Manchester United FC - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,Monolog,geronimo,hammers,rio_Ferdy88
Re: FC Manchester United
Vjerujemo svi u Davida, ali stvar je u tome sto je se mogao dovest Lloris ili Handanovic na primjer. Znaci iskusni golmani koji su vec bili spremni da igraju za najvece klubove. Golmani bez tako ocitih mana kao De Gea. Fergie je uzeo rizik kad je doveo Davida, za to placamo 18 mjeseci. Mozda ce se isplatit za par godina, ili mozda vec sljedece sezone, ali trenutno ne. Stvar je u tome sto bi jedan Handanovic isto tako mogao pravit odlicne odbrane na crti kao De Gea, ali bi isto tako znao uhvatit loptu i ne bi bili na granici infarkta kod svakog kornera i ubacaja.
Treba priznat i da je se David popravio sto se toga tice, ali jos mu mnogo, mnogo fali. To je pokazao i danas. Sve odbrane ranije u utakmici je bacio u vodu sa onom greskom.
Treba priznat i da je se David popravio sto se toga tice, ali jos mu mnogo, mnogo fali. To je pokazao i danas. Sve odbrane ranije u utakmici je bacio u vodu sa onom greskom.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester
Penal

Greška De Gea-e i odbrane

Kazna za tottenham zbog grudvanja

Greška De Gea-e i odbrane

Kazna za tottenham zbog grudvanja

http://www.stretfordend.co.uk/menu.html
http://www.statto.com/football/stats/england/premier-league/all-time-table/pl-years
http://www.statto.com/football/stats/england/premier-league/all-time-table/pl-years
ne mozete porediti Edwina i DDG, pa VDS kad je dosao u klub imao je 35 godina i jos je branio 5 a DDG je ljudi od njega 15 godina mladji....znaci to je ogromno iskustvo...ja jako cijenim i volim Edwina , ali kad smo kod nj gresaka nije li on kriv za go protiv Barcelone u finalu Lige Prvaka (go Pedra) , ali je na toj istoj utakmici imao fantasticnih odbrana i spasio nas sramote
Kad pogledam sad, jos mi se gora greska cini. Nema on sta da trazi u tom duelu, Vidic bi ili dobio duel ili dovoljno zasmetao Caulkeru da ne bude opasno. David uopste ne gleda gdje su suigraci i protivnici, samo prati loptu. A nema fiziku da se tako ponasa. To su mogli VDS i Kahn, jer znaju da ce pokupit loptu kako god, ovaj to ne moze i mora dobro izabrat kad trebe da izadje.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
Ne mogu samo da "dohvatim" koga ovdje Ferdinand cuva i sta radi?ja.neron je napisao/la: Greška De Gea-e i odbrane
![]()
"Kažu da sam spavao sa 7 misica svijeta. Ne, to nije tačno, spavao sam sa 4, ostale mi nisu bile zanimljive..." - George Best
Tuzla - Grad koji volim!
Tuzla - Grad koji volim!
DefoeaMartex je napisao/la:Ne mogu samo da "dohvatim" koga ovdje Ferdinand cuva i sta radi?ja.neron je napisao/la: Greška De Gea-e i odbrane
![]()

A to isto i Rafael cini, mada ocigledno obadvojica to lose cine...
"Kažu da sam spavao sa 7 misica svijeta. Ne, to nije tačno, spavao sam sa 4, ostale mi nisu bile zanimljive..." - George Best
Tuzla - Grad koji volim!
Tuzla - Grad koji volim!
I možda sam previše razočaran i nervozan pa sve ovo pišem,ali mislim da je vrijeme da United počne kupovati kvalitetne i provjerene igrače.
Istina je da smo prvi,da smo dobili skoro sve derbije,da sada imamo više bodova nego ikada kada smo osvojili titulu,ali kao što je onaj komentator sa Sportkluba rekao jednom,ne sjećam se kada je United imao ovoliko igrača izvan forme,a da su ovako dobri na tabeli.
Persie iako ima 29 godina,world class je igrač i to se vidi iz utakmice u utakmicu.To je bila pljačka,njegov transfer i već je dosta novca isplatio što je uloženo u njega.
Ovaj gore dio se odnosi na naše krilne igrače.Young prvi dio sezone - NIŠTA,kasnije je počeo igrati bolje.
Valencia - čitava sezone jedno veliko ništa.
Nani - loš ono malo što je igrao,a kasnije bio out.
Kagawa - par solidnih nastupa i duga povreda.
Nekako smo uvijek imali WC wingere,ali sada mislim da to nije slučaj.
Nego ovaj Real počeo da hvata formu izgleda.Bit će to dobra utakmica.
I da se dohvatim Rafaela,izrasta u WC desnog beka,možda i najbolji u ligi,ali nekako uvijek on uprska kod gola,ne znam da li je on veliki peh,ali nekako uvijek je on tu kada gol primimo.Prošlo kolo elegantno pustio Daniela,a sada ogroman nesporazum sa Tonyem.Ali prije toga je strpao Balea u dzep.
Istina je da smo prvi,da smo dobili skoro sve derbije,da sada imamo više bodova nego ikada kada smo osvojili titulu,ali kao što je onaj komentator sa Sportkluba rekao jednom,ne sjećam se kada je United imao ovoliko igrača izvan forme,a da su ovako dobri na tabeli.
Persie iako ima 29 godina,world class je igrač i to se vidi iz utakmice u utakmicu.To je bila pljačka,njegov transfer i već je dosta novca isplatio što je uloženo u njega.
Ovaj gore dio se odnosi na naše krilne igrače.Young prvi dio sezone - NIŠTA,kasnije je počeo igrati bolje.
Valencia - čitava sezone jedno veliko ništa.
Nani - loš ono malo što je igrao,a kasnije bio out.
Kagawa - par solidnih nastupa i duga povreda.
Nekako smo uvijek imali WC wingere,ali sada mislim da to nije slučaj.
Nego ovaj Real počeo da hvata formu izgleda.Bit će to dobra utakmica.
I da se dohvatim Rafaela,izrasta u WC desnog beka,možda i najbolji u ligi,ali nekako uvijek on uprska kod gola,ne znam da li je on veliki peh,ali nekako uvijek je on tu kada gol primimo.Prošlo kolo elegantno pustio Daniela,a sada ogroman nesporazum sa Tonyem.Ali prije toga je strpao Balea u dzep.
- OTNYS_YNWA
- Kontakt:
De Gea možda jeste krivac za gol Dempseya, ali je istom igraču odbranio 100%tnu priliku.. I Bale je imao jedan odličan udarac, i nakon što se lopta odbija od Ferdinanda ( mislim ) De Gea je uspio da je odbrani. Sve u svemu, krivac za prosute bodove nije sigurno.
- rio_Ferdy88
- Moderator
- Kontakt:
Slažem se da dio odgovornosti snosi i David, ali isto tako i Rafael koji je izgubio tu loptu i dopustio Spursima ovo ubacivanje, koje je završilo golom u našoj mreži
Dakle ne bih svu krivicu prebacio na Davida, jer je odbranio dva zicera, pogotovo onaj Dempseya, sa 3-4 metra, što stvarno nisam očekivao da odbrani, a vjerujem ni mnogi od vas
Ipak je dio krivice i na njemu, ali ne sva kao što sam rekao, jer očito ima problem sa tom procjenom kod ubacivanja u naš 16erac, i dešava mu se da se odluči na izlazak kada to nije potrebno (kao večeras), a da ostane na crti kad aje potrebno da ide na loptu, i rako bih da ova mana i nije bila toliko vidljiva dok je igrao u Primeri, gdje je dosta manje ovakvih situacija, tako da ni naši skauti nisu sigurno mogli to primjetiti u tolikoj mjeri, a u Premu su ovakve situacije dosta prisutnije no u drugim ligama tako da ta njegova mana dolazi do izražaja u ovakvim tekmama

Dakle ne bih svu krivicu prebacio na Davida, jer je odbranio dva zicera, pogotovo onaj Dempseya, sa 3-4 metra, što stvarno nisam očekivao da odbrani, a vjerujem ni mnogi od vas

Ipak je dio krivice i na njemu, ali ne sva kao što sam rekao, jer očito ima problem sa tom procjenom kod ubacivanja u naš 16erac, i dešava mu se da se odluči na izlazak kada to nije potrebno (kao večeras), a da ostane na crti kad aje potrebno da ide na loptu, i rako bih da ova mana i nije bila toliko vidljiva dok je igrao u Primeri, gdje je dosta manje ovakvih situacija, tako da ni naši skauti nisu sigurno mogli to primjetiti u tolikoj mjeri, a u Premu su ovakve situacije dosta prisutnije no u drugim ligama tako da ta njegova mana dolazi do izražaja u ovakvim tekmama

Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
ma Narine samo si razocaran nista vise 
sto vise gledam ovaj go, uvidjam da je skinuo loptu sa galve nj stoperu da je pokusao ici jace na loptu vjerovatno bi napravio penal, i ne znam kako bi Nemanja ovo mogao da spasi

sto vise gledam ovaj go, uvidjam da je skinuo loptu sa galve nj stoperu da je pokusao ici jace na loptu vjerovatno bi napravio penal, i ne znam kako bi Nemanja ovo mogao da spasi
Ma moguće.Ali opet me nervira kako bodove prosipamo.Protiv Swansea odigramo odličnu utakmicu i na kraju uzmemo samo 1 bod,protiv Spursa smo sigurno više zaslužili kada bi se dvomeć gledao ove sezone,samo 1 od 6 bodova.
Protiv Evertona mi sekunde nije krivo što smo izgubili,jer su bili bolji,nema se šta dodati niti oduzeti.
Protiv Norwicha takodjer,kritični smo bili.
Ali kad vidim koliko smo utakmica na sreću uzeli,onda ovo još super na kraju ispadne.
Protiv Evertona mi sekunde nije krivo što smo izgubili,jer su bili bolji,nema se šta dodati niti oduzeti.
Protiv Norwicha takodjer,kritični smo bili.
Ali kad vidim koliko smo utakmica na sreću uzeli,onda ovo još super na kraju ispadne.

Meni je i sladje i bolje i draze sto smo pobjedili City,Chelsea i Liverpool u gostima i Arsenal kod kuce...draze mi je da prosipamo bodove, ako vec negdje moramo, protiv slabijih ekipa 

Da i onda izgubis titulu na gol razliku zbog Blackburna,Wigana i ostale klapeGusar1995 je napisao/la:Meni je i sladje i bolje i draze sto smo pobjedili City,Chelsea i Liverpool u gostima i Arsenal kod kuce...draze mi je da prosipamo bodove, ako vec negdje moramo, protiv slabijih ekipa

Tuzla - Grad koji volim!
Tuzla - Grad koji volim!
pa dobro jest i to, ali negdje se bodovi uvijek izgube, samo kazem da je bolje da pobjedjujemo jace ekipe aa da od slabijih gubimo...
Zadnja izmjena: Gusar1995, dana/u 20 jan 2013, 22:40, ukupno mijenjano 1 put.
Anderson na Instagramu: "Sa dva kralja!"

The little boy inside me was screaming ‘Manchester United’. United breathes football” — Robin van Persie
MUFC - It's a religion!
MUFC - It's a religion!
Iskreno ne znam sta bi ni mislio o danasnjoj utakmici, a ni kome bi pripisao onu gresku. Ne moze United sebi dopustit da ima preko 20 suteva od toga bar 15 u okvir gola, ne mozemo dopustit da se 45 minuta branimo bez zelje da napadnemo.
Da je De Gea ove sezone grijesio, jest to ne moze niko osporit ali isto tako ne mozemo osporit da nas je nerijetko spasavao i da je imao znacajnog udjela u onim pobjedama nad Cityem Chelsijem Liverpoolom itd. Greske koje je pravio nisu bodovno kaznjene izuzev ove danasnje, i to su obicno bile zasluge sjajnog napada ove sezone. I danas smo morali odigrat bolje ali sta je tu je, idemo dalje. Imamo finu bodovnu prednost, nesto laksi raspored u narednim utakmicama i to treba iskoristit za vracanje forme i eventualnog povecanja bodovne prednosti.
Da je De Gea ove sezone grijesio, jest to ne moze niko osporit ali isto tako ne mozemo osporit da nas je nerijetko spasavao i da je imao znacajnog udjela u onim pobjedama nad Cityem Chelsijem Liverpoolom itd. Greske koje je pravio nisu bodovno kaznjene izuzev ove danasnje, i to su obicno bile zasluge sjajnog napada ove sezone. I danas smo morali odigrat bolje ali sta je tu je, idemo dalje. Imamo finu bodovnu prednost, nesto laksi raspored u narednim utakmicama i to treba iskoristit za vracanje forme i eventualnog povecanja bodovne prednosti.
"...Niko na svijetu, provjerite, nema tako lijepo, pitomo, tepanje za svoj klub. U masi navijackih, divljih, ratobornih, zivotinjskih naziva, izmedju tigrova, lavova, svinja, pijetlova, zmajeva, grobara izdvaja se to pitomo RODJENI..." S.H.
U drugom spursi imali vecu zelju za postizanjem gola,a united za cuvanje vlastitog.Onda fale igrace kreativnog djela..Kagawa je solidan bio,ali tu fale vec dosta pominjani Ando i Nani..To su tipovi igraca koji bas u ovakvim utakmicama prate tempo protivnika,i uzvracaju istom mjerom..Welbeck me pravo pozitivno iznenadjuje.
Sir Alex Ferguson´the greatest manager of all time´
Ferguson said: "United can do anything, believe me. They've got that great philosophy and history, they will always do well."
Ferguson said: "United can do anything, believe me. They've got that great philosophy and history, they will always do well."
Nisu nas "ubili" kao sto izgleda po statistici. I sam je komentator na SK rekao "De Gea statisticki ima preko 10 odbrana, a to su dobre vijesti za onoga ko ga je stavio u fantasy-u" 

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.