Grand Slam
Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage
Re: Grand Slam
Servis je odlučio meč, to je sve, da je Roger imao 20% više prvog servisa ovaj bi meč otišao u drugom smjeru, žao mi je Rogera, malo sreće i servisa sljedeći put..
Murray je dominirao u ovom mecu, rezultat od 3-2 ne oslikava pravo stanje na terenu. Roger se borio koliko je mogao u ovom trenutku, ali za ovakvog Murraya to nije ni priblizno dovoljno.
Ljudi ne vole Murraya iz nekog razloga?! Predrasude ili šta li je već, ne znam.Virtu4l je napisao/la:Forhend vineri, bekend vineri, dosta od jednog pushera, zar ne...?
Momak igra iznimno atraktivan tenis, samo ga treba malo posmatrati, pogotovo zadnje dvije godine protiv top 4 igrača gde je redovno on tražio inicijativu.
Mala napomena, ko ga još uvijek smatra pusherom ili tako tim, neka pogleda mečeve Murraya i Nadala sa početka Andyeve karijere, pogotovo ono polufinale USO kada je prošao u finale. Ono je bio iznimno lijep tenis, ako ne i egzibiciono atraktivan.
NBA fantasy king for 2014/15 (ss.ba, sa-x)
Svaka čast za Andija iako sam navijao za Federera odlicno je igrao nadam se da ce i protiv Noleta ovako odigrati
Murray je na svom servisu ovaj meč dobio, servirao je veoma dobro
@ Invincibles
Jedna pobjeda ništa ne znači. Federer je svaki Grand Slam (osim RG) osvojio više puta i to je ono što se gleda, nije nas briga sto tamo neki Rosol izbaci Nadala u 2. kolu.
Murray je na svom servisu ovaj meč dobio, servirao je veoma dobro
@ Invincibles
Jedna pobjeda ništa ne znači. Federer je svaki Grand Slam (osim RG) osvojio više puta i to je ono što se gleda, nije nas briga sto tamo neki Rosol izbaci Nadala u 2. kolu.
R.I.P Grande campione - Michele Scarponi
Komentator Eursporta: U finalu ce se sastati veliki rivali Novak i Murray naravno, repriza iz 2011. godine, a nadam se da ce i rezultat biti isti. Vecini vas vjerujem da to ne bi smetalo, a za ostale me ne zanima 
FK Željezničar !!!
Boston Celtics !!!
Boston Celtics !!!
Moje misljenje je da je Federer u prva tri seta odigrao dosta mlako,pogtovo na drugi servis Murraya,u cetvrtom je krenuo vise napadati taj drugi servis koji je jako,jako spor.Iz polja je takodje Federer odigrao dosta slabo,prvi put nakon dugo vremena vidim da je neko imao vise winnera od njega.Nije bilo onih prepoznatljivih Federerovih napada,a kada je kretao naprijed vecinom je gubio poene zato sto mu prilazni udarac nije bio dovoljno dobar.Murray na kraju prodje ali opet pokazuje da nema glavu za velike meceve,ovdje ga je spasio Federer neobjasnjivo losom igrom u petom setu.
Murray imao daleko lakši žrijeb, Federer imao Davida, Tomica, Miloša, Tsongu i naravno ovoga.. Federer u.godinama ali mogao je dobiti što pokazuje da je još uvijek najbolji iako to ne izgleda tako
Cestitam Andy!
Slab servis, puno UE za Feda, vracanje Andyja u mec kad ga je bio satjerao u kut ali to je Federer. Kad je uzeo 4. set, trebao je da zavrsi mec ali ne, sto bi jednostavno i to ga je kostalo i neka je. Nikad necu shvatiti one njegove udarce, jedna strana prazna i on pravo udara u igraca

Slab servis, puno UE za Feda, vracanje Andyja u mec kad ga je bio satjerao u kut ali to je Federer. Kad je uzeo 4. set, trebao je da zavrsi mec ali ne, sto bi jednostavno i to ga je kostalo i neka je. Nikad necu shvatiti one njegove udarce, jedna strana prazna i on pravo udara u igraca
Roger Federer the best!!!
Damir Dzumhur!!!!
Damir Dzumhur!!!!
Još nešto, ovo oko Murraya kao nestabilnog igrača su priče za malu djecu. Momak se u potpunosti promijenio. Raniji "let downs" su bili rezultati nekih tehničkih pogrešaka u pojedinim segmentima igre. Npr. forehand ga je često izdavao i nije bio siguran u taj udarac. Ovo sada, je potpuno druga priča i Andy Murray je rame uz rame sa najboljim igračima današnjice.
NBA fantasy king for 2014/15 (ss.ba, sa-x)
Fizicka sprema je odlucila, Murray odlican, ofanzivan kao nikada.
Genius, outrageous, the best ever! RF!
Bgm. ono na 6-5 u cetvrtom setu se rjesava odmah.Na kraju ga je Federerov umor spasio,ali to mu protiv Djokovica nece proci.work je napisao/la:Još nešto, ovo oko Murraya kao nestabilnog igrača su priče za malu djecu. Momak se u potpunosti promijenio. Raniji "let downs" su bili rezultati nekih tehničkih pogrešaka u pojedinim segmentima igre. Npr. forehand ga je često izdavao i nije bio siguran u taj udarac. Ovo sada, je potpuno druga priča i Andy Murray je rame uz rame sa najboljim igračima današnjice.
@work
Upravo tako, ovo je novi Andy, igrac koji vise ne respektuje nikoga, pokazao je to na US Openu prosle godine, kada je prokockao 2-0 protiv Novaka i pobijedio. Sada on igra svoj tenis od pocetka pa do kraja meca.
Upravo tako, ovo je novi Andy, igrac koji vise ne respektuje nikoga, pokazao je to na US Openu prosle godine, kada je prokockao 2-0 protiv Novaka i pobijedio. Sada on igra svoj tenis od pocetka pa do kraja meca.
"Tako ti igra Bayern" - Ajla Alimanović
Ne budes li ovako i protiv Novaka igrao, vidjet ces svoje. Nemoj sad da staten sa igrom i da te Nole lako uzme.
Damir Dzumhur!!!!
Damir Dzumhur!!!!
Ma Djokovic ce samljet Murraya. Bit ce dugi setovi, ali sam ubjedjen da se nece igrati 5. set
FK Željezničar !!!
Boston Celtics !!!
Boston Celtics !!!
E toj i ja mislim. idjet ces da Murray nece ni jedan ace odservirat, servis ce opcenito biti slab.asunsao je napisao/la:Ma Djokovic ce samljet Murraya. Bit ce dugi setovi, ali sam ubjedjen da se nece igrati 5. set
Damir Dzumhur!!!!
Damir Dzumhur!!!!
Ma tako to biva uvijek.Wimbledon 2010,Berdych nabije Federera izgubi se protiv Djokovica,2011. na istom turniru Tsonga nabije Federera i lagano izgubi od Djokovica.Sve su prilike da ce tako biti i sada.
Da se razumijemo, Novak je favorit, ali dobio je najgoreg moguceg protivnika u finalu.
Andy sigurno nece pasti psihicki i nece poklanjati poene. Novak ce morati oznojiti damu za svaki poen, i morace servirati sa dosta rizika... pa cemo vidjeti...
Andy sigurno nece pasti psihicki i nece poklanjati poene. Novak ce morati oznojiti damu za svaki poen, i morace servirati sa dosta rizika... pa cemo vidjeti...
"Tako ti igra Bayern" - Ajla Alimanović
Sta je najgore svi se "napale" protiv Federera i kad dodju no Novaka tad ih nema nigdje. Ako mozete protiv Feda tako igrat pa igrajte i protiv Novaka
Damir Dzumhur!!!!
Damir Dzumhur!!!!
Berdych je tada dobio i Novaka i otisao u finale.darker10 je napisao/la:Ma tako to biva uvijek.Wimbledon 2010,Berdych nabije Federera izgubi se protiv Djokovica,2011. na istom turniru Tsonga nabije Federera i lagano izgubi od Djokovica.Sve su prilike da ce tako biti i sada.
Genius, outrageous, the best ever! RF!
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.