UFC
Moderator/ica: rio_Ferdy88
Re: UFC
zao mi ovog bellatoura propade im skoro turnir u welteru... bas su bili skupili solidnu ekipicu na kraju ostade samo douglas lima kao prvi favorit.
btw kod ove organizacije mi strasno ide na zivce sto se prvaci skoro nikad ne bore... cole conrada sam uspio jednom pogledati prije nego sto je zavrsio karijeru... onog iz LHW cini mi se isto tako mozda jednom vidio... Askren se nije ni borio prosle godine cini mi se... boris se po turnirima dok ne dođeš do pojasa i nakon toga prakticno rukavice o klin okacis.
btw kod ove organizacije mi strasno ide na zivce sto se prvaci skoro nikad ne bore... cole conrada sam uspio jednom pogledati prije nego sto je zavrsio karijeru... onog iz LHW cini mi se isto tako mozda jednom vidio... Askren se nije ni borio prosle godine cini mi se... boris se po turnirima dok ne dođeš do pojasa i nakon toga prakticno rukavice o klin okacis.
You are someone else I am still right here
Ismire odlazi!!!
Ismire odlazi!!!
- IlPrincipe
- Kontakt:
Podijeljene svjetske MMA nagrade: Jon 'BONES' Jones borac godine!
Najbolji borac godine: Jon Jones
Najbolja borkinja godine: Ronda Rousey
Nagrada za najveći napredak godine: Chris Weidman
Internacionalni borac godine: Michael Bisping
Najbolja borba godine: Jamie Varner vs. Joe Lauzon (UFC on FOX 4)
Najbolji nokaut godine: Edson Barboza vs. Terry Etim (UFC 142)
Najbolji submission godine: Frank Mir vs. Antonio Rodrigo Nogueira (UFC 140)
Povratnik godine: Frank Mir vs. Antonio Rodrigo Nogueira (UFC 140)
Najbolji trener godine: Rafael Cordeiro
Najbolja dvorana godine: Cesar Gracie Jiu-Jitsu
Sudac godine: Herb Dean
Najbolja oktogon djevojka: Brittney Palmer
Najbolji borac godine: Jon Jones
Najbolja borkinja godine: Ronda Rousey
Nagrada za najveći napredak godine: Chris Weidman
Internacionalni borac godine: Michael Bisping
Najbolja borba godine: Jamie Varner vs. Joe Lauzon (UFC on FOX 4)
Najbolji nokaut godine: Edson Barboza vs. Terry Etim (UFC 142)
Najbolji submission godine: Frank Mir vs. Antonio Rodrigo Nogueira (UFC 140)
Povratnik godine: Frank Mir vs. Antonio Rodrigo Nogueira (UFC 140)
Najbolji trener godine: Rafael Cordeiro
Najbolja dvorana godine: Cesar Gracie Jiu-Jitsu
Sudac godine: Herb Dean
Najbolja oktogon djevojka: Brittney Palmer
Od slavnog kluba ostalo je samo ime .. A.C Milan !
Ja sam odustao kompletno od Bellatora, gledao sam ljetos dok su bile one zlatne sedmice MMA pa se i to pratilo ali vise ne tako i da neznam kakav im je matchup sistem. Znam sad da Lawal debutira i to je to.
Svaka cast IlPrincipe sto si nam to preveo. Ima veoma diskutabilnih odluka, prije svega nagrada najboljem internacionalnom borcu. Cunt je odradio trash talk ali od ostalog dobio samo Staina na odluci i izgubio protiv Sonnena. Skyscreaper i Gus su bili puno bolji. Nominacije za borbu godine su smijesne (ima borbih iz 2011?), ja bi licno izabrao ili Johnson v McCall (prva borba) ili Yagin v Hominick, ali eto who gives a shit
Svaka cast IlPrincipe sto si nam to preveo. Ima veoma diskutabilnih odluka, prije svega nagrada najboljem internacionalnom borcu. Cunt je odradio trash talk ali od ostalog dobio samo Staina na odluci i izgubio protiv Sonnena. Skyscreaper i Gus su bili puno bolji. Nominacije za borbu godine su smijesne (ima borbih iz 2011?), ja bi licno izabrao ili Johnson v McCall (prva borba) ili Yagin v Hominick, ali eto who gives a shit
1. Ne diraj Bispinga
2.Bones je jerovatno zaslužio na osnovu rezultata. Ne mogu se, iz glave sjetiti koje je borbe sve dobio ove godine, neka me neko ispravi, ako griješim: Machida, Evans, Rampage, Belfort. Korektno je odradio, mada neću ulazit u to kako obilato koristi nakaradni sistem određivanja težinskih kategorija. Bravo za GSP-a i Caina koji su imali odlične comeback-e, pogotovo Cain, respect!
3. Weidman je overrated. Sad, kad Bisping odradi Belforta, uzme titulu od Andersona, neka mu daju title shot da i njega Bisping razvali.
(navijački
)
4. Lauzon je kralj. Nije u vrhu svoje divizije, ali je tip borca zbog kojeg se ide u dvoranu gledati priredba, respect!
5. Mirova kimura nad Big Nogom :aplauz , ali i cijela dionica kako je reverso velikog majsora BJJ-a.
6.Brittney :mmmmmmm
7. Cormier se večeras bori na Strikeforce-ovoj priredbi. Nije neki protivnik, međutim, radujem se borbi, pošto mi je Cormier onako drag borac.
2.Bones je jerovatno zaslužio na osnovu rezultata. Ne mogu se, iz glave sjetiti koje je borbe sve dobio ove godine, neka me neko ispravi, ako griješim: Machida, Evans, Rampage, Belfort. Korektno je odradio, mada neću ulazit u to kako obilato koristi nakaradni sistem određivanja težinskih kategorija. Bravo za GSP-a i Caina koji su imali odlične comeback-e, pogotovo Cain, respect!
3. Weidman je overrated. Sad, kad Bisping odradi Belforta, uzme titulu od Andersona, neka mu daju title shot da i njega Bisping razvali.
4. Lauzon je kralj. Nije u vrhu svoje divizije, ali je tip borca zbog kojeg se ide u dvoranu gledati priredba, respect!
5. Mirova kimura nad Big Nogom :aplauz , ali i cijela dionica kako je reverso velikog majsora BJJ-a.
6.Brittney :mmmmmmm
7. Cormier se večeras bori na Strikeforce-ovoj priredbi. Nije neki protivnik, međutim, radujem se borbi, pošto mi je Cormier onako drag borac.
NBA fantasy king for 2014/15 (ss.ba, sa-x)
The Count je odlican i kompletan MMA borac, samo npr Struve ima 3-0 u 2012, to zasluzuje kredita.
Zavrsio se Strikeforce, odlican event na kraju iako sam prvo mislio da ce borbe zakazati. Cormier, Barnett i Moussasi ocekivano dobili borbe i veliko iznenadjenje u main eventu, Nate neocekivano izgubi titulu a kriminalna odluka za malog Corture-a, jest bilo nejasno ali po vecini Noons dobio 2-1.
Zavrsio se Strikeforce, odlican event na kraju iako sam prvo mislio da ce borbe zakazati. Cormier, Barnett i Moussasi ocekivano dobili borbe i veliko iznenadjenje u main eventu, Nate neocekivano izgubi titulu a kriminalna odluka za malog Corture-a, jest bilo nejasno ali po vecini Noons dobio 2-1.
ja nisam odustao samo ih ne pratim live nego skinem sebi pa pogledam kad imam vremena.alevkov je napisao/la:Ja sam odustao kompletno od Bellatora, gledao sam ljetos dok su bile one zlatne sedmice MMA pa se i to pratilo ali vise ne tako i da neznam kakav im je matchup sistem. Znam sad da Lawal debutira i to je to.
meni nije jasno zasto se ovolika prasina oko alvareza digla pa nije on bas taj kvalitet... momak je jako atraktivan borac i borbe su mu super zanimljive jer on u svakoj borbi izgubi koncentraciju pa ga protivnici posteno uzdrmaju pa on tek tad dodje sebi... po meni ufc ima u lakoj kategoriji bar 5 boraca jacih od njega.
po meni problem kod boraca koji prelaze iz bellatora u ufc je kilaza jer tamo se odrzavaju cesto ti turniri i borici moraju spustati kilazu 3 puta u 3-4 mjeseca tako da se vecina njih trudi da se bori u toj nekoj svojoj prirodnoj tezini i ne spusta bas previse... i onda kad odu u ufc izgledaju kao patuljci u odnosu na ufc borce. po meni je za to najbolji dokaz lombard koji jeste sasvim solidan borac ali premalen je za ufc-ovu srednju diviziju.
e sad malo na strikeforce da se osvrnem... solidan zadnji event i zao mi je sto se i ova organizacija ugasila.
mene je najvise iznenadila zadnja borba... kako je samo marquardt neiskusno izgledao nije se sjetio zamjeniti stance nego sve vrijeme stoji u orthodoxu i prima udarce u nogu... cormier je svoj posao rutinski odradio kao i mousasi ali oni su imali nesto slabije protivnike... jacare souza je odradio dosta dobar mec.
kada sam vidio koliko je zaradio barnett jasno mi je sto su propali.... covjek je uzeo 250 000 za borbu protiv borca koji mu nije ni do koljena po kvalitetu i renomeu.
Ismire odlazi!!!
Ismire odlazi!!!
Pa svi tako misle o Alvarezu samo se covjek odlicno pozicinirao u pregovorima. Tacno je to za kvalitet ni meni nije jasno, Chandler ga izdominirao i oduzeo mu titulu tako da nije ni najbolji van UFC-a a nema dvojbe za UFC - neisproban je pa i nije Top5. Mada prema Skillsetu i talentu mozda granici tu negdje u Top10 ali sigurno to nije dok drukcije ne dokaže. Za kilazu je problem ali UFC ima odlican scouting i vecina boraca ide preko Ultimate Fightera vec rano u razmatranje. Bellator je sada sklopio deal sa Spike TV tako da mislim da nece gubiti mnoge borce u sledecim godinama. Strikeforce sam dosta dobro pratio i znam da sam citao kako organizacija radi dobro, naravno ni blizu dimenzije u kojoj je UFC ali ipak pozitivne cifre. Problem je što Strikeforce nije prepoznao promjenje u pogledu sporta i iako su bili dobro - odlicni u kickboxingu i kasnije MMA - tako su propustili priliku da osnuju identitet prije nego sto su ih ovi kanibali pronasli. A ovo je promo, Barnett je ime u Strikeforcu isto kao Shamrock prije. Kako god bilo, Stikeforce cu pamtiti kao cist standup Event sa odlicnim Chung Le-om i missmatch borbama. 
[youtube][/youtube]
Main Card:
Vitor Belfort vs. Michael Bisping
Daniel Sarafian vs. CB Dollaway
Gabriel Gonzaga vs. Ben Rothwell
Thiago Tavares vs. Khabib Nurmagomedov
Preliminary Card:
Godofredo Castro vs. Milton Vieira
Ronny Markes vs. Andrew Craig
Diego Nunes vs. Nik Lentz
Edson Barboza vs. Lucas Martins
Yuri Alcantara vs. Pedro Nobre
Wagner Prado vs. Ildemar Alcantara
Francisco Trinaldo vs. C.J. Keith
Main Card:
Vitor Belfort vs. Michael Bisping
Daniel Sarafian vs. CB Dollaway
Gabriel Gonzaga vs. Ben Rothwell
Thiago Tavares vs. Khabib Nurmagomedov
Preliminary Card:
Godofredo Castro vs. Milton Vieira
Ronny Markes vs. Andrew Craig
Diego Nunes vs. Nik Lentz
Edson Barboza vs. Lucas Martins
Yuri Alcantara vs. Pedro Nobre
Wagner Prado vs. Ildemar Alcantara
Francisco Trinaldo vs. C.J. Keith
pravice ballator neki reality show na fazon TUF-a uskoro. za njih je glavna stvar da se drze negdje u sredini i da ne zaprijete ufc-u inace ce i oni doziviti isti kraj kao i sve ostale promocije koje su ufc-u pokusale biti konkurencija. za njih je dobro sto imaju pravo da izjednace ugovore koje njihovim borcima nudi ufc ili neko drugi pa tako ufcu dođe skupo da im uzima borce a sigurno ih ima jos pored alvareza koje bi ufc uzeo. ima trenutno bar 10 boraca u bellatoru koji bi bili pun pogodak za ufc, mozda ne bi mogli uzeti titulu tamo ali bi im isto kao i alvarez donijeli mnogo uzbuđenja a gledatelji ce uvijek pogledati radije currana, bracu pit bull, alvareza nego recimo askrena koji je prvak u welteru ali je jedan od najdosadnijih boraca.alevkov je napisao/la:Pa svi tako misle o Alvarezu samo se covjek odlicno pozicinirao u pregovorima. Tacno je to za kvalitet ni meni nije jasno, Chandler ga izdominirao i oduzeo mu titulu tako da nije ni najbolji van UFC-a a nema dvojbe za UFC - neisproban je pa i nije Top5. Mada prema Skillsetu i talentu mozda granici tu negdje u Top10 ali sigurno to nije dok drukcije ne dokaže. Za kilazu je problem ali UFC ima odlican scouting i vecina boraca ide preko Ultimate Fightera vec rano u razmatranje. Bellator je sada sklopio deal sa Spike TV tako da mislim da nece gubiti mnoge borce u sledecim godinama. Strikeforce sam dosta dobro pratio i znam da sam citao kako organizacija radi dobro, naravno ni blizu dimenzije u kojoj je UFC ali ipak pozitivne cifre. Problem je što Strikeforce nije prepoznao promjenje u pogledu sporta i iako su bili dobro - odlicni u kickboxingu i kasnije MMA - tako su propustili priliku da osnuju identitet prije nego sto su ih ovi kanibali pronasli. A ovo je promo, Barnett je ime u Strikeforcu isto kao Shamrock prije. Kako god bilo, Stikeforce cu pamtiti kao cist standup Event sa odlicnim Chung Le-om i missmatch borbama.
sto se tice strikeforcea zao mi je sto su propali al sta da se radi skoro 30 godina su trajali.
ja ne razumijem zasto je ovaj nunes ovako podcijenjen borac... ovog cb dolowaya ubacili u glavni dio a nunes u prelims... ne znam jel ima jos ljudi koji misle kao ja ali ja meni je ovaj joe silva propao skroz mislim da je vrijeme da ufc promijeni neke stvari. prosle godine su napravili jedan veliki korak nazad sto se tice organizacije ocigledno da su se okrenuli samo zaradi i nista drugo ne gledaju.
Ismire odlazi!!!
Ismire odlazi!!!
Jel to Bellator 360?
Vidio sam negdje emisiju za download...
Tesko da ce mjenati Joe Silvu, White je izjavio da je vise od 100 fight-ova propalo zbog povreda.
Za Nunez-Dolloway neznam bas ovako napamet treba provjerit iz kojeg kampa je cb i sl. Meni licno to ne smeta sta rade sa undercardom, ne obracam pretjerano paznju nego samo gledam i nadam se dobrim borbama a main fight-ovi se poprilicno sami postavljaju.
Tesko da ce mjenati Joe Silvu, White je izjavio da je vise od 100 fight-ova propalo zbog povreda.
Za Nunez-Dolloway neznam bas ovako napamet treba provjerit iz kojeg kampa je cb i sl. Meni licno to ne smeta sta rade sa undercardom, ne obracam pretjerano paznju nego samo gledam i nadam se dobrim borbama a main fight-ovi se poprilicno sami postavljaju.
ma nigdje veze su im ti izgovori za povrede pa nedavno se chad mendes borio sa nekim anonimusom totalnim dok je bilo bar 4-5 featherweight boraca iz top 10 koji su mogli uskociti na tu borbu...nekad naprave takav miss match kao da se radi o nekoj organizaciji koja ima vrlo malo boraca tipa strikeforce u teskoj kategoriji pred gasenje a ne o najvecoj promociji u svijetu mma.alevkov je napisao/la:Jel to Bellator 360?Vidio sam negdje emisiju za download...
Ismire odlazi!!!
Ismire odlazi!!!
Oko matchupa, treba uzeti u obzir i činjenicu da malo koji borac hoće da uzme borbu u kratkom vremenu. Znamo svi da je ona priredba Jones vs. Henderson propala, zato što Machida nije htio da prihvati borbu protiv Jonsa, a Jones nije htio borbu protiv Sonnena. Ima tu dosta zakulise.
U pogledu priredbe u Brazilu, meni su interesantna tri meča, Bisping, Big Ben i Khabib. Iako je priredba u Brazilu, naštimane su borbe gdje bi Brazilci, vrlo lahko mogli izvući deblji kraj.
Tavares vs. Nurmagomedov
Khabib je, po mom mišljenju, jedan od onih boraca koje UFC lagano gradi kako bi mogli stvoriti hype oko titule. Momak je iznimno talentovan, pogotovo na zemlji i po mom mišljenju favorit u ovoj borbi. Međutim, sa druge strane ni Tavares nije za odbacit, ali mi se čini da će ga Nurmagomedov iskontrolisati na zemlji za pobjedu na bodove.
Gonzaga vs. Rothwell
Rothwell mi je drag borac i navijat ću za njega u ovoj borbi. Da budem jasan, Gonzaga je vjerovatno talentovaniji borac, međutim postavlja se pitanje da li može vršiti pritisak na Big Bena dovoljno dugo da prekine borbu. Rotwella karakteriše to da može dosta toga podnijeti i da, kad osjeti, da je napadnut, pokušava krenuti u "protivofanzivu", tj. kad neko krene prema njemu, ne pravi korak nazad, nego naprijed.
Belfort vs. Bisping
Svi govore da je Belfort favorit. Objektivno, kada bi se morale pare stavljat na ovo, vjerovatno bi manja kvota bila na Brazilcu. Čini se da UFC ne želi Bispingu dati borbu za pojas. Koji je razlog za to, ne znam. Mnogi su dobijali šansu sa mnogo manje truda.(Ovdje bih napomenuo da dijelim mišljenje da je Bisping dobio onu borbu protiv Sonnena.).Primijetio sam da se ističu dvije stvari:
-superiorniji standup Belforta
-superiorniji kardio Bispinga
Oko ovog prvog se i ne bi baš složio. Vjerovatno Belfort ima jači udarac i to može biti problem jer se Bisping često zaboravi pa primi pokoji udarac u svakoj borbi, ali sa druge strane Bisping ima dosta dobru boksersku tehniku i trebao bi biti u mogućnosti iskontrolisat stand up, pogotovo što duže borba bude odmicala. Nadam se da će Englez pokušati izmoriti protivnika uz ogradu u prvoj rundi, a onda možda i u drugoj. U nastavku bi mu onda posao bio mnogo lakši, te očekujem pobjedu na bodove.
U pogledu priredbe u Brazilu, meni su interesantna tri meča, Bisping, Big Ben i Khabib. Iako je priredba u Brazilu, naštimane su borbe gdje bi Brazilci, vrlo lahko mogli izvući deblji kraj.
Tavares vs. Nurmagomedov
Khabib je, po mom mišljenju, jedan od onih boraca koje UFC lagano gradi kako bi mogli stvoriti hype oko titule. Momak je iznimno talentovan, pogotovo na zemlji i po mom mišljenju favorit u ovoj borbi. Međutim, sa druge strane ni Tavares nije za odbacit, ali mi se čini da će ga Nurmagomedov iskontrolisati na zemlji za pobjedu na bodove.
Gonzaga vs. Rothwell
Rothwell mi je drag borac i navijat ću za njega u ovoj borbi. Da budem jasan, Gonzaga je vjerovatno talentovaniji borac, međutim postavlja se pitanje da li može vršiti pritisak na Big Bena dovoljno dugo da prekine borbu. Rotwella karakteriše to da može dosta toga podnijeti i da, kad osjeti, da je napadnut, pokušava krenuti u "protivofanzivu", tj. kad neko krene prema njemu, ne pravi korak nazad, nego naprijed.
Belfort vs. Bisping
Svi govore da je Belfort favorit. Objektivno, kada bi se morale pare stavljat na ovo, vjerovatno bi manja kvota bila na Brazilcu. Čini se da UFC ne želi Bispingu dati borbu za pojas. Koji je razlog za to, ne znam. Mnogi su dobijali šansu sa mnogo manje truda.(Ovdje bih napomenuo da dijelim mišljenje da je Bisping dobio onu borbu protiv Sonnena.).Primijetio sam da se ističu dvije stvari:
-superiorniji standup Belforta
-superiorniji kardio Bispinga
Oko ovog prvog se i ne bi baš složio. Vjerovatno Belfort ima jači udarac i to može biti problem jer se Bisping često zaboravi pa primi pokoji udarac u svakoj borbi, ali sa druge strane Bisping ima dosta dobru boksersku tehniku i trebao bi biti u mogućnosti iskontrolisat stand up, pogotovo što duže borba bude odmicala. Nadam se da će Englez pokušati izmoriti protivnika uz ogradu u prvoj rundi, a onda možda i u drugoj. U nastavku bi mu onda posao bio mnogo lakši, te očekujem pobjedu na bodove.
veceras par interesantnih borbi u sao paolu...sto se tice borbe belfort bisping mislim da ce britanac to uzeti ako ode na sudijsku odluku, belfort ce svoju sansu traziti u pocetku borbe nekom brzom zavrsnicom.
rothwell mi je drazi borac al mislim da bi ga gonzaga mogao submitati... u svakom slucaju nadam se interesantnoj borbi jer rothwell nikad ne odustaje.
nurgomedov bi trebao doci lagano do pobjede po meni je on mnogo kompletniji borac.
u uvodnim borbama mislim da ce do pobjeda doci trinaldo, prado, barboza koji je dobio nagradu za KO godine u 2012. kao i viera a od nuneza ocekujem da razbije lenza noznim udarcima.
rothwell mi je drazi borac al mislim da bi ga gonzaga mogao submitati... u svakom slucaju nadam se interesantnoj borbi jer rothwell nikad ne odustaje.
nurgomedov bi trebao doci lagano do pobjede po meni je on mnogo kompletniji borac.
u uvodnim borbama mislim da ce do pobjeda doci trinaldo, prado, barboza koji je dobio nagradu za KO godine u 2012. kao i viera a od nuneza ocekujem da razbije lenza noznim udarcima.
Ismire odlazi!!!
Ismire odlazi!!!
Prelims pomalo zakazuju ali ok, evo sad vieira pa onda main event.
Ovaj Rus Khabib ima odlican skor 19-0-0.
Gonzaga dobi Rothwella moram rec da me je Rothwell malo razocarao ili sam ja opet mozda previse od njega ocekivao.
Gonzaga dobi Rothwella moram rec da me je Rothwell malo razocarao ili sam ja opet mozda previse od njega ocekivao.
Khabib dosta dobar. Prodao je onaj lijevi aperkat, tri puta zaredom. Morao je Thiago uraditi nešto povodom toga, nakon što su prva dva prošla.
Bravo za Gonzagu. Mnogo talentovan borac, samo se mora malo stesati, previše ima kila. Ne mora mišiće nabacivati, ali malo se stesat mora. Odlična giljotina!!! Sa druge strane, Tothwell isto k'o Thiago, prolazi
desni direkt x puta zaredom, prilagodi se, čovječe!!! (digresija, Junioru faca izgleda ok, valjda su patke bile ono oko lomova. Super.)
Nisam gledao onaj TUF Brazil, tako da prvi put gledam Sarafiana. Dobra borba, puna preokreta. Šteta po Dollowaya, zbog onih par sekundi u drugoj rundi. to se tiče Brazilca, lijepo kretanje i "inside-out boxing". Talentovan momak, samo treba izbaciti ono "padobranske" poteze. Šta će mu onaj spin kick? Također na
kardiu treba poraditi. Ako ti je game-plan ovakva borba, treba to moći izdržati. Na kraju, teška zadaća za sudije. Iskreno, ne znam kome bi dao, možda 29-28 Dolloway. Ključan bio onaj G&P na kraju druge runde.
Odlična borba, bravo za obojicu.
Bisping je igrao Belfortovu igru i izgubio. Mislim da mu je bio loš game-plan, ali je na kraju ipak pokazao da je veliki sportista. Ne znam što ga raja hejta. Čini se u dure čovjek. Dobar high kick Belforta, by the way.
Bravo za Gonzagu. Mnogo talentovan borac, samo se mora malo stesati, previše ima kila. Ne mora mišiće nabacivati, ali malo se stesat mora. Odlična giljotina!!! Sa druge strane, Tothwell isto k'o Thiago, prolazi
desni direkt x puta zaredom, prilagodi se, čovječe!!! (digresija, Junioru faca izgleda ok, valjda su patke bile ono oko lomova. Super.)
Nisam gledao onaj TUF Brazil, tako da prvi put gledam Sarafiana. Dobra borba, puna preokreta. Šteta po Dollowaya, zbog onih par sekundi u drugoj rundi. to se tiče Brazilca, lijepo kretanje i "inside-out boxing". Talentovan momak, samo treba izbaciti ono "padobranske" poteze. Šta će mu onaj spin kick? Također na
kardiu treba poraditi. Ako ti je game-plan ovakva borba, treba to moći izdržati. Na kraju, teška zadaća za sudije. Iskreno, ne znam kome bi dao, možda 29-28 Dolloway. Ključan bio onaj G&P na kraju druge runde.
Odlična borba, bravo za obojicu.
Bisping je igrao Belfortovu igru i izgubio. Mislim da mu je bio loš game-plan, ali je na kraju ipak pokazao da je veliki sportista. Ne znam što ga raja hejta. Čini se u dure čovjek. Dobar high kick Belforta, by the way.
Nevjerovatan score, tesko da iko drugi ima slican u UFC-u. Khabib je bio los matchup za Tavareza, a jos gore jer je u fenomenalnoj formi. Sudija late stoppage! Nate Diaz bi mu mogao biti sledeci protivnik.MakeTZ je napisao/la:Ovaj Rus Khabib ima odlican skor 19-0-0.
ispogađao sam fino ovaj main card. ove prelimse nisam pregledao samo sam vidio poraz prada i mislim da njega treba hitno otpustiti iz ufca jer je najlosiji borac u LHW i pobjedu barboze koji je po mom misljenju opet imao prilicno slabog protivnika. vidi se da se od momka pokusava napraviti buduci sampion ali on se jos nije dokazao po mom misljenju jer pobjedio pearsona koji je sasvim solidan borac ali ni tu nije odusevio. protiv varnera je totalno razocarao i sada mu treba dati nekog iz top 10 da se rascisti sa njim da znamo odma hoce li biti nesto od njega.fera je napisao/la:veceras par interesantnih borbi u sao paolu...sto se tice borbe belfort bisping mislim da ce britanac to uzeti ako ode na sudijsku odluku, belfort ce svoju sansu traziti u pocetku borbe nekom brzom zavrsnicom.
Ismire odlazi!!!
Ismire odlazi!!!
Raja, UFC za vikend!!! 
Čini mi se dosta interesantan event.
Odlazi iz UFC-a Rampage Jackson, što me čini nekako tužnim jer mi je jedan od omiljenih boraca. Kao i u prethodne dvije borbe, nije više favorit. Glover je "nova" zvijezda divizije i mogao bi biti opasan i za najbolje borce u diviziji. Snaga Rampagea je svakako u standupu, međutim pitanje je u kakvoj je formi. Protiv Badera je došao potpuno nespreman, valjda to sebi neće dozvoliti ovaj put. Navijat ću za Quintona, ali je Glover favorit.
Cerrone vs. Pettis je značajna borba za budućnost lahke kategorije. Ovo su momci koji su sljedeći u redu za borbu protiv Hendersona koji se trenutno čini dominantnim. Pettis ga je čak i dobio jednom, znamo svi onaj "nemam pojma kako ga nazvat" kick. Pettis ima odličnu nožnu tehniku i dobar standup, ali je cerrone svakako opasan. Mislim da će biti atraktivna borba.
Johnson vs. Dadson. Ovaj Dodson mi ne leži nikako, ali je strašno eksplozivan i mogao bi biti opasan za MM-a. Ova divizija je relativno nova i teško mogu nešto pametno reći o istoj. Johnson mi se čini malo kompletnijim borcem i dajem mu blagu prednost.
Još neke interesantne borbe su Bader vs. Matušenko i Guida vs. Hioki.
Odlazi iz UFC-a Rampage Jackson, što me čini nekako tužnim jer mi je jedan od omiljenih boraca. Kao i u prethodne dvije borbe, nije više favorit. Glover je "nova" zvijezda divizije i mogao bi biti opasan i za najbolje borce u diviziji. Snaga Rampagea je svakako u standupu, međutim pitanje je u kakvoj je formi. Protiv Badera je došao potpuno nespreman, valjda to sebi neće dozvoliti ovaj put. Navijat ću za Quintona, ali je Glover favorit.
Cerrone vs. Pettis je značajna borba za budućnost lahke kategorije. Ovo su momci koji su sljedeći u redu za borbu protiv Hendersona koji se trenutno čini dominantnim. Pettis ga je čak i dobio jednom, znamo svi onaj "nemam pojma kako ga nazvat" kick. Pettis ima odličnu nožnu tehniku i dobar standup, ali je cerrone svakako opasan. Mislim da će biti atraktivna borba.
Johnson vs. Dadson. Ovaj Dodson mi ne leži nikako, ali je strašno eksplozivan i mogao bi biti opasan za MM-a. Ova divizija je relativno nova i teško mogu nešto pametno reći o istoj. Johnson mi se čini malo kompletnijim borcem i dajem mu blagu prednost.
ne kontam... jesi ti rekao da rampage protiv glovera treba traziti sansu u stand up-u ? snaga rampage su slamovi i on se nekako i proslavio po tome i po svom sjajnom slaganju sa bas ruttenom u intervjuima. danas ni sa zabavljacke strane a posebno kao borac to nije ni sjena onog starog rampagea i meni je drago sto ga necu vise gledati u ufcu.work je napisao/la:Raja, UFC za vikend!!!
pettis cerrone po meni najinteresantnija borba i mislim da ce biti fight of the night. ne bih nista prognozirao po pitanju pobjednika... al interesanto je da imamo sa jedne strane borca koji u wecu 2 puta gubio od bensona i pettisa koji mu je oduzeo titulu... ako cemo po tome gledati onda bi bilo interesantnije da pettis pobjedi
btw udarac se zove ako se ne varam showtime kick.
johnson dodson ce biti najbrza borba u historiji borilackih sportova
Ismire odlazi!!!
Ismire odlazi!!!
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 8 gostiju.