FC Schalke 04 Gelsenkirchen

Moderatori/ce: _dreamer_,Monolog,ribery,geronimo,hammers

Dokle će Schalke dogurati u EL?

Neće proći grupnu fazu
5
8%
1/16 finala
4
7%
1/8 finala
11
18%
1/4 finala
10
16%
1/2 finala
4
7%
Finale
2
3%
Schalke osvaja titulu!
25
41%

Ukupno glasova: 61

KSIVLE
Kontakt:

Re: FC Schalke 04 Gelsenkirchen

Post Postao/la KSIVLE » 19 jan 2013, 08:14

Keller je veliki flop. Mislim da je Tuchel sigurna opcija za sljedeću sezonu, iako bih ja rado na klupi Schalkea vidio Davida Moyesa koji je i sam izrazio želju za radom u BL, a odličan je trener kojemu ne trebaju silni milijuni da stvori sjajnu momčad.
"Zanimanje tako velikih klubova godi, ali ja neću napustiti Dortmund. Ovdje nogomet nikada nije bio sporedna stvar; oduvijek je bio glavna!"

gruezi
Kontakt:

Post Postao/la gruezi » 26 jan 2013, 17:43

Ovo danas je fakat bruka bila... Bojim se da neupadnemo u borbu za opstanak do kraja ...uzasno spori u tranziciji iz odbrane u napad napadaci indisponirani odsjeceni krila neucinkovita draxler nije dobijao lopti nikako farfana 2ca 3ca cuvala svaki put holtby totalno izgubljen umjesto da konstantno trazi loptui I orkestrira sredinom terena on se krije od lopte... Uchida danas uzasan ja mislim da je skoro svaku loptu izgubio... Tu pojacanje pod hitno dovesti... Suplji smo pozada kao svicarski sir protivnik odigra 2 pasa kako treba I odma nam je odbrana razrijedzena... Danas smo imali srece da augsburgovci neznaju inace bi 3cu fasovali... Pass igra uzasna treba nam ta hebena 8ca ovo je rak rana kluba vec 2 godine kako je moguce da u upravi to nevide sta je sa tim ljudima u pm... Toliko za sada na rubu sam zivaca

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 26 jan 2013, 19:34

Opa, evo navodno je Bastos postao rudar. 8-)
Odlicno pojacanje iako ni on vise nije u nekim mladalackim godinama, ali za dvije do tri sezone sasvim dovoljno.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

don_burza
Kontakt:

Post Postao/la don_burza » 27 jan 2013, 21:20

Kako je krenulo Galata ce izbaciti Rudare :?
Thomas Müller - Fußballgott

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 28 jan 2013, 00:07

don_burza je napisao/la:Kako je krenulo Galata ce izbaciti Rudare :?
Bez problema će ispasti.Galata je bolja i dočekuje duel u mnogo boljoj atmosferi. Male šanse su da će proći dalje.
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 28 jan 2013, 00:49

Ma ja vjerujem i dalje u Schalke.
Kao prvo Galatu moraju izbacit, to je pod MUSS.....Pa dobili su protivnika po mjeri....

Pod 2. moraju bar četvrto mjesto u BuLi osvojit, ma i to je pod Muss, polažem nade i dalje u njih. Samo što mi ovaj Keller ne ulijeva povjerenje nekako, ne bi se čudio da opet promjene trenera.

Ali što se duela protiv Galate tiče, tu je Schalke kvalitetniji, ima iskustva u Evropi dovoljno, zna igrat u Evropi i zato se nadam najboljem. Pozicija u BuLi ne govori o pravom kvalitetu ove ekipe, oni su definitivno po snazi u top 3, čak jači mislim od Leverkusena. Ima Schalke potencijala u ekipi i to nevjerovatnog, samo to mora opet da se viid na terenu, da to sve proradi...
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 28 jan 2013, 10:43

Nije dobro ovo za Schalke. Ne dobiti Augsburga, pa čak to bilo u gostima je jako loš rezultat, pogotovo kad znamo kako su "loše stvari" u Schalkeu. Augsburg je ipak dno dna...Njih dosta muči to planiraje kadra, ostanak il odlazak Holtbya. Isto tako vidim prema onim igračima koje se dovode, da imamo jednog Obasija koji je nesretan kao i Barnetta i ta dva igrača sigurno čine problem.

No sve to ja mislim da nije najveći problem, nego činjenica da Schalke sada niti nepokušava riješiti problem trenera. to mi jednostavno neshvatljivo!!!! Možda ne mogu dobiti onog koga hoće - Tuchel, ali to ne znači da sada treba klub prepustiti da propadnu. Godinama niti Bayernnije mogao dobiti kaj hoće pa smo uzimali ono drugo najbolje što smo mogli. Keller za mene jednostavno nije rješenje.

I kak sad galatasary zastrašujuće sa ovim Sneijderom djeluje, jer to im je ziher dalo vjetra u leđa, ak dođe Drogba il/i još neko, Schalkeu se u ovom stanju crno piše! Nije da bi bila bruka da oni neprođu Galatasaray, nego bi to bila "šteta" :(
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:
"Da nas klubovi iz Londona, Manchestera, ili Pariza mogu razumjeti!!!"

Zdena04
Kontakt:

Post Postao/la Zdena04 » 28 jan 2013, 16:46

Holtby nas je napustio a stigao je Bastos. Radi se o posudbi sa mogućim otkupom. Nadam se da će sad stvari krenuti na bolje.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 28 jan 2013, 17:51

Sve u svemu kada se sabere win-win situacija za Schalke. Dobili su nesto para za Holtby-a, a doveli su dva igraca sa kontroliranim rizikom koji ce ga pokusati nadomjestiti, ali nazalost najveci problem je i dalje u klubu a njegovo ime je Jens Keller.

Nadam se i po Bundesligu i po Schalke da ce na kraju izboriti Evropu, jer u protivnom slijedi raspad sistema.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 28 jan 2013, 18:09

Schalke definitvno ne zna sta hoće. Zadnji vezni je ozbiljan problem i to su morali riješiti, ali očigledno da neko nema muda da rizukuje pa se sa suočavaju sa eliminacijama na svim poljima. Imaju potencijal, imaju kvalitet, ali na kraju sezone moglo bi se sve raspasti.Situacija je loša.Galata sa kojom se suočavaju dovela je dva igrača svjetske klase, s ciljem da napravi nesto u Evropi, Schalke to nije uradio. Nemaju izgrađen stil igre , sa Stevensom je to na nesto ličilo dok ga očigledno nisu počeli bojkotovati.Ndam se najboljem, ali situacija je losa pogotov jer konkurencija u Bundesligi je brutalna i sa Schalkeom se bori 5-6 timova ravnopravno. :oops:
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 28 jan 2013, 20:30

Koliko je Heldt natez'o ja mislio on će od Horka izvući koji milion više. :mrgreen:
Vom Jäger zum Gejagten

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 28 jan 2013, 23:14

Heldt mi nikad ko menadžer nije ono ulijevao 100 % povjerenje, pa mi se nekako bio digao u očima, ali sad nakon otpuštanja Stevensa, dosta je stvari kilavo ili čak i loše uradio. Ovo s trenerom je najvjerovatnije fula. Keller je to fula prava, ali eto da im se nekako izvući do kraja sezone da dođu bar do 4. mjesta, te da bar još koju prepreku u Ligi prvaka preskoče. Ovo natezanje oko Holtbyja, bezveze skroz završilo, imam osjećaj da im je Heldt skroz popustio, a da je bio mangup ostavio bi ga do kraja sezone i dao tako pravi znak. Od Spursa je trebalo tražit veću sumu, pa onda neka uzmu ili ostave.

Ovo mi je sad malo mrlja kod Schalkeove transfer politike, jer i pored toga što je tu Magath nakupuvao dosta polovnjaka, neki su im transferi stvarno bili bombe: Raul, Huntelaar....Druga stvar, to što je zadržan Farfan, bilo sjajno isto. Isto tako Schalke baš i nije puštao olako svoje igrače, znali su ili dobro prodat, ili sačuvat, po tome mi se taj klub prilično dopadao. A sad je malo bačena mrlja, jer je sad bilo par nespretnih odluka. A nadat se sada da Raffael i Bastos pokažu svoje umijeće. Ovaj prvi je jako dobar igrač, Herthu je u dosta utakmica nosio, dok je igrao za nju. E sad samo valjda nije izlapio tamo u Rusiji i druga stvar da nema onih nekih svojih padova u igri i onda će biti sve sjajno.
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 29 jan 2013, 00:02

Stvarno effe? :shock:

U onom trenutku kad je Heldt produžio sa HUNTELAAROM, ja smatram da on radi svaršen posao - naravno pričamo o Schalkeu. Ne da nije lako, nego je najteži mogući posao, naslijediti klub nakon Magatha. Moraš ostat likvidan, pojačat ekipu, a klub daje plaču od nekih 15 miljona eura koje ne bi trebao davat, a ti bi dao lijevo jaje kako bi ih imao na raspolaganju za pojačanja...

PS čudi me da niko nije spomenuo posudbu Escudera...Schalkeu drastično pada izbor igrača, pogotovo zbog tih ozlijeda...
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 29 jan 2013, 10:21

Znate sve stvari koje smo mi nasrali o Schalkeu, a niko nije spomenuo Huntelaara!

Treba reči da je i on kriv za ovu situaciju jer igra kriminalnu sezonu! Pa lik nije spičio 10 golova...

Lennon
Kontakt:

Post Postao/la Lennon » 31 jan 2013, 09:07

slika
slika
slika

Bastos odradio i prvi trening sa ekipom Schalkea.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

gruezi
Kontakt:

Post Postao/la gruezi » 31 jan 2013, 23:06

Znaci draxler ide u sredinu...par puta je tu igrao cini mi se niti je bolji niti losiji nego na krilu...bastos ima ogromno iskustvo u evropi I siguran sam da ce nam biti od velike pomoci u ligi prvaka...sada cemo imati 2 krila koja su odlicna u defanzivi(nije ni draxler bio los u def. ali bastos je agresivniji)...

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 01 feb 2013, 00:03

A uz sve ovo ako još Raffael proradi, onda će vam ići ko podmazano (samo eto Raffael ne može nažalost u LP pomoć).
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 01 feb 2013, 08:31

effe_sa je napisao/la:A uz sve ovo ako još Raffael proradi, onda će vam ići ko podmazano (samo eto Raffael ne može nažalost u LP pomoć).
Na kraju ispada da je Raffael bezveze kupljen...Tako to sad ispada, no ja si nekak brijem da su oni njega već sada uzeli i da će ga otkupit na ljeto jer će prodat Obasija i/ili Barnettu...

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 01 feb 2013, 10:26

Znači:

Bastos, Draxler, Farfan, Raffael, Obasi, Barnetta, Affelay - za krila i centralnu poziciju iza špice.

Huntelaar, Marica, Pukki, Edu - za jednu špicu!

Malo su pretjerali, no dobro nije sve crno bijelo...

Zdena04
Kontakt:

Post Postao/la Zdena04 » 02 feb 2013, 14:54

Copy/paste...
Wir beginnen mit folgender Startelf:

34 Hildebrand - 22 Uchida, 4 Höwedes, 32 Matip, 23 Fuchs - 13 Jones, 33 Neustädter, 17 Farfan, 31 Draxler, 9 Bastos - 25 Huntelaar

Auf der Bank: 36 Unnerstall, 21 Metzelder, 12 Höger, 27 Barnetta, 35 Kolasinac, 20 Pukki, 18 Raffael

Odgovori

Natrag na “Bundesliga”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []