Ja Bradya ne precjenjujem, ali isto tako ne potcejnjujem ni Peytona jer i on je jedan od velikana i legendi ovog sporta kao i Brady i zaslužuje samo riječi pohvale, iako naravno i on i Brady nekada zaslužuju da ih se kritikuje, ali to je dobronamjerno, čisto da se ukaže da su i oni ljudi od krvi i mesa i da je ovo ekipni, a ne individualni sport (i dosta toga ne zavisi od njih, već od niza faktora), a razloge za to sam naveo u prethodnim postovimaTaktičar je napisao/la:Hehe, nemojte se uzbuđivati. Ovo o čemu mi ovdje diskutiramo (najbolji QB) je vječna tema za diskusije u svim slojevima NFL fans - populacije, od laika do eksperataNa ESPN-u se o tome priča svaki drugi dan.
Ovdje sada imamo različite poglede na vrijednosti ovih najboljih QB-a, ali nije to srž ove problematike, nego osjećaj da se neki (Brady) nekada favoriziraju i štite, ovisno o situaciji.
fio_Ferdy, ja sam reko ono što si i ti ponovio - ovo je timska i veoma kompleksna igra u kojoj pobjeđuje i gubi ekipa, a igrači individualno mogu biti odlučujući faktori, pozitivno ili negativno. Kada je Brady pozitivno odlučujući igrač onda se toliko uzdiže ko da je sam odigro sve pozicije, dok kada odigra loše onda se puno više fokusira na sve druge aspekte igre. U slučaju Manninga je npr. nešto drugačije jer njega u porazima uvijek "sataru" kritikama.
A činjenica je da je tokom karijere Manning imo lošije ekipe od Bradyja. Prilikom osvajanja 3 SB-a bili su veoma kompletna ekipa. Da ne govorim o ekipi iz 2008. koja se smatra najboljom ekipom ikada. Kažu da sa ovim pravilima o salary capu i free agency nije bilo moguće sastaviti jaču ekipu. Znači skoro perfektna ekipa pod datim uslovima. I na kraju su ipak sve više pucali, da bi na kraju skroz pukli, a u SB-u je Brady bio samo osrednji QB. Isto ko i u prošlogodišnjem SB-u i ko i prekjuče. Zar mu to ne bi trebalo malo narušiti reputaciju jer to su neke od najvažnijih i najvećih utakmica, baš poput onih kada je dva puta bio Super Bowl MVP?
Budući Hall of Famer i jedan od najboljih QB-ova ikada, u to nema sumnje, ali uz to ipak u jednoj mjeri i precjenjen.
To je moj sud, bez obzira koliko neko mome skromnom mišljenju pridavo značenja i slago se sa njima ili ne
Čak štaviše mislim da se Brady i njegov doprinos Patsima potcjenjuje od dosta ljudi upravo zbog te činjenice o treneru, rosteru itd (sa ovog foruma
Ne vidim da je precjenjivanje ako se kaže da je jedan od najboljih QB svih vremena, a to ko je najbolji će kao što si ti rekao uviek biti prdmet diskusije i teško da će nekad doći do jednoglasne odluke o tome, kao npr kada je Brady jednoglasno izabran za MVP sezone
Ja sam ti objasnio razloge zbog koji su doživjeli te poraze u SB, dakle nije Brady bio razlog istih već igra cijelog tima, ispušteni passovi, dopušteni catchevi itd..
Naravno i Brady je imao udjela u tim porazima, ali ništa više od ostatka ekipe
Teško je naći nekog ko je svaršen QB, i ko nije doživio poraz na tako velikoj razini, kao što je PO, a da traje tako dugo, Montana je tu po nekima zbog tog omjera u SB od 4 pobjede i bez poraza možda i najbolji do sada, ali rekao sam da će ovo uvijek biti osjetljivo i diskutabilno pitanje tako da je logično da se mišljenja razilaze