Grand Slam

Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage

Edin TM87
Kontakt:

Re: Grand Slam

Post Postao/la Edin TM87 » 24 jan 2013, 00:19

[youtube][/youtube]

Evo ovde se vidi da ima opterecenje na nogama, i upravo u ovom mecu je strani komentator sa AO rekao da ima 4 kile u nogama, sad ne znam jesul po 2 kile ili 4 nisam ga razumio najbolje, uglavnom je igrao sa opterecenjem sigurno.
Roger Federer the greatest of all time!
Peyton Manning - the greatest QB of all time!

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 24 jan 2013, 00:23

Po 2 kile je vec donekle moguce,ali opet tri meca za redom :roll: .Nejasno mi je cemu toliki rizik i uopste cemu tegovi kada se zna da oni vise stete nego donose korist. :? :roll:
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

Edin TM87
Kontakt:

Post Postao/la Edin TM87 » 24 jan 2013, 00:31

slika
Devil je napisao/la:Po 2 kile je vec donekle moguce,ali opet tri meca za redom :roll: .Nejasno mi je cemu toliki rizik i uopste cemu tegovi kada se zna da oni vise stete nego donose korist. :? :roll:
Zbog nogu jarane, u slabijim mecevima pokusava izvuci maximum sa tegovima, zamisli ga onda kako ce da leti po terenu od cetvrfinala?

Jednostavno ce mu noge biti jace, brze i teze ce se umarati, nije to toliko ni glupo, jedino da ih preforsira pa da dobije neku upalu recimo, al' nije glup da to radi, ocigledno mu ne smeta...
Roger Federer the greatest of all time!
Peyton Manning - the greatest QB of all time!

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 24 jan 2013, 07:09

Ne znam. To mi djeluje veoma cudno i nepotrebno, jer se on uvijek kretao kao macka i fizicki mu nije nista falilo. Jbg, godinama pricamo da je jedini problem samopouzdanje, a sad mi djeluje stabilniji nego ikad, plus nema Rafe koji mu je jedini bio nocna mora.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 24 jan 2013, 08:44

Na Li protiv Azarenke u finalu, sasvim zasluzeno.

Vika je blagi favorit, a i dobila je cetiri zadnja meca protiv Li.
Voli te tvoje Sarajevo.

work
Kontakt:

Post Postao/la work » 24 jan 2013, 08:50

Pratim ja Murraya dosta dugo. To na nogama su mu klasični steznici. Počeo je nositi jedan od prije dvije godine kad je izvrnuo zglob na RG protiv Berrera(valjda se tako piše,onaj Nijemac). Mislim da je iste godine na Wimbledonu stavio i na drugi zglob, nisam siguran. Ovaj jedan sam siguran da je sa tog RG-a.
Naravno, uvijek postoji mogućnost da je uveo neke novine, ali za to još nisam čuo, a, kao što sam rekao, pratim Andya dosta dugo.
NBA fantasy king for 2014/15 (ss.ba, sa-x)

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 24 jan 2013, 09:11

Ma da, jedan nosi posljednju godinu i pol, a zasto je stavio ovaj drugi ne znam. Mozda radi prevencije ili vuce neku sitniju povredu s treninga.
Voli te tvoje Sarajevo.

arelinho
Kontakt:

Post Postao/la arelinho » 24 jan 2013, 09:29

Ispala Sharapova :cry: :cry: :cry: :cry:

Sent from my WT19i using Tapatalk 2

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 24 jan 2013, 10:30

Evo i Novak odradjuje posao protiv Davida, znaci spektakl u nedjelju.
Voli te tvoje Sarajevo.

cherchil
Kontakt:

Post Postao/la cherchil » 24 jan 2013, 10:38

Novak doslovno siluje Davida...
Cristiano Ronaldo - "Volim kurve"

skandinavka76
Kontakt:

Post Postao/la skandinavka76 » 24 jan 2013, 10:42

Feree jednostavno nema taj kvalitet ......Đoković se provuko protiv Wawrinke...a žrijeb Australijen opena ko da mu je otac rođeni pravio,do finala niko vrijedan pomena...na drugoj strani ....ludnica...

bajern100
Kontakt:

Post Postao/la bajern100 » 24 jan 2013, 10:53

prije turnira smatrao sam Novaka prvim favoritom jer je stvarno sazrio kao igrač ,međutim Wawrinka je pokazao da se može s njim igrati,pošto Novak Davida već melje mislim finale Novak-Marej gdje prednost dajem Mareju ako škot uzme finale ovo će biti njegova godina ako ne Novak bi mogao uzeti ove godine i tri grenslema,inače mog igrača Rafe dugo nema tako da sam ovde objektivan u smislu navijanja... Fedex je mislim sve osvojio najbolji je svih vremena posle Borga tako da mislim da će sutra izgubiti u polufinalu...

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 24 jan 2013, 11:05

Neka se i Novaku jednom zrijeb otvorio, da ne slusam kukanje i teorije zavjere.
Voli te tvoje Sarajevo.

work
Kontakt:

Post Postao/la work » 24 jan 2013, 11:20

formance je napisao/la: Što se tiče Andya i Rogera, par činjenica se ne može izostaviti.

1. Murray nikad nije dobio Rogera na GS-u

2. Murray nije imao nijednog ozbiljnijeg protivnika do polufinala. To mu može biti više šteta nego korist,

3. Murray nijedan meč nije odigrao u večernjem terminu, Roger 4.
Htio bih se osvrnuti na ove navedene faktore jer se i ja, kao i većina ovdje, vjerujem, raduje sutrašnjem srazu Federera i Murraya.

1. Tačno, stim da ovo ne smatram nekim relevantnim faktorom. Ako se ne varam, sastali su se tri puta. Prva dva puta Murray je bio klinac i Federer je uzeo to rutinski na svoje znanje. U trećem finalu, prošle godine na Wimbledonu već se mogla primjetiti ta transformacija Murraya gdje se moglo vidjeti da je taj forehand postao dosta konstantnije oružije i da može zadavati winnere sa istim tokom cijelog meča. Ovdje se moglo primjetiti da je Andy Murray znatno napredovao. Ključ je, po mom mišljenju bila nemogućnost da Federera slomi u drugom setu, gdje je imao mnoštvo prilika. Na kraju mu se to obilo o' glavu i gubitak tog seta je promijenio momentum, koji je po mom mišljenju ključan u dvobojima top4 tenisera jer je kvaliteta, sada, izražena u nijansama. kada se, poslije toga, zatvorio krov, Federer je bio na svom i priveo je meč kraju, zasluženo. Nekoliko sedmica kasnije, na OI, Murray je uspio prekopirati svoju igru iz prva dva seta wimbledonskog finala na cijeli meč. Protivnik nije imao šansi. Ne važno ko je bio na drugoj strani, onakav Andy Murray melje sve pred sobom. Ako neko to ne vjeruje neka pogleda prvi set polufinala protiv Đokovića. U tom setu je postojala dionica koju smatram najkvalitetnijim tenisom koji je odigran prošle godine. Kakve su winnere i kakva je odbrana vladala na obe strane. Čovjek je mogao samo se nageti i reći "wow".

2.Mislim da se malo preuvelićava ovo Federer je imao najteži put. Jedini iole ozbiljniji protivnik mu je bio Tsonga i to zato što mu "ne leži", mada to ne govori head-to-head. Isto tako, Wawrinka je namučio Đokovića, dok Federer lahko izlazi na kraj sa njim. Sve u svemu, po kvaliteti igrača, do polufinala, Đoković je imao najrenomiranije protivnike. Malo se i omalovažavaju protivnici Murraya. Simon je respektavilan teniser koji je, ako se možete sjetiti odveo Federera u pet setova na ovom istom turniru prije dvije godine. Sve je stvar matchupa, što se kaže u košarci. Isto tako Chardy je pokazao na ovom turniru da je opasan, samo ga je Andy neutralisao. Ovo ne znači da je Chardy loš, samo što je nadigran. Isto bi bilo da je na drugoj strani bio Tsonga ili Raonić, Andy ima udarce(ovdje prvenstveno mislim na return, gdje je Murray najuspješniji return igrač na hard courtu svih vremena(statistički). Ove podatke govorim iz sjećanja, mislim da sam čitao o tome. Ako nisu tačni, ispravite me.) da učini igrače tipa Raonića bezopasnim, primjer USO prošle godine.

3.Ovo je, može biti, dosta zanimljiv faktor, stim da je Murray igrao mečeve koji su se otegli malo kasnije pa je igrao i u većernjim satima(vs. Simon). Ovdje treba kritikovat organizatore jer su top igračina trebali obezbijediti ravnopravne uslove. da li će ovo uticati na rezultat. moguće, ali ne vjerujem jer se radi o vrhunskim sportistima koji su sve ovo prošli. Istovremeno moguće su bile prilagodbe u vidu treninga.

Na kraju, sutra će odlučivati nijanse. Pitanje je ko će uspjeti dobiti te ključne poene koje mijenjaju momentum. Oba igrača imaju svoje prednosti i mane, sve je poznato između njih i milimetri će odlučivati.

Pozz
NBA fantasy king for 2014/15 (ss.ba, sa-x)

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 24 jan 2013, 11:45

To sto je ovo Andyju prvi vecernji mec moze biti samo prednost za njega, jer su tada uslovi za igru poprilicno laksi u odnosu na dnevni termin.

Andy je return doveo do savrsenstva, agresivniji je i mislim da trenutno nema slabu tacku. Rogerova sansa je da ga ponovo slomi psihicki, kao sto je to uradio vise puta do sada, ali i to ce mu biti puno teze nego inace...
Voli te tvoje Sarajevo.

samoradnik
Kontakt:

Post Postao/la samoradnik » 24 jan 2013, 12:05

skandinavka76 je napisao/la:Feree jednostavno nema taj kvalitet ......Đoković se provuko protiv Wawrinke...a žrijeb Australijen opena ko da mu je otac rođeni pravio,do finala niko vrijedan pomena...na drugoj strani ....ludnica...
dokaz koliko ti pratiš tenis... da ne kažem da si strašnu glupost napisao..
Ok tačno je da ga je Stanislas namučio itekako... Ali Berdih,Ferer naročito su odlični teniseri,koji su sposobni dobijati najbolje,naravno na velikim turnirima je to rijetkost... Po čemu je to Conga bolji i jači rival od dvojice pomenutih?? Ni po čemu,da ne pričam o rezultatima prošle sezone koja je najrelevantnija...

Čuj ludnica,kakva crna ludnica.... Ne pamtiš godine iza nas kada su za Federa radili svi iz ITF-a... Kada je bio povlašćen,kada je Novak u 2 dana igrao 3 meča,kada je kao drugi reket obavezno igrao sa trećim na svakom turniru,u Novakovoj eri to nije uvijek bio slučaj,al tebi je evidentno Novakov uspjeh trn u oku.

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 24 jan 2013, 12:23

Pravite od Murraya opet nekog uebermensch-a, sto on nije.
Nije tacno da je gubio velike meceve samo zbog psihickih padova. Gubio ih je jer nema FH na nivou BHa. I jos uvek to nisu dva podjednaka udarca, iako je mnogo popravio tu stranu.
U mecevima sa Federerom, ko nema FH stranu, ne zavisi od sebe - vec od Rogera. Ako RF gresi - eto sanse za pobedu, a ako odigra na svom nivou - igrac bez FHa nema sta da trazi.

E sad, RFa su stigle godine. Nije vise kao nekad konstantan, desavaju mu se razne Tsonge i Berdychi na Slamovima, a i ostatak Big4 je mladji i fizicki potentniji, pa je razumljivo zasto su mu se porazi namnozili, a broj GS titula u poslednje 3 godine spao na brojku 2. To ne znaci da RF ne moze da nalupa ko kantu bilo koga od te trojice, kad mu se poklope okolnosti, ali znaci da je u vecem broju slucajeva on taj koji izvlaci deblji kraj (7-8 sa Djokovicem, 3-5 sa Nadalom, 5-4 sa Murrayem u zadnje 3 sezone).

Inace, @work, taj mec na OI je los primer. Ako si hteo da navedes primer kad je AM razbio Djokovica, trebalo je da ides sa Dubaijem, a ne sa OI. Na OI je Djokovic bio taj koji je prosuo svoje sanse, a Murray to kaznio jer je manje gresio. U Dubaiju je AM pokidao Djokovica. ;)

A dobri su i pokusaji da se kaze za Djokovica da je imao lak zreb ovog puta: PHM R1, Harrison R2, Stepanek R3, Wawrinka R4, QF Berdych, SF Ferrer. Mnogo lakse od kombinacije Haase-Sousa-Berankis-Simon (u iscedjenom stanju)-Chardy-Federer. :roll:

Ali dobro, uobicajena objektivnost @Virtu4lnog.

IloveN
Kontakt:

Post Postao/la IloveN » 24 jan 2013, 12:27

Jedanaesti dan

Rezultati

Dvanaesti dan

Raspored igranja

Raul_64
Kontakt:

Post Postao/la Raul_64 » 24 jan 2013, 12:30

Murray je u finalu Olimpijade jednostavno uzeo dosta vise rizika nego obicno i pogadjao je sta je zelio
u dotadasnja tri finala je Roger bio ultraagresivan , izlazio na mrezu vise nego obicno i izdominirao vala u svakom od ta tri meca(osim Wimbledona donekle)..

Fedja ce morati biti uber agresivan i pogadjati
jer ako Murray mu nadje bekend u poenu u 80% situacija ce taj poen Rodjo i izgubit
imao je dan odmora pa mislim da umor nece biti neki faktor
Never trust anything that bleeds for seven days and doesn't die.

darker10
Kontakt:

Post Postao/la darker10 » 24 jan 2013, 12:38

Pa naravno da ce morati biti agresivan,s ovom prvom trojicom se moze prebacivati do besvijesti.Federer je uvijek igrao agresivno i brzo zavrsavao poene,zato i jest injury free.Serva kod Federera ce biti kljucna,Murray ce mu sigurno napadati svaki drugi servis bilo da mu ide na backhand ili forehand,a li naravno najbitnije od svega,bitnije od svega sto Murray moze da uradi je kako ce raditi Federerov backhand,ako on bude ne dobar nego solidan Federer ce ovo dobiti.Zasto?Zato sto 90% lopti tokom meca ide na njegov backhand.

Odgovori

Natrag na “Tenis”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.