Edin Džeko - Arhiva postova
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
- AllGunsBlazing
- Kontakt:
Re: Edin Džeko
Svi, redom najvise gledatelja na utakmicama(uzivo), najvise gledatelja preko TV-a. I nemojte opet srati o medijima, ne mozes ljudima prodavati muda pod bubrege nikako. Da je Spanska liga kvalitetnija i zanimljivija sigurno da bi je ljudi vise pratili. Uz to ova Uefina rang lista je zadnjih 7 godina na strani EPL, a vidjeti cemo na kraju ove da li ce i dalje biti.
Celik!3,2,2.
gledaniji od svaba?AllGunsBlazing je napisao/la:Svi, redom najvise gledatelja na utakmicama(uzivo), najvise gledatelja preko TV-a. I nemojte opet srati o medijima, ne mozes ljudima prodavati muda pod bubrege nikako. Da je Spanska liga kvalitetnija i zanimljivija sigurno da bi je ljudi vise pratili. Uz to ova Uefina rang lista je zadnjih 7 godina na strani EPL, a vidjeti cemo na kraju ove da li ce i dalje biti.
spielführer_21 je napisao/la:A najgori među najgorima su Avdo Avdić i Sinan Sinanović. Pa kad im samo imena pročitaš, znaš da u toj familiji nije niko normalan...
Evo jedan fin link za ljubitelje poređenja liga: http://comparetheleagues.com/" onclick="window.open(this.href);return false;nick je napisao/la:gledaniji od svaba?AllGunsBlazing je napisao/la:Svi, redom najvise gledatelja na utakmicama(uzivo), najvise gledatelja preko TV-a. I nemojte opet srati o medijima, ne mozes ljudima prodavati muda pod bubrege nikako. Da je Spanska liga kvalitetnija i zanimljivija sigurno da bi je ljudi vise pratili. Uz to ova Uefina rang lista je zadnjih 7 godina na strani EPL, a vidjeti cemo na kraju ove da li ce i dalje biti.
Znači što se gledanosti tiče - švabo majka!
pričaš nebuloze. ne možeš ocijenit da je neka liga najjača samo zato što je neko, recimo, gleda preko tv-a ili uživo. gledanost nije nužno mjerilo kvaliteta, što pokazuju i neke druge lige. po tvojoj logici je onda bundesliga najjača.AllGunsBlazing je napisao/la:Svi, redom najvise gledatelja na utakmicama(uzivo), najvise gledatelja preko TV-a. I nemojte opet srati o medijima, ne mozes ljudima prodavati muda pod bubrege nikako. Da je Spanska liga kvalitetnija i zanimljivija sigurno da bi je ljudi vise pratili. Uz to ova Uefina rang lista je zadnjih 7 godina na strani EPL, a vidjeti cemo na kraju ove da li ce i dalje biti.
mi pričamo o kvalitetima liga , ne pričamo o tome koliko igrača mogu ekipe kupiti niti pričamo o tome koliko je koja liga gledana
pa pobogu otkad je mjerilo za kvalitet lige gledanost ? EPL je najpoznatija , ne znači da je zbog toga i po kvaliteti najbolja , ona je ionako poznata zato što je premazana svim bojama i napuhana do neba , jer svi pričaju kako je to "najjača liga na svijetu"...
- AllGunsBlazing
- Kontakt:
Znaci vi hocete reci da su svi u zabludi. Uredu, ako je tako zasto onda ljudi ne prate Spansku ligu? Zasto nisu puniji stadioni? Kvaliteta fudbala se ne moze ni mjeriti kroz LP, pa Barca zadnje dvije titule dvije sudijske pomoci, i oni mozda jesu najkvalitetniji, ali nisu zasluzili da osvoje.
Ljudi prepoznaju kvalitet, prepoznaju sta im je bolje i draze gledati, valjda je to svima jasno. Zasto bi neko placao da gleda EPL ako je Spanska liga bolja? Pa nisu sve drzave u komunizmu i da gledas sta ti daju.
Ljudi prepoznaju kvalitet, prepoznaju sta im je bolje i draze gledati, valjda je to svima jasno. Zasto bi neko placao da gleda EPL ako je Spanska liga bolja? Pa nisu sve drzave u komunizmu i da gledas sta ti daju.
Celik!3,2,2.
čovječe, prestani koristit SVI. ne postoji SVI.
cijelo vrijeme iznosiš neke argumente koji nemaju veze sa činjenicama, nego sa tvojim ličnim mišljenjem, još govoriš kako to svi misle. evo vidiš na forumu da ne misle svi tako. vidiš na stranici uefe šta misli većina. mišljenja su podijeljena i ne znam šta da je tema, neće bit moguće da svi misle isto.
cijelo vrijeme iznosiš neke argumente koji nemaju veze sa činjenicama, nego sa tvojim ličnim mišljenjem, još govoriš kako to svi misle. evo vidiš na forumu da ne misle svi tako. vidiš na stranici uefe šta misli većina. mišljenja su podijeljena i ne znam šta da je tema, neće bit moguće da svi misle isto.
Ja govorim o uspjesima klubova , jer po tome se može zaključiti koliko je liga jaka i teška te koliko su timovi "izbrušeni" za Ligu Prvaka... Ti pričaš o je*enoj gledanosti na TV-u... Ljudi ne prate Špansku ligu zato što nije toliko popularna u svijetu . Dok kada pričamo o EPL ,ljudi ne gledaju zato što su timovi jaki , već gledaju zato što je fudbal atraktivan i jer je liga napuhana. Ja govorim o kvaliteti lige , ne o tome koliko je poznata liga ... Recimo netko ko ne zna mnogo o fudbalskim ekipama i dešavanja u fudbalskom svijetu.. Sad on hoće gledat utakmicu , on će nać neku utakmicu EPL , jer je upoznat s činjenicom kako je tu fudbal zanimljiv , atraktivan , i kako je to "najbolja liga na svijetu" , međutim to ne znači da je fudbal KVALITETAN niti da on gleda taj fudbal zato što je kvalitetan , pa i ja bih rado gledao neku zanimljivu utakmicu , ali po rejtinzima gledanosti neke lige , NE MOŽEŠ zaključiti koliko je kvalitetna liga , jer ne gledaju svi nešto zato što je kvalitetno... Pa netko iz Londona navija recimo za Tottenham , on će gledati EPL jer mu tu igra najdraži klub ... Tako važi i za sve klubove iz Engleske.AllGunsBlazing je napisao/la:Znaci vi hocete reci da su svi u zabludi. Uredu, ako je tako zasto onda ljudi ne prate Spansku ligu? Zasto nisu puniji stadioni? Kvaliteta fudbala se ne moze ni mjeriti kroz LP, pa Barca zadnje dvije titule dvije sudijske pomoci, i oni mozda jesu najkvalitetniji, ali nisu zasluzili da osvoje.
- AllGunsBlazing
- Kontakt:
Pa kako ce biti popularna kad nije kvalitetna? Jeste vi meni smijesni ljudi, to bi bilo isto da kupujes jedno auto po vecoj cijeni, a imas drugo jeftinije a i bolje. Nema logike shvatite to vec. Sto se tog tice Spanija ima 46 miliona ljudi Englezi 53 miliona ljudi. Znaci nije velika razlika, uz to ne govorim uopste o ljudima iz Engleske ili Spanije, vec o strancima.
I zivimo u dobu kad se sve moze provjeriti na internetu, sigurno ne bi Englezi i EPL imali vecu gledanost da nisu kvalitetniji.
@azTer Svi ne znaci 100%, znaci vecina, u Bosanskom jeziku se to obicno tako predstavlja, sa svi, iako nije 100%. Svejedno, VECINA! jesi sad sretan? I dalje ostaje da manjina smatra kako su ovi svi ostali ludi i gledaju nesto i placaju to iako postoji nesto jos kvalitetnije. I da ljudi sa Uefine stranice vec rekoh misle da je EPL bolja, to sto je TRENUTNI rejting takav to nista ne znaci, jer ova sezona nije zavrsila, tek na kraju ove se moze racunati ko je bolji. I da govorimo o ligi u kojoj pojedine ekipe zbog dugova i ne mogu nastupiti, u kojoj treca ekipa prima manje para od TV prava od zadnje ekipe u EPL.
I zivimo u dobu kad se sve moze provjeriti na internetu, sigurno ne bi Englezi i EPL imali vecu gledanost da nisu kvalitetniji.
@azTer Svi ne znaci 100%, znaci vecina, u Bosanskom jeziku se to obicno tako predstavlja, sa svi, iako nije 100%. Svejedno, VECINA! jesi sad sretan? I dalje ostaje da manjina smatra kako su ovi svi ostali ludi i gledaju nesto i placaju to iako postoji nesto jos kvalitetnije. I da ljudi sa Uefine stranice vec rekoh misle da je EPL bolja, to sto je TRENUTNI rejting takav to nista ne znaci, jer ova sezona nije zavrsila, tek na kraju ove se moze racunati ko je bolji. I da govorimo o ligi u kojoj pojedine ekipe zbog dugova i ne mogu nastupiti, u kojoj treca ekipa prima manje para od TV prava od zadnje ekipe u EPL.
Celik!3,2,2.
Joj šta uradište od topica -.-''
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!
ne predstavlja. svi (svugdje pa tako i) u našem jeziku znači apsolutnost. dakle, nazivaj stvari pravim imenom... ako misliš na većinu, onda kaži većina, a ne svi.AllGunsBlazing je napisao/la: @azTer Svi ne znaci 100%, znaci vecina, u Bosanskom jeziku se to obicno tako predstavlja, sa svi, iako nije 100%. Svejedno, VECINA! jesi sad sretan? I dalje ostaje da manjina smatra kako su ovi svi ostali ludi i gledaju nesto i placaju to iako postoji nesto jos kvalitetnije. I da ljudi sa Uefine stranice vec rekoh misle da je EPL bolja, to sto je TRENUTNI rejting takav to nista ne znaci, jer ova sezona nije zavrsila, tek na kraju ove se moze racunati ko je bolji. I da govorimo o ligi u kojoj pojedine ekipe zbog dugova i ne mogu nastupiti, u kojoj treca ekipa prima manje para od TV prava od zadnje ekipe u EPL.
kako ti znaš šta ljudi sa uefine stranice misle? rezultati pokazuju da je primera bolja, znači to misli i većina.
nemoj da budeš kontradiktoran. pričaš kako je epl bolja liga, a kad ti se ponude argumenti protiv toga, kažeš kako sezona još nije završila i tek tad će se moć računat ko je bolji.
ne znam kako možeš reći da trenutni rejting ništa ne znači. naravno da znači; mi pričamo o trenutnom stanju i trenutni rejting ide u korist mog stajališta; tj. da je primera bolja.
kako god, previše je oftopika ovdje, ovo će bit moj zadnji post na ovu temu oko kvaliteta liga.
Sve sami znalci, a ne znaju da Englezi ova UEFA takmicenja ne bendaju sekunde. Pa engleskom navijacu je vazniji Liga kup od Europa lige. Tom se politikom, manje vise, i klubovi vode. I kvalitet engl lige se uopste ne moze mjeriti po uspjesima u euro takmicenjima. Pa tamo znaju cak dzaba dijelit ulaznice da stadion ne ostane prazan kad se igra evropa...
Sent from my LT22i using Tapatalk 2
Sent from my LT22i using Tapatalk 2
''Uvijek je bilo velikih igrača i ranije i sada i u budućnosti'' Pape (čovjek izvan vremena)
Malo sam se nasmijao na ovo oko automobila, da neces kupiti skuplji ako je zapravo losiji od jeftinijeg, dok je realnost totalno drugacija jer je BREND ono sto je u danasnjem svijetu najvaznije, kvalitet je tek na drugom mjestu. Mora postojati barem nekakav kvalitet ako je brend uspjesan, ali ne mora znaciti da je najuspjesniji brend i ujedno najkvalitetniji.
Sto se tice EPL definitivno je u samom vrhu ali da se kaze da je trenutno bolja od Španske je nemoguce, ja "u vrh glave" smijem reci da su jednake iako bi i sam rekao da je trenutno Španska liga jaca.
Sto se tice UEFA koeficijenta, Engleska najmanje ovu i narednu sezonu nece moci stici Španiju, dok ako Engleski klubovi zakazu ove sezone u Evropi veoma lahko se moze desiti da ih Bundesliga stigne koja ih prati u stopu.
No raspravljati koje su dvije lige bolje kada su obije sami vrh svjetskog fudbala je apsurd. Bolje vam je pruzite ruku jedni drugima i uzivati u obije lige podjednako sto je sasvim moguce
Sto se tice EPL definitivno je u samom vrhu ali da se kaze da je trenutno bolja od Španske je nemoguce, ja "u vrh glave" smijem reci da su jednake iako bi i sam rekao da je trenutno Španska liga jaca.
Sto se tice UEFA koeficijenta, Engleska najmanje ovu i narednu sezonu nece moci stici Španiju, dok ako Engleski klubovi zakazu ove sezone u Evropi veoma lahko se moze desiti da ih Bundesliga stigne koja ih prati u stopu.
No raspravljati koje su dvije lige bolje kada su obije sami vrh svjetskog fudbala je apsurd. Bolje vam je pruzite ruku jedni drugima i uzivati u obije lige podjednako sto je sasvim moguce
Zadnja izmjena: AnelZ, dana/u 25 jan 2013, 04:16, ukupno mijenjano 1 put.
Možda niste primjetili,ali Bundesliga je užasno napredovala zadnje vrijeme 
- EdenHazard
- Kontakt:
da nam nisi rekao ne bih znalixinxee je napisao/la:Možda niste primjetili,ali Bundesliga je užasno napredovala zadnje vrijeme
Moj je grad Zenica,
naša lijepa ludnica!
Željezara i KP dom,
uvijek su u srcu mom!
Čast mi pruža Bilino,
grotlo crno crveno.
Ponos budi samo on,
Čelik naš šampion!
Čelik, Čelik, Čelik!!!
naša lijepa ludnica!
Željezara i KP dom,
uvijek su u srcu mom!
Čast mi pruža Bilino,
grotlo crno crveno.
Ponos budi samo on,
Čelik naš šampion!
Čelik, Čelik, Čelik!!!
cuj bundesliga, pa ja bi tu bio najbolji strijelac ali ne, niko mene ne zove
Mislim da ova slika govori o tome koliko je engleska liga jaka i da je liga u kojeg svak može dobit svakog.

o moj bože
pa ovakvu sliku možeš napraviti sa svakom ligom , šta to govori ?
ajde napravi.viKK je napisao/la:o moj božepa ovakvu sliku možeš napraviti sa svakom ligom , šta to govori ?
ovu sliku možeš napraviti sa engleskom zbog izjednačnosti i bosanskom zbog štele i igranja 3za3.
sve su pite pitice, samo burek pitac je
- Bosniacum Lilium
- Kontakt:
jedina liga koja nije toliko predvidljiva 
Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !
Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.
Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.
Trenutno korisnika/ca: 231983, Coolpanda24, emir79, Hightower, jasmin10, Jet2Holiday, Sheyi i 60 gostiju.