AC Milan - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

ronaldo99
Kontakt:

Re: AC Milan

Post Postao/la ronaldo99 » 24 jan 2013, 16:58

Warrick je napisao/la:Zaccardo dolazi jer Abate je na izlaznim vratima,vrlo moguc odlazak u Zenit.

valjda ce od prodaje abatea uloziti koji dinar u to neko hebeno pojacanje...evo i juve se pojacao za iducu sezonu doveli su lorentea od jula ;)

Warrick
Kontakt:

Post Postao/la Warrick » 24 jan 2013, 17:22

ronaldo99 je napisao/la:
Warrick je napisao/la:Zaccardo dolazi jer Abate je na izlaznim vratima,vrlo moguc odlazak u Zenit.

valjda ce od prodaje abatea uloziti koji dinar u to neko hebeno pojacanje...evo i juve se pojacao za iducu sezonu doveli su lorentea od jula ;)
Amin moj brate,ali kakva je trenutno situacija tesko moj burazere,ali vidjet cemo ima jos hevta do kraja mercata,mozda sta i urade,ja licno i nisam neki optimista,sleper para smo od ljetos do sad uzeli a nigdje nista.

_forzamilan_
Kontakt:

Post Postao/la _forzamilan_ » 24 jan 2013, 18:10

Dovođenje prosječnog Zaccarda je jasan pokazatelj da nema nikakvog plana kada je podmlađivanje u pitanju i da su Šaraf i De Sciglio bili nužno zlo i da im se šansa dala zato što nisu imali koga kupit na toj poziciji. Koji je smisao skupljanja ovakvih polovnjaka? Samo mi nemojte pričati da je ovo squad player za rooster jer šta je onda Yepes, Bonera i Acerbi top playeri na toj poziciji? Da Milan ima Silvu i Mexesa u top formi dalo bi se pričati ovako jasno je da je ova politika niti dugoročna niti znači bolju budućnost. Ajde da se Mesbah prodao ili donirao Parmi pa da se ubacio neki mladić iz Milanella a ne dovodi polovnjak gdje je sad taj jbni plan o mladim igračima??? Protiv Barce očekujem remont i tamo i ovdje a uvijek sam bio optimista i nakon Istanbula. Koji je smisao da izbore 3. mjesto kad ne mogu biti značajan faktor u CL? Gledaj stopera: Mexes, Yepes, Bonera, Zaccardo (može i on stopera igrati), Acerbi... Da bog sačuva i sakloni. Zapata jedino što nešto valja. I onda se čudimo što je svaki 2. prekid gol. Na ljeto očekujem da prodaju i ovo malo jada što vrijedi tipa Shaarawy, De Sciglio, Niang, Konstant i onda ajmo u novi ciklus... Plakat ćemo mi za Abateom... Ma marš u pm :twisted:

edit: Zaccardu daju ugovor 4.5g, Favalli je napokon dobio zamjenu slika
Zadnja izmjena: _forzamilan_, dana/u 24 jan 2013, 18:44, ukupno mijenjano 1 put.
Il Re Dell' Est - $́й ?́" %́&

Krepat ma ne molat!

francobaresi
Kontakt:

Post Postao/la francobaresi » 24 jan 2013, 18:44

_forzamilan_ je napisao/la:Dovođenje prosječnog Zaccarda je jasan pokazatelj da nema nikakvog plana kada je podmlađivanje u pitanju i da su Šaraf i De Sciglio bili nužno zlo i da im se šansa dala zato što nisu imali koga kupit na toj poziciji. Koji je smisao skupljanja ovakvih polovnjaka? Samo mi nemojte pričati da je ovo squad player za rooster jer šta je onda Yepes, Bonera i Acerbi top playeri na toj poziciji? Da Milan ima Silvu i Mexesa u top formi dalo bi se pričati ovako jasno je da je ova politika niti dugoročna niti znači bolju budućnost. Ajde da se Mesbah prodao ili donirao Parmi pa da se ubacio neki mladić iz Milanella a ne dovodi polovnjak gdje je sad taj jbni plan o mladim igračima??? Protiv Barce očekujem remont i tamo i ovdje a uvijek sam bio optimista i nakon Istanbula. Koji je smisao da izbore 3. mjesto kad ne mogu biti značajan faktor u CL? Gledaj stopera: Mexes, Yepes, Bonera, Zaccardo (može i on stopera igrati), Acerbi... Da bog sačuva i sakloni. Zapata jedino što nešto valja. I onda se čudimo što je svaki 2. prekid gol. Na ljeto očekujem da prodaju i ovo malo jada što vrijedi tipa Shaarawy, De Sciglio, Niang, Konstant i onda ajmo u novi ciklus... Plakat ćemo mi za Abateom... Ma marš u pm :twisted:
Vrijeme će pokazati da li je bilo ili nije bilo nekog jasnog plana , nije mi jasan razlog dovođenja Zaccarda, niti je momak dobar igrač , niti je potreban , niti će dobiti pravu šansu. Potpuno bespotreban potez .
Za ovaj dio oko utakmice sa Barcom se potpuno slažem , mislim da će nas razmontirati. To još nikad' nisam rekao , i bez obzira što sam zagriženi i okorijeli navijač Milana , moram da budem potpuno realan i objektivan . :?
"Once Milan flows through your veins. It'll flow forever in your blood."
-Rui Costa-

DonPippo9
Kontakt:

Post Postao/la DonPippo9 » 24 jan 2013, 19:18

ahmad_tz je napisao/la:eno izderali su neko gozzano 10:0 :lol:
[youtube][/youtube]

0 golova u mreži Milana..don't u say :lol:
Il club piu titolato al mondo!

Titova-Juga
Kontakt:

Post Postao/la Titova-Juga » 24 jan 2013, 19:20

Ne postaje ovo smiješan i nižerazredni klub, ovo već jeste takav klub, a svi koji to negiraju (bez obzira na silnu ljubav prema istom jer je i sam gajim), varaju i sebe i druge. F.u.j od onakve KLUBČINE, ovo . . .
- Nije lako ostati Čovjek među svim tim (ne)ljudima, ali to je izazov kojeg se ne bojim.

- Ko hoće, nađe način - ko neće, nađe razlog !

Smrt nacionalizmu !!

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 24 jan 2013, 19:30

I ja sam žeDru nezadovoljan, odavno, ali šta ću. Iz ove kože se ne može u drugu. Milan se voli i poštuje kada pobjeđuje, ali i kada gubi. Krivo mi je što je klub dostigao level Arsenala, po pitanju onog negativnog naravno, ali neće zauvijek vladati ovakvo haotično stanje. Kad pojedinci stasaju, aBd u dogledno vrijeme dođe neko ko će uložiti u klub, kupe se kvalitetni igrači i uz djecu Milana budu nositelji igre, vratiće se Rossoneri gdje im je i mjesto.

Ipak, nije to ni toliko loše s obzirom na silne odlaske i totalno reformisan tim. :P

Titova-Juga
Kontakt:

Post Postao/la Titova-Juga » 24 jan 2013, 19:32

Naravno da nikada neću prestati ništa manje da ga pratim nego sam do sad, ali kažem, ovo je presmiješno šta rade.
Daleko smo mi i od Arsenala, Arsenal ima mlade moćne igrače, ja kod nas ne mogu dva nabrojati. Oni su barem odavno riješili da igraju sa klincima, a mi smo bez ikakvog cilja, ne znamo šta je to ustvari što želimo, kakvu budućnost ? Ma...
- Nije lako ostati Čovjek među svim tim (ne)ljudima, ali to je izazov kojeg se ne bojim.

- Ko hoće, nađe način - ko neće, nađe razlog !

Smrt nacionalizmu !!

_forzamilan_
Kontakt:

Post Postao/la _forzamilan_ » 24 jan 2013, 19:34

Zaccardo je haman oficijelno tako da je to već gotov deal. Mesbah će u Parmu. Zaccardo će dobiti 4.5g ugovor 900k EUR godišnje. Šta reći, ima 31 godinu prosječan igrač oni mu daju ne godinu, dvije ili tri već skoro 5 g ugovor ko da je Franco Baresi u pitanju. I kao šlag na tortu to je zamjena za Abatea izgleda koji prema najnovijim informacijama ide u Zenit za 12m. Plakat ćemo mi za Ignaziom upamtite to :lol:

Krepat ma ne molat!

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 24 jan 2013, 19:38

Pohvalno je da su Abatea utrapili za 12 miliona. Al', k'o fol podmlađuju ekipu a vamo 30+ jeftinjare dovode i to podrazumijevaju pod pojačanjima koje će zadovoljiti apetite navijača. :roll: Ako si frajer, budi frajer do kraja. ;)

meho-medo
Kontakt:

Post Postao/la meho-medo » 24 jan 2013, 19:40

Zaccardo moze igrati i desnog beka i stopera i ovo sve nagovjestava da vjerovatno Balotelli dolazi :D
Milan and Parma have also spoken about Strasser. He could join Parma on loan for the rest of the season, incl. a buy-out clause for 50%.
Haman i Valoti je otisao negdje da li na posudbu ili je upitanju otkup ne znam ima li ko koju inf. vise koliko sada igraca Milan ima da Galliani ne govori previse je 32 igraca ,nece niko doci ako niko ne ode ,eto odose Mesbah ,Pato ,haman ce i Abate

Znaci:Abbiati,Amelia,Gabriel,De Sciglio,Zaccardo,Zapata,Mexes,Acerbi,Yepes,Bonera,Antonnini,Didac,Constant,Ambrosini,Muntari,De Jong,Nocerino,Montolivo,Boateng,Traore,Flamini,Emanuelson,Pazzini,Robinho,Bojan,Niang i El Shaarawy i Carmona je u prvom timu to ce biti svega 28 igraca ako sam koga zaboravio dodajte ;)
Zadnja izmjena: meho-medo, dana/u 24 jan 2013, 19:46, ukupno mijenjano 1 put.
"Želio sam da se strpim i sustegnem od tebe ali, izdala me je ljubav u srcu koja za tebe od davnina traje. İ znaj da sam se u tebe zaljubio, i sada kad to znaš čini što hoćeš."
(İbn Qajjim)

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 24 jan 2013, 19:44

ma meni nikad nije bilo jasno sto ste vi toliko navalili na Abatea, sto je izgleda i uticalo i na njegove igre, a momak je sasvim solidan desni bek, cak prije soldino dobar nego solidno los, talijanski klubovi ce tesko boljeg naci...jedino sto se mozda on zrtvuje da bi se zaradile pare i da bi se otvorio prostor De Scigliu na desnom beku jer ne zele momka da forsiraju lijevo sto bi mozda poremetilo njegov razvoj u jednog od boljih desnih bocnih ako bi previse vremena igrao lijevo...

Zakardo je dobar jeftin backup da ih Milan vec nema previse, a premalo igraca za prve postave.
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

_forzamilan_
Kontakt:

Post Postao/la _forzamilan_ » 24 jan 2013, 19:49

Abate je solidan ali MDS je već dokazao da je i ovako mlad bolji igrač od Ignazia. Žućo je veoma brz, ima slab centaršut zna samo u desnu stranu i onda raspali svom brzinom. Ne znam jel ikad gol postigao? U odbrani je tanak to je demonstrirao dosta puta a pogotovo kad je haman sam sjebo 2 gradska derbija kada je bukvalno odigrao savršen pas za Milita. Možda je to zato što on zapravo i nije bek po prirodi već desno krilo što je igrao u Torinu redovno. Jbg nije svako Zambrotta. Ima srce trudi se bori se ali nije neki kvalitet i teško da će biti. Meni bi sigurno žao bilo ako ode pošto je produkt Milana ali MDS je puno veći potencijal od njega.

slika

Krepat ma ne molat!

Tritolone
Kontakt:

Post Postao/la Tritolone » 24 jan 2013, 20:03

Hahaha gotov vam je Berlusconi :mrgreen: :P
Io non rubo il campionato ed in Serie B non sono mai stato!

Urlando contro il cielo

Tu regina di milano
Io son pazzo di te

Go into a room too fast kid, the room eats you.

scudetto
Kontakt:

Post Postao/la scudetto » 24 jan 2013, 20:19

Mozda kontaju da ce im ovaj Mohikanac isplatiti kao Juventusu Barzalji pa su ga zato doveli :lol:

makar su se rijesili jednog hedalja gledam ga na AKN ne moze lik da centrira da ga jbes pa bog te vidio kakve oni igrace dovode u ovaj klub.

Warrick
Kontakt:

Post Postao/la Warrick » 24 jan 2013, 20:27

Cuj Zaccardu ugovor na 4.5 godine hahahahahhaa majko draga.
Dobro su ovo izveli al pravo,znaci polako ali sigurno dolazimo na nivo Palerma i tako tih ekipa.
Ovo je svakim danom sve izvjesnije da Silvio izvlaci pare iz kluba po stare dane,da vrati dio sto je dosad ulozio,jer drugog objasnjenja nema.
Prodaje se sve sto vrijedi a dovode polovnjaci,ovaj u23 ili u21 projekat je suplja prica,imamo jednu od najvecih zarada u top 10 smo po zaradi a nigdje para i jos prodajemo sve sto ima imalo vrijednosti,nije ovo dobro nikako.
Ne znam vidjet cemo sta ce od svega ovog bit ali su smijesni vise majke mi.

betton
Kontakt:

Post Postao/la betton » 24 jan 2013, 20:52

Evo sa jedne stranice na FB:
"BY: - EL 92 -
Ja sam lično napisao tekst i molio bi da pročitate. I ako bude greška nemoj te zamjeriti.

Što se tice ovih stvari oko Milana i oko ove "krize" i ako je Milan u zadnji par godina zaradio preko 250 miliona i malo prije sam pročitao da smo najbogatiji Italijanski klub. Berluskoni nam govori da smo u krizi. Međutim naravno da nismo nego je samo to izvlaka da bi Berla stavio te pare u đep. Ja se iskreno ne sekiram oko toga jer je to njegov klub to jest njegova imovina i on može raditi od njega šta hoce. Mi smo samo obični navijači koji ne možemo utjecati na to. A sada nešto mažu oči o podmlađivanju ekipe za buducnost. Pa ne bi baš rekao da se radi na tome, ali eto. Ako de vec radi o tome,neka bar uzmu mlade igrače koji su dostojni tog dresa kao što su npr.: Oscar, Hazard, Moura, Damiao, Chicharito, Taarabt itd. Oni bi bili odlična pojačanja a ne uzimaju igrače iz druge lige.

Cilj ovog teksta je taj da se ne radi o nikakvoj krizi nego o tome da Berlusconi neće da ulaže u klub i da samo gleda lični profit."
Dokaz da svi vide sta se u klubu radi...

slika
A lika... :lol:
Zadnja izmjena: betton, dana/u 24 jan 2013, 20:55, ukupno mijenjano 1 put.
Rossi come il fuoco..Neri come la vostra paura..

Gullit: "At Milan 11 of us would practice against only the 4 defenders and we still couldn't score a goal."

francobaresi
Kontakt:

Post Postao/la francobaresi » 24 jan 2013, 20:55

Ipak će ovaj polovnjak dobiti ugovor na tri i po a ne na 4 i po godine :lol: :lol:
Ako ode Abate , to bi značilo da je Milan inkasirao 27 mil. € samo u ovom prelaznom roku , te one silne pare na ljeto .
Skoro 100 mil. € inkasirano , a nijedno pojačanje nije plaćeno više od 8 miliona , fantastično :roll:

Ne bi me iznenadilo da nam padobranac Balotelli dođe zadnji dan prelaznog roka, ova dešavanja vode ka tome .
Što se tiče ovih odlazaka , Valoti je otišao samo na posudbu i to mu može biti samo korisno , bolje i to nego da sjedi na klupi u Milanu .
"Once Milan flows through your veins. It'll flow forever in your blood."
-Rui Costa-

Shevchenko4ever
Kontakt:

Post Postao/la Shevchenko4ever » 24 jan 2013, 21:12

pa evo ja napisao kako funcionisu sad transferi u Italiji, ako je ovako onda se nemojte nista cuditi sta se desava sa klubom sto se tice transfera, dok se neko jos ne proda (abate, antonini, mexes) nista od dovodjenja kake ni balotelija niti nekog treceg, jedino mozda jos neko na posudbu ili zamjene u reziji Gallianija

bog zna na sta ce sve ovo izaci, navijat cu za Milan i u Seria C1, ali je tesko gledat takav klub od kojeg smo navikli uspjehe i zvijezde da se dovode, sad umjesto toga dolaze ili polovnjaci ili mladi neafirmisani igraci sto uvijek podrzavam da se pomijesa sa iskusnim igracima

uhh evo citam povrijedio se Urby na danasnjoj prijateljskoj, kazu koljeno ali ne znaju jos koliko je ozbiljno, nadam se iskreno da nije nista sto ce ga duze odstraniti sa terena jer nam u svoj muci jos samo to treba da povrede pocnu

FORZA MILAN!!!
Shevchenko4ever je napisao/la:ljudi evo izasao clanak na calciomercato.com koji malo pojasnjava situaciju oko transfera u ligi Seria A i sta su u mogucnosti uraditi Milan, Juventus i Inter, ja cu samo ukratko prenijeti ono sto su napisali jer mi ima logike a sad da li je tacno tako ne znam za sigurno, moze neko probati malo istraziti pa iznijeti argumente, dakle ovo je prema tekstu sa stranice Calciomercato.com

ono sto je osnovno jeste da u seria A klubovi Milan, Juve i Inter mogu na osnovu svog poslovanja prema zakonu kupovati u Januaru onoliko koliko prodaju odnosno zarade, jer omjer zarade i obaveza (dugovanja) je 3:1, sto znaci da zarada mora biti 15 mil eura da bi se kupio igrac od 5 mil eura, sto je slucaj sa prodajom Pata i kupovinom Saponare od tacno 5 mil, naravno zato se traze igraci koji se mogu kupiti na osnovu posudbe pa kojima bi se moglo placati u ratama ili slobodni igraci, upravo se to desilo sa Juvetom koji umjesto da kupe odmah Llorentea cekat ce Juni kad mu istekne ugovor da dodje kao slobodan, jer da bi ga sad kupili moraju nekog prodati za nekih 20 mil eura, Inter tek sad moze kupiti nekoga kad je prodao Sneijdera, to je ono osnovno sto se desava sa klubovima u Italiji

dalje naravno postoji mogucnost ubrizgavanja novca u klub od strane vlasnika, u ovom slucaju Fininvest-a sto je mislim ravno nemogucem, i da bi doveli ballotelija odmah za 25 mil moraju prodati nekoga (robinha, abatea, mexesa, emanuelsona) u vrijednosti 75 mil, ili ako man city pristane na rate i posudbu godisnje 5 mil onda postoji velika mogucnost za dovodjenje jer onda bi morali prodati nekoga za 15 mil

mislim da je ovo dosta realno pojasnjenje, i da ima logike u odnosu na ono sto se realno desava sa transferima u Italiji, tako da bih volio cuti i ostala misljenja i vidjenja na ovaj tekst na poprilicno pouzdanoj stranici calciomercato.com

FORZA MILAN PER SEMPRE!!!
Zadnja izmjena: Shevchenko4ever, dana/u 24 jan 2013, 21:24, ukupno mijenjano 1 put.
Milan Milan solo con te
Milan Milan sempre per te

UrbyEmanuelson
Kontakt:

Post Postao/la UrbyEmanuelson » 24 jan 2013, 21:19

znaci ovakvom Zaccardu se moze dati ugovor na 3 i po' godine,a onakvom Pirlu se nije mogao ponuditi jbeni ugovor od 2 godine sto bi' ga zadrzalo u klubu,pu i ovo sranje vise mi je dodijalo sta rade u upravi :evil:

Zaključano

Natrag na “AC Milan”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.