Arsenal - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Artetitis

Gdje će Arsenal završiti iduće sezone?

Anketa je završila: 08 avg 2019, 14:38.

Šampioni (sami se prijavite nadležnom doktoru ako izaberete ovu opciju)
1
6%
Od drugog do četvrtog mjesta
3
19%
Peto ili šesto mjesto
7
44%
Od sedmog do desetog mjesta, pad u mediokritetstvo, Everton II FC
2
13%
Od jedanaestog do sedamnaestog mjesta, katastrofa, dobro da ne ispadnemo
0
Nema glasova.
Od osamnaestog do dvadesetog mjesta (vidjeti tekst iz zagrade kod prve opcije)
0
Nema glasova.
Uzimamo EL/neki domaći kup uz plasman u Top 4
1
6%
Uzimamo EL/neki domaći kup uz plasman van Top 4
2
13%

Ukupno glasova: 16

cala
Kontakt:

Re: Arsenal

Post Postao/la cala » 22 jan 2013, 13:47

Gunner4 je napisao/la:
Greivis je napisao/la:Sramota da Arsenal ne moze da pobjedi onaj jad od ekipe koji Chelsea ima. Shvatam ja da su sudije bile bitan faktor, al opet...
Bar me ohrabruje potpuna dominacija u drugom poluvremenu. Valjda ce nastaviti onako igrati.
Mlada ekipa, neiskusna... Dok se oni malo uigraju. Kao sto je rekao veliki Jorgi Klopp:"Dve sezone te ismevaju trece se dive."
Jest, al razlika je u tome sto nas vec 5 sezona ismijavaju.

Profesor
Kontakt:

Post Postao/la Profesor » 22 jan 2013, 13:51

anell je napisao/la:http://www.arsenal.com/news/news-archiv ... -and-diaby
Vraćaju se Podolski i možda Chemberlain.
zipa kad kaze Diaby ima manjih problema, vraca se za sedmicu dana (4mjeseca). Zacarani krug.

CLASSisPERMANENT
Lokacija: Sarajevo grade moj - this is the city I most enjoy !
Kontakt:

Post Postao/la CLASSisPERMANENT » 22 jan 2013, 14:27

Diaby da se checkira :?
Smrdi mi to nešto opasno, ne do Bog da je kakva ozljeda, onda bi to znacio kraj za ovog polu-hafiza..

Sutra moramo sve snage baciti na West Ham, mozemo ih pobjediti, al moramo biti oprezni nije to naivna ekipa.
U prvom dijelu sezone Giroud, Walcott i Cazorla su im dali golove. Nadam se da ce Olivier ponovo proraditi protiv njih !

Arsenal till I die slika
Na ledene bedeme rijetki uspiju, šta ti je lave ba đeš' na Rusiju ?

Durden
Kontakt:

Post Postao/la Durden » 22 jan 2013, 14:27

slika
A gdje je pečat?

SamoZeljo
Kontakt:

Post Postao/la SamoZeljo » 22 jan 2013, 14:35

Odmice i ovaj prelazni rok a ne desava se skoro nista..... Pametnom dosta.
Stvar je jasna, veliki klubovi dovode velike igrace i velike talente. Sve drugo su lazi i prevare.

Mislim da je Wenger najveci fudbalski ublehas na svijetu. Nikom nije uspjelo da toliko godina prosipa suplju i da mu ljudi jos uvijek vjeruju!!

Ja u Arsenalu ne vidim da se radi ni za sadasnjost ni za buducnost. Prave se igraci za prodaju i to je to. Niko i nikad nije mislio stvoriti ekipu pa da se dominira. Ne ne, samo misle da stvaraju igrace pa da se kesira. Tako vec godinama. Trofeji nisu bitni, bitna je zarada.
Kuka se najvise a najbolje se posluje od svih drugih. Koliko covjek mora biti naivan i glup da vjeruje kako je Arsenal u teskoj situaciji a jedini posluje u plusu, vec godinama?!

Mislim da je krajnje vrijeme da tvrdoglavi francuski idiot napusti Arsenal.

BigBigBang
Kontakt:

Post Postao/la BigBigBang » 22 jan 2013, 14:37

Koji je to veliki klub doveo veliko pojacanje u ovom prelaznom roku? I inace u zimskim prelaznim rokovima?

To sto poslujes u plusu i imas zaradu moras vracati kredit jer inace je obicaj kad posudis pare da vracas sa kamatama, nije se jos pojavila banka koja ce poklanjati novac.
VOAJERU CIGANE ODLAZI IZ ARSENALA!

SamoZeljo
Kontakt:

Post Postao/la SamoZeljo » 22 jan 2013, 14:42

BigBigBang je napisao/la:Koji je to veliki klub doveo veliko pojacanje u ovom prelaznom roku? I inace u zimskim prelaznim rokovima?
Pa, kome od velikih trebaju pojacanja?
Koji to veliki klub gleda u ledja Tottenhamu i Evertonu i koji to veliki klub ni nakon 23 kola ne moze da odlijepi od West Bromwicha, Liverpoola i Swansea?

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 22 jan 2013, 14:44

Da, u pravu si Paja što se tiče (ne)trošenja u zimskim prijelaznim rokovima. Ali, treba biti iskren i reći da je ponekad potrebno dovesti pojačanja za drugi dio sezone.

United je prije 6-7 godina doveo Evru i Vidića koji su i dan danas u klubu i pružaju dobre partije.

Liverpool je doveo Suareza.

Chelsea doveo Cahilla prošle i Dembu ove godine.

City je u januaru doveo Džeku.

Ne znam, prije nekoliko sedmica sam gledao na SK reportažu o transferima koji se (ne) događaju u januarskom prijelaznom roku. U biti, svi su istomišljenici kada je velika potrošnja u pitanju - ne raditi to (slučaj Torresa, Carrolla i inih igrača), ali da je ipak potrebno nešto odraditi ukoliko ekipu ne ide. Jednostavno, u ovom trenutku Arsenal ne pokazuje znakove napada na 4. mjesto koje bi im moglo izbjeći ove sezone. A šta je bolje za navijače i klub negoli neka svježa krv?
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

BigBigBang
Kontakt:

Post Postao/la BigBigBang » 22 jan 2013, 14:53

SamoZeljo, i prosle godine smo gledali istim timovima samo je umjesto Evertona bio Newcastle pa smo ih prestigli. Ti si rekao da svi ti veliki dovode velike talente i igrace a nijedan to nije uradio, osim ovih par primjera koje je dole naveo Monolog.

Monolog, ne pokazujemo znake trenutno ali ima jos puno da se igra i 4. mjesto je daleko od izgubljenog, mislim da imamo igracki kadar koji je u stanju da bude ispred Totenhema, Evertona i Liverpoola. Sto se tice transfera nemamo mi sad nijednog WC igraca kojeg mozemo dovesti i pored najbojle volje, kakve su sanse da npr Napoli pusti Cavanija u januaru a bore se za titulu, nema tih para....

U januaru se nema sta dovesti, klubovi imaju neke svoje ciljeve i tesko ce pustiti igraca u pola sezone a i ako puste napuhace cijenu daleko vecu od realne, zato nista ne dovodimo.

Head
Kontakt:

Post Postao/la Head » 22 jan 2013, 15:14

http://football-talk.co.uk/73185/wenger ... o-players/" onclick="window.open(this.href);return false;
1946

SamoZeljo
Kontakt:

Post Postao/la SamoZeljo » 22 jan 2013, 15:15

Situacija je alarmantna. Tottenham i Liverpool trenutno igraju ljepse i bolje od Arsenala. Everton je u mini krizi ali ne znaci da opet nece bljesnuti.... A samo jedan od tih klubova ce u LP zajedno sa velikom trojkom.

Po mom misljenju je Arsenal samo na sredini terena dovoljno jak. Napad i odbrana mogu i moraju puno bolje. Nema veze sto je zimski prelazni rok, nuzda zakon mijenja.

Sta mislis da li bi se Arsenal ikad ovako proslavio da Bruce Rioch nije probio transfer limit od 2.5 miliona i doveo Bergkampa za 7.5 miliona funti?? Covjek je tada dao pet puta vise nego sto se moglo po nekom Arsenal pravilniku! Taj potez je jedan od najvecih poteza Arsenala u istoriji. To je onaj prvi korak stvaranja velikog Arsenala koji je kasnije dominirao a sve to mnogi pripisuju Wengeru a ne ovom gospodinu!
Kasnije su Henry, Fabregas i van Persie pricali kako su mnogo naucili od Bergkampa. Od koga ce sada mladi igraci Arsenala uciti??

Zalosno je kako su se navijaci Arsenala pomirili sa sudbinom da se Arsenal mora lavovski boriti za cetvrto mjesto. Toliko nisko je Arsenal pao sa filozofijom ovog prevaranta iz Francuske!
United ima 22 boda vise od Arsenala i ako se ovako nastavi, do kraja bi to trebalo biti preko 30. STRASNO!

Head
Kontakt:

Post Postao/la Head » 22 jan 2013, 15:22

SamoZeljo je napisao/la:
Zalosno je kako su se navijaci Arsenala pomirili sa sudbinom da se Arsenal mora lavovski boriti za cetvrto mjesto. Toliko nisko je Arsenal pao sa filozofijom ovog prevaranta iz Francuske!
United ima 22 boda vise od Arsenala i ako se ovako nastavi, do kraja bi to trebalo biti preko 30. STRASNO!
Nisu se navijaci pomirili.Ne mogu navijaci mijenjati transfer politiku.Nije sve ni u trosenju love.
Uvijek se moze desiti fula sa igracem.Tores je bio dokazan igrac u EPL,iskesiras 50 milki a covjek ne moze sada nista.A toliku lovu dao.

igracki kadar Arsenala nije toliko los,sigurno da je bolji od Liverpoola,totensihta i Evertona.Jednostavno doslo je do zasicenja.Igraci nemaju samopuzdanja a Wenger je istrosen trener.Njega ce nadmudriti sada svaki trener je covjek se zasitio svega.Da sad preuzme Bayern u Njemackoj ne bi bio siguran da ce osvojiti salataru.

Treba promijeniti trenera,unjeti svjeze krvi pa vidjeti kako ce ici.
1946

BigBigBang
Kontakt:

Post Postao/la BigBigBang » 22 jan 2013, 15:23

Jos jedna notorna laz, nije Arsenal postao velik od dolaska Bergkampa nego je i prije njega bio veliki klub, a uspejsi nakon toga se ne mogu pripisati Bergkampu nego Wengeru, on je stvorio moderni Arsenal koji je jedan od najpopularnijih klubova na svijetu. Nema potrebe da se ponavljamo svaki put Arsenal ce praviti velike transfere kad bude oslobodjen duga i kad njegov profit ne bude isao na dug nego na transfere.

Head
Kontakt:

Post Postao/la Head » 22 jan 2013, 15:29

BigBigBang je napisao/la:Jos jedna notorna laz, nije Arsenal postao velik od dolaska Bergkampa nego je i prije njega bio veliki klub, a uspejsi nakon toga se ne mogu pripisati Bergkampu nego Wengeru, on je stvorio moderni Arsenal koji je jedan od najpopularnijih klubova na svijetu. Nema potrebe da se ponavljamo svaki put Arsenal ce praviti velike transfere kad bude oslobodjen duga i kad njegov profit ne bude isao na dug nego na transfere.
Je li Arsenal jedini klub sa dugovima :?:
1946

Henderson
Kontakt:

Post Postao/la Henderson » 22 jan 2013, 15:32

Stvarno ne znam zašto gurate Liverpool u kandidate za LP. Vi ste optimističniji nego sami scouseri. Mislim da će na kraju sezone tabela izgledati ovako:
1. United;
2. City;
3. Chelsea;
4. Tottenham;
5. Arsenal;
6. Liverpool;
7. Everton;
...
Premiership 173 utakmica, 15 golova, 21 asistencija.
Najbolji mladi igrač Sunderlanda ( 2010, 2011 ), najbolji mladi igrač Liverpoola ( 2012 ), najbolji mladi igrač Engleske ( 2012 ).

SamoZeljo
Kontakt:

Post Postao/la SamoZeljo » 22 jan 2013, 16:09

Head je napisao/la:
BigBigBang je napisao/la:Jos jedna notorna laz, nije Arsenal postao velik od dolaska Bergkampa nego je i prije njega bio veliki klub, a uspejsi nakon toga se ne mogu pripisati Bergkampu nego Wengeru, on je stvorio moderni Arsenal koji je jedan od najpopularnijih klubova na svijetu. Nema potrebe da se ponavljamo svaki put Arsenal ce praviti velike transfere kad bude oslobodjen duga i kad njegov profit ne bude isao na dug nego na transfere.
Je li Arsenal jedini klub sa dugovima :?:
Jeste. :mrgreen: Salu na stranu, nije Arsenal jedini u dugovima ali zato jeste jedan od malobrojnih koji posluje u plusu, ali malo im i to. :)

Nisam ja mislio da je Arsenal postao velik tek kada je Bergkamp dosao nego sam rijec velik upotrijebio vise zato jer ovaj sad Arsenal je sve osim velik a tada je dominirao. Sada je na -22 od Uniteda a sezona jos dugo traje. Zaostatak ce biti veci.

P.S. henderson, Liverpool igra lijepo i trude se i sa trenerima i igracima. Naravno da je Caroll bio greska ali se zato pogodilo sa Suarezom. Ko radi taj i grijesi. Evo i sada je doveden Sturridge, opet napadac na zimskom prelaznom roku. Liverpool znaci HOCE top 4 i pokazuje zelju, za razliku od Arsenala koji jos nista nije uradio a trebao je. Jednostavno, svidja mi se nacin rada a i igra ovog Liverpoola. Zato ja Liverpool ne otpisujem, a zasto bi? Ima isto bodova kao Arsenal (tekmu vise) i pojacava se. Zasto onda Liverpool nije u igri? ;)

Semsudin
Kontakt:

Post Postao/la Semsudin » 22 jan 2013, 16:12

Kad se sjetim kako smo na ljetnjem prelaznom svi zajedno ovdje čekali, čekali nekog, i onda ostane zadnji dan prelaznog roka, svi vjeruju kako će neko doći, svi radosni.. Mi dočekasmo svi kraj prelaznog roka a niko nije došao :lol:

Kako se tad Wengeru i upravi psovalo. :lol:

Nadajmo se da ćemo ovaj put dočekati nekog. ;)
Inače momak je legenda mislim na Sea
Stil rušiljende strogo prekucende

CLASSisPERMANENT
Lokacija: Sarajevo grade moj - this is the city I most enjoy !
Kontakt:

Post Postao/la CLASSisPERMANENT » 22 jan 2013, 17:50

Gervinho ponovo dao gol za Obalu Bjelokosti.
Vraca se u formu. Mogao bi nam biti od VELIKE vaznosti u zavrsinici sezone..
Pep spent €366,5M while at Barca? I thought he had an academy full of players on Jack Wilshere's level?
:lol:
Na ledene bedeme rijetki uspiju, šta ti je lave ba đeš' na Rusiju ?

neo
Kontakt:

Post Postao/la neo » 22 jan 2013, 17:54

Koliko je golova vec zabio Chamak na prvenstvu ? XD :lol:
"It's one of premier league's oldest lessons .
NEVER WRITE MANCHESTER UNITED OFF"

Gunner4
Kontakt:

Post Postao/la Gunner4 » 22 jan 2013, 18:10

neo je napisao/la:Koliko je golova vec zabio Chamak na prvenstvu ? XD :lol:
Pitaj ove sa teme Weat Ham...
Carl Jenkinson je World Class!!!!
@OfficialAgent jedini pravi insajder na forumu!!!

Zaključano

Natrag na “Arsenal”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 14 gostiju.