OM sporting director: Not just agreed #remy fee with #nufc, also #qpr plus one unnamed club. On rtl radio apparently (via / @davidmcrossan)
Newcastle United F.C.
Moderatori/ce: ribery,_dreamer_,Monolog,geronimo,hammers,rio_Ferdy88,Otelo
- rio_Ferdy88
- Moderator
- Kontakt:
Re: Newcastle United F.C.
Izgleda da su 3 kluba u igri
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
- Monolog
- Moderator
- Kontakt:
Ma ja bih rekao da je to već gotovo. Iskren da budem, platu od 75k sedmično on ne bi nikad dobio u Newcastleu. Pa jedan Coloccini koji je kapiten ekipe i koji je zadužio klub ima 60k, a da Remy dobije 75.
Sad, druga stvar je što sam već očekivao da će ovaj transfer biti završen. Bojim se da se ne desi situacija kao i sa Carrollom, tj. da nema plana B. Dakle, propao ovaj transfer i to je to.
Ok, izjave Pardewa kako planira pojačati ekipu su na mjestu. No, hoće li biti novca? Hoće li se dovesti opet igrači poput Amalfitana ili Abeida koji su zajedno odigrali 2 utakmice? U ovom trenutku je Newcastleu potrebna svježa krv + oporavak najvažnijih karika. No, sve su prilike da će doći neki lik iz francuske 2. lige i da će on biti predstavljen kao pojačanje i "prava" Dembina zamjena.
Ok, izjave Pardewa kako planira pojačati ekipu su na mjestu. No, hoće li biti novca? Hoće li se dovesti opet igrači poput Amalfitana ili Abeida koji su zajedno odigrali 2 utakmice? U ovom trenutku je Newcastleu potrebna svježa krv + oporavak najvažnijih karika. No, sve su prilike da će doći neki lik iz francuske 2. lige i da će on biti predstavljen kao pojačanje i "prava" Dembina zamjena.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”
Redknapp."Newcastle United wanted him and Graham Carr (chief scout) doesn't make too many mistakes. Graham's got good judgement."
Greatness dies
Unsung and lost, invisible to history
Valjda će neko od navedenih fudbalera doći na St. James' Park.Jamie Sanderson @YoungGunsBlog
Newcastle busy. Have made enquiries into Aubameyang, Aliadière, de Jong, Yanga-Mbwia and Haïdara.
Remy je zapravo pokaz'o svoje pravo lice, te da mu je novac na prvom mjestu.
Okay, radi se o izuzetno dobrom fudbaleru, al' 75k je ipak prevelika plata. Kao što kažeš, druga je stvar što se očekivalo da je ovaj posao gotov. I, mišljenja sam kako će Pardew do kraja roka ipak dovesti pravu alternativu za Dembu jer u nastavak prvenstva Njukaš ne može ući bez nekog novog osvježenja u rosteru. Nakon Remya u Otočkim medijima se spominje mogućnost prelaska Aubameyanga u redove Njukaša. Hm, šta da kažem? Jako mlad igrač, a ove sezone igra toplo/hladno. Do sada je postigao 8 pogodaka u Ligue 1, al' trebam napomenuti da u posljednjih mjesec dana uopšte nije pogađao mreže suparničkih momčadi. Dakle, jako teška odluka.
Eto,Remy i zvanicno u QPR.
http://www.qpr.co.uk/news/article/16011 ... 01664.aspx" onclick="window.open(this.href);return false;
Koga ocekujete kao zamjenu ?
http://www.qpr.co.uk/news/article/16011 ... 01664.aspx" onclick="window.open(this.href);return false;
Koga ocekujete kao zamjenu ?
Keep the Blue Flag Flying High !
- Monolog
- Moderator
- Kontakt:
Spominju se Soldado, Negredo, Džeko, Gomez, Higuain i Lewandowski. 
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”
Ocekujemo stevu nikolica
Od malih nogu veliki navijac Anzija, Malage i Man CIty-a
- Monolog
- Moderator
- Kontakt:
S obzirom da trakavica oko Coloccinija i dalje traje (vjerovatno odlazi, al' to je "javna tajna"), danas su francuski i engleski mediji objavili da je prihvaćena ponuda za Montpellierovog stopera - Mbiwu. Nije tajna da je i prošle godine bio jedna od meta, al' ništa se to nije realizovalo. Eh, pitanje je da l' će Redknapp krenuti u lov na Mbiwu ili će Llambias i Pardew to na vrijeme završiti. U svakom slučaju, riječ je o odličnom defanzivcu, tako da će njegovim (eventualnim) dovođenjem progledati zadnja linija Newcastlea.
Kad sam već ovdje pred utakmicu, da napišem i sastav koji će istrčati za nekih 5-6 minuta:
Krul - Debuchy, Williamson, Coloccini (c), Santon - Anita, Cabaye, Marveaux, Gutierrez - Ameobi, Cisse.
Steven Taylor je na klupi za rezervne igrače.
Kad sam već ovdje pred utakmicu, da napišem i sastav koji će istrčati za nekih 5-6 minuta:
Krul - Debuchy, Williamson, Coloccini (c), Santon - Anita, Cabaye, Marveaux, Gutierrez - Ameobi, Cisse.
Steven Taylor je na klupi za rezervne igrače.
- Monolog
- Moderator
- Kontakt:
Vjerovatno najbolje poluvrijeme ove sezone. Trebalo je biti 5:1 za Newcastle, no Cisse je više gađao golmana negoli gol. Frederici je odbranio 4 stopostotne prilike.
Cabaye
Golčina iz slobodnjaka za 1:0, a osim toga imao je još jednu stopostotnu priliku (gorenavedeni Frederici je odbranio).
Nakon gola se Njukaš malo povukao, al' nadam se da će u 2. poluvremenu biti još koji gol čisto da bi se moglo lakše spavati.
Cabaye
Nakon gola se Njukaš malo povukao, al' nadam se da će u 2. poluvremenu biti još koji gol čisto da bi se moglo lakše spavati.
- Monolog
- Moderator
- Kontakt:
U ***** materinu.
Le Fondre ulazi, 2 dodira s loptom i 2 gola.
Prvi gol možda malo sumnjiv, jer je možda igrao rukom (inače, gol je zabio ležeći), drugi je već druga priča.
Pardew? Izmjene mi ni u jednom trenutku nisu jasne. Izbacuje čovjeka koji je najbolji u ofanzivi (Marveaux) i umjesto njega ubacuje Percha, a zatim Bigirimana mijenja Cabayea. Dobro, ova 2. zamjena je možda zbog umora, al' prva mi još uvijek nije jasna.
Evo, 30ak minuta drugog poluvremena a Newcastle je napravio samo jednu priliku i to kada Ameobi nije htio dodati loptu Cabayeu.
Strašno. Pitam se da l' vrijedi gledati posljednjih 10 minuta.
Le Fondre ulazi, 2 dodira s loptom i 2 gola.
Pardew? Izmjene mi ni u jednom trenutku nisu jasne. Izbacuje čovjeka koji je najbolji u ofanzivi (Marveaux) i umjesto njega ubacuje Percha, a zatim Bigirimana mijenja Cabayea. Dobro, ova 2. zamjena je možda zbog umora, al' prva mi još uvijek nije jasna.
Evo, 30ak minuta drugog poluvremena a Newcastle je napravio samo jednu priliku i to kada Ameobi nije htio dodati loptu Cabayeu.
Strašno. Pitam se da l' vrijedi gledati posljednjih 10 minuta.
Nevjerica... Mora se nesto drasticno uraditi mozda cak i promjena trenera i konacno da ashley odrijesi kesu i dovede napadaca koji ce biti POJACANJE a ne ono ko prije tipa kuqi i sl.panjevi koji se vode fol ko pojacanje. I trebaju 2 stopera ako colo ode . Kako god lose vrijeme dolazi i borba za premijerligaski status... 
- QUARESMA 18<<<
- Kontakt:
Monologa umjesto Alana Pardewa, nema druge 
- Monolog
- Moderator
- Kontakt:
Ako je vjerovati britanskim kladionicama, onda su 2 stvari izvjesne:
- uručenje otkaza Alanu Pardewu
- dolazak Benta
Ne znam šta reći na mogući odlazak Pardewa. No, ono što je sigurno je da je promjena prijeko potrebna. Ok, bilo je tu dosta povreda, nesretno izgubljenih utakmica (samim tim i bodova), al' ukoliko se želi izboriti opstanak, onda se mora gledati naprijed, nikako na prethodnu sezonu. Pardew je prošle sezone iskoristio maksimum iz ove ekipe, dok je ove sezone i ispod minimuma.
Bent? Uh. Pojačanje u napadu je prijeko potrebno, ali ne znam šta reći za Benta. Dugo nije igrao, ne znam ni koliko bi bio plaćen, koliku platu bi imao, ali jedno je sigurno - ukoliko dođe Bent, nema ništa od drugih napadačkih akvizicija. Eh, pitanje je može li se to brzo završiti i da Bent već za 2-3 dana dođe na St. James Park. Također, treba kakvog čudotvorca poslati na Ben Arfinu adresu da ga izliječi i pošalje na teren.
Mbiva je kao gotov. Eh, bio je i Remy pa znamo šta se desilo. Ovo uzimam sa velikom dozom skepticizma.
- uručenje otkaza Alanu Pardewu
- dolazak Benta
Ne znam šta reći na mogući odlazak Pardewa. No, ono što je sigurno je da je promjena prijeko potrebna. Ok, bilo je tu dosta povreda, nesretno izgubljenih utakmica (samim tim i bodova), al' ukoliko se želi izboriti opstanak, onda se mora gledati naprijed, nikako na prethodnu sezonu. Pardew je prošle sezone iskoristio maksimum iz ove ekipe, dok je ove sezone i ispod minimuma.
Bent? Uh. Pojačanje u napadu je prijeko potrebno, ali ne znam šta reći za Benta. Dugo nije igrao, ne znam ni koliko bi bio plaćen, koliku platu bi imao, ali jedno je sigurno - ukoliko dođe Bent, nema ništa od drugih napadačkih akvizicija. Eh, pitanje je može li se to brzo završiti i da Bent već za 2-3 dana dođe na St. James Park. Također, treba kakvog čudotvorca poslati na Ben Arfinu adresu da ga izliječi i pošalje na teren.
Mbiva je kao gotov. Eh, bio je i Remy pa znamo šta se desilo. Ovo uzimam sa velikom dozom skepticizma.
Navodno je rekao i svojoj porodici kako zeli NUFC. Ali dok ne bude pozirao sa Njukasovim dresom, nista ne treba vjerovati. Inace, 3.5m funti je njegova cijena, posto mu ugovor istice ovo ljeto pa bi Toulouse ipak nesto radije nego nista.Moussa Sissoko's agents meet #QPR in London today, #NUFC Wednesday, reports @lequipe. France midfielder, free in June, prefers Newcastle.
I ovo bi se moglo izjaloviti jer se Arsenal navodno ukljucio u utrku.Montpellier defender Mapou Yanga-Mbiwa to have medical today ahead of €7.5M move to Newcastle with a 4-year-contract. (BBC) #NUFC #MHSC
Ali je 90% ovo zavrseno. 7.5m eura.
Greatness dies
Mbiwa potpisao , transfer vrijedan 7,5 miliona eura. A pred potpisom je ko sto sam vam i govorio prije koji dan neki Massadio Haidara iz Nancy-a navodno 3,5 miliona odstete za ovog lika. Nikad cuo iskreno ni gledo odo traziti po yt pa cu se javiti
. Statistika kaze 17 utakmica u ligue 1 i okruglih 0 golovva i 1 asistencija. Ne znam sta bi reko...
__EmIr__ je napisao/la:Mbiwa potpisao , transfer vrijedan 7,5 miliona eura. A pred potpisom je ko sto sam vam i govorio prije koji dan neki Massadio Haidara iz Nancy-a navodno 3,5 miliona odstete za ovog lika. Nikad cuo iskreno ni gledo odo traziti po yt pa cu se javiti. Statistika kaze 17 utakmica u ligue 1 i okruglih 0 golovva i 1 asistencija. Ne znam sta bi reko...
Odkud ti to ?
Ja nigdje nisam pronasao da je zvanicno.
Keep the Blue Flag Flying High !
twitter neko je tvitno
. Onaj predsjednik Montpellier-a reko nesto da mu je to glup potez (Mbiw-i) al da mu nije on kriv sto je idiot.
. I jos je dodao da ce dogodine mijenjati klub tako nesto..
.
Edit: i onaj iz Nancy-a je potpisao izgleda za 2,5 miliona eura.
Edit: i onaj iz Nancy-a je potpisao izgleda za 2,5 miliona eura.
I vrijeme je bilo da se dovede neki lijevi bek. Santon jeste solidan lijevo ali on je desnjak i neprirodno je da igra lijevo, iako ponavljam, nije da je los lijevo.
Najnoviji napadac koji se veze za prelazak na St. James je Danny Graham, koji je nezadovoljan sto nije starter kod Laudrupa. Inace je rodeni Geordie i navijac Njukasa, sto bi sigurno imalo veliku ulogu pri odabiru sljedeceg kluba.
Najnoviji napadac koji se veze za prelazak na St. James je Danny Graham, koji je nezadovoljan sto nije starter kod Laudrupa. Inace je rodeni Geordie i navijac Njukasa, sto bi sigurno imalo veliku ulogu pri odabiru sljedeceg kluba.
Greatness dies
Ja konto da je ovaj lik napadac moja greska haj i nije toliko los potez valjda vidjet cemo. Danny jeste dobar napadac dokazan u premiershipu a i nije toliko skup. Spominje se i Gouffran koji menscini nije bas klasicni spic al nije losa opcija obzirom na (vjerovatno) malu cijenu posto mu ugovor istice na ljeto. Prva ponuda je navodno odbijena oko 650 000 funti ponudjeno. Ashley i njegova siroka rukaBertrand je napisao/la:I vrijeme je bilo da se dovede neki lijevi bek. Santon jeste solidan lijevo ali on je desnjak i neprirodno je da igra lijevo, iako ponavljam, nije da je los lijevo.
citam da je Arsenal "hijack-ovo" transfer Mbiwe u Njukaš
imal istine?
Trenutno korisnika/ca: Pensioner26 i 3 gosta.