Grand Slam
Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage
Re: Grand Slam
Niko nikoga ne omalovažav već govorim činjenice... Fedex je bio očajan!!! Marej agresivan i to je sve... Stari Nadal bi ih obojicu silovao.... A finale pa do finala može da se desi što stvari, i sve će zavisiti od toga kako će ko ući u meč....
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI
Moramo se slozit da Federer nije bio na svom nivou. Njegovo najjace oruzje, servis, nije funkcionisalo ni protiv Tsonge i ni protiv Murraya. To je glanvni razlog poraza. Murray je sjajno servirao, fizicki je sjajno spremljen. Porz ko poraz. Nema se tu sta pricat. Murray bolje iskoristio prilike, Federer slabo odigrao. Ovo moze i mora bolje.
Roger Federer the best!!!
Damir Dzumhur!!!!
Damir Dzumhur!!!!
-
samoradnik
- Kontakt:
mogao bi uskoro i Rolex prestat biti generalni sponzor ode glavna uzdanica u hajduke,pardon penziju.. 
Smijesni ste vi sto govorite da Federer ide u penziju kad ocigledno nema nikakvog razloga za to.I dalje se nosi sa svima na touru,redovno pobjedjuje sve tenisere izvan prva 4,s Djokovicem i Murrayem nekad pobijedi,nekad izgubi.Na Grand Slamovima je i dalje konstantan,osvaja turnire i ajde molim vas recite zasto bi se povlacio.
Moze Fedex igrati jos koju sezonu, ali tesko da ce vise biti broj 1 sto ce mozda biti razlog njegovog povlacenja.
FK Željezničar !!!
Boston Celtics !!!
Boston Celtics !!!
-
skandinavka76
- Kontakt:
valjda u ajdukesamoradnik je napisao/la:mogao bi uskoro i Rolex prestat biti generalni sponzor ode glavna uzdanica u hajduke,pardon penziju..
-
samoradnik
- Kontakt:
ja nigdje nisam rekao šta će i gdje će biti Srbin. Pričam o jednom od najvećih sponzora sve ove godine,pazi slučajnosti jednog od najveći Rogerovih sponzora!!!!skandinavka76 je napisao/la:valjda u ajdukesamoradnik je napisao/la:mogao bi uskoro i Rolex prestat biti generalni sponzor ode glavna uzdanica u hajduke,pardon penziju..,,,,,,a Srbin sa 31 godinom neće bit ni među 10...a možda završi ko AMSTRONG
Isto tako skidam kapu na svemu što je uradio Roger,treba ipak reći da su pojedine njegove GS pratili daleko manji konkurenti... pitanje je šta bi bilo kad bi bilo,ničiji uspjeh ne umanjujem,ali kako reče Vilander,a prethodno i Mekinro,Sampras,Kafeljnikov,Safin, 4orka u poslednje 3 godine je najjača četvorka od kada se igra tenis,samim time su i titule u tom periodu daleko "jače".
I tako jedan Roddick ima pozitivan skor s Djokovicem.Svi ti igraci tipa Roddicka,Hewitta,Safina itd. bili su jako dobri u svoje vrijeme.Njihov je problem sto su s godinama oslabili sto opet pokazuje koliko je Federer velik,s 31 godinom i dalje se takmici sa najboljima.Mislim po vasoj logici da su Sampras ili Agassi bili pri kraju karijere mozemo reci i da Djokovic i Murray osvajaju sve ovo zato sto je Federer pri kraju karijere.Ha?
-
skandinavka76
- Kontakt:
Ma njegove titule su plod slučajnosti,osvajo bez konkurencije ,sasvim slučajno i malo mu se poklopilo itd,koji si ti slučaj.....ma igro čovjek bez ikakve konkurencije i nisu njih četrvorica toliko dominantni koliko su ostali loši...Tipsarević,Almagro Ferer među top 10....Delpotro se nekad trzne,Tsonga isto tako dok ostali uključujući Berdiha su smiješni likovi,,,
Gdje ces Roddicka i Safina u istu recenicu...
Marat je izmislio tenis za njih...
Marat je izmislio tenis za njih...
"Tako ti igra Bayern" - Ajla Alimanović
Pa jeste,ali mnogima je on "los"
Australian Open 2005, Safin - Federer, jedan od najboljih meceva svih vremena.
Marat je osvojio taj turnir.
P.S. Djokovicu je u prvom kolu prepustio 3 gema.
Marat je osvojio taj turnir.
P.S. Djokovicu je u prvom kolu prepustio 3 gema.
Zaslužio je Murray ovu pobjedu. Ali, ne zavaravajte se previše. Federer je ovo očajno odigrao, 2x se izvlačio u tie-breaku i prolazio kroz iglene uši. Murraya je služio servis k'o nikad prije, igrao je mudro i bio fokusiran (baš ono što Lendl traži od njega), nije dozvolio da ga već umorni i iscrpljeni RF izbaci. Šta je Fedex više mogao s obzirom da je duplo više bio od Britanca na terenu i imao mnogo teži žrijeb. Bez obzira, pobjedu ne treba omalovažavati, čovjek je s tegovima na nogama nadigrao Rogera i treba mu čestitati, ali sad mogu potpisati da će ga Djoker rasturiti u finalu 3-0 ili 3-1 u setovima. Neće Murray ponoviti onakvu igru, nema teorije.
Claus je napisao/la:Zaslužio je Murray ovu pobjedu. Ali, ne zavaravajte se previše.
Murray ce na kraju uzeti turnir a ovdje ce se i dalje pisati da se ne zavaravamo...
Murray je danas trebao dobiti 3-1 maksimalno jer takav je odnos snaga bio na terenu ali ne bi Federer bio to sto jeste...
Cestitam Murrayu i svim njegovim navijacima.
Sve cekam kad ce Murray past psihicki i mislio sam da je to to nakon serviranja za mec i povratka Rogera, al' onda igra u 5. setu
Previse sam razoracan da sta komentarisem, al' samo cu reci da nema vise starog Murraya, i da ce ovaj pomest sezonu, k'o sto je to radio krajem prosle, zadnje 2 velike titule su kod njega...
Sve cekam kad ce Murray past psihicki i mislio sam da je to to nakon serviranja za mec i povratka Rogera, al' onda igra u 5. setu
Previse sam razoracan da sta komentarisem, al' samo cu reci da nema vise starog Murraya, i da ce ovaj pomest sezonu, k'o sto je to radio krajem prosle, zadnje 2 velike titule su kod njega...
Roger Federer the greatest of all time!
Peyton Manning - the greatest QB of all time!
Peyton Manning - the greatest QB of all time!
Vidjet ćemo. Držim mu palčeve, ali Novak je favorit.adnan24 je napisao/la:Claus je napisao/la:Zaslužio je Murray ovu pobjedu. Ali, ne zavaravajte se previše.
Murray ce na kraju uzeti turnir a ovdje ce se i dalje pisati da se ne zavaravamo...
Murray je danas trebao dobiti 3-1 maksimalno jer takav je odnos snaga bio na terenu ali ne bi Federer bio to sto jeste...
Hebes sezonu, zanimaju nas samo Grand Slam trofeji 
- VolimLiverpool
- Kontakt:
Federerovo najjače oružje-servis nije bio nikako dobar.Meni je misterija kako je samo izvukao onaj drugi set.
Sa druge strane,Murray je bio odlično defanzivno orijentisan.Sjajno je vraćao loptice,ali je bio i ofanzivan.I to u nekim važnim trenucima.Servis ga je fantastično služio,nisam odavno gledao meč u kojem Andy ovako dobro servira.
Razlog Federerovog poraza je umor.Nije mogao izdržati i taj peti set iako je u prvom gemu petog seta imao 30:30 na Andyev servis i tu da ga je uzeo,bilo bi gotov.Sitnice uvijek odlučuju pobjednika na ovakvim mečevima.Jedan poen obično prevagne.Najbitnije je to da me Federer opet nije poštedio nerviranja i kidanja živaca.
Bekend mu je bio jako dobar,čak i bolji nego forehand danas.Morao je slati dublje loptice da bi parirao Škotu,taj bi recept ja upotrijebio.Ne zamjerim mu kada pogriješi iako se iznerviram.U važnim trenucima Roger zna pogriješiti,to se danas desilo u četvrtom setu kod brejk lopte.Pogriješio je jer je htio winnerom završit poen.Ne zamjerim mu to,ali mi nikada neće biti jasno čemu ono skraćivanje loptice na drugi servis pri čemu ostavi Murrayu finu lopticu za suprotnu stranu.To se desilo u tie breaku na oba servisa Murraya kod 5:4 za Rogera,srećom Andy je drugi put jako loše smečirao.
Što se Federera tiče,jednostavno sam zadovoljan.Mogao je bolje danas,ali vjerovatno nije do njega što se tiče servisa,to ili jeste tvoj dan ili nije.Danas nije bio njegov dan i pravo je čudo što je uspio izboriti 5 setova.Nijanse su odlučile,jedan poen je prevagnuo po meni.To je tenis i zato ga volimo.Napetost na nivou.
Federer će biti mnogo odmorniji za predstojeće Grand Slamove s obzirom da neće igrati neke bespotrebne turnire i zbog toga se umarati.Stoga bi mene zadovoljilo bar jedno finale u naredna 3 grand slama.I dva polufinala.Za čovjeka u 32. godini to je odlično.
Samo mi se nije svidjelo ono 'fu*king stop' u četvrtom setu prema Murrayu.Obojica nisu pridavala značaja tom događaju,ali nije to Roger smio uraditi.Nije u redu,iako su se na kraju fino pozdravili,kao da se ništa nije desilo.
Što se finala tiče,mislim da ću bodriti Škota,nekako je zaslužio.Ja sam samo za dobar i neizvjestan meč,a čak nisam siguran ni za koga ću navijati.Valjda Murraya.
Sa druge strane,Murray je bio odlično defanzivno orijentisan.Sjajno je vraćao loptice,ali je bio i ofanzivan.I to u nekim važnim trenucima.Servis ga je fantastično služio,nisam odavno gledao meč u kojem Andy ovako dobro servira.
Razlog Federerovog poraza je umor.Nije mogao izdržati i taj peti set iako je u prvom gemu petog seta imao 30:30 na Andyev servis i tu da ga je uzeo,bilo bi gotov.Sitnice uvijek odlučuju pobjednika na ovakvim mečevima.Jedan poen obično prevagne.Najbitnije je to da me Federer opet nije poštedio nerviranja i kidanja živaca.
Bekend mu je bio jako dobar,čak i bolji nego forehand danas.Morao je slati dublje loptice da bi parirao Škotu,taj bi recept ja upotrijebio.Ne zamjerim mu kada pogriješi iako se iznerviram.U važnim trenucima Roger zna pogriješiti,to se danas desilo u četvrtom setu kod brejk lopte.Pogriješio je jer je htio winnerom završit poen.Ne zamjerim mu to,ali mi nikada neće biti jasno čemu ono skraćivanje loptice na drugi servis pri čemu ostavi Murrayu finu lopticu za suprotnu stranu.To se desilo u tie breaku na oba servisa Murraya kod 5:4 za Rogera,srećom Andy je drugi put jako loše smečirao.
Što se Federera tiče,jednostavno sam zadovoljan.Mogao je bolje danas,ali vjerovatno nije do njega što se tiče servisa,to ili jeste tvoj dan ili nije.Danas nije bio njegov dan i pravo je čudo što je uspio izboriti 5 setova.Nijanse su odlučile,jedan poen je prevagnuo po meni.To je tenis i zato ga volimo.Napetost na nivou.
Federer će biti mnogo odmorniji za predstojeće Grand Slamove s obzirom da neće igrati neke bespotrebne turnire i zbog toga se umarati.Stoga bi mene zadovoljilo bar jedno finale u naredna 3 grand slama.I dva polufinala.Za čovjeka u 32. godini to je odlično.
Samo mi se nije svidjelo ono 'fu*king stop' u četvrtom setu prema Murrayu.Obojica nisu pridavala značaja tom događaju,ali nije to Roger smio uraditi.Nije u redu,iako su se na kraju fino pozdravili,kao da se ništa nije desilo.
Što se finala tiče,mislim da ću bodriti Škota,nekako je zaslužio.Ja sam samo za dobar i neizvjestan meč,a čak nisam siguran ni za koga ću navijati.Valjda Murraya.
You'll never walk alone.
Vidi @Virtu4la, bolan dominira...Taman da ga quotujem u nedelju, kao onomad pre dve godine u isto vreme i nakon istog dogadjaja.
Inace, Murray je danas bio mnogo bolji. Nije bilo 3-0, jer i dalje ima stanare u glavi.
Onakvog Federera bi Djokovic i Nadal glat pocistili, da su kojim slucajem bili u Murrayevom mode-u.
Danas se desio change of guard svetskog tenisa. Murray je realno top2 igrac, a Federer je dobio 3 igraca koji ga dobija na najvecim turnirima u kontinuitetu.
Odnos winners/u.e. +15 za AMa, -17 za RFa. Sa tim se ne moze pobediti veliki igrac, a sam uspeh je sto je Federer doziveo da igra 5. set.
Za finale vidim 2 scenarija. U oba ce se pitati Djokovic:
1) Djokovic igra pasivno, ulece u probleme, Murray ga lomi u razmenama, gubi mec u prva dva seta i onda bezuspesno pokusava da se vrati
2) Djokovic ulazi u mec kao pre 2 godine, diktira FH-FH razmene, napada prvi servis Murraya, servira max. svoj prvi servis....Tu ce se AM opet raspasti, jer ne verujem da moze da okrene minus u setovima protiv Djokovica. Da je dobar - jeste, da je toliko napredovao - ne verujem.
Inace, Murray je danas bio mnogo bolji. Nije bilo 3-0, jer i dalje ima stanare u glavi.
Onakvog Federera bi Djokovic i Nadal glat pocistili, da su kojim slucajem bili u Murrayevom mode-u.
Danas se desio change of guard svetskog tenisa. Murray je realno top2 igrac, a Federer je dobio 3 igraca koji ga dobija na najvecim turnirima u kontinuitetu.
Odnos winners/u.e. +15 za AMa, -17 za RFa. Sa tim se ne moze pobediti veliki igrac, a sam uspeh je sto je Federer doziveo da igra 5. set.
Za finale vidim 2 scenarija. U oba ce se pitati Djokovic:
1) Djokovic igra pasivno, ulece u probleme, Murray ga lomi u razmenama, gubi mec u prva dva seta i onda bezuspesno pokusava da se vrati
2) Djokovic ulazi u mec kao pre 2 godine, diktira FH-FH razmene, napada prvi servis Murraya, servira max. svoj prvi servis....Tu ce se AM opet raspasti, jer ne verujem da moze da okrene minus u setovima protiv Djokovica. Da je dobar - jeste, da je toliko napredovao - ne verujem.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.