NFL

Atletika, stoni tenis, šah, plivanje, vaterpolo, biciklizam, ragbi...

Moderator/ica: rio_Ferdy88

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Re: NFL

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 22 jan 2013, 14:53

Taktičar je napisao/la:Hehe, nemojte se uzbuđivati. Ovo o čemu mi ovdje diskutiramo (najbolji QB) je vječna tema za diskusije u svim slojevima NFL fans - populacije, od laika do eksperata ;) Na ESPN-u se o tome priča svaki drugi dan.
Ovdje sada imamo različite poglede na vrijednosti ovih najboljih QB-a, ali nije to srž ove problematike, nego osjećaj da se neki (Brady) nekada favoriziraju i štite, ovisno o situaciji.
fio_Ferdy, ja sam reko ono što si i ti ponovio - ovo je timska i veoma kompleksna igra u kojoj pobjeđuje i gubi ekipa, a igrači individualno mogu biti odlučujući faktori, pozitivno ili negativno. Kada je Brady pozitivno odlučujući igrač onda se toliko uzdiže ko da je sam odigro sve pozicije, dok kada odigra loše onda se puno više fokusira na sve druge aspekte igre. U slučaju Manninga je npr. nešto drugačije jer njega u porazima uvijek "sataru" kritikama.
A činjenica je da je tokom karijere Manning imo lošije ekipe od Bradyja. Prilikom osvajanja 3 SB-a bili su veoma kompletna ekipa. Da ne govorim o ekipi iz 2008. koja se smatra najboljom ekipom ikada. Kažu da sa ovim pravilima o salary capu i free agency nije bilo moguće sastaviti jaču ekipu. Znači skoro perfektna ekipa pod datim uslovima. I na kraju su ipak sve više pucali, da bi na kraju skroz pukli, a u SB-u je Brady bio samo osrednji QB. Isto ko i u prošlogodišnjem SB-u i ko i prekjuče. Zar mu to ne bi trebalo malo narušiti reputaciju jer to su neke od najvažnijih i najvećih utakmica, baš poput onih kada je dva puta bio Super Bowl MVP?
Budući Hall of Famer i jedan od najboljih QB-ova ikada, u to nema sumnje, ali uz to ipak u jednoj mjeri i precjenjen.
To je moj sud, bez obzira koliko neko mome skromnom mišljenju pridavo značenja i slago se sa njima ili ne ;)
Ja Bradya ne precjenjujem, ali isto tako ne potcejnjujem ni Peytona jer i on je jedan od velikana i legendi ovog sporta kao i Brady i zaslužuje samo riječi pohvale, iako naravno i on i Brady nekada zaslužuju da ih se kritikuje, ali to je dobronamjerno, čisto da se ukaže da su i oni ljudi od krvi i mesa i da je ovo ekipni, a ne individualni sport (i dosta toga ne zavisi od njih, već od niza faktora), a razloge za to sam naveo u prethodnim postovima ;)

Čak štaviše mislim da se Brady i njegov doprinos Patsima potcjenjuje od dosta ljudi upravo zbog te činjenice o treneru, rosteru itd (sa ovog foruma :mrgreen: ), a mediji i njihova percepcija mogu biti razlog zašto ti misliš da se Brady precjenjuje jer su oni u stanju dosta toga predstaviti na način koji njima odgovara :x

Ne vidim da je precjenjivanje ako se kaže da je jedan od najboljih QB svih vremena, a to ko je najbolji će kao što si ti rekao uviek biti prdmet diskusije i teško da će nekad doći do jednoglasne odluke o tome, kao npr kada je Brady jednoglasno izabran za MVP sezone :mrgreen:

Ja sam ti objasnio razloge zbog koji su doživjeli te poraze u SB, dakle nije Brady bio razlog istih već igra cijelog tima, ispušteni passovi, dopušteni catchevi itd..
Naravno i Brady je imao udjela u tim porazima, ali ništa više od ostatka ekipe ;)

Teško je naći nekog ko je svaršen QB, i ko nije doživio poraz na tako velikoj razini, kao što je PO, a da traje tako dugo, Montana je tu po nekima zbog tog omjera u SB od 4 pobjede i bez poraza možda i najbolji do sada, ali rekao sam da će ovo uvijek biti osjetljivo i diskutabilno pitanje tako da je logično da se mišljenja razilaze ;)
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Mig_Mig
Kontakt:

Post Postao/la Mig_Mig » 22 jan 2013, 15:21

Colts QB Andrew Luck selected to the 2013 Pro Bowl.
Max Allegri

Sportfanatik
Kontakt:

Post Postao/la Sportfanatik » 22 jan 2013, 20:41

Ispričavam se svim navijačima zbog poraza, mogli smo i morali smo bolje. U svlačionici smo si svi obećali da ćemo sljedeće sezone biti još bolji. Čestitke Ravensima na zasluženoj pobjedi - Brady nakon utakmice u nedjelju
Super Bowl champions: 2001, 2003, 2004 Let's go Pats
IN MOYES WE TRUST
RAFA NADAL
LeBRON JAMES
KIMI RAIKKONEN

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 22 jan 2013, 21:14

Evo jedna zanimljivo pitanje. Sta mislite Vi koja ekipa ima najvece sanse da u ovoj dekadi napravi dinastiju, jer kroz historiju SB-a u svakoj dekadi je bila dinastija...

70-tih - Steelersi
80-tih - 49ersi
90-tih - Cowboysi
00-tih - Patriotsi

Naravno uz pobjede Packersa u prva dva SB-a krajem 60-tih. Za mene licno najvece sanse imaju 49ersi, pa odmah iza njih Patriotsi s obzirom da imamo dosta mladu ekipu i da ce u buducnosti jedini problem mozda biti pozicija QB-a.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 22 jan 2013, 21:25

amerosm je napisao/la:Za mene licno najvece sanse imaju 49ersi, pa odmah iza njih Patriotsi s obzirom da imamo dosta mladu ekipu i da ce u buducnosti jedini problem mozda biti pozicija QB-a.
Kakav ba QB, najbitnij je BB. :!: Jbte, pa Patsi su s Casselom imali 11-5. Brady je za mene precijenjen QB, i misljenja sam da je maksimalno profitirao iz sistema zvanog BB. Robotiziran QB koji je doveo do savsrenstva kratka slot dodavanja uz brzo oslabadjanje lopte. Brady je ocajan cim je pod malo vecim pritiskom i cim mora izaci iz pocketa. Barem je takav od 2005 otkad ja pratim ovaj sport.
Der Mann für die entscheidenden Tore.

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 22 jan 2013, 21:29

Onako na prvu nabrojao bih par ekipa počev od Coltsa, uz par dodataka, Ninersi naravno, ako Kaep pokaže konstantnost, Ravensi su tu opet, jer Joe je u najboljim godinama, uz podmlađivanje odbrane, Packersi jer i Rodgers ulazi u najbolje godine jedino da tu odbranu podignu.

Posebno bih istakao Seahawkse koji imaju izuzetno mladu i potentu ekipu i vjerujem da će uz koju godinu iskustva biti pravi contenderi, a ne uzimam u obzir Patse, jer će dosta zavisiti od sljedećeg koraka Krafta i FO, i odluke da li će ostati BB da postavi temelje nove ekipe kad Tomica ode u zasluženu mirovinu, mada ne vjerujem da će do toga doći (ako ne bude zdravstvenih problema) u narednih 3-4 godine ;)

Giantsi naravno, ne smijem ih zaboraviti, uz Skinse koji bi im mogli biti najveća prijetnja u nekoliko narednih godina, ako sve bude uredu sa Griffinom ;)

I eventualno Fakconsi sa Mattyem, koji će morati mijenjati trenera ne bi li napravili nešto ozbiljnije u PO, jer imaju solidnu i mladu ekipu, Julio, Roddy i Matty su tu sigurno osigurali sebi lijepu budućnost ;)
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Taktičar
Kontakt:

Post Postao/la Taktičar » 22 jan 2013, 21:40

Tamam sam mislio da ću nastaviti dijalog o Bradyju sa rio_Ferdyjem i spremio nove argumente koji su trebali još više poduprijeti moju tezu o određenom stepenu precjenjenosti Bradyja, kad vidjeh da se pojavilo ovo pitanje o mogućoj dinastiji u ovom desetljeću.
Hare_BVB se još malo pridodo na moje ranije postove o Bradyju i njegovoj vrijednosti, pa ću se ja sada osvrnuti na temu o dinastijama.
Prije svega da kažem da ne vjerujem da će biti neka dinastija u ovom desetljeću, argumente za ovakvo razmišljanje ću navesti u sljedećem postu ;)
"Float like a butterfly, sting like a bee"

Edin TM87
Kontakt:

Post Postao/la Edin TM87 » 22 jan 2013, 21:42

COLTSI! :D
Roger Federer the greatest of all time!
Peyton Manning - the greatest QB of all time!

Taktičar
Kontakt:

Post Postao/la Taktičar » 22 jan 2013, 22:10

Dakle sumnjam da će neko uspjeti napraviti tzv. dinastiju u ovom desetljeću. To je nešto za što se mora imati i sposobnosti i sreće sa okolnostima.
Pravila sa Free agency i Salary capom to otežavaju. Ova pravila su inače uvedena početkom, odnosno sredinom 1990-ih. Kostur ekipe zbog toga teže ostaje dugo zajedno. Igrači danas sa time imaju veću moć. Kada se stvori šampionska ekipa onda je logički u njoj solidan broj veoma dobrih individualaca koji žele biti plaćeni po zasluzi. Oni traže veće plate i suma klupskih plata raste tako da je veoma teško sačuvati je u okviru salary capa. To rezultira situacijom da neki igrači izaberu otići negdje drugo i dobiti veće pare kada im ugovor istekne. primjer Patsa iz 2008. sa onom ekipom koju sam danas pomenuo i napiso da je smatrana najbolje moguće sastavljenom ekipom pod ovim uslovima: već naredne sezone nije ih bilo moguće okupiti u istom sastavu jer je Assante Samuel po svaku cijenu htio najveću platu za CB-a pošto se smatro najboljim na toj poziciji. Nije ju dobio u Patsima, ali ju je dobio u Eaglesima. Tako počne rasipanje ekipe.
Zbog toga moram priznati da malo više cijenim dinastijske titule Patsa u odnosu na druge pomenute. Jednostavno su zahtijevale malo više rada "on and off the field".
Ali Patsi rade najbolje kao organizacija i imaju najbolji front office, a vjerovatno i trenera. Zbog toga bih njih naveo kao potencijalne kandidate broj 1 za neku novu dinastiju, za koju, kako rekoh, ne vjerujem da će se pojaviti u ovo vrijeme. Svake godine kada je draft postavlje se pitanje: Šta li će ove godine uraditi Patriotsi? To je zato što često naprave neke iznenađujuće kombinacije koje se pokažu pametnim i korisnim.
Zato tako dugo vremena imaju konstantan uspjeh. Nisu osvojili SB od 2004., ali su uvijek među kandidatima za titulu. I Packersi rade veoma dobro, tako da bih njih stavio na drugo mjesto potencijalnih kandidata.
Zadnji na toj listi su Raidersi za koje se zadnjih 10-ak godina zna da prečesto povlače loše poteze, a to se vidi i po rezultatima.
"Float like a butterfly, sting like a bee"

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 22 jan 2013, 22:13

@ rio

jesam li dobro zakljucio iz tvog posta da ti dakle ocekujes da ce nas BB napustiti kroz jedno 3-4 godine kada Brady ode u penziju ?

Sto se tice dinastije za mene 49ersi imaju najvise sanse ukoliko uzmu SB za dvije sedmice, mada treba reci da je NFC brutalno tezak i da ce tamo u buducnosti cak biti i tesko izboriti PO.

Sto se AFC-a tice tu u buducnosti ocekujem da ponovo zazivi rivalstvo izmedju Coltsa i Patriotsa (uz neko mijesanje Broncosa), jer ostale ekipe postaju sve starije i trebace im odredjen period da se novi tim uigra. To se posebno odnosi na Ravense i Steelerse...

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 22 jan 2013, 22:39

Slažem se sa Taktičarem oko capa i mogućih dinastija, mada ne treba isključiti postojeće ekipe kojima ne treba mnogo da bi došli do vrha (Seahawksi su tu najbliži), iako tu nastaje problem, kada se dođe do samog vrha, dakle osvojenog SB kao što kaže Taktičar tek tada igrači žele više novca i tu nastaje problem, jer mnoge ekipe ne žele i ne mogu izdvojiti novca koliko ti igrači traže, sada imamo primjer sa Welkerom u Patsima, kao što je bio sa Samuelom, a njega sam spomenuo i ranije, kad sam rekao da je to jedna od većih grešaka koje su se desila našem FO i BB-u ;)

Iako ne očekujem mnogo promjena kad su u pitanju putnici u PO i narednih nekoliko godina, s izuzetkom Giantsa od kojih očekujem da budu tu ako dobiju bitku sa Skinsima (Eaglesi su zasad nepoznanica sa novim trenerom), i eventualno Saintsa iako će im biti dosta teško pored ovakve Atlante ;)

Još bih dodao Steelerse u jednadžbu jer vjerujem da su bez mnogobrojnih ozlijeda koje su ih zadesile ove szone kvalitetnija ekipa od Benglasa i očekujem da to potvrde naredne sezone i da sa Ravensima budu u PO, kao i Bearsi pored Vikesa ;)

@Amere mislim da će BB tu biti dok je i Tomica tu, a poslije nisam siguran, zavisi od njegovog zdravlja jer čovjek ima 61god sada, a također i Kraftovog plana za budućnost, koji je on već vjerovatno razradio sa FO i vjerujem da će BB tu biti neka vrsta savjetnika ili nešto tako, a volio bih da ostane barem prvih par sezona uz Patse nakon odlaska Bradya i nastavi sa svojim sistemom, a moja želja je da njegova zamjena bude neko kao Tomlin iz Steelersa ili jedan od braće H. mada je to dosta teško sad predvidjeti ;)
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Edin TM87
Kontakt:

Post Postao/la Edin TM87 » 22 jan 2013, 22:40

Dogodine se borimo za diviziju, a onda pocinjemo za konferenciju te SB. ;)

Kada Manning i Brady odu, samo Coltsi ce ostati da karaju konferenciju i mislim da cemo napravit dinastiju za ovo desetljece ;)

randy_moss
Kontakt:

Post Postao/la randy_moss » 22 jan 2013, 23:55

Zna moj drug @Edin, koji ne umije igrati Madden, koliko ja kritikujem Bradya, tako da me @Takticar ne smije iskljuciti iz diskusije.
I inace ja ne volim nijednog QBja toliko, meni je draze vidjeti Welkera kako ga ljudi izuju iz cipela, a on opet uvijek ustaje, ili Hernandeza kako na usta baca ljude u otvorenom prostoru.
Bradya ceka foka kuci, J**+ se njemu sto ja zivce kidam zbog njega. :roll:
SuperBowl Champions 2001, 2003, 2004, 2014

EdinTM87: "Cinjenica je da (Jamie Collins) D'Qwell Jacksonu ne moze pertle vezat po segmentu sposobnosti na poziciji LB."

Posljednji put kada je Indianapolis pobijedio New England: 15. Novembar 2009.

Edin TM87
Kontakt:

Post Postao/la Edin TM87 » 23 jan 2013, 00:00

Teske rijeci. Ne bih odgovarao na provokacije.

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 23 jan 2013, 09:31

slika :mrgreen:
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 23 jan 2013, 10:08

randy_moss je napisao/la: I inace ja ne volim nijednog QBja toliko, meni je draze vidjeti Welkera kako ga ljudi izuju iz cipela, a on opet uvijek ustaje, ili Hernandeza kako na usta baca ljude u otvorenom prostoru.
Bradya ceka foka kuci, **** se njemu sto ja zivce kidam zbog njega. :roll:
Gdje bas nadje Welkera...U dvije godine u dva Big-Playa koja bi mozda znacili titulu i ponovni ulazak u SB on ispusta loptu. :( :(
Sto se Brady-a tice volio bih da se moze vratiti u vrijeme prije nego li je upoznao onu foku...

@ rio

sto se tice BB-a nadam se da ce ostati sto duze trener ekipe, no i mi moramo biti svjesni da ce jednog dana doci kraj i njegovoj eri i da cemo morati potraziti drugo rijesenje. Moj favorit za nasljednika BB-a je Nick Caserio za kojeg kazu da je tvorac ovih Patriotsa iza sjene, naravno zajedno sa BB-om. Naravno isto se ne bih bunio kada bi nasljednik BB-a bio jedan od brace H.

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 24 jan 2013, 13:42

Jetsi izgleda spremni trejdovati Revisa jer mu istjece ugovor na kraju iduce sezone, traze potencijalne zrtveslika
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 24 jan 2013, 14:19

rio_Ferdy88 je napisao/la:Jetsi izgleda spremni trejdovati Revisa jer mu istjece ugovor na kraju iduce sezone, traze potencijalne zrtveslika
Hernandez za Revisa... :) :) Po meni glup potez Jetsa...ali sta ces mora negdje postojati cirkus u NFL-u.
Inace od jucer Peyton ima pravo ponovo voditi Saintse i bice zanimljivo vidjeti kako ce isti izgledati naredne sezone.

bear grylls
Kontakt:

Post Postao/la bear grylls » 24 jan 2013, 14:46

Po meni odlican potez jetsa :D . Predsjednik jetsa nema namjeru da mu da ogroman novac kad mu poslije sljedece saezone istekne ugovor a mogu za njega dosta dobiti jer ipak kad je zdrav on je najbolji korner lige.

Edin TM87
Kontakt:

Post Postao/la Edin TM87 » 24 jan 2013, 14:49

bear grylls je napisao/la:Po meni odlican potez jetsa :D . Predsjednik jetsa nema namjeru da mu da ogroman novac kad mu poslije sljedece saezone istekne ugovor a mogu za njega dosta dobiti jer ipak kad je zdrav on je najbolji korner lige.
Kako bi on nama leg'o :D Samo nemam koga ponudit :cry:

Odgovori

Natrag na “Ostali sportovi”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []