Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci
Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74
Re: Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci
Dakle, svako spominjanje ko je od (potencijalnih) reprezentativaca veći Srbin, Hrvat, Bošnjak i slično biće sankcionisano. Držimo se striktno tema o njihovim igrama... Pametnije je u svakom slučaju 
Maybe I look like I don't care but deep down inside of me I don't give a single fuck!
- FRANK RIBERY
- Kontakt:
Niko mi ne odgovori u vezi Ćapina. Bil se tu moglo intervenisati ili će on opet igrati za Sloveniju?
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".
http://sportsport.ba/ino_kosarka/pasali ... offu/96693" onclick="window.open(this.href);return false; sto jes jes ima losu sut TEHNIKU ahahah kad neki znalac skoro napisa 
- Tracy3McGrady
- Kontakt:
Ako fakat zbog toga spusta glavu (nisam obracao paznju) onda ga treba poslati odakle je i dosao, yebo te, pa ne mora biti najveci patriota, ali se bar moze potruditi da respektuje drzavu za koju nastupa, jao pa pun mi je klinac vise takvih igraca, nisam protiv toga da igraci koji nisu bosnjaci da istovremeno vole i Srbiju/Hrvatsku ali brate dajte postovanja.Dufresne je napisao/la: Sto se tice, patriotizma, onog iskrenog, ja mislim da nema puno razlike izmedju Gordica i Savovica po tom pitanju, ali opet cu to ponoviti, to mi apsolutno nije bitno sve dok odradjuju posao na terenu...Zato bih volio Savovica da zaigra, nego bilo ko, a na kraju neka svi spuste glave kad krene nasa himna (kao sto je Masic radio), samo nek uradi ono zbog cega je dosao...![]()
Anfernee "Penny" Hardaway #1
Sta s njim? Covjek vec 30 god. star, osim mjesta rodjenja nikakve veze sa nama ... Gurati mlade, i samo mlade nade ..FRANK RIBERY je napisao/la:Niko mi ne odgovori u vezi Ćapina. Bil se tu moglo intervenisati ili će on opet igrati za Sloveniju?
FRANK RIBERY je napisao/la:Niko mi ne odgovori u vezi Ćapina. Bil se tu moglo intervenisati ili će on opet igrati za Sloveniju?
tesko da ce igrati za slovenju,imaju boljih playeva od njega
samson je napisao/la:Sta s njim? Covjek vec 30 god. star, osim mjesta rodjenja nikakve veze sa nama ... Gurati mlade, i samo mlade nade ..FRANK RIBERY je napisao/la:Niko mi ne odgovori u vezi Ćapina. Bil se tu moglo intervenisati ili će on opet igrati za Sloveniju?
vasiljevic nije imao ni to
Sta tek reci za amere nase ... Covjek se nikada nije spominjao u kontekstu nase ekipe, ne znam zasto bi sada ...
Vasiljevicu je majka rodjena u BiH...filip13 je napisao/la:samson je napisao/la:Sta s njim? Covjek vec 30 god. star, osim mjesta rodjenja nikakve veze sa nama ... Gurati mlade, i samo mlade nade ..FRANK RIBERY je napisao/la:Niko mi ne odgovori u vezi Ćapina. Bil se tu moglo intervenisati ili će on opet igrati za Sloveniju?
Pravda za Papeta!
Vasiljevicu je majka rodjena u BiH...filip13 je napisao/la:samson je napisao/la:Sta s njim? Covjek vec 30 god. star, osim mjesta rodjenja nikakve veze sa nama ... Gurati mlade, i samo mlade nade ..FRANK RIBERY je napisao/la:Niko mi ne odgovori u vezi Ćapina. Bil se tu moglo intervenisati ili će on opet igrati za Sloveniju?
a capin rodjen u bih
Sta s njim? Covjek vec 30 god. star, osim mjesta rodjenja nikakve veze sa nama ... Gurati mlade, i samo mlade nade ..[/quote]
vasiljevic nije imao ni to[/quote]
Vasiljevicu je majka rodjena u BiH...
[/quote]
Ali slazem se za Capina, niti mi imamo nekog posebnog interesa za njima, a ni on za nama, tako da to padau vodu...
Ali slazem se za Capina, niti mi imamo nekog posebnog interesa za njima, a ni on za nama, tako da to padau vodu...
Pravda za Papeta!
Sta s njim? Covjek vec 30 god. star, osim mjesta rodjenja nikakve veze sa nama ... Gurati mlade, i samo mlade nade ..[/quote]
[/quote]
a capin rodjen u bih[/quote]
Znam da je rodjen u BiH, ali on je svoje uloge u reprezentaciji Sloveniji zavrsio, nesto cisto sumnjam da bi imao bilo kakve zelje i motivacije sad da nastupa za BiH...Covjek ulazi polagano u zavrsetak svoje karijere, iskoristava priliku maksimalno u Radnickom, njemu u karijeri treba jos jedan solidan transfer, da polagano okonca svoju karijeru...Za taj transfer ce mu biti dovoljno nastupi koje pruza sad u Radnickom, a ne vjerujem da je posebno voljan da provede cijelo ljeto na pripremama sa nasom reprezentacijom...
a capin rodjen u bih[/quote]
Znam da je rodjen u BiH, ali on je svoje uloge u reprezentaciji Sloveniji zavrsio, nesto cisto sumnjam da bi imao bilo kakve zelje i motivacije sad da nastupa za BiH...Covjek ulazi polagano u zavrsetak svoje karijere, iskoristava priliku maksimalno u Radnickom, njemu u karijeri treba jos jedan solidan transfer, da polagano okonca svoju karijeru...Za taj transfer ce mu biti dovoljno nastupi koje pruza sad u Radnickom, a ne vjerujem da je posebno voljan da provede cijelo ljeto na pripremama sa nasom reprezentacijom...
Pravda za Papeta!
@Dufresne, kad me vec tjeras da ti napisem, napisat cu jednom i dobro procitaj.
Imas tri igraca koji ce uzeti 60 posto suteva. Mirza, Crni i Nihad. Poslije njih imas Masica, Kikanovica, Persica sa klupe kojima ce pripasti sigurno 20-25 posto suteva utakmice. I sta ti treba onda? Potrosac lopti, koji gleda kos ili igrac koji razigra tim, siguran na bacanjima, moze da napravi visak, da istrci kontru, da ne pada ritam igre (Aco uvijek forsira brz ritam), pogodi sut izvana, ono sto nema Crni. Adamovic nece traziti puno lopti, radi za tim, odlicno radi u odbrani, cita igru. Sve manje se zalijece, za back - up playa nemas bolje. Gordic je jednostavno suvise prekrut z a playa sporo reaguje. Nema kreaciju u svojoj igri i ono sto treba play da radi. Klasicni kombo bek, ali koji treba svakom timu. Muha je bek suter zarobljen u tijelu playmakera. Adamovic je klasicni staromodni play koji razigra ekipu, ubaci jedan-dva otvorena suta i to je to. Gledas Igokeu i vidis Hammondsa koji je ponajbolji play lige, a onda po tome sudis o ucinku Adamovica.
Imas tri igraca koji ce uzeti 60 posto suteva. Mirza, Crni i Nihad. Poslije njih imas Masica, Kikanovica, Persica sa klupe kojima ce pripasti sigurno 20-25 posto suteva utakmice. I sta ti treba onda? Potrosac lopti, koji gleda kos ili igrac koji razigra tim, siguran na bacanjima, moze da napravi visak, da istrci kontru, da ne pada ritam igre (Aco uvijek forsira brz ritam), pogodi sut izvana, ono sto nema Crni. Adamovic nece traziti puno lopti, radi za tim, odlicno radi u odbrani, cita igru. Sve manje se zalijece, za back - up playa nemas bolje. Gordic je jednostavno suvise prekrut z a playa sporo reaguje. Nema kreaciju u svojoj igri i ono sto treba play da radi. Klasicni kombo bek, ali koji treba svakom timu. Muha je bek suter zarobljen u tijelu playmakera. Adamovic je klasicni staromodni play koji razigra ekipu, ubaci jedan-dva otvorena suta i to je to. Gledas Igokeu i vidis Hammondsa koji je ponajbolji play lige, a onda po tome sudis o ucinku Adamovica.
Nenad Markovic & Drazen Petrovic
Ostalo je samo ime.....
Ostalo je samo ime.....
ne pronalazi se ondje gdje mislis da ne treba, molim teedinjo-bih je napisao/la:ne generaliziraj molim te!Kevin je napisao/la:koji kura serete po momku, dajte mu šansu pa onda komentirajte..
tako ste pljuvali i po mašiću i peršiću, ismijavali ih dok nisu počele utakmice pa ste onda okrenuli priču..
polako samo..
HKK ŠIROKI - Ponos Hercegovine ® NK ŠIROKI BRIJEG
neno#4 je napisao/la:@Dufresne, kad me vec tjeras da ti napisem, napisat cu jednom i dobro procitaj.
Pod prvo drago mi je da su se tenzije malo smirile i da pricamo normalno...
Konacno konstruktivan post od tebe, sto se tice Adamovica jest on sve to sto si napisao, ali u timu nase reprezentacije koja je igrala kvalifikacije prosle godine, jer on jest bolji i od Naletelica i Avdibegovica, i da je bio tu umjesto dvojice gore spomenutih, tu bi on dosao do izrazaja...Medjutim, ponoviti cu jednu stvar, EP nece biti kvalifikacije, to nece biti Holandija i Rumunija, usudicu da se kazem i Gruzija, jer Gruzija nije imala ozbiljnog playa osim Pullena, koji je opet vise sutao, nego sto je razigravao, tad bi ti njegovi segmenti dosli do izrazaja...
Ja ne ocjenjujem igru Adamovica, naspram igre Hamondsa, nego cisto kad Adamovic udje u igru, po cemu on doprinosi igri Igokee, s kakvim ritmom igra Igokea kad je on na playu, koliko mu vjeruju njegovi igraci, ko organizuje napade, ko pravi prodore, asistencije, ko siri reket protivnickog tima kad je Adamovic na playu...
Mi ako imamo namjeru da napravimo konkretan rezulata na EP i ako Wright, Pasalic ostanu u ovom ritmu do kraja sezone, Gordic malo podigne svoju formu i ne bude povreda, ja sam i dalje misljenja da nam Adamovic ne treba, to bi bilo samo jedno zauzeto mjesto, za eventualno nekih 10 minuta u igri, koje Gordic i Pasalic mogu vrlo efikasno nadomjestiti, i to ponavljam ako ova trojica zadrze ovu formu i ne bude povreda...
Ali rekao sam, sto se tice Adamovica, ja vise se necu oglasavati, dok se EP ne zavrsi i ne napravi analiza, ako budem pogrijesio, ja cu se vratiti na ove postove i povuci svoje rjeci...Zivi bili, pa vidjeli...
A zbog cega ovog sve govorim, imamo prostora sa za 12 igraca EP, treba dobro da izvagamo ko ga cemo povesti i od koga cemo imati vise koristi... A tu pravim paralelu sa protivnicima u grupi
Meni naprimjer puno veca briga ko ce nam biti od igraca u reketu, nego sto se tice vanjske linije, a zasto to?
Protivnici su nam: Makedonija, Crna Gora, Srbija, Latvija i Litvanija, da prodjemo u drugi krug nama trebaju 3 pobjede, ovako iz ove pozicije gledajuci, mi ocekujemo pobjede protiv Latvije, Makedonije i da se borimo za to trece mjesto protiv Crne Gore...
Eh sta je sa nasim reketom, ako bi gledali kvalifikacije Teletovic, Bavcic (koji nije igrao), Kikanovic, Sinanovic, Nurkic, nadamo se Kuzmicu, Savovicu, Omicu...
Teletovic - OK
Bavcic - Meni strasno krivo sto je ovakva situacija sa njim, jer mi je momak stvarno drag, ali covjek ne igra skoro nikako cijelu sezonu i ako ovako nastavi, ne znam da li na njega mozemo racunati na EP
Kikanovic - isto kao Bavcic, slaba forma skroz
Sinanovic - ja ovog covjeka ne smatram ozbiljnim kosarkasem, jer njemu trebaju da se sve zvijezde poklope da bi odigrao jednu konkretnu utakmicu, takodjer forma, ne tako dobra
Nurkic - jos zelen za ozbiljno takmicenje
Omic - on ako zaigra za nas, (a nadam se da hoce), ne vjerujem da ce zaigrati za nas EP
Kuzmic - ja se zaista nadam, da nece biti nekih zeznacija i muljaza Koste Jankova i da ce ovaj momak igrati na EP, sto se tice forme, konstantan cijelu sezonu, sa par odlicnih partija
Savovica - od svih gore nabrojanih, ja se najiskrenije nadam da ce covjek zaigrati za nas, jer je covjek nevjerovatan "rudar" na terenu, nadam se da ce shvatiti, koliko god zelio da igra za Srbiju, da tamo nece dobiti prostor za igru, koliko bi dobio ovdje, te da izabrati nas na kraju...
Sad imamo ovakvu postavu u reketu, jos dosta nerjesenih pitanja ko ce igrati, a ko nece...A mi trebamo da pobjedimo tri utakmice (iz ove perspektive Latvija, Makedonija i Crna Gora) za prolaz dalje...Za ove tri pobjede, protiv ovih repreztentacija, ce nam biti kljucna jaca linija u reketu, nego vanjska linija, zasto?
Latvija - Ja mislim da smo konacno shvatili, da balticka skola kosarke nama ne godi! Koliko god Aco forsirao run&gun igru, mi tu Latviji ne mozemo parirati, jer ukupni profil nasih igraca nije za run&gun stil, dok kod njih taj stil njeguju od prvih kosarkaskih koraka...U kvalifikacija, kad bi se gledao oba meca sa Latvijom, oni su nas dobro spustili na zemlju, necu ni da podsjecam na Finsku na proslom EP...Ove utakmice se najvise pribojavam, jer nam je to i prva utakmica na EP, a po mom skromnom misljenu mi ih mozemo dobiti, tako sto cemo nametnuti "nas" stil igre, nesto sporiji, dobro zatvoriti reket, napuniti ih faulovima i na taj nacin prelomiti...Mi ako pristanemo, sa njima se ganjat po terenu, ja mislim da ce nam se odbiti od glavu...Oni ako pocnu pogadjat one svoje trojke iz svlacionica, sto je se toliko puta ponovilo, nece na dobro izaci...
Makedonija - ja njih smatram mozda i najslabijom karikom u ovoj grupi, mada ja u one price da Antic i Ilievski nece igrati, apsolutno ne vjerujem...Uglavnom, mi imamo konja za utrku koji moze parirati i sasvim solidno sacuvati McCaleba, ali opet ja mislim da cemo morati imati i konje za Antica, Gecevskog, Samardzinskog i onog trapavog Cekovskog
Crna Gora - necu nista spominjati dalje, osim da reket cine: Pekovic, Vucevic, Dubljevic, Dragicevic, Dasic...Mi imamo bolju vanjsku liniju od njh, ali ako ikako uspijemo izaci na kraj ovo cetvorkom, to ce biti odlicno...
Srbiju i Litvaniju necu da spominje, iz razloga sto vjerujem da ce oni doci maksimalno motivisani na ovo EP i ubjedjen sam da ce ove reprezentacije na kraju zavrsiti medju 5 najbolji petoplasiranih, Litvanija zato sto nije ispunila ocekivanja pred domacom publikom na proslom EP, a Srbija zato sto mora napraviti drastican rez, i ispraviti gluposti iz kvalifikacija...Necu pojedinacno nabrajati imena igraca ova dva tima, jer ce biti suvisno...Ako nam se ukaze neka prilika u ove dvije utakmice, zasto ne i iznenaditi, ali nemam neka prevelika ocekivanja od ove dvije utakmice...
Opet cu se vratiti na ove tri utakmice (Latvija, Makedonija i Crna Gora), za pobjede protiv njih, nam treba sto jaci reket, a i na ovim pozicijama imamo najvise igraca, koji trebaju jos da odluce hoce li ili nece, zato nam svaki od njih treba...Zbog toga bi ja svako slobodno mjesto koje nam se ukaze od ovih 12, ostavio slobodno da ubacimo jos jednog visokog igraca, da reket sto vise "nabijemo"...S druge strane, mi imamo vanjsku liniju sasvim dobru, igranje Adamovica, po mom misljenu nece tu vanjsku liniju nista posebno unaprijediti i poboljsati, dok bi s druge strane se uzeo prostor za jos jednog visokog igraca, a ako izuzmemo Teletovica, reket nam se opasno drma...
To je osnovni i jedini razlog sto po mom misljenju Adamovic u ovom trenutku nema prostora u prvih 12...
Pravda za Papeta!
@dufresne, odlicno si ti to objasnio, samo shvati da mozda Aco ima neku drugu viziju u odnosu na tebe, a on je ipak selektor i bit ce kako on odluci nevezano samo za Filipa vec i za ostatak ekipe.
Kako god ne sumnjam da ce odabrati najbolji i nastavi gdje je stao - sa pobjedama.
Pozdrav
Kako god ne sumnjam da ce odabrati najbolji i nastavi gdje je stao - sa pobjedama.
Pozdrav
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]
Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]
Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921
Normalno, ja niti se pravim pamet, niti sam dovoljno pametan da se ovo moje misljenje vrijednuje kao bitno...bhsport je napisao/la:@dufresne, odlicno si ti to objasnio, samo shvati da mozda Aco ima neku drugu viziju u odnosu na tebe, a on je ipak selektor i bit ce kako on odluci nevezano samo za Filipa vec i za ostatak ekipe.![]()
Pozdrav
Ovo moje razmisljanje, je cisto odgovor na tvrdnju neno#4, da je Filip Adamovic sad zagarantovan u ekipi od 12 igraca...
Aco nek nastavi onako kako je odradio kvalifikacije i ja sam prezadovoljan, jer i on, kao i citav KS, sa Harunom su dobro zavrnuli rukave i rezultati se vide...
Samo meni je na umu jedna stvar, ja mislim da su to mnogi svjesni, ovo EP je jedna odlicna prilika, koju bas ne bi trebali ispustiti nikako, jer ako se ostvari dobar rezultat sad, mnoge stvari u buducnosti bi bile bolje za nas...
Pravda za Papeta!
-
zaboljisportuBiH
- Kontakt:
@DUfresne dobar post si napisao. Dobra analiza. Možda bi ja malo neke sitnice promijenio ali to je to. Recimo i ja se najviše bojim Latvije ona nam je bila gora u kvalifikacijama od Gruzije i to daleko gora. @neno ti je objasnio za Adamovića skoro ko i ja sve isto. On je među 12 sto posto jer su to činjenice. Nabrojao sam ti 12 pa mi reci ko bi to upao prije njega. Jedino ako nekoga ne izmislimo. Eh sad @neno možda misli da je on i prije Gordića i prije Muhe na kecu. TO mislim i ja zbog stila igre, jer će ova dvojica više dvicu popunjavati, ali Aco se pita. VOlio bi i ja da pored ove trojice imamo i Teodosića pa da kontamo ko bi mogao od njih trojice otpasti, ali to je to. Nema bolje.Dufresne je napisao/la:Normalno, ja niti se pravim pamet, niti sam dovoljno pametan da se ovo moje misljenje vrijednuje kao bitno...bhsport je napisao/la:@dufresne, odlicno si ti to objasnio, samo shvati da mozda Aco ima neku drugu viziju u odnosu na tebe, a on je ipak selektor i bit ce kako on odluci nevezano samo za Filipa vec i za ostatak ekipe.![]()
PozdravAli koliko dugo pratim kosarku, smatram da smijem iznijeti ovakvu analizu...
![]()
Ovo moje razmisljanje, je cisto odgovor na tvrdnju neno#4, da je Filip Adamovic sad zagarantovan u ekipi od 12 igraca...![]()
Aco nek nastavi onako kako je odradio kvalifikacije i ja sam prezadovoljan, jer i on, kao i citav KS, sa Harunom su dobro zavrnuli rukave i rezultati se vide...
Samo meni je na umu jedna stvar, ja mislim da su to mnogi svjesni, ovo EP je jedna odlicna prilika, koju bas ne bi trebali ispustiti nikako, jer ako se ostvari dobar rezultat sad, mnoge stvari u buducnosti bi bile bolje za nas...
- storm_raider
- Kontakt:
Prvo da pohvalim napokon zdravu komunikaciju. Mozda sam ja naivan, ali ocekujem prije pobjedu protiv Srbije nego Latvije.
Sport je lijek za tijelo i duh.
I ja sam napisao da nam je Srbija velika sansa. Prvu igraju sa Litvanijom, kao favoriti grupe, jedni i drugi ce ici na noz .. Uz dozu srece bi ih mogli uzeti i time skoro pa dosli u tako dugo ocekivani drugi krug ..storm_raider je napisao/la:Prvo da pohvalim napokon zdravu komunikaciju. Mozda sam ja naivan, ali ocekujem prije pobjedu protiv Srbije nego Latvije.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.