Nego veliki kompliment SS.ba za ovaj clanak/intervju
Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
- Principatus
- Kontakt:
Re: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji B
Aaah vidi "iznenadjenja" ovi momci zele igrati za nas...
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.
Jao Sajo počneš li momku filozofirati kako se kod tebe teško upada i da očekuje da mu se javi kad završi papirologiju a da dotle ne želi ni razmišljati o njemu"Naravno da mi je želja da zaigram za BiH, ali želim najprije da posjetim reprezentaciju i da popričam sa selektorom Safetom Sušićem, da vidim kakvo on ima mišljenje o meni i da li računa na mene za reprezentaciju."
Još ako bude dodao da mu je žao,ali da on poziva igrače samo koji igraju standardno u svojim klubovima.
Neda mi se kopat po intervjuima,ali zar nije Sušić izjavljivao da on uopće nije učestovao u organizaciji susreta sa tim mladim igračima i da uopće ne podržaje tu ideju?
Ko garantuje da će uopće htjeti sastajati se sa Seferovićem i Hajrovićem mlađim
Zadnja izmjena: Dylan Dog, dana/u 21 jan 2013, 15:24, ukupno mijenjano 1 put.
Tragedija!Bosna i Hercegovina gubi svog najvećeg dragulja??Pogibljeni start znači kraj potencijalno velike karijere?? Pogledati na:
http://www.pohrani.com/f/1h/RC/SsrCfkJ/dajv.gif
http://www.pohrani.com/f/1h/RC/SsrCfkJ/dajv.gif
- Principatus
- Kontakt:
Joj nemojte baksuzirati i djavola na zid crtati. 
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.
Ako ga Susic ne otjera.Batko je napisao/la:
"Čuo sam se sa kapitenom Spahićem, doći ću u Ljubljanu, ostalo mi je još samo da rezervišem let. Velika mi je čast što ću imati priliku da upoznam sve bh. igrače. Već sam ranije upoznao Džeku, Spahića, Ibričića i evo nedavno i Pjanića", kaže Seferović u razgovoru za SportSport.ba, dodavši:
"Trebam da se odajvim iz švicarske mlade reprezentacije i da onda zaigram za bh. reprezentaciju. Naravno da mi je želja da zaigram za BiH, ali želim najprije da posjetim reprezentaciju i da popričam sa selektorom Safetom Sušićem, da vidim kakvo on ima mišljenje o meni i da li računa na mene za reprezentaciju."
U Fiorentini Seferović sve češće igra, zbog čega je jako sretan. "Zadovoljan sam, igram sve više i zasad je dobro. Do ljeta ćemo vidjeti šta i kako, ali moguće je da na ljeto odem iz kluba. No, ranije da bi se o tome pričalo."
Posebno je oduševljen Pjanićem, kojeg u budućnosti vidi u nekom velikom klubu.
"Veliki je igrač i čeka ga velika karijera. Mislim da će biti u samom vrhu svjetskog nogometa. Nedavno smo se upoznali kada je Fiorentina igrala protiv Rome. Odličan je momak i bit će mi drago ako budemo dijelili i reprezentativnu svlačionicu."
Znaci sada je i oficijalno nas....
Mali je rekao da zeli sa njim da poprica, a kakav je Susic ters ne bi me cudilo da ga ignorise u Ljubljani. Jer on nikog nije zvao, jer su to bez njegovog znanja odradili. Jer je kontaktirao Spahica a igraci nisu ti koji odredjuju ko ce igrati a ko nece.
inter1 je napisao/la:Ako ga Susic ne otjera.Batko je napisao/la:
"Čuo sam se sa kapitenom Spahićem, doći ću u Ljubljanu, ostalo mi je još samo da rezervišem let. Velika mi je čast što ću imati priliku da upoznam sve bh. igrače. Već sam ranije upoznao Džeku, Spahića, Ibričića i evo nedavno i Pjanića", kaže Seferović u razgovoru za SportSport.ba, dodavši:
"Trebam da se odajvim iz švicarske mlade reprezentacije i da onda zaigram za bh. reprezentaciju. Naravno da mi je želja da zaigram za BiH, ali želim najprije da posjetim reprezentaciju i da popričam sa selektorom Safetom Sušićem, da vidim kakvo on ima mišljenje o meni i da li računa na mene za reprezentaciju."
U Fiorentini Seferović sve češće igra, zbog čega je jako sretan. "Zadovoljan sam, igram sve više i zasad je dobro. Do ljeta ćemo vidjeti šta i kako, ali moguće je da na ljeto odem iz kluba. No, ranije da bi se o tome pričalo."
Posebno je oduševljen Pjanićem, kojeg u budućnosti vidi u nekom velikom klubu.
"Veliki je igrač i čeka ga velika karijera. Mislim da će biti u samom vrhu svjetskog nogometa. Nedavno smo se upoznali kada je Fiorentina igrala protiv Rome. Odličan je momak i bit će mi drago ako budemo dijelili i reprezentativnu svlačionicu."
Znaci sada je i oficijalno nas....
Mali je rekao da zeli sa njim da poprica, a kakav je Susic ters ne bi me cudilo da ga ignorise u Ljubljani. Jer on nikog nije zvao, jer su to bez njegovog znanja odradili. Jer je kontaktirao Spahica a igraci nisu ti koji odredjuju ko ce igrati a ko nece.
a nije valjda toliki hajvan
Sjecate se kad je Pape rekao da ce ga zvati, cim odigra barem 5 minuta za Fiorentinu? 
"If you can't support us when we lose, don't support us when we win."
VFC & MUFC
VFC & MUFC
Kao što već navedoše u članku, da će se računati na njih u budućnosti, pa ne vjerujem da bi Sušić to opstruirao.
Trenutno mu niko ne nameće neke igrače, nego jednostavno, za dobrobit nacije da se kvalitet i potencijal upozna sa njim.
Trenutno mu niko ne nameće neke igrače, nego jednostavno, za dobrobit nacije da se kvalitet i potencijal upozna sa njim.
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!
Procitao vijest i naravno,sretan sam..jos samo da se Kološinac odluci za BIH i nama dosta 
Cuo se sa Spahom. Dakako, ta nece sa Sajom. Sajo je zauzet u Parizu...s kauca u fotelju, i tako to.
- Principatus
- Kontakt:
Pa Spaha se i prije toga brinuo oko mladih i potencijalnih igraca, to jest gdje je mogao uspostaviti kontakt, to je i radio. Ali eto nekima on kao kapiten nije dovoljno pozrtvovan. Naravno da to nije njegov posao, ali kada niko drugi to nije radio, sta ces.
Evo ova 3 uvecana fragmenta, to je to sto Susic nemoze da shvati.Seferovic: "Trebam da se odjavim iz švicarske mlade reprezentacije i da onda zaigram za bh. reprezentaciju. Naravno da mi je želja da zaigram za BiH, ali želim najprije da posjetim reprezentaciju i da popričam sa selektorom Safetom Sušićem, da vidim kakvo on ima mišljenje o meni i da li računa na mene za reprezentaciju."
Naci ce oni nacin da ga otjeraju, ne brinite se ! Cini mi se da ih je Seferovic iznenadio. Sace bit', e dobro ali trebas pjeske u Sarajevo. Nista se poslije ovoga nece desiti u narednu godinu dana, ovo ce biti samo izgovor i mkupovanje vremena da se nista ne uradi.
I nemojte se iznenaditi da se sada odapne strijela na Koilasinca jer se on nije javio
SPahi svaka cast, zalosno je da se , pored toliko ljudi koji primaju platu u NFSBiH, spahic nasao javiti covjeku.
I nemojte se iznenaditi da se sada odapne strijela na Koilasinca jer se on nije javio
SPahi svaka cast, zalosno je da se , pored toliko ljudi koji primaju platu u NFSBiH, spahic nasao javiti covjeku.
Sent from my Commodore 64
- Principatus
- Kontakt:
Nebih me iznenadilo da na kraju i Kolasinac dodje. Vidjecemo...
A sto se tice Halilovica, mislim da on nece doci, jer ce biti suvise pozornosti usmjereno prema njemu.
A sto se tice Halilovica, mislim da on nece doci, jer ce biti suvise pozornosti usmjereno prema njemu.
Sajo bi najradije da oni se svi odjave i promjene sportsko državljanstvo, pa ce onda on njih nazvati i vidjeti da li ih treba pozvati?
nihco je napisao/la:Naci ce oni nacin da ga otjeraju, ne brinite se ! Cini mi se da ih je Seferovic iznenadio. Sace bit', e dobro ali trebas pjeske u Sarajevo.
Kolasinac je rekao da ce igrati za nas ne znam zasto ne bi, prevelik je kvalitet i talenat da bi ga odbacili ovi nasi
Nije fazon u nasem savezu prestanite bit skepticni oko saveza , pa ljudi ih zovu na okupljanja stavljaju na sipsak juniorskih repki dolaze im u posjetu . Dok se oni ne mogu javit na telefon. Realnost je to da kolasinac jos nije siguran tj misli da ima kvaliteta da bi mogo zaigrat za njemce to je 90 % ja drugi razlog ne vidim ... Al ok ja sam sretan ako kaparisem i ovog mladjeg hajrovica i seferovica 2/4 dobro je kad uzmemo u obzir da prije pet godina ne bi ni 1. Sve je na igracima vise savez ne moze nista uradit moze im izac u susret i pomoc sa papirologijom ali oni nemogu zapoceti tu promjenu drzavljanstva niti moze bilo ko osim njih samih. Al inace nevezano za ovo Safet mi totalno nekako neozbiljno ovo sve shvaca , prvo one izjave da ne moze niko zvat igrace na okupljanje to mi je kao prvo nidje veze jer ni sam nista ne poduzima ocito da ove momke priblizi reprezentaciji a uz to jos pokusava da ih i udalji. Kao drugo njegova izjava poslije azlira EH DA SE SAD ODMORIMO MALO OD NOGOMETA DO POSLIJE NOVE GODINE je apsurdna covjek koji je selektor nacionalnog tima trebo bi makar provodit vrijeme sto blize sportu i makar uzet stream kosto mi sa foruma pa ogdledat Nadarevica pa rec eh ovaj momak bi mogo ovo ovaj ono. A nije sjedi pije kafu jede maslenicu i ceka da se snijeg otopi. Sad ne mora ovo znacit da ja pljujem po Safetu kojeg izuzetno cijenim kao covjeka i vjerujem da zeli sve najbolje za nasu repku. Ali ponekad ostavlja dojam jako neozbiljanog i ters selektora i tako dovodi u pitanje profesionalizam citavog strucnog staba.Pa da jedan spahic mora brinut o stevanovicu , hajrovicu , seferovicu itd al dobro neka shapi svaka cast vjerujem da bi svako to uradio kad zna iz kakve drzave dolazi.
-
AÐ_Official
- Kontakt:
Sve to stoji, al' se treba postaviti pitanje "da li mozda on daje te izjave reda radi, baca mamac raznim ljudima?" nesta u stilu Ivice Osima. Svi znamo kakav odnos Ivica Osim ima sa medijima i sta misli o njima(bolje receno ne podnosi ih). Ja sam za kritiku i za pohvale kad se zasluze, al' sve uz dokaz. Ja do sada sam vidio promjenu u nasoj igri, promjena taktike, prvi smo u grupi(srecom, kako god, sta god, ipak smo prvi). Ovdje se prica kako selektor nista ne radi kako bi privukao "talente" da igraju za nas...onda saznamo da je, ipak, u kontaktu bio sa Izetom Hajrovicem, da mu je vec od davno na radaru Enis Nadarevic i da je samo pitanje trenutka kada ce taj decko dobiti poziv, pa saznamo da je selektor Susic imao odredjen utjecaj na transfer Ivana Sesara, pa onda tu je Miroslav Stevanovic koji, vjerovatno, ne bih tako brzo napravio transfer u Sevilju da ga selektor nije pozvao u A selekciju i dao mu puno povjerenje. Ja te "bombasticne" izjave u novinama ne shvatam za ozbiljno ni 5 posto. Ne znam sto je nekima cudo kada selektor digne prasinu ili da neku izjavu nidje veze? To je danas sasvim normalno. Tako se dobija medijska paznja, bacanjem laznjaka, a vamo radi nesta totalno drugo(po tome je Ivica Osim bio poznat, kao i sin Amar).grgr je napisao/la:Nije fazon u nasem savezu prestanite bit skepticni oko saveza , pa ljudi ih zovu na okupljanja stavljaju na sipsak juniorskih repki dolaze im u posjetu . Dok se oni ne mogu javit na telefon. Realnost je to da kolasinac jos nije siguran tj misli da ima kvaliteta da bi mogo zaigrat za njemce to je 90 % ja drugi razlog ne vidim ... Al ok ja sam sretan ako kaparisem i ovog mladjeg hajrovica i seferovica 2/4 dobro je kad uzmemo u obzir da prije pet godina ne bi ni 1. Sve je na igracima vise savez ne moze nista uradit moze im izac u susret i pomoc sa papirologijom ali oni nemogu zapoceti tu promjenu drzavljanstva niti moze bilo ko osim njih samih. Al inace nevezano za ovo Safet mi totalno nekako neozbiljno ovo sve shvaca , prvo one izjave da ne moze niko zvat igrace na okupljanje to mi je kao prvo nidje veze jer ni sam nista ne poduzima ocito da ove momke priblizi reprezentaciji a uz to jos pokusava da ih i udalji. Kao drugo njegova izjava poslije azlira EH DA SE SAD ODMORIMO MALO OD NOGOMETA DO POSLIJE NOVE GODINE je apsurdna covjek koji je selektor nacionalnog tima trebo bi makar provodit vrijeme sto blize sportu i makar uzet stream kosto mi sa foruma pa ogdledat Nadarevica pa rec eh ovaj momak bi mogo ovo ovaj ono. A nije sjedi pije kafu jede maslenicu i ceka da se snijeg otopi. Sad ne mora ovo znacit da ja pljujem po Safetu kojeg izuzetno cijenim kao covjeka i vjerujem da zeli sve najbolje za nasu repku. Ali ponekad ostavlja dojam jako neozbiljanog i ters selektora i tako dovodi u pitanje profesionalizam citavog strucnog staba.Pa da jedan spahic mora brinut o stevanovicu , hajrovicu , seferovicu itd al dobro neka shapi svaka cast vjerujem da bi svako to uradio kad zna iz kakve drzave dolazi.
Nekim ljudima ocigledno nije jasno koliki je pritisak na selektoru! Ja bi njegovu situaciju poredio sa preuzimanjem kluba koji je na zadnjoj pozciji u Martu i zadatak je opstanak u najjacem rangu. Tu se ima vrlo malo prostora za eksperimentisanje, probavanje novih stvari, iako se ima dosta ideja. Cilj je opstanak ili u nasoj situaciji probijanje leda i odlazak na veliko takmicenje.
Edin Višća (Istanbul)
Semir Štilić (Karpaty Lviv)
Ermin Zec (Genclerbirligi)
Ermin Bicakcic (Braunschweig)
Ajdin Mahmutovic (Teplice)
Zlatan Muslimovic (Guizhou)
Kenan Hasagic (-)
Zasluzuju poziv protiv Slovenije.
Kenan Hasagic (-)
Samo se ti drzi kako je ti je doc. propiso na receptuMrAmani96 je napisao/la:Edin Višća (Istanbul)
Kenan Hasagic (-)
Zaboravi si Ljevakovica
... ali kao god pretjera ga ti.
Jos pored tih sto nabroja, ovi silni sto nemaju dokumente, te svakodnevno "dodavanje" novih, pa gdje nam je kraj ?
Ali hajde realno od svih tih igraca, REALNO ko je kalibar za reprezentaciju ?
Jos pored tih sto nabroja, ovi silni sto nemaju dokumente, te svakodnevno "dodavanje" novih, pa gdje nam je kraj ?
× Željezničar - Manijaci TM87 ×
BicakcicElegant je napisao/la:Zaboravi si Ljevakovica... ali kao god pretjera ga ti.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 46 gostiju.