Igokea
Moderatori/ce: nerminh74,CashMan,ultrasstyle_tz
Re: Igokea
ma znam ,ali tu jednu sezonu ce izgurati
Sumnjam da ce trositi kao Cedevita,pa mjenjati te igrace svaka 2,3 mjeseca.

pa i cedevita igra tek prvu godinu ELlumani je napisao/la:ma znam ,ali tu jednu sezonu ce izguratiSumnjam da ce trositi kao Cedevita,pa mjenjati te igrace svaka 2,3 mjeseca.
a inace skoro svim igracima koji sada igraju za igokeu nebi dao vise od 10% od sadasnje plate (sem mozda jorovica, ali ni njemu vise od 20%) jer su to vecinom veterani za koje je veoma upitno kako ce igrati
a sto se ekipe za sljedecu sezonu tice bas me zanima hoce li se bajicu dozvoliti da bira igrace, u tom ocekujem 4 visa igraca da mogu provoditi njegovu taktiku kostatnog preuzimanja a da radi visine nebude u miss match-u
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10
nerminh74 je napisao/la:pa i cedevita igra tek prvu godinu ELlumani je napisao/la:ma znam ,ali tu jednu sezonu ce izguratiSumnjam da ce trositi kao Cedevita,pa mjenjati te igrace svaka 2,3 mjeseca.
a inace skoro svim igracima koji sada igraju za igokeu nebi dao vise od 10% od sadasnje plate (sem mozda jorovica, ali ni njemu vise od 20%) jer su to vecinom veterani za koje je veoma upitno kako ce igrati
a sto se ekipe za sljedecu sezonu tice bas me zanima hoce li se bajicu dozvoliti da bira igrace, u tom ocekujem 4 visa igraca da mogu provoditi njegovu taktiku kostatnog preuzimanja a da radi visine nebude u miss match-u
Dodik je mocan i pametan

jednom prilikom sam slusao Dodika kad je govorio o tome kako je dao ime Igokea...klub je dobio ime po njegovom unuku i unuci..dakle unuk mu se zove Igor a unuka Kea..tako je Mile rekao...frenki je napisao/la:respekt ekipi i za bajića, za kojeg sam do ove jeseni mislio da je bezveznjaković, vječiti pomoćni.
što se kluba tiče, zanima me odakle ime igokea? do prije par godiona konto sam da je to ime neke firme
zar nije po sinu i kcerci?edo07 je napisao/la:jednom prilikom sam slusao Dodika kad je govorio o tome kako je dao ime Igokea...klub je dobio ime po njegovom unuku i unuci..dakle unuk mu se zove Igor a unuka Kea..tako je Mile rekao...frenki je napisao/la:respekt ekipi i za bajića, za kojeg sam do ove jeseni mislio da je bezveznjaković, vječiti pomoćni.
što se kluba tiče, zanima me odakle ime igokea? do prije par godiona konto sam da je to ime neke firme
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10
mislim da je po unucima...ali moze biti i da je po sinu i kcerci..ne mogu se tacno sjetiti..nerminh74 je napisao/la:zar nije po sinu i kcerci?edo07 je napisao/la:jednom prilikom sam slusao Dodika kad je govorio o tome kako je dao ime Igokea...klub je dobio ime po njegovom unuku i unuci..dakle unuk mu se zove Igor a unuka Kea..tako je Mile rekao...frenki je napisao/la:respekt ekipi i za bajića, za kojeg sam do ove jeseni mislio da je bezveznjaković, vječiti pomoćni.

samo sto mu se unuka ne zove kea (cini mi se, vec je to nadimak)edo07 je napisao/la:klub je dobio ime po njegovom unuku i unuci..dakle unuk mu se zove Igor a unuka Kea..tako je Mile rekao...

- vidovitadjemila
Sve cestitke Igokei na ovome ogromnom uspjehu.Ipak biti prvi u jednoj od najjacih evropskih liga nije mala stvar.Izgleda da cemo konacno i mi imati evroligasa u nekom vaznom sportu.Samo je Bosni to uspjelo u rukometu.Ali moramo priznati da je ipak kosarka popularniji sport i kod nas a u Evropi i svjetu da ne pricam.
I samo da objasnim kako je klub dobio ime.U gornjim postovima ima malo istine u svakom.Naime Dodik je osnovao firmu za proizvodnju tapaciranog namjestaja 1991 g, i ona je dobila ime Igokea po njgovoj djeci-sinu Igoru i kcerci Gorici.Kosarkaski klub je dobio naziv po firmi koja je i glavni sponzor....
I samo da objasnim kako je klub dobio ime.U gornjim postovima ima malo istine u svakom.Naime Dodik je osnovao firmu za proizvodnju tapaciranog namjestaja 1991 g, i ona je dobila ime Igokea po njgovoj djeci-sinu Igoru i kcerci Gorici.Kosarkaski klub je dobio naziv po firmi koja je i glavni sponzor....
OTKAKO JE STARI TRAVNIK NASTAO,OVAKAV SVJET JOS NIJE RASTAO A MENE DUGO BILO NIJE...
Koliko ja znam, prateci srpske forume politickog tipa, deca Dodikova se zovu Igor i Goca. A posto je radio neki posao sa namestajem, uzeo je IKEA za deo imena kluba. Dakle: I (gor) + GO (ca) + (i)KEA.
Inventivno.
P.S. Tek sad videh sta je @vidovitadjemila napisao/la.
Inventivno.

P.S. Tek sad videh sta je @vidovitadjemila napisao/la.
edo07 je napisao/la:jednom prilikom sam slusao Dodika kad je govorio o tome kako je dao ime Igokea...klub je dobio ime po njegovom unuku i unuci..dakle unuk mu se zove Igor a unuka Kea..tako je Mile rekao...frenki je napisao/la:respekt ekipi i za bajića, za kojeg sam do ove jeseni mislio da je bezveznjaković, vječiti pomoćni.
Ne lupetaj. Igokea je dobila naziv po sinu i kcerki, a prije svega Igokea nosi ovaj naziv vec 30ak godina, dok je prvo unuce dobio prije 5 godina.
E yebga ti govoris o lupetanju a matematika te yebe i uz duz i poprijeko.Kompanija ili to ime postoji kako je vec navedeno od 91.Nista ranije.Tako da je to jos daleko od 30 tak godina.IK-IK je napisao/la:edo07 je napisao/la:jednom prilikom sam slusao Dodika kad je govorio o tome kako je dao ime Igokea...klub je dobio ime po njegovom unuku i unuci..dakle unuk mu se zove Igor a unuka Kea..tako je Mile rekao...frenki je napisao/la:respekt ekipi i za bajića, za kojeg sam do ove jeseni mislio da je bezveznjaković, vječiti pomoćni.
Ne lupetaj. Igokea je dobila naziv po sinu i kcerki, a prije svega Igokea nosi ovaj naziv vec 30ak godina, dok je prvo unuce dobio prije 5 godina.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu
ima li ko sliku makete kako ce izgledati sa tribinama za euroligu?
frajeru citas li ti postove..u jednom od prethodnih komentara napisao sam da se tacno ne sjecam i da je vjerovatno ime dao po kcerci i sinu...bolje da si napisao 20tak godinaIK-IK je napisao/la:edo07 je napisao/la:jednom prilikom sam slusao Dodika kad je govorio o tome kako je dao ime Igokea...klub je dobio ime po njegovom unuku i unuci..dakle unuk mu se zove Igor a unuka Kea..tako je Mile rekao...frenki je napisao/la:respekt ekipi i za bajića, za kojeg sam do ove jeseni mislio da je bezveznjaković, vječiti pomoćni.

Sve čestitke igračima i stručnom štabu Igokee na odličnoj partiji i pobedi nad Zvezdom. Tokom celog meča Igokea je kontrolisala utakmicu i na kraju zahvaljujući odličnom šutu za tri poena i povremeno sjajnoj odbrani došla na korak od Evrolige...
BORBA ZA PRAVDU! PRAVDA ZA GROBARE!
Sve cestitke Igokei na plasmanu u euroligu aBd i da dostojno predstavi Bosnu i Hercegovinu
Moram pocet pratit ovu veliku Igokeu,kad igraju narednu utakmicu?? Pozz iz Zenice
tek sada sam vidio ovo slavlje vaseg (sada vec bivseg) predsjednika kluba dodika, jadno i sramotno
Closed mouths don't get fed on this boulevard.
Jel on Partizanovac ili sta?LenBias je napisao/la:tek sada sam vidio ovo slavlje vaseg (sada vec bivseg) predsjednika kluba dodika, jadno i sramotno
Visca el Barça! /// Volim te Željo!
ne znam, sudeci prema onom snimku sigurno je jedino da je seljak nekulturni i nevaspitani
Closed mouths don't get fed on this boulevard.
Il je samo ogroman patriota prema svojoj Bosni i Hercegovini! xDLenBias je napisao/la:ne znam, sudeci prema onom snimku sigurno je jedino da je seljak nekulturni i nevaspitani
Visca el Barça! /// Volim te Željo!
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.