AC Milan - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers,rio_Ferdy88,Puma

Claus
Kontakt:

Re: AC Milan

Post Postao/la Claus » 21 jan 2013, 17:10

Xavi je u pravu. Milan više nije tako bezazlena ekipa kao ona s početka sezone, ali i dalje je daleko, daleko od nivoa Barcelone. Međutim, u redovima Rossonera i dalje ima brzih i prodornih igrača tipa El Shaarawy, Niang,... koji bi mogli nauditi Barci i zatresti mrežu na sličan način kao što je to učinio Alexandre Pato. 8-)

Što se tiče jučerašnje izvedbe protiv Bologne, moram reći da je to jedna od boljih utakmica Milana. Svi igrači na terenu, osim možda Mexesa i Flaminija, su djelovali jako dobro i sigurno. Iako je moglo biti ubjedljivije, Pazzo je s 2 gola riješio utakmicu; moram reći da mi je drago zbog njega. :D Jedino što baca mrlju je ponovo primljeni gol, tj. autogol Mexesa. :roll: To je krucijalan dokaz da Milan mora angažirati jednog kvalitetnog stopera. Inače, Zapata je iz utakmice u utakmice sve pouzdaniji i bolji, jako je precizan u pasovima i odađuje posao korektno. Mislim da mu je stoperska pozicija zacementirana ukoliko ne napravi neku veću glupost na terenu kao što je njegov partner u odbrani, Francuz napravio. :mrgreen:

- Kasnije ću i ja napraviti neku svoju "idealnu postavu", možda čak 2-3 verzije jer ima dosta igrača u opticaju...

IlPrincipe
Kontakt:

Post Postao/la IlPrincipe » 21 jan 2013, 17:12

ronaldo99 je napisao/la:@Ilprincipe

znam sta zelis, zelis da vidis milan iz ancelotijevog doba tj u formaciji romb ili kako je nazivaju bozicno drvce(jelka) :D sa kakom iza dva spica ;)
Upravo to .. Dok je Kaka igrao ..

Da preuzmu ovakve Role;

Montolivo-Pirlo
Boateng-Seedorf
Muntari-Gattuso
Kaka-Kaka
ElShaarawy-Shevchenko
Balotelli/Niang/Pazzini-Inzaghi
Od slavnog kluba ostalo je samo ime .. A.C Milan !

A_d_0
Kontakt:

Post Postao/la A_d_0 » 21 jan 2013, 17:14

Evo kazu Kaka vrlo izvjesno nazad u Milanu. Na klupi protiv Atalante u Bergamu. Kako mi je drago ne mogu da vjerujem.

Formacija ce biti ova:

----------Abbiati------------
De Sciglio---Mexes------Zapata----Constant

-------------Muntari/De Jong/Flamini-------

-----Montolivo--------------Boateng---

-------------------Kaka------------

--Pazzini/Niang-----------El Shaaraawy

A mozda i budemo igrali tzv. bozicno drvce sa 2 poluspica (poludesno Kaka-polulijevo Saraf). Ima dosta opcija al ova 4-3-3 formacija sto smo igrali zadnjih nekoliko utakmica sa Kakom nece ici.

Titova-Juga
Kontakt:

Post Postao/la Titova-Juga » 21 jan 2013, 17:16

Boateng ni pomoću trikova ne može preuzeti mjesto Clarenca, ne smo na osnovu drastične razlike u kvaliteti, što je naravno jasno kao dan, nego zato što jednostavno nije taj tip igrača. Uostalom, ni on sam ne zna kakav je tip igrača još uvijek, a da ne govorim koliko čovjek oscilira. Kevin je dakle, nedefinisan igrač, barem za Milan.
- Nije lako ostati Čovjek među svim tim (ne)ljudima, ali to je izazov kojeg se ne bojim.

- Ko hoće, nađe način - ko neće, nađe razlog !

Smrt nacionalizmu !!

_forzamilan_
Kontakt:

Post Postao/la _forzamilan_ » 21 jan 2013, 17:18

On je box to box midfielder i kada Kaka dođe i uzme njegovu poziciju a on zauzme svoju bit će opet onaj stari, bar se nadam 8-)
Il Re Dell' Est - $́й ?́" %́&

Krepat ma ne molat!

10DelPiero
Kontakt:

Post Postao/la 10DelPiero » 21 jan 2013, 17:35

Evo meni buraz odavno govori da ce Milan proci Barcu, zivi bili pa vidjeli :mrgreen:
Alessandro Del Piero !

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 21 jan 2013, 17:43

Problem je što trequartista nije ni izbliza pozicija koju Boateng preferira i ona mu ne nikako ne godi. Allegri ga je mjesecima forsirao na tom mjestu, tražilo se od njega da preuzme teret Silve i Ibrahimovića i postane vođa Milana, a jasno je k'o dan da on ne voli često izbivati u prvi plan i organizirati igru jer nije takav tip igrača. On u 4-4-2 odlično pokriva RCM i RM pozicije, ali mu Maxove formacije ne dozvoljavaju takvo nešto. Niste još shvatili izgleda da Boa nije "rođena zvijezda", nego čovjek koji će poginuti za ekipu, ali bez tereta glavne zvijezde jer je evidentno da to nikad neće biti. Naravno, to mu ne umanjuje šanse da bude ljubimac navijača i fanova Milana.
IlPrincipe je napisao/la:

znam sta zelis, zelis da vidis milan iz ancelotijevog doba tj u formaciji romb ili kako je nazivaju bozicno drvce(jelka) :D sa kakom iza dva spica ;)

Da preuzmu ovakve Role;

Montolivo-Pirlo
Boateng-Seedorf
Muntari-Gattuso
Kaka-Kaka
ElShaarawy-Shevchenko
Ne bi ni ovo uopće bilo loše. Čak i Muntari ima konkurenciju u vidu De Jonga, tako da je to vrlo dobro. Monto će još napredovati kad se privikne na ulogu i rastereti po pitanju defanzivnih zadataka, Boa neće možda moći dostojno "igrati" ulogu Seedorfa, ali daće sve od sebe, to je sigurno. Kaka nije više onaj stari, ali ni konkurencija nije bogzna kakva jer je i liga slabija. El Shaarawy ima predispozicije da bude bolji od Sheve i jednog dana bude najbolji, a Niang je također izvrstan tehničar, dribler i napadač (očekujemo samo još golove :mrgreen: ). Pazzini bi mogao glumiti Pippa kao džoker s klupe i ponekad biti u startnoj, mada je Inzaghi jedan, jedini i neponovljivi za mene i svakog iskrenog navijača Milana. Ali, Giampaolo treba samo biti efikasan i trpati, to mu je zadatak i sigurno je da može i dalje dati 15+ golova po sezoni, kao i Stefan oko 20. 8-)

Uz stopera, ova ekipa bi poprimila jasne konture. Naravno, treba prodati minimalno 9-10 igrača koji ne mogu zadovoljiti kriterije više. Bolje je dati šansu djeci iz Primavere, nego trošiti silne novce na plate dotičnih koje ostvaruju za sjedenje na klupi. :roll: Također, Allegri bi onda morao ustaliti prvu postavu i ne rotirati često igrače, barem u Seriji A i Ligi prvaka, a za Kup je nebitno kako će igrati. ;)

meskalin
Kontakt:

Post Postao/la meskalin » 21 jan 2013, 18:38

IlPrincipe je napisao/la:

Da preuzmu ovakve Role;

Montolivo-Pirlo
Boateng-Seedorf
Muntari-Gattuso
Kaka-Kaka
ElShaarawy-Shevchenko

ovo boldano ni u najludjim snovima, vise se takav icrac ne radja ;) nema potrebe dovoditi Balu jer je Ninag isti kalibar igraca, mislim ako bi dosao Balo da bih Niang pao u drugi plan

francobaresi
Kontakt:

Post Postao/la francobaresi » 21 jan 2013, 18:45

Ukoliko Kaka dođe , formacija se ne bi trebala mjenjati drastično.
Možda je pretvoriti u sistem 4-3-2-1 tj. "božićno drvce " upravo u toj formaciji je Milan pokorio Evropu i svijet 2007 god.
Tada su Seedorf i Kaka igrali iza Pippa , danas bi Kaka i Shaarawy trebali imati tu ulogu i igrati iza Pazzinia/Nianga (koji može igrati i CF i WF ) .
"Once Milan flows through your veins. It'll flow forever in your blood."
-Rui Costa-

meho-medo
Kontakt:

Post Postao/la meho-medo » 21 jan 2013, 19:34

Galliani: "The negotiations for Kakà have broken down. It's not possible to complete the deal because of fiscal reasons." @KAKA
Galliani: "The Kakà deal broke down about an hour ago. But we had agreed upon everything else."
Haman nista od Kake :(
"Želio sam da se strpim i sustegnem od tebe ali, izdala me je ljubav u srcu koja za tebe od davnina traje. İ znaj da sam se u tebe zaljubio, i sada kad to znaš čini što hoćeš."
(İbn Qajjim)

Titova-Juga
Kontakt:

Post Postao/la Titova-Juga » 21 jan 2013, 19:37

Ne razumijem u cemu je problem, ovo je vec drugi put da se desava slicna situacija !
- Nije lako ostati Čovjek među svim tim (ne)ljudima, ali to je izazov kojeg se ne bojim.

- Ko hoće, nađe način - ko neće, nađe razlog !

Smrt nacionalizmu !!

ronaldo99
Kontakt:

Post Postao/la ronaldo99 » 21 jan 2013, 19:42

amaa bolan to su price na kraju ce biti berlusconi je odlucio da ipak pomogne da se transfer realizuje jer toliko voli milan.... :D

meho-medo
Kontakt:

Post Postao/la meho-medo » 21 jan 2013, 20:07

ronaldo99 je napisao/la:amaa bolan to su price na kraju ce biti berlusconi je odlucio da ipak pomogne da se transfer realizuje jer toliko voli milan.... :D
Galliani: "Kakà, Balotelli and Beckham? None of them will join Milan.

Ma sta ja znam ,mozda je ovo klasicna zavlakusa otkud sada odjednom ovo ,ali ko ce ga znati ,jako me ovo nervira bar se nadam da ce ikoga dovesti u ovom prelaznom roku ,i jos me vise nervira sto znam da ce ova sapunica oko Kake trajati do 31
"Želio sam da se strpim i sustegnem od tebe ali, izdala me je ljubav u srcu koja za tebe od davnina traje. İ znaj da sam se u tebe zaljubio, i sada kad to znaš čini što hoćeš."
(İbn Qajjim)

subasic
Kontakt:

Post Postao/la subasic » 21 jan 2013, 20:29

Rossoneri vjerujte sve je ovo dobro isplanirano...Jedan Berla koji vedri i oblaci u Italiji,lafo da ispadne naivan i porazen zbog poreza...Po meni je ovo sve dogovoreno,jer kao da gledam da ce 31 og januara FUTAVAC Galliani izjaviti:"Kaka je poklon od predsjednika,ovo je dokaz koliko voli klub,GRAZZIE PRESIDENTE"....
Maximalno kupovanje i onako narusenog kredibiliteta kod Berlusconija....Sada ce jos 7 dana da se malo kroz medije plasiraju kojekakve spekulacije,i onda nastupamo za zavrsnih "5 minuta" MERCATA....Ko god bolje prati znat ce o cemu pricam.....
Ako cemo nekom logikom razmisljati

meho-medo
Kontakt:

Post Postao/la meho-medo » 21 jan 2013, 20:40

subasic je napisao/la:Rossoneri vjerujte sve je ovo dobro isplanirano...Jedan Berla koji vedri i oblaci u Italiji,lafo da ispadne naivan i porazen zbog poreza...Po meni je ovo sve dogovoreno,jer kao da gledam da ce 31 og januara FUTAVAC Galliani izjaviti:"Kaka je poklon od predsjednika,ovo je dokaz koliko voli klub,GRAZZIE PRESIDENTE"....
Maximalno kupovanje i onako narusenog kredibiliteta kod Berlusconija....Sada ce jos 7 dana da se malo kroz medije plasiraju kojekakve spekulacije,i onda nastupamo za zavrsnih "5 minuta" MERCATA....Ko god bolje prati znat ce o cemu pricam.....
ma razumijem o cemu govoris ,ali jednostavno ,previse se nerviram zbog ovoga
(İbn Qajjim)

subasic
Kontakt:

Post Postao/la subasic » 21 jan 2013, 20:41

meho-medo je napisao/la:
subasic je napisao/la:Rossoneri vjerujte sve je ovo dobro isplanirano...Jedan Berla koji vedri i oblaci u Italiji,lafo da ispadne naivan i porazen zbog poreza...Po meni je ovo sve dogovoreno,jer kao da gledam da ce 31 og januara FUTAVAC Galliani izjaviti:"Kaka je poklon od predsjednika,ovo je dokaz koliko voli klub,GRAZZIE PRESIDENTE"....
ma razumijem o cemu govoris ,ali jednostavno ,previse se nerviram zbog ovoga
joj druze suti,meni oci ispadose evo 3 dana sve zivo pratim,jos ovamo clanovima stranice na fb kad napisem nesto lose,odmah napadaju :D

edoox
Kontakt:

Post Postao/la edoox » 21 jan 2013, 20:45

cuj Boateng da zamjeni Seedorf? Monotlivo Pirla? Pazzini/Niang Inzaghija? pa djeco draga brzo na google i trazite utakmice od Milana od 2001 pa na ovamo (početak Carlove ere) pa pogledajte malo! Manite se klipova i sazetaka.
Ko sto rece jedan Milanista, to nije bila masina, to je bio kombajn!

Ćelo se igra sa Kakom (tačniije mozda sa njegovim menadzerom)..zna da ovaj moze na SP2014 samo uz pomoć Milana, al to ima svoju cijenu na koju Kaka i u njega mu menadzer moraju pristati :)
Ćelo ti si genije..čudo prirode!

N5555
Kontakt:

Post Postao/la N5555 » 21 jan 2013, 20:49

slika

Warrick
Kontakt:

Post Postao/la Warrick » 21 jan 2013, 20:49

Fiskalni razlog?!?!Ma dajjjjjjj :lol: :lol:
Koja lakrdija jbt.....Sneijder nam ode ispred nosa za smijesne novce,krampa nam je za Kaku VEC DRUGI PUT!!
Dobro su ovo izveli,a Berlusconi nek majci svojoj ispada heroj pojeli su mi i ovo malo zivaca sto sam imao,sa ovim ovakvim egzibicijama...... :evil:

IlPrincipe
Kontakt:

Post Postao/la IlPrincipe » 21 jan 2013, 21:57

Sneijder, Yanga Mbiwa svi odoše za siće a povezivali se s nama. Ne mogu da vjerujem :|

Galliani: "If our transfer marked is closed? Yes, I think so." :geek:

Galliani: "If our transfer marked is closed? Yes, I think so."

Niang: "El Shaarawy is like a brother to me."

Kobe Bryant: "My favorite team in La Liga is Barça, but Milan is the team of my heart."
Od slavnog kluba ostalo je samo ime .. A.C Milan !

Zaključano

Natrag na “AC Milan”

Trenutno korisnika/ca: koraj i 1 gost.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []