Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci
Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74
Re: Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci
ja sam potpuno suprotno uvijeren! siguran sam 90% da ce Aco naci lijek za Latviju
i da cemo ih tuknuti laganini
(onih 10% sam skeptican zbog toga sto vodi Cedevitu, bojim se da nece dovoljno vremena posvetiti pripremi
)
I krv svoju za Plavu boju!!! Pazza Inter amala!!!
Mi ako cemo se bojat latvije i sa njima kalkulisat mi nemamo sta trazit u ovoj grupi , nezgodni jesu ali pobjeda protiv njih ne smije se dovesti u pitanje ...
i ja sam ga gledao 10-tak utakmica i meni izgledao kao igrac koji moze pruziti 10-tak kvalitetnih minuta prvenstveno u prenosu lopte i organizaciji igre i narucito mi se svidza sto kako neno kaze tip je pleja koji negleda na kos zato sto gordic koji je daleko bolji u odbrani i u napadu od njega daleko je sporiji od njega u organizaciji igre i nema ni blizu njegov pregled, a pasalic je tip pleja koji prvo gleda kos pa tek onda suigrace i zbog toga mislim da za njega treba biti mjesta pogotovu sto mislim da bi bilo neozbiljno na ovako jakom i intezivnom takmicenju da wright igra vise od 25 minutaDufresne je napisao/la:
Pod prvo drago mi je da su se tenzije malo smirile i da pricamo normalno...Jer imamo osjecaj, da sam bio spreman da me lincujete sto sam rekao da Adamovic nije za 12 igraca u nasoj reprezentaciji....
![]()
Konacno konstruktivan post od tebe, sto se tice Adamovica jest on sve to sto si napisao, ali u timu nase reprezentacije koja je igrala kvalifikacije prosle godine, jer on jest bolji i od Naletelica i Avdibegovica, i da je bio tu umjesto dvojice gore spomenutih, tu bi on dosao do izrazaja...Medjutim, ponoviti cu jednu stvar, EP nece biti kvalifikacije, to nece biti Holandija i Rumunija, usudicu da se kazem i Gruzija, jer Gruzija nije imala ozbiljnog playa osim Pullena, koji je opet vise sutao, nego sto je razigravao, tad bi ti njegovi segmenti dosli do izrazaja...
Ja ne ocjenjujem igru Adamovica, naspram igre Hamondsa, nego cisto kad Adamovic udje u igru, po cemu on doprinosi igri Igokee, s kakvim ritmom igra Igokea kad je on na playu, koliko mu vjeruju njegovi igraci, ko organizuje napade, ko pravi prodore, asistencije, ko siri reket protivnickog tima kad je Adamovic na playu...![]()
On to nista ne radi bolje nego sto to radi Gordic u Partizanu sad, a to Gordic moze i bolje...
slazem seTeletovic - OK
Bavcic - Meni strasno krivo sto je ovakva situacija sa njim, jer mi je momak stvarno drag, ali covjek ne igra skoro nikako cijelu sezonu i ako ovako nastavi, ne znam da li na njega mozemo racunati na EP
pazi kikanovic je kralj pick and roll or pop igre zato je u napadu i dalje veoma koristan u napadu, ali pore toga i pokojeg skoka u napadu za ostalo je ispodprosjecan, ali znajuci kako aco igra najvjerovatnije ce imati 20-tak minutaKikanovic - isto kao Bavcic, slaba forma skroz
Sinanovic - ja ovog covjeka ne smatram ozbiljnim kosarkasem, jer njemu trebaju da se sve zvijezde poklope da bi odigrao jednu konkretnu utakmicu, takodjer forma, ne tako dobra
Nurkic - jos zelen za ozbiljno takmicenje
Omic - on ako zaigra za nas, (a nadam se da hoce), ne vjerujem da ce zaigrati za nas EP
Kuzmic - ja se zaista nadam, da nece biti nekih zeznacija i muljaza Koste Jankova i da ce ovaj momak igrati na EP, sto se tice forme, konstantan cijelu sezonu, sa par odlicnih partija
Savovica - od svih gore nabrojanih, ja se najiskrenije nadam da ce covjek zaigrati za nas, jer je covjek nevjerovatan "rudar" na terenu, nadam se da ce shvatiti, koliko god zelio da igra za Srbiju, da tamo nece dobiti prostor za igru, koliko bi dobio ovdje, te da izabrati nas na kraju...
po meni kuzmic mora imati mjesto medju prvih 12 jer stvarno dobro igra + mlad je i perspektivan i sa tim bi se stalo u kraj njegovom igranju za srbiju, takodzer moram za njega naglasiti da isto igra dobar pick and roll, dok pod kosem vise igra licem nego ledzima tako da je tu blizu kikanovicu (kikanovic j bolji od tom segmentu), ali za razliku od kikanovica daleko bolje igra odbranu i ima daleko bolju skok igru zbog cega bi kod mene imao prednost nad kikanovicem ne puno koji minut vise i naravno u zavisnosti dali ima raspolozenih igraca u napadu
omic je za sada slican kuzmicu i mada za razliku od njega pokazuje da bi mogao igrati i ledzima bolje od njega
za sinanovica se neslazemo, zasto pa necu reci za njega da je izvrstan ili veoma dobar centar, ali centar koji u najacoj europskoj ligi ima 8 koseva i 5 skokova u 17 minuta jeste dobar centar, problem sa njim sto je on daleko bolji u igri sa sporim tempom i pozicionim napadima i odbranama, a sto sa acom nema i zato tesko moze pokazati svoje kvalitet dok mu se daleko vise isticu mane tj. sporost kako u odbrani tako i u napadu, zato mislim da ako se malo vjerovatno desi trebalo bi omica ubaciti prije njega
za nurkica i pogotovu savovica se slazem
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10
Bojim se da nam FIBA nece nista dopustiti. Strasno se bojim.
Nenad Markovic & Drazen Petrovic
Ostalo je samo ime.....
Ostalo je samo ime.....
Evo upravo gledam Alba-Brose,Djedovic odlican u prvoj cetvrtini,bez promasaja iz igre 7 poena,dva skoka,jedna asistencija i osvojena lopta,samo da ovako nastavi.
koga sulejmanovica i omica?!neno#4 je napisao/la:Bojim se da nam FIBA nece nista dopustiti. Strasno se bojim.
jer za savovica milsim da nema problema sto se tice nastupa jedino ukoliko se on odluci za srbiju
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10
Djedovic fenomenalan protiv Bamberga :DDDD
Odličan Đedović, 20 poena, 8 skokova, 4 ukradene lopte i 3 asistencije. Šut iz igre 8 od 12 trica 3 od 6. 
dobar nihad, steta za profulanu tricu u zadnjim sekundamaarmin je napisao/la:Odličan Đedović, 20 poena, 8 skokova, 4 ukradene lopte i 3 asistencije. Šut iz igre 8 od 12 trica 3 od 6.
Čestitke Đedoviću, izgleda hoće da se gonja sa Wrightom 
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!
Danas me bas fascinirao kako je odigrao pametno,nije imao poznatog svog divljanja,nekih nerezonskih suzeva itd.Nadam se da je konacno spreman da odvede svoju karijeru u smjeru koja je trebala da ide jos prije dvije-tri godine,sto su mu svi i predvidjali.
i ako bi volio da ce biti drugacije ali nevjerujem. djedovic ce kao i obicno sljedece dvije-tri utakmice odigrati lose da bi opet jednu dobru odigrao. tako je uvjek bilo kod njega, a i ove sezone se nista ne mjenja i ako igra "samo" u albi.
Savovicev problem da zaigra za Srbiju je dozvola crnogorskog savezanerminh74 je napisao/la:koga sulejmanovica i omica?!neno#4 je napisao/la:Bojim se da nam FIBA nece nista dopustiti. Strasno se bojim.
jer za savovica milsim da nema problema sto se tice nastupa jedino ukoliko se on odluci za srbiju
a i mislim da nisu nesto preterano zagrijani za njega a uz to treba da mu ganjaju odobrenje,mislim da je blizi BH
reprezentaciji
Za koje igrace tacno?neno#4 je napisao/la:Bojim se da nam FIBA nece nista dopustiti. Strasno se bojim.
Pravda za Papeta!
Za sve.
Ostalo je samo ime.....
Ostalo je samo ime.....
- legenda reala
- Kontakt:
Pa reko je Đonlagić u Sportu, pravila su na našoj strani ali posljednju riječ ima Baumanneno#4 je napisao/la:Za sve.
Ako nama dozvole moraće svima, a mi smo još uvijek niko i ništa na košarkaškoj karti jbg. da nam je bar malog Sulejmanovića saletiti ne moraju Omića i Savovića .
Moraju li odobriti i za ovog malog Đedovića on nije igrao za Špance ???
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.
" onclick="window.open(this.href);return false; joj zekana majstora sta uradi covjeku 
Omica cemo u svakom slucaju tesko dobiti. Bez obzira na njegovu zelju da mijenja dres. Sto se Sulejmana tice, ako ne dozovole nastup, a vec donesena jedna odluka, to ce samo biti novi slucaj Preldzic. Obicna lakrdija FIBE ..
Cekaj prije izvjesnog vremena si pisao ovo:samson je napisao/la:Omica cemo u svakom slucaju tesko dobiti. Bez obzira na njegovu zelju da mijenja dres. Sto se Sulejmana tice, ako ne dozovole nastup, a vec donesena jedna odluka, to ce samo biti novi slucaj Preldzic. Obicna lakrdija FIBE ..
By the way, Sulejmanovic ima odlicne ponude iz Eurolige. Krema europske kosarke se interesuje za njega.Sulejmanovic ce igrati za BiH, a to sa slucajem "pemzija" je vise prica nego konkretan, argumenotvan pokusaj..
Ostalo je samo ime.....
Ostalo je samo ime.....
legenda reala je napisao/la:Pa reko je Đonlagić u Sportu, pravila su na našoj strani ali posljednju riječ ima Baumanneno#4 je napisao/la:Za sve.![]()
Ako nama dozvole moraće svima, a mi smo još uvijek niko i ništa na košarkaškoj karti jbg. da nam je bar malog Sulejmanovića saletiti ne moraju Omića i Savovića .
Moraju li odobriti i za ovog malog Đedovića on nije igrao za Špance ???
Mali Djedovic sam sebi bira sudbinu