Bundesliga

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Koji klubovi neće izboriti opstanak

1) HSV
6
18%
2) Borussia (M)
0
Nema glasova.
3) Heidenheim
10
30%
4) St.Pauli
5
15%
5) Mainz
6
18%
6) Augsburg
5
15%
7) Union Berlin
1
3%

Ukupno glasova: 33

bh hrvat
Kontakt:

Re: Bundesliga

Post Postao/la bh hrvat » 19 jan 2013, 17:39

Pocelo i kod svaba sa bakljadama.savez im to pokusava sasjeci.to jednom kad krene tesko se iskorijenjeva

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 19 jan 2013, 17:43

Na tribinama je bio Niersbach.imao se ceka nagledati :D .
Ja samo znam da je bio Dynamo istjerali bi ga u kreisligu,novinari bi odmah pisali kao da je smak svijeta itd.
A da se razumijemo ovo FFH-u nije prvi put.
Jetzt lass mal die Kirche im Dorf

Nur gucken, nicht anfassen

Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo

gerdmuller
Kontakt:

Post Postao/la gerdmuller » 19 jan 2013, 19:05

Hare_BvB je napisao/la:Frankfurtovi Ultrasi divljaju u Guzenu. Tekma je bila prekinuta na par minuta.
Jel ima gdje video?
"Primili smo nekoliko zahtjeva od određenih ljudi iz cijeloga svijeta:Amerika,Arapske zemlje ... koji zele da ulazu novac u nas Bayern.Odbio sam sve.Zasto? Jer nasi navijaci to ne vole."
- Karl-Heinz Rummenigge

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 19 jan 2013, 23:58

Prema pisanju BILD-a Frankfurtu zbog danasnjih desavanja eventualno prijeti oduzimanje bodova, jer ovo nije prvi put da im se ovo desava. Iz Leverkusena su saopstili da su uhvatili pocinioce i da ce za naredno gostovanje Frankfurta cijene ulaznica biti vece...

No definitivna kazna ce se tek znati naredne sedmice nakon zasjedanja disciplinske komisije DFB-a.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 20 jan 2013, 13:37

Najboljih 11 jučerašnjeg dijela kola ;)

slika

slika
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

ramiral
Kontakt:

Re: BL kviz

Post Postao/la ramiral » 21 jan 2013, 12:37

Mislim da je lik igrao u Hansi Rostock, napadač ili polušpic... otprilike u dijapazonu 2000 - 2006 (ne mora biti tačno), plav, onižeg rasta, dobro je tresao mreže i bio često strijelac (sjećam se sa Bundesligapur)

a ne mogu nikako da mu se sjetim imena pa da priupitam cijenjene kolege sa ovog pdf-a?
29 ... a do maja 2012 - 30 ...

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 21 jan 2013, 12:54

ramiral je napisao/la:Mislim da je lik igrao u Hansi Rostock, napadač ili polušpic... otprilike u dijapazonu 2000 - 2006 (ne mora biti tačno), plav, onižeg rasta, dobro je tresao mreže i bio često strijelac (sjećam se sa Bundesligapur)

a ne mogu nikako da mu se sjetim imena pa da priupitam cijenjene kolege sa ovog pdf-a?
Meni pada na pamet samo jedno ime koje odgovara tom opisu mada nije bio napadač, već je većinom igrao desno krilo: Rene Rydlewicz!
slika
Zadnja izmjena: Semir bvb, dana/u 21 jan 2013, 23:27, ukupno mijenjano 1 put.
Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!

ramiral
Kontakt:

Post Postao/la ramiral » 21 jan 2013, 14:27

Eh taj... bio nezgodan, često se znao upisati u strijelce...

Pa se sjećam one ekipe Muenchena 1860 koju je vodio Werner Lorant, jedne sezone su eksplozivno krenuli jedno vrijeme i držali prvo mjesto da bi na kraju završili na osmom čini mi se... igrao Holger Greilich.

Werner često iujavljivao ''Najradije bih na teren poslao 11 malih Loranta'' i ''Kada galamim i nerviram se moji igrači znaju da to i liči na nešto, kada sjedim i gledam u nebo, znaju da igraju očajno''

Lud lik bio :mrgreen: kasnije otišao u Tursku
29 ... a do maja 2012 - 30 ...

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 21 jan 2013, 20:47

Werner Lorant je najveca budala koju je Bundesliga ikad vidjela... :D :D
Najaca je njegova izjava da igraca samo mijenja kada isti slomi nogu. :lol: :lol:

Evo od mene pitanje...

Koja su dva skandala potresla Njemacki fudbal i koje su bile posljedice ?

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 21 jan 2013, 23:40

amerosm je napisao/la: Koja su dva skandala potresla Njemacki fudbal i koje su bile posljedice ?
Prvo što mi pada na pamet je Daumova kokain afera, nakon čega je dobio otkaz u Bayeru i zaradio suspenziju.

Drugi skandal je slučaj Hoyzer i afera namiještanja kup utakmice Paderborn - HSV čini mi se i nekih niželigaških utakmica. Sudac je završio u zatvoru.

Ovog sam se prvo sjetio, a možda je bilo još šta... :?
Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 22 jan 2013, 00:52

Semir bvb je napisao/la:
amerosm je napisao/la: Koja su dva skandala potresla Njemacki fudbal i koje su bile posljedice ?
Prvo što mi pada na pamet je Daumova kokain afera, nakon čega je dobio otkaz u Bayeru i zaradio suspenziju.

Drugi skandal je slučaj Hoyzer i afera namiještanja kup utakmice Paderborn - HSV čini mi se i nekih niželigaških utakmica. Sudac je završio u zatvoru.

Ovog sam se prvo sjetio, a možda je bilo još šta... :?
Upravu si...ali moja greska prilikom postavljanja pitanja. Trebao sam dodati skandali na terenu. Mislio sam na slucaj Hoyzer i slucaj Schalke i Bielefeld pocetkom 70-tih godina.

Postavljaj sljedece pitanje.

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 22 jan 2013, 01:28

Koji afrički igrač je dva puta u karijeri bio Torschützenkönig u Bundesligi i u kojem klubu je tada igrao?

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 22 jan 2013, 01:49

Semir bvb je napisao/la:Koji afrički igrač je dva puta u karijeri bio Torschützenkönig u Bundesligi i u kojem klubu je tada igrao?
Yeboah dok je igrao za Eintracht...nakon toga ako se ne varam otisao za Leeds i onda se ponovo vratio u Bundesligu u HSV.

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 22 jan 2013, 02:41

amerosm je napisao/la:
Semir bvb je napisao/la:Koji afrički igrač je dva puta u karijeri bio Torschützenkönig u Bundesligi i u kojem klubu je tada igrao?
Yeboah dok je igrao za Eintracht...nakon toga ako se ne varam otisao za Leeds i onda se ponovo vratio u Bundesligu u HSV.
Tačno.

Anthony Yeboah 1993. i 1994. u dresu Eintrachta. Zanimljivo je da je oba puta dijelio prvo mjesto najboljeg strijelca. Prvo s Kirstenom, a naredne sezone s Kuntzom.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 22 jan 2013, 02:53

Evo jedno lagano pitanje kada smo vec kod Yebaoh-e...

Kada se vratio u Bundesligu, isti je s jos jednim igracem iz Bundeslige snimo TV reklamu...Koji je igrac u pitanju i koji su proizvod reklamirali ?

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 22 jan 2013, 02:55

Prema Njemackim medijima Eintrachtu prijeti kazna koja ce iznositi vise od 100.000 € i utakmica na domacem terenu bez prisustva publike, a takodjer neki mediji spominju i oduzimanje bodova.

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 22 jan 2013, 12:15

Eintrachtu ipak neće oduzimat bodove jer ipak saveze ne želi da ulazi u sportski dio, u takmičarski dio na taj način. Međutim, ostavljena je mogućnost klubu da sam pronađe krivce među navijačima i tada bi izbjegli skroz kaznu.
A inače će najvjerovatnije biti novčano kažnjeni, moguće je da se desi i neka utakmica bez navijača.
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 22 jan 2013, 15:45

amerosm je napisao/la:Evo jedno lagano pitanje kada smo vec kod Yebaoh-e...

Kada se vratio u Bundesligu, isti je s jos jednim igracem iz Bundeslige snimo TV reklamu...Koji je igrac u pitanju i koji su proizvod reklamirali ?

[youtube][/youtube]
Agieren statt reagieren

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 22 jan 2013, 15:48

@ pale

nastavi dalje...

KSIVLE
Kontakt:

Post Postao/la KSIVLE » 22 jan 2013, 17:30

Evo navodno najboljih đevojaka ilitiga pitchicha Bundeslige. Po ovim slikama meni najbolje Fahrmanova, Matmourova i Hankeova.

http://www.bild.de/sport/fussball/1-bun ... .bild.html" onclick="window.open(this.href);return false;
"Zanimanje tako velikih klubova godi, ali ja neću napustiti Dortmund. Ovdje nogomet nikada nije bio sporedna stvar; oduvijek je bio glavna!"

Odgovori

Natrag na “Bundesliga”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.