion kermi, a pitanje je koja je najuspjesnia europska reprezentacija ima najviše titula SVJETSKIH pravka, te su ponudjeni slijedci odgovori:

a. Spanija
b. Italija
c. Njemacka
d. Francuska

Tvoj odgovor je b. :arrow: krompirko u dzepu (ili ono bi 32 soma :mrgreen: ). Fino odgovoris Italija i milja u padze. 8-)
Saurman je napisao/la: Italija :

FIFA World Cup - Winner (4): 1934, 1938, 1982, 2006.
UEFA European - Championship Winner (1): 1968. 5
------------------------------------------------------------------------------------

Njemačka :

FIFA World Cup - Winner (3): 1954, 1974, 1990.
UEFA European Championship - Winner (3): 1972, 1980, 1996. 6

Italija :

FIFA World Cup - Winner (4): 1934, 1938, 1982, 2006. 4

Njemačka :

FIFA World Cup - Winner (3): 1954, 1974, 1990. 3

effe_sa je napisao/la: Spominuje se i period devedesetih, a kakva je to tolika dominacija, ako je Bayern 96 osvojio Kup UEFA, a 1997. njemački klubovi uzeli oba evropska takmičenja : Dortmund Ligu prvaka , Schalke Kup Uefa. Da prođemo kroz cijele devedesete opet ne bi vidjeli i pronašli dokaze da je Serie A bila nekoliko stepenica iznad BuLi kako se tvrdi.

Znači ova tema je postala klasična podhebavačka. :) :)
UEFA Champions League: 3:1 u korist Italijana,
UEFA Cup: 6:2 u korist Italijana,
Cup Winners cup: 3:1 u korist Italijana,
UEFA Super kup: 5:0 u koristi Italijana,
Interkontinental kup: 2:1 u korist Italijana.
Ukupno: 17:5 u korist Italijana.

Finala i polufinala mi se ne broje, nije to u mom stilu. :mrgreen:

Kad vidim ovaj odnos trofeja u devedestim totalno si u pravu sa ovom rečenicom da je ova tema postala klasična podhebavačka. :D

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 19 jan 2013, 14:22

Znaci tvoj odgovor na postavljeno milijunsko pitanje bi bilo ustvari kontrapitanje. :mrgreen: Da li je to vas konacan odgovor? :lol:

Prescritto
Kontakt:

Post Postao/la Prescritto » 19 jan 2013, 14:26

Kako si ti za mene odgovorio u svom pitanju, tako sam ja za tebe u mom kontrapitanju. :mrgreen:

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 19 jan 2013, 14:27

@Prescritto: Čim si ti gore počeo osporavat titule i izjednačavat Copa Americu i EP, vidio sam da je to plivanje ribe po suhom..... :D :D Sad bi ja trebao izmišljat razloge i osporavat titule Talijana, ali to mi ne pada na pamet. Mogla bi se još gomila argumenata navest, ali ne da mi se sad zbog nekih rezonovanja gore pogotovo.

A znaš ti dobro šta sam ja mislio kad sam rekao podhebavačka. :) :) I dodaj još uz to navođenje vode na svoj mlin i obrtanje i namještanje činjenica kako nekom odgovara... :) ;)
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Odgovori

Natrag na “Međunarodni fudbal”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.